Άρθρο 4 Διαβίβαση πληροφοριών (άρθρο 4 παράγραφοι 2, 3 και 4 και άρθρο 7 παράγραφος 2 της απόφασης – πλαίσιο 315/2009)

1. Η κεντρική αρχή ενημερώνει το ταχύτερο δυνατόν τις κεντρικές αρχές των άλλων κρατών μελών για τις καταδίκες των υπηκόων τους στην Ελλάδα, όπως αυτές καταχωρίζονται στο ποινικό μητρώο. Εάν είναι γνωστό ότι ο καταδικασθείς είναι υπήκοος πλειόνων κρατών μελών, οι σχετικές πληροφορίες διαβιβάζονται σε καθένα από αυτά τα κράτη μέλη, ακόμα και όταν ο καταδικασθείς είναι και Έλληνας υπήκοος. Κατά την διαβίβαση των πληροφοριών, η κεντρική αρχή δύναται να πληροφορήσει την κεντρική αρχή του κράτους μέλους ιθαγένειας του προσώπου ότι οι πληροφορίες δεν μπορούν να διαβιβασθούν περαιτέρω για σκοπούς εκτός των ποινικών διαδικασιών.

2. Πληροφορίες σχετικές με μεταγενέστερη τροποποίηση ή διαγραφή των πληροφοριών που περιλαμβάνονται στο ποινικό μητρώο διαβιβάζονται αμέσως από την κεντρική αρχή στην κεντρική αρχή του κράτους μέλους της ιθαγένειας του καταδικασθέντος.

3. Επιτρέπεται η διαβίβαση αντιγράφου της καταδικαστικής απόφασης, καθώς και κάθε άλλης σχετικής πληροφορίας στην κεντρική αρχή του κράτους μέλους της ιθαγένειας του καταδικασθέντος, εφόσον αυτή το ζητήσει, προκειμένου να εξετάσει αν απαιτείται η λήψη μέτρου σε εθνικό επίπεδο.