Άρθρο 6

Κατά την έναρξη λειτουργίας των οριστικών δομών των κτηματολογικών γραφείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2664/1998 (Α΄ 275), ισχύουν τα εξής:

α) Οι δικαστικοί υπάλληλοι που κατέχουν οργανική θέση σε υποθηκοφυλακεία που μετατρέπονται σε κτηματολογικά γραφεία, τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις στα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες της  εφετειακής περιφέρειας στην οποία ανήκει το υποθηκοφυλακείο όπου υπηρετούν. Η τοποθέτηση στα δικαστήρια και στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας διενεργείται με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ύστερα από γνώμη του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του άρθρου 21 του ν. 2812/2000.

β) Οι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι των υποθηκοφυλακείων τοποθετούνται σε δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες της εφετειακής περιφέρειας στην οποία ανήκε το υποθηκοφυλακείο όπου υπηρετούσαν ή στην οριστική δομή των κτηματολογικών γραφείων, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καλύπτοντας αντίστοιχες οργανικές θέσεις της κατηγορίας και κλάδου στον οποίο ανήκουν. Η τοποθέτηση στα δικαστήρια και στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας διενεργείται με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ύστερα από γνώμη του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του άρθρου 21 του ν. 2812/2000. Η τοποθέτηση στην οριστική δομή των κτηματολογικών γραφείων διενεργείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

  • 5 Ιουλίου 2016, 11:12 | ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΗΛΕΙΑΣ

    Πολύ σωστά κ. υπουργέ.

    Μπράβο κ. Υπουργέ, επιτέλους θα μαζευτεί αυτό το χάος των εγγράφων και θα νοικοκυρευτούν κάποιοι αδικαιολόγητα υψηλοί μισθοί υποθηκοφυλάκων και υπαλλήλων, που το κράτος δίδει.
    Δεν μπορεί η πατρίδα να περνά κρίση και μερικοί να επιμένουν και να θορυβούν στο διαδίκτυο, ότι αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι σωστά, λόγω προσωπικού συμφέροντος.
    Προσωπικά αν από υποθηκοφύλακας βρισκόμουνα υπάλληλος υποθηκοφυλακείου δεν με ενοχλεί καθόλου και μισθολογικά.
    Απορώ γιατί το προεδρίο της ένωσης υποθηκοφυλάκων, δίχως καμία συγκέντρωση και ερώτηση, εκφράζει την προσωπική του άποψη και δεν συμφωνεί με το μέτρο, όταν οι περισσότεροι υποθηκοφύλακες το θέλουν.

    Μήπως λέω εγώ τώρα… Το όχι και το ναι, το λένε όλοι μας, με βάση τα εισοδήματα που πέρνουν… Μήπως δε θέλουν τον νόμο περί δημοσίων υπαλλήλων…; Μήπως φοβούνται ότι με την αληθινή αξιολόγηση των προσόντων τους, κάποιοι υποχρεωτικά γίνουν γραμματείς από «νομικοί», λόγω πτυχίων που ίσως δεν έχουν;

    Μπράβο και πάλι μπράβο για το σχέδιο αναδιοργάνωσης των υποθηκοφυλακείων. Μετά τις εφορίες ήρθε η σειρά και εδώ, να βάλετε τάξη. Κάντε το γρήγορα και μην ακούτε κάποιες φωνούλες…

  • 5 Ιουλίου 2016, 10:34 | Π.Α.

    ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΕΜΜΙΣΘΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΣ (ΕΜΜΙΣΘΟΙ/ΑΜΙΣΘΟΙ) ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ .

    ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ‘Η ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ. ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ.

  • 5 Ιουλίου 2016, 07:49 | ΖΙΑΚΗ

    Κυριε Υπουργέ, κ. Καθηγητά ανακύπτουν κάποια ερωτήματα στις περιπτώσεις των μικρών έμμισθων υποθηκοφυλακείων π.χ στο Υποθηκοφυλακείο Κατερίνης όπου και υπηρετώ, όπως τι θα γίνει με την υποστελέχωση της υπηρεσίας και τον πρόσθετο όγκο δουλειάς αν δεν αποδεχθούν οι υπάλληλοι των άμισθων τη νέα τους θέση; Να δίνεται επιπρόσθετα η δυνατότητα στους υπαλλήλους των άμισθων να μετατάσσονται και σε κενές θέσεις έμμισθων υποθηκοφυλακείων όμορων νομών.
    Τι θα γίνει μετά την αντικατάσταση των έμμισθων υποθηκοφυλακείων από τα οριστικά κτηματολογικά γραφεία και στις περιπτώσεις που στην περιοχή ενός νομού είναι όλες οι θέσεις στα δικαστήρια καλυμμένες; Θα συνιστώνται προσωποπαγείς θέσεις στις δικαστικές υπηρεσίες; Να δίνεται η δυνατότητα μετάταξης και σε άλλους φορείς του Δημοσίου εντός του νομού.

  • Στις 3/7/2016 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο NOVUS CITY HOTEL πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων από όλη τη χώρα. Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα:

    ΨΗΦΙΣΜΑ της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης
    Η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Υπαλλήλων Αμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων συμφωνεί με τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και στηρίζει ΟΜΟΦΩΝΑ το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας, για τους κάτωθι λόγους:
    1. Προωθεί και υλοποιεί τη διαφάνεια και τον ουσιαστικό έλεγχο των οικονομικών των Υποθηκοφυλακείων.
    2. Θεσμοθετεί πλέον ένα τύπο γραφείου: ΕΜΜΙΣΘΑ Υποθηκοφυλακεία παντού σε όλη τη χώρα και καταργεί επιτέλους το μόρφωμα των Ειδικών Αμίσθων και Μη Ειδικών Αμίσθων Υποθηκοφυλακείων.
    3. Διασφαλίζει ΟΛΟ το υπάρχον προσωπικό των Υποθηκοφυλακείων όλης της χώρας με σταθερή και μόνιμη εργασία.
    4. Διασφαλίζει το Δημόσιο συμφέρον, τη βιωσιμότητα και την ομαλή λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ομαλή μετάβαση στο Κτηματολόγιο το 2020.

    Καλούμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να μην κάνει βήμα πίσω και να προχωρήσει τάχιστα την υλοποίηση της μεταρρύθμισης.

    Για την Γ.Σ.
    Ο Πρόεδρος
    Απόστολος Τσούτσας

    H Γενική Γραμματέας
    Αγγελική Αποστολάκου

  • 4 Ιουλίου 2016, 18:24 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΣΤΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΝΟΥΝ?ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΧΑ ΑΕ?
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝΤΩΝ ΕΜΜΙΣΘΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΑΥΤΩΝ?
    ΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΝΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ?ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΑΧΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΥΤΟ? ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ,ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,ΝΑ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

  • 4 Ιουλίου 2016, 12:32 | Γιώργος ν. Ηλείας

    Πως θα γίνει η ηλεκτρονική αρχειοθέτηση και αποστολή στους πολίτες των αιτημάτων τους; …όταν υπάρχουν υποθηκοφύλακες και υπάλληλοι λίγο πριν την συνταξιοδότησή τους και χωρίς να ξέρουν ποιο κουμπί, να πατήσουν στον υπολογιστή, για μία λίστα excel και ότι άλλο απαιτεί η νέα εποχή μας;

  • 4 Ιουλίου 2016, 12:48 | Γαλατια

    Αποριας αξιο ειναι γιατι δεν διαβαζεται το σχεδιο νομου σωστα απο τους υπαλληλους των αμισθων υποθηκοφυλακειων και για ποιο λογο ο συλλογος τους δεν λεει οτι οι προσωποπαγεις θεσεις δημιουργουνται ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ οτι υπαρχουν κενες οργανικες θεσεις.Σε καθε αντίθετη περιπτωση ο υπάλληλος ή ο υποθηκοφυλακας θα παει στο σπιτι του χωρις καμμια αποζημιωση και χωρίς κανενα δικαιωμα .Πρεπει να τονιστει οτι με τον καταργουμενο κατα το αρθρο 7 παρ.9 ως προς το σκελος αυτο ν.2664/1998 οι αμισθοι υποθηκοφυλακες και το προσωπικο των αμισθων υποθ/κειων διατηρουσαν τις θεσεις τους στις νεες κτηματολογικες δομες.

  • 4 Ιουλίου 2016, 11:10 | ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΚΗ

    Γιατί αυτή η προνομιακή μεταχείριση των ΙΔΑΧ υπαλλήλων έναντι των μονίμων δικαστικών υπαλλήλων?? Πόσο δίκαιο και συνταγματικό είναι αυτό?? Γιατί να μην έχουν δυνατότητα επιλογής και οι μόνιμοι δικαστικοί υπάλληλοι που με την τεράστια εργασιακή εμπειρία τους μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερο στο οριστικό Κτηματολογικό Γραφείο παρά στα δικαστήρια??? Και με ποία λογική εξασφαλίζετε τους ΙΔΑΧ υπαλλήλους σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις όταν δεν υπάρχουν κενές, και όχι και τους μόνιμους δικαστικούς υπαλλήλους??? Τί θα γίνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι σε περίπτωση που δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις??? Πώς τους εξασφαλίζετε ??? Αλλά και αν δεν υπάρχουν κενές θέσεις στο νησί που διαμένουν θα τους αναγκάσετε να μετοικήσουν σε άλλο νησί εξαναγκάζοντάς τους ακόμα και σε παραίτηση????
    Παρακαλώ να ισχύσει και για τους μόνιμους ότι ακριβώς θα ισχύει και για τους ΙΔΑΧ ,σύμφωνα με τις συνταγματικά κατωχυρωμένες αρχές της Ισότητας και Αναλογικότητας.
    Εδώ δεν διευκρινίζεται τί θα γίνει με τους ΄Εμμισθους Υποθηκοφύλακες.
    Διότι ο νόμος 2664/1998 (ΦΕΚ 275) στην παράγραφο 7(α) και (γ) του άρθρου 23 , τους εξασφάλιζε δλδ τους έδινε δυνατότητα επιλογής ή να παραμείνουν Προιστάμενοι του ΚΓ ή να παραμείνουν στο ΚΓ ως υπάλληλοι ή να επαναπροσδιοριστούν δικηγόροι στο πρωτοδικείο στο οποίο ήταν δικηγόροι πριν τον διορισμό τους ή να διορισθούν συμβολαιογράφοι ή να μεταταγούν σε δικαστικές ή αλλες υπηρεσίες αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Τώρα τί προβλέπεται?? θα χάσουμε και την δικηγορική μας ιδιότητα??? ΕΛΕΟΣ
    Παρακαλώ να συμπληρωθεί τρίτη παράγραφος για τους Υποθηκοφύλακες και να τονιστεί ότι γι αυτούς ισχύει ότι προβλέπεται στον νόμο 2664/1998.
    Γιατί με την εδώ και έξι χρόνια υπαλληλοποίησή μας και υποβιβασμού μας ως απλών ΠΕ Υπαλλήλων , υπάρχει κίνδυνος να απωλέσωμε και την άδεια της δικηγορίας μας.

  • 1 Ιουλίου 2016, 19:12 | Υπάλληλος Γιώργος

    Να λέμε την αλήθεια συνάδερφοι. Δεν γίνεται στα χειρουργεία να μπει Νοσοκόμα όση εμπειρία και αν έχει. Ιατρός πρέπει να μπει της Ιατρικής.
    Το ίδιο και στα υποθηκοφυλάκεια, πρέπει πρώτα να απορροφηθούν οι υποθηκοφύλακες και εμείς οι υπάλληλοι μετά. Είπαμε θέλουμε δουλειά και χρήματα, αλλά ας κοιτάμε και τι πτυχία έχουμε, εκτός του Λυκείου το αποφοιτήριο!

  • 1 Ιουλίου 2016, 15:29 | Υπαλληλος αμισθου

    Οχι μόνο ειναι απαραιτητο το πτυχιο νομικης για τους προισταμένους αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να «ξηλωσετε»και ολους τους προισταμένους κ διευθυντές των άλλων υπηρεσιών που υπαγονται στο υπουργείο Δικαιοσύνης που δεν ειναι της νομικής….και να τοποθετήσετε τους ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΣ

  • Στο άρθρο 6 παρ.α) ….σε κενές οργανικές θέσεις στα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες της εφετειακής περιφέρειας στην οποία ανήκει το υποθηκοφυλακείο όπου υπηρετούν.(να προστεθεί) Αν δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις της κατηγορίας και του κλάδου στον οποίο ανήκουν.

  • 1 Ιουλίου 2016, 09:28 | ΧΡΥΣΑΝΘΗ

    Πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη και για τους δικαστικούς υπαλλήλους των έμμισθων υποθηκοφυλακείων που κατέχουν προσωποπαγή θέση με δικαστική απόφαση, ώστε να τοποθετηθούν κι αυτοί στις νεοσυσταθείσες οργανικές θέσεις των δικαστηρίων ή των δικαστικών υπηρεσιών. Επιπλέον πρέπει να έχουν την δυνατότητα με την λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων να έχουν την δυνατότητα να επιλέγουν σε ποιο δικαστήριο ή δικαστική υπηρεσία θέλουν να υπηρετήσουν.

  • 1 Ιουλίου 2016, 09:35 | ΧΡΥΣΑΝΘΗ

    Πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη και για τους δικαστικούς υπαλλήλους των έμμισθων υποθηκοφυλακείων που κατέχουν προσωποπαγή θέση με δικαστική απόφαση, ώστε να τοποθετηθούν κι αυτοί στις νεοσυσταθείσες οργανικές θέσεις των δικαστηρίων ή των δικαστικών υπηρεσιών. Επιπλέον πρέπει να έχουν την δυνατότητα με την λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων να να επιλέγουν οι ίδιοι σε ποιο δικαστήριο ή δικαστική υπηρεσία θέλουν να υπηρετήσουν.

  • 1 Ιουλίου 2016, 08:14 | ΓΙΩΡΓΙΟΥ

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Μην βρεθεί νομικός και πρώην υποθηκοφύλακας, να γίνεται γραμματέας και απόφοιτος λυκείου να παραμένει υπάλληλος υποθηκοφυλακείου!

  • 30 Ιουνίου 2016, 12:14 | christiana

    Έπειτα από την μετατροπή των υποθηκοφυλακείων σε κτηματολογικά γραφεία, οι δικαστικοί υπάλληλοι θα πρέπει να τοποθετούνται σε οργανικές θέσεις των δικαστικών υπηρεσιών ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ και όχι να μεταφερθούν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους σε άλλη πόλη και ακόμα χειρότερα σε άλλο νησί !!!!!!

  • 30 Ιουνίου 2016, 12:15 | Βίκυ

    Ορθά κατά την άποψή μου γίνεται ιδιαίτερη μνεία για το τι θα απογίνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι που κατέχουν οργανική θέση σε υποθηκοφυλακεία όταν τελειώσει η Κτηματογράφηση.
    Όμως θα πρέπει αν δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στις δικαστικές υπηρεσίες να δημιουργηθούν προσωποπαγείς ή να υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς της οργανικής θέσης των μόνιμων υπαλλήλων στην δικαστική υπηρεσία ή τα δικαστήρια που επιθυμεί να τοποθετηθεί ο εκάστοτε υπάλληλος. Στο παραπάνω άρθρο γράφει ότι » α)Οι δικαστικοί υπάλληλοι….σε κενές οργανικές θέσεις στα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες της εφετειακής περιφέρειας στη οποία ανήκει στο υποθηκοφυλακείο όπου υπηρετούν…» . Αυτό σημαίνει πχ στην περίπτωση του Υποθηκοφυλακείου Σάμου πως ο υπάλληλος μπορεί να τοποθετηθεί στο Πρωτοδικείο της Σύρου. Δηλαδή να τοποθετηθεί σε άλλο νησί!!! Ιδιαίτερα στα νησιά είναι αδύνατον να μην υπάρχει πρόβλεψη ώστε οι υπάλληλοι να μπορούν – εφόσον το επιθυμούν – να παραμείνουν στον τόπο τους και να μπορούν να μετακινηθούν στην εργασία τους οδικός και να μην χρειάζεται να μετακομίσουν ή να παραιτηθούν. Πολλοί από εμάς όταν διοριστήκαμε μέσω του ΑΣΕΠ κάνοντας χρήση της εντοπιότητας δεσμευτήκαμε να παραμείνουμε στον τόπο μας για 10 τουλάχιστον χρόνια. Τα νησιά ερημώνουν λόγω της ανεργίας και των μεταναστευτικών ροών, ας φροντίσει ο νομοθέτης να μην ερημώσουν παραπάνω.

  • 30 Ιουνίου 2016, 11:26 | ΑΓΛΑΙΑ ΠΑΠΠΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΑΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ

    ΟΙ ΑΜΜΙΣΘΟΙ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3 ΝΑ ΕΠΑΝΑΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ,ΟΣΟΙ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΘΕΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΡΙΝ ΔΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΑΜΙΣΘΟΙ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΣ.

  • 30 Ιουνίου 2016, 11:50 | aetos

    Στο άρθρο 6 παρ. α να συμπληρωθεί:
    …τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις και ελλείψει αυτών, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις στα δικαστήρια και στις δικαστικές υπηρεσίες της εφετειακής περιφέρειας στην οποία ανήκει το υποθηκοφυλακείο όπου υπηρετούν.

  • 29 Ιουνίου 2016, 21:16 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Κυριε Καραίσκο αρκετά χρόνια οι έμμισθοι υπαλληλοι ηταν διπλοθεσιτες μιας και δουλευουν το απόγευμα κ σε αμισθα υποθηκοφυλακεία.Σε αρκέτα μάλιστα ο υποθηκοφύλακας υποχρεωνε τους αμίσθους υπαλλήλους είτε σε ελαστικές μορφές εργασίας ειτε σε ανευ αποδοχών άδεια για να παιρνουν οι απογευματινοί συνάδελφοι σας ολοκληρο το παχυλό μισθό τους….δεν κρίνω απαραίτητο να αναφέρω κ περιοχές

  • Να ισχύσει και για τους μόνιμους ότι και στους ΙΔΑΧ δηλ.» να μπορούν να τοποθετούνται στην οριστική δομή των κτηματολογικών γραφείων, με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καλύπτοντας οργανικές θέσεις ύστερα από αίτησή τους.»