Άρθρο 5 Περιεχόμενο της διαβίβασης (άρθρο 11 παράγραφος 1 της απόφασης – πλαίσιο 315/2009)

1. Η διαβίβαση πληροφοριών κατά το προηγούμενο άρθρο περιλαμβάνει υποχρεωτικά τις ακόλουθες πληροφορίες, εκτός εάν, σε μεμονωμένες περιπτώσεις, αυτές δεν είναι γνωστές στην κεντρική αρχή:

α) πληροφορίες σχετικά με τον καταδικασθέντα και ειδικότερα πλήρες ονοματεπώνυμο, τυχόν ψευδώνυμο, όνομα γονέων, ημερομηνία γέννησης, πόλη και κράτος γέννησης, φύλο, ιθαγένεια, τυχόν προηγούμενο όνομα ή ονόματα, και αριθμό και είδος των εγγράφων ταυτοποίησης.

β) πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία της καταδίκης και ειδικότερα αριθμό και ημερομηνία έκδοσης της καταδικαστικής απόφασης, δικαστήριο που την εξέδωσε και ημερομηνία κατά την οποία αυτή κατέστη αμετάκλητη.

γ) πληροφορίες σχετικά με το αδίκημα που οδήγησε στην καταδίκη και ειδικότερα νομικό χαρακτηρισμό της αξιόποινης πράξης, τόπο και χρόνο τέλεσής της και μνεία των διατάξεων που εφαρμόστηκαν και

δ) πληροφορίες σχετικά με την καταδίκη και ιδίως το ύψος της ποινής, τυχόν συμμετοχική δράση του καταδικασθέντος, περίπτωση υποτροπής αυτού, παρεπόμενες ποινές και μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί καθώς και επακόλουθες αποφάσεις που τροποποιούν την εκτέλεση της ποινής.