Άρθρο 135 – Ψηφοφορία – Δικαίωμα εκλέγειν

1. Το δημοψήφισμα διενεργείται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία.
2. Η ψηφοφορία διεξάγεται εντός τριάντα (45) ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης με την οποία προκηρύσσεται το δημοψήφισμα.
3. Η ψηφοφορία διεξάγεται πάντοτε ημέρα Κυριακή και διαρκεί από τις 7.00’ έως τις 19.00’ της ίδιας ημέρας.
4. Δικαίωμα ψήφου στο δημοτικό ή περιφερειακό δημοψήφισμα έχουν όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών ή περιφερειακών αρχών, αντίστοιχα.

  • Καταρχάς έχει γίνει λάθος διότι αναφέρεται «Η ψηφοφορία διεξάγεται εντός τριάντα (45) ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης με την οποία προκηρύσσεται το δημοψήφισμα». Οι ημέρες είναι τριάντα ή σαράντα πέντε;

    Όπως και να έχει χρειάζεται περισσότερος χρόνος, πχ. 60 ημέρες.

  • 7 Μαΐου 2018, 23:31 | Γιώργος Θωμάκος

    Καταρχήν διευκρινίστε αν είναι 30 ή 45 οι μέρες.Πάντως είτε 30 είτε 45 είναι λίγες για να προλάβουν να ενημερωθούν οι πολίτες για τα επιχειρήματα των δυο πλευρών, να σχηματίσουν κρίση και να διεξαχθεί σωστά η δημόσια διαβούλευση που αποτελεί την πεμπτουσια του δημοψηφίσματος και της δημοκρατίας.Λάβετε επισης υπόψη οτι η προθεσμία που δίνεται με το άρθρο 34 στον επόπτη ΟΤΑ για επικύρωση της αποφασης διενέργειας του δημοψηφίσματος φτάνει τις 25 μέρες από την προκήρυξη του.
    Αν δεν δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να διεξαχθεί ο δημόσιος διάλογος (τουλάχιστον 3 μήνες) κινδυνεύει να υπονομευτει εν τη γενέσει του ο θεσμός του δημοψηφίσματος.

  • 27 Απριλίου 2018, 23:46 | iceman

    » Η ψηφοφορία διεξάγεται εντός τριάντα (45) ημερών»
    εχετε κανει καποιο λαθος. 30 ή 45 ειναι το σωστο?