Άρθρο 07 – Προϊστάμενοι της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων , Τομέων και Τμημάτων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των νοσοκομείων και των λοιπών εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Υγείας ορίζονται υπάλληλοι των κλάδων ΠΕ νοσηλευτικής ή ΤΕ νοσηλευτικής ή ΤΕ μαιών –μαιευτών .

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 09:58 | Λύτρα Αθανασία

    Απαράδεκτη ρύθμιση να μπορούν οι Μαίες να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης σε Τμήματα, Τομείς Διευθύνσεις. Δεν κατέχουν το γνωστικό αντικείμενο.

  • 1 Οκτωβρίου 2017, 21:28 | ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

    Σωστό θα είναι να δημιουργηθεί ξεχωριστή Μαιευτική Υπηρεσία λόγω της διαφορετικής φύσης καθηκοντολογίου. Παρατηρείται οι Νοσηλευτικές Υπηρεσίες αρκετές φορές να μην κατανοούν ή να αδυνατούν να επιλύσουν προβλήματα και δυσλειτουργίες Μαιευτικών και Γυναικολογικών Τμημάτων.
    Μετά Τιμής

  • 1 Οκτωβρίου 2017, 20:34 | ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

    Παρόλο τον παραγκωνισμό της Μαίας – Μαιευτή χρόνων από την επαγγελματική ανέλιξή τους μέσα στις δημόσιες υπηρεσίες.
    Λόγω του συγκεκριμένου πεδίου εργασίας, σε πολύ συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού, αλλά και λόγω των ιδιαίτερων και ξεχωριστών δυσκολιών και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στους χώρους εργασίας τους, προτείνω την σύσταση ξεχωριστής Μαιευτικής Υπηρεσίας μέσα στους οργανισμούς.
    Πότε επιτέλους όμως, το κύριο ζητούμενο θα γίνει να κρίνονται οι θέσεις με βάση τα προσόντα του υπαλλήλου και όχι με τα χρόνια υπηρεσίας ;;;;;

    Μετά Τιμής
    Σοφία Κουμουνδούρου

  • 1 Οκτωβρίου 2017, 19:28 | Περμανθια Πανανη

    Σαν πρωην προεδρος του Επιστημονικου Συλλογου Μαιων -των Αθηνας καταθετω οτι απο το 2003 υπαρχει υπουργικη αποφαση που δινει τη δυνατοτητα στις Μσιες-τες να προιστανται στα μαιευτικα -γυν/κα τμηματα οπως ο νομος του 1989 για τα επαγγελματικα δικαιωματα και τους τομεις εργασιας οριζει.Επισης σαν τομεαρχες και Διευθυντες Νοσ. Υπηρεσιας μονο στα 2 μαιευτηρια δηλ Αλεξανδρα και Ελενα Βενιζελου!!!Απο το 2004 αιτημα του ΣΕΜΜΑ ηταν η δημιουργια μαιευτικου τομεα στα γενικα νοσοκομεια προκειμενου η εποπτεια ο ελεγχος η καταγραφη και η αξιολογηση των μαιευτικων υπηρεσιων να ειναι ακριβης και εγκυρη!!Οι μαια ειναι μαια με διακριτο ρολο ,ιδιαιτερες δεξιοτητες ,αυτονομια δρασεων και πολυπροσωπη παρουσια συμφωνα με τα επαγγελματικα δικαιωματα και τις ευρωπαικες οδηγιες,νομους δηλ που οριζουν τους τομεις εργασιας και διεπουν το επαγγελμα!!Δεν επιθυμουν λοιπον να πραττουν και να προιστανται σε αλλοτρια πεδια και αλλοτρια επαγγελματα!Μονο αξιοποιωντας το μαιευτικο επαγγελμα η χωρα μας θα μειωσει τις καισαρικες τομες,θα αυξησει το ποσοστο του μητρικου θηλασμου,θα μειωσει την περιγεννητικη και νεογνικη θνησιμοτητα και περηφανη θα κυματιζει τη σημαια της επιστημης στα ευρωπαικα και διεθνη fora!!

  • 1 Οκτωβρίου 2017, 02:27 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Κ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 351/8-6-1989 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ΣΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΙ.ΟΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ

  • 30 Σεπτεμβρίου 2017, 20:42 | Ειρηνη

    Κανένα άλλο Επιμελητήριο δεν εντάσσει τους βοηθούς του σ αυτό βλέπε ΤΕΕ έχει εντάξει τους μηχανικούς των ΤΕΙ ? σ εμάς γιατί να επιτρέπεται ?
    Η αδικία σε βάρος των ΔΕ στον επαγγελματικό χώρο που διαιωνίζεται χρόνια τώρα δε σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεπληρώθει από τους διπλωματούχους νοσηλευτές με τέτοιου είδους τεχνάσματα !!
    Για το εκπαιδευτικό κομμματι ούτε λόγος ! Η χρόνια τώρα κατακερματισμένη εκπαίδευση που είναι και η αιτία του κακού δεν μας ενοχλεί !!! Οι λάθος αφετηρίες πάντα !!!
    Οι Μαίες ας ενταχθούν όμως ως ειδικότητα της Νοσηλευτικης !

  • 30 Σεπτεμβρίου 2017, 20:49 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΧΤΙΔΗΣ

    Παρακαλώ δειτε στο ΠΔ 351/89 τους τομείς εργασίας όπου απασχολούνται οι Μαίες (άρθρο 2 παρ. 3, 3.1, 3.2 ) ώστε να μην προκύψουν θέματα προστριβών , παράβλεψη του γνωστικού αντικειμένου και τμημάτων παροχής υπηρεσίας ενδονοσοκομειακά και ανάγκη για δικαστικές ερμηνείες!

    (εντελώς διαφορετική κατάσταση η εξέλιξη μαιών που κατέλαβαν κάποτε οργανικές θέσεις νοσηλευτών ελλείψει ενδιαφέροντος)

  • 30 Σεπτεμβρίου 2017, 15:27 | ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΡΟΥΜΠΙΑ

    H τοποθέτηση Μαιών σε θέση Προισταμένων Νοσηλευτικών Μονάδων ουδέποτε υπήρξε επιδίωξη και στόχος μας . Όχι όμως μέσα από τη λογική μίας αναπαρκούς εκπαίδευσης . Ξεκαθαρείστε οτι η εκπαίδευση των Μαιών απλά είναι άλλη . Διεκδικούμε συνεπώς (και όχι αδίκως ) την περιχαράκωση των Τμημάτων τα οποία και απετέλεσαν το αντικείμενο των σπουδών μας . Η Μαιευτική δεν αποτελεί προέκταση της Νοσηλευτικής όπως ευθέως ή εμμέσως παρουσιάζεται στην παρούσα Διαβούλευση , αλλά ΕΤΕΡΑ , ΔΙΑΚΡΙΤΗ Επιστήμη και μάλιστα με μεγάλο ορίζοντα ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ . Αυτός άλλωστε υπήρξε και ο λόγος που απετέλεσε αδιαπραγμάτευτη επιλογή στο μηχανογραφικό μας κάποιες δεκαετίες πρίν . Αντί λοιπόν να αναλωνόμαστε στο Ποιός προίσταται Που , καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε απο τα βασικά και αυτονόητα .Την αναγνώριση του Μαιευτικού Κλάδου ως ΔΙΑΚΡΙΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ όπως ακριβώς αυτή του Ιατρού και του Νοσηλευτή .
    Με εκτίμηση ,
    Οι Μαίες ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ(π.ΠΕΔΥ) ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ,
    ΑΛΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
    ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΡΟΥΜΠΙΑ
    ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΝΤΙΟΠΗ

  • 29 Σεπτεμβρίου 2017, 23:38 | Χαίνογλου Αθανασιος ΔΕ Νοσηλευτης

    Εδώ πιστεύω ότι ο νομοθέτης εκ παραδρομής δεν διευκρινίζει ότι οι νοσηλευτές θα προΐστανται στα νοσηλευτικά τμήματα των νοσοκομείων και οι μαίες-μαιευτές στα μαιευτικά-γυναικολογικά που είναι και το αντικείμενο σπουδών του κάθε επαγγελματία υγείας και φυσικά να ισχύσει η αντικειμενική μοριοδότηση του καθενός για οποιαδήποτε θέση ευθύνης.Αν όχι τότε πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα αυτό με περισσότερη προσοχή διότι θα δημιουργηθούν πολλά λειτουργικά προβλήματα.

  • 29 Σεπτεμβρίου 2017, 14:10 | Βασιλική, μαία

    Πιστεύω στη δημιουργία αμιγώς μαιευτικής υπηρεσίας από τη γενική διεύθυνση έως τα τμήματα μαιευτικής-γυναικολογίας για την προαγωγή του μαιευτικού επαγγέλματος στη δημόσια νοσοκομεία. Η ένταξη των μαιευτών στη νοσηλευτική υπηρεσία δεν προάγει το έργο των μαιών γιατί θα υπάρξει σύγχυση με το καθηκοντολόγιο του κλάδου όσων πρόκειται να εργασθούν σε νοσηλευτικά τμήματα ακόμα και από τη θέση του προϊστάμενου. Επιπλέον θα προκληθεί σύγχυση αρμοδιοτήτων σε μαίες και νοσηλευτές που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Συνεπώς όπως ορθά διαχωρίστηκε ο ρόλος των μαιών στην Π.Φ.Υ. με τη δημιουργία δικτύου μαιών το ίδιο να συμβεί και στη δευτεροβάθμια περίθαλψη (νοσοκομεία).

  • 29 Σεπτεμβρίου 2017, 12:06 | ΒΕΡΓΑΔΗ ΕΥΤΥΧΙΑ

    ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ Δ.Ε ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ
    ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ.
    ΟΙ ΜΑΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ. ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ?

  • 29 Σεπτεμβρίου 2017, 10:37 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ

    Στα νοσηλευτικά τμήματα προΐστανται νοσηλευτές του κλάδου Π.Ε η΄Τ.Ε . Πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και όχι οι υπόλοιποι κλάδοι. Οι μαίες και οι μαιευτές προΐστανται σε μαιευτικά τμήματα μόνον και διευθύνουν μόνον τα μαιευτήρια. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΘΕΊ ΑΛΛΟ Ο ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΦΤΑΝΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ..

  • 29 Σεπτεμβρίου 2017, 10:53 | Γιάννης Π.

    Απαράδεκτο αυτό με τις μαίες.
    Να αποσυρθεί όλο το άρθρο. Δεν μπορούν οι μαίες να κατέχουν θέση ευθύνης σε νοσηλευτικά τμήματα.
    Είναι επικίνδυνο κάτι τέτοιο.

  • 29 Σεπτεμβρίου 2017, 01:58 | Μιχάλης Ροβίθης

    Προϊστάμενοι της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

    Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων, Τομέων και Τμημάτων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των νοσοκομείων και των λοιπών εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Υγείας ορίζονται υπάλληλοι των κλάδων ΠΕ νοσηλευτικής ή ΤΕ νοσηλευτικής. Οι μαίες έχουν διαφορετική εκπαίδευση σε συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο που τις καθιστά άριστα καταρτισμένες να αναλάμβάνουν διοικητικές θέσεις προισταμένης τμήματος μαιευτικού, γυναικολογικής κλινικής, τμήματος νεογνών κλπ. Ανάλογα προτείνεται να μπορούν διοικητικά
    αν εξελιχθούν σε τομεάρχες των αντίστοιχων τμημάτων άλλα όχι σε διεύθυνση νοσηλευτικής υπηρεσίας που περιλαμβάνει τη διοίκηση εξιδικευμένων νοσηλευτικών τμημάτων.

  • 29 Σεπτεμβρίου 2017, 00:05 | ΒΑΛΑΣΙΑ ΤΟΠΑΛΗ

    Οχιστην ενοποίηση των κλάδων.Οι μαίες στα μαιευτικά τμήματα και οι νοσηλεύτριες στα νοσηλευτικά. ο καθένας εκεί που ανήκει.

  • 28 Σεπτεμβρίου 2017, 23:56 | Μενια. Ιωαννιδου

    Διαφωνω!!!!Ειναι δυο διαφορετικες βαθμιδες εκπαιδευσης,ας γινει καθορισμος κ διαχωρισμος καθηκοντων κ αρμοδιοτητων αναμεσα στους βοηθους νοσηλευτες κ στους νοσηλευτες.Καθε επαγγελματιας πραιπει να ξερει τηνθεση του.Οσο για τις μαιες η θεση κ η καταρτηση τους αφορα γυναικολογοκες κ μαιευτικες κλινικες.

  • 28 Σεπτεμβρίου 2017, 23:00 | ΣΕΜΜΠΑΤΡΑΣ

    Ο ΣΕΜΠάτρας νπδδ από το 1961 σας ενημερώνει ότι η μαία είναι αυτόνομο επάγγεμα υγείας με νόμους και ρυθμίσεις που ορίζουν τη λειτουργία του.Διαδοχικά από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, με την ίδρυση του τμήματος μαιών στην Ιατρική Σχολή το 1838 ανήκε στην Ιατρική Υπηρεσία. Στη συνέχεια διοικητικά τα τελευταία χρόνια με την εφαρμογή του ΕΣΥ τοποθετήθηκε στη Νοσηλευτική Υπηρεσία.Ουδέποτε ήταν ειδίκευση της Νοσηλευτικής Τέχνης.
    Η διοικητική ικανότητα των μαιών δεν αμφισβητείται διότι μεγάλο μέρος των σπουδών τους αφορά το κλινικό και διοικητικό έργο.Οι μαίες όμως ενδιαφέρονται για το επάγγελμά τους και τον κλάδο τους,Κλάδος Μαιών ΕΣΥ.
    Ασκούν το σημαντικότερο λειτούργημα τη γέννηση νέων ανθρώπων. Οι μαίες εφαρμόζουν όλη τους τη τέχνη με τη χρήση της επιστήμης και της τεχνολογίας, για να διατηρήσουν υγιή τη γυναίκα και το παιδί της.Είμαστε εκεί για να στηρίξουμε την νέα οικογένεια. Είμαστε υπερήφανες επιστήμονες και επαγγελματίες

  • 28 Σεπτεμβρίου 2017, 22:52 | ΒΑΓΙΑ

    Που αλλού συμβαίνει αυτό? Οι μαίες πρέπει να προΐστανται σε μαιευτικά τμήματα κ μόνο.Διαφορετικά πρέπει να εργάζονται σε νοσηλευτικά τμήματα έως ότου αποκτήσουν το δικαίωμα να κριθούν για θέσεις ευθύνης. Οι νοσηλεύτριες αντίστοιχα θα μπορούν να αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης σε μαιευτικά ιδρύματα κ τμήματα? Που αποσκοπεί αυτό? Να δημιουργηθεί σύγχυση κ διχόνοια αναμέσα στους επαγγελματίες υγείας. Δεν θα ωφεληθεί κανείς απο αυτό.

  • Η εισηγούμενη ρύθμιση, που δίδει την δυνατότητα σε μαίες και μαιευτές να προΐστανται των νοσηλευτικών υπηρεσιών, παραβιάζει την σχέση ειδικότητας που θα πρέπει να συνδέει τον κλάδο από τον οποίο προέρχονται οι προϊστάμενοι με το αντικείμενο της οργανικής μονάδας στην οποία προϊστανται και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να απαλειφθεί.

  • ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ…
    Ποιους θέλετε να βολέψετε με αυτό το άρθρο; Γιατί δεν ισχύει και το αντίστροφο, νοσηλευτές προϊστάμενοι σε μαιευτικά τμήματα και σε διευθύνσεις μαιευτηρίων;

  • ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΦΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ ΠΑΝΤΟΥ…
    ΕΝΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΠΙΖΕΤΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ, ΤΕ, ΚΑΙ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΠΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ…
    ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΞΥΜΩΡΟ…
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΗΛΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ…

  • 28 Σεπτεμβρίου 2017, 17:36 | Εύη Γιαννοπούλου

    Δεν συμφωνώ.Η Μαιευτική και η Νοσηλευτική αποτελούν δυο διαφορετικά επαγγέλματα με διαφορετικό καθηκοντολόγιο. Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας δεν δύναται να είναι Μαία. Η εκπαίδευσή τους δεν επαρκεί για να προΐσταται σε όλα τα νοσηλευτικά τμήματα λόγω της εξειδίκευσης τους στη Μαιευτική.Δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση.

  • 28 Σεπτεμβρίου 2017, 10:07 | ΜΑΡΙΑ

    Οι μαίες δεν ασχολούνται με το υπόλοιπο νοσοκομείο ,παρά μόνο με το αντικείμενο τους. Ούτε καν θέλουν να μπαίνουν σε εφημερίες. Υποτίμηση σε όλο του το μεγαλείο

  • 28 Σεπτεμβρίου 2017, 06:57 | Νίκη

    Η πρόταση αυτή αποτελεί υποβάθμιση του κλάδου των νοσηλευτών ΠΕ και ΤΕ και αναβάθμιση των κλάδων των μαιών ΤΕ και του κλάδου των βοηθών νοσηλείας ΔΕ. Η εκπαίδευση κατά κλάδο είναι τελείως διαφορετική τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και σε πράξη. Με την πρόταση αυτή αδικούνται η κλάδοι ΠΕ και ΤΕ νοσηλευτών και υποβαθμίζεται η ποιότητα υπηρεσιών υγείας. Αν οι μαίες επιθυμούν να προϊσταται σε νοσηλευτικά τμήματα τότε να διορίζονται και στα παθολογικά, ορθοπεδικά κλπ τμήματα και αντίστοιχα οι νοσηλευτές/ νοσηλεύτριες στα μαιευτικά τότε ίσως είναι πιο δίκαιο αλλά τότε αν γίνει κάτι τέτοιο ο ξεσηκωμός θα είναι μεγάλος και όπως τόσα χρόνια οι νοσηλευτές παρόλο που ήταν μεγαλύτερος κλάδος δε μπόρεσε να τις αντιμετωπίσει. Αν γίνει αυτό θεωρώ ότι θα είναι μεγάλη συντριβή για τους νοσηλευτές, αντικίνιτρο για τις σπουδές τους και τροχοπέδη για την εξέλιξή τους.Άμεσα η πολιτεία επιβάλλεται πια να κοιτάξει την ενιαία Πανεπιστημιακή εκπαίδευση και να υπάρχουν κατευθύνσεις νοσηλευτικής μαιευτικής διαφορετικά ποτέ δε θα λυθεί. Το νοσηλευτικό προσωπικό απαιτείται να έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση και οι πολίτες δικαιούται αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Τα υπόλοιπα είναι παιχνίδια που δε πρέπει κανένας κλάδος να δεχθεί. Η εκπαίδευση και τα επαγγελματικά δικαιώματα πρέπει να είναι διακριτά. Όλα γίνονται μόνο για να πάρουν οι μαίες θέση προϊσταμένων. Επίσης δε θίγονται τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν μέσα από την εκπαίδευση των μαιών και νοσηλευτών…. αν γίνονται λάθη οι μαίες από που θα καλύπτονται χωρίς εκπαίδευση… πότε αλήθεια πέρασαν από ορθοπεδικά τμήματα κλπ…. Ας σκεφτούν λίγο και οι μαίες το συμφέρον τους που χάνουν έτσι την μοναδικότητα του κλάδου τouς και την εξειδίκευσή τους και για αυτές είναι υποβάθμιση…. για ένα »προϊσταμενιλίκ稨 δεν αξίζει νομίζω… ας σεβαστεί ο ένας κλάδος τον άλλον…..που όλοι έχουν δώσει αγώνες ……

  • 27 Σεπτεμβρίου 2017, 22:10 | Αλεξάνδρα

    Θεωρώ άδικο για τους ΠΕ νοσηλευτες οτι καταργείται και αυτο το προβάδισμα. Είμαστε ο μόνος κλάδος που συμβαίνει αυτό. Γιατι λοιπόν ενας γονιος να δωσει χρήματα να σπουδασει το παιδί του στη νοσηλευτικη Σπάρτης και οχι στο ΤΕΙ της Αθήνας.? Γιατί υπάρχουν οι οργανικες θέσεις οι οποίες είναι λιγοτερες για τους πε?

  • 27 Σεπτεμβρίου 2017, 22:23 | Θανασά Γεωργία

    Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν ταιριάζει στο γενικό νόμο για την Ε.Ν.Ε. Παρόλα αυτά απόλυτα λογικό καθώς σε Μαιευτικά Τμήματα και Νοσοκομεία είναι απαραίτητο να διασφαλίζεται η κρίση των Μαιευτών ΤΕ ως Προιστάμενων.Για να αποφευχθούν παρερμηνείες εφόσον παραμείνει θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι στα Μαιευτικά Γυναικολογικα Τμήματα , Τομείς και Ειδικά Νοσοκομεία (Μαιευτήρια) τις θέσεις θα καταλαμβάνουν Μαιευτές ΤΕ.

  • 27 Σεπτεμβρίου 2017, 22:47 | Αλεξάνδρα

    Διαφωνώ με την ενοποίηση του κλάδου και την εξίσωση των νοσηλευτων διαφορετικης εκπαιδευτικης βαθμιδας. Ακομα πιστεύω οτι η διεύθυνση νοσηλευτικης υπηρεσιας πρέπει να ασκείται απο νοσηλευτες Πανεπιστημιακής εκπαιδευσης. Πιστεύω οτι είναι αδικο για τους πε νοσηλευτες εφόσον καταργείται και αυτο το προβάδισμα. Γιατι λοιπόν κάποιος γονιος να δωσει χρήματα για να σπουδασει το παιδί του στη Σπαρτη ενω περνα στα ΤΕΙ Αθήνας? Γιατι υπάρχουν οι οργανικες θέσεις που είναι λιγοτερες για τους πε?

  • 27 Σεπτεμβρίου 2017, 21:46 | Χρήστος

    Σε συνέχεια του προηγούμενου σχόλιου μου, πώς ίσχυσε το προβάδισμα των κατηγοριών- στην προκήρυξη για τις ΤΌΜΥ και δεν ισχύει για την κατάληψη θέσεων ευθύνης; Δύο μέτρα και δύο σταθμά ή χειρότερα… ψηφοθηρικη λογική χωρίς να εδραζεται σε αξιοκρατικά κριτήρια. Κρίμα…

  • 27 Σεπτεμβρίου 2017, 21:35 | Ευπραξία Μαλαχατη

    Διαφωνώ με την τοποθέτηση Μαΐων σε θέσεις ευθύνης γενικά στα νοσηλευτικά τμήματα. Η θέση και η κατάρτιση τους αφορούν μόνο γυναικολογικές – μαιευτικές κλινικές.

  • 27 Σεπτεμβρίου 2017, 17:43 | ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

    Πιστεύω,ότι εκ παραδρομής δεν αναφέρεται,ότι οι μαίες θα προϊστανται σε μαιευτικά τμήματα και μαιευτικά νοσοκομεία.
    Όσον αφορά στην κάλυψη θέσης ευθύνης από ΠΕ ή ΤΕ, σε ένα επάγγελμα, που δεν υπάρχει καμιά διαφορά στο καθηκοντολόγιο των δύο κατηγοριών και γνωρίζοντας ότι η ύπαρξη δύο διαφορετικών επιπέδων εκπαίδευσης για (ουσιαστικά) την ίδια θέση εργασίας, εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα (κυρίως της εκπαιδευτικής κοινότητας), είναι λογικό και οι δύο κατηγορίες να διεκδικούν ισότιμα τη θέση ευθύνης, συνυπολογίζοντας και άλλα κριτήρια. Άλλωστε, η υπερπαραγωγή τίτλων σπουδών (μεταπτυχιακών, διδακτορικών κ.ά.) από μόνη της, δεν βελτιώνει το επίπεδο μόρφωσης και καλλιέργειας των υπαλλήλων και σίγουρα δεν εξασφαλίζει τις διοικητικές ικανότητες. Και στις δύο κατηγορίες υπάρχουν ικανά αλλά και παντελώς ανίκανα και αδιάφορα στελέχη.
    Μέχρι, λοιπόν, την ενοποίηση του κλάδου σε μία κατηγορία, πολύ σωστά προβλέπει το άρθρο το δικαίωμα διεκδίκησης των θέσεων ευθύνης ισότιμα και από τις δύο κατηγορίες.

  • 27 Σεπτεμβρίου 2017, 13:58 | Αλέξανδρος, Ε.Υ.

    Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στον σχολιασμό του άρθρου 6 αναφέρουν την ένταξη των επισκεπτών υγείας στον ενιαίο κλάδο της νοσηλευτικής. Σε αυτό το άρθρο αν οι επισκέπτες υγείας ήταν μέρος του ενιαίου κλάδου θα καταλάμβαναν διοικητικές θέσεις ευθύνης και σε ποια τμήματα; Ο ασκών διοικητικό έργο δεν είναι απαραίτητο να είναι από τον ίδιο κλάδο, η διοίκηση είναι διοίκηση και ο μάχιμος νοσηλευτής ή μαιευτής είναι μάχιμος. Κάποιοι θα πουν αμέσως ότι αν δεν γνωρίζεις το αντικείμενο δεν θα μπορεί να διοικήσει. Σωστό εν μέρη, αλλά, αυτοί οι κάποιοι, ας αναλογιστούν πόσοι υπουργοί οι διοικητές νοσοκομείων ασκούν διοίκηση που προέρχονται από τελείως άσχετα προς την υγεία πτυχία. Συμπερασματικά, η διοίκηση των τμημάτων και των διευθύνσεων μπορεί να ασκηθεί από όλους. Την διοίκηση ή την έχεις ή δεν την έχεις. Ας μην ξεχνούν οι ΄΄εμπειροι΄΄ νοσηλευτές ΠΕ ή ΤΕ πως πριν μερικά χρόνια (μπορεί κάποιοι από εσάς να μην είχατε γεννηθεί) οι ΔΕ ασκούσαν καθήκοντα προϊσταμένων στα νοσοκομεία.

  • 27 Σεπτεμβρίου 2017, 13:07 | Μαρία

    Είναι απαράδεκτο οι μαίες να είναι σε θέσεις ευθύνης νοσηλευτικών τμημάτων, τομέων και διευθύνσεων.

  • 26 Σεπτεμβρίου 2017, 19:55 | Τολίκας Κώστας

    Ποιους θέλετε να βολέψετε με αυτό το άρθρο; Γιατί δεν ισχύει και το αντίστροφο, νοσηλευτές προϊστάμενοι σε μαιευτικά τμήματα και σε διευθύνσεις μαιευτηρίων;

  • 26 Σεπτεμβρίου 2017, 17:23 | Φωτεινή Αγγελάκη

    Δε συμφωνώ. Οι μαίες είναι ξεχωριστός κλάδος και θα πρέπει να αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στα ιδιαίτερα τμήματά τους μόνο. Δεν μπορεί να γνωρίζει τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες ενός άλλου τμήματος, όπως το καρδιολογικό για παράδειγμα, εφόσον δε δουλεύει εκεί. Όπως δεν μπορεί ο νοσηλευτής να δουλέψει στα μαιευτήρια έτσι και ο μαιευτήρας δεν μπορεί να δουλέψει στα άλλα τμήματα.

  • 26 Σεπτεμβρίου 2017, 16:48 | Βαΐα Κωνσταντικάκη

    Η εκπαίδευση των Μαιών δεν έχει καμία σχέση με αυτή των Νοσηλευτών! Το επιστημονικό τους πεδίο δεν καλύπτει όλο το φάσμα της νοσηλευτικής επιστήμης. Πως είναι δυνατό, λοιπόν, Μαίες να προΐστανται σε Νοσηλευτικά Τμήματα, σε μία δημόσια διοίκηση που θέλουμε να είναι αποτελεσματική και αποδοτική!!! Ας προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό του συστήματος υγείας ανάλογα με την εκπαίδευση του ώστε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους ασθενείς.

  • 26 Σεπτεμβρίου 2017, 11:35 | Σταματάκη Ερωφίλη Μαία Κ.Υ. Αγίας Βαρβάρας – Αντιπρόεδρος Συλλόγου Μαιών Κρήτης

    H Μαιευτική και η Νοσηλευτική αποτελούν δύο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ με διαφορετικό ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ. Ουδέποτε οι Μαίες και οι Σύλλογοι στους οποίους ανήκουν δεν ζήτησαν να προϊστανται σε Νοσηλευτικά τμήματα. Μάλιστα, οι Σύλλογοι Μαιών/Μαιευτών εδώ και χρόνια ζητούν να προϊστανται Μαίες στα αμιγώς Μαιευτικά Τμήματα και δεν βλέπω τίποτα παράλογο σε αυτό. Δυστυχώς, όλο αυτό παρακάμπτεται καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη Μαιευτική Υπηρεσία, όπως υπάρχει η αντίστοιχη Νοσηλευτική Υπηρεσία για τους Νοσηλευτές, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται σε πολλές περιπτώσεις το έργο των Μαιών. Δεν βρίσκετε άδικο το γεγονός να μπορούν να εξελισσόνται οι Συνάδελφοι Νοσηλευτές μόνο και μόνο επειδή υπάρχει αντίστοιχη Νοσηλευτική Υπηρεσία και να μην μπορούν οι Μαίες; Θεωρείτε πιο λογικό και δίκαιο σε αμιγώς Μαευτικά Τμήματα να προϊστανται Νοσηλευτές έναντι των Μαιών επειδή οι Οργανισμοί κάποιων νοσοκομείων δεν το έχουν «προβλέψει»;;

  • 26 Σεπτεμβρίου 2017, 10:54 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Προίστάμενοι στα νοσηλευτικά τμήματα νοσηλευτές και μαίες στα μαιευτικά.Λόγω ειδικών γνώσεων η μαία δεν μπορεί να ανταποκριθεί το ίδιο με το νοσηλευτή όσο κι αν προσπαθήσει.

  • 26 Σεπτεμβρίου 2017, 06:38 | Χρήστος

    Άστοχη η πρόβλεψη για τοποθέτηση Μαιων ως Προϊσταμένες στα Νοσηλευτικά Τμήματα πλην της Μαιευτικής. Δυστυχώς σε ορισμένα Νοσοκομεία κατέχουν θέση στις ΜΕΝ.
    Εάν δεν προβλέπεται με οποιονδήποτε τρόπο κάποια μορφή προβαδισμστος στην κατηγορία των ΠΕ υπαλλήλων τότε μαζί με αυτό το Νομοσχέδιο να καταργηθεί και το άρθρο 97 του ΔΥ Κώδικα…

  • 26 Σεπτεμβρίου 2017, 00:13 | Δήμητρα Μαντζιώρη

    Όντας νοσηλεύτρια είναι επόμενο να επιθυμώ οι προιστάμενοι μου να είναι νοσηλευτές ΜΟΝΟ για να μπορούν να αφουγκράζονται τις ανάγκες μας. Σας ευχαριστώ. Με εκτίμηση.

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 23:26 | Καυκιά Θεοδώρα

    Η εκπαίδευση των μαιών/μαιευτών έχει μαθήματα βασικής νοσηλευτικής αλλά μετά το δεύτερο εξάμηνο εξειδικεύονται σε φροντίδα στην εγκυμοσύνη και τοκετό, φροντίδα νεογνού, ψυχοπροφύλαξη κτλ
    Δεν είναι ίδια εκπαίδευση με τους νοσηλευτές (ΠΕ & ΤΕ). Άρα πως είναι δυνατό να προΐστανται σε νοσηλευτικά τμήματα πέραν των μαιευτικών/γυναικολογικών κλινικών, μονάδων νεογνών & προώρων και αντίστοιχα χειρουργεία.
    Μήπως επειδή οι απόφοιτοι αρχίζουν να συσσωρεύονται και να μην βρίσκουν δουλειά θα πρέπει με κάποιο τρόπο να απορροφηθούν σε θέσεις νοσηλευτών?

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 23:29 | Ευμορφία Παπαγεωργίου

    Αγαπητές/Αγαπητοί μου,εδώ κ χρόνια στο νοσοκομείο που ανήκω στο ακτινολογικό εργαστήριο προΪστάμενος μπαίνει νοσηλευτής.Μα κάθε φορά κ σε κάθε αλλαγή κυβέρνησης συμβαίνει αυτό!!!!!ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΡΟϊΣΤΑΜΕΝΟΥ
    ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ/ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Κ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗ ΔΜΥ;Παρακαλώ να το δει κάποιος από το υπουργείο αυτό που συμβαίνει στα νοσοκομεία κ να το διορθώσει.ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥΣ/ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ!!!!

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 22:31 | Μαρια Δημοπουλου

    Διαφφωνω απολυτα με το αρθρο 6 περι ενοποιησης των κλαδων καθως αποτελει πληρη υποβαθμιση των νοσηλευτων τριτοβαθμιας εκπαιδευσης!Αντιθετως κατα την αποψη μου ειναι απαραιτητος ο διαχωρισμος των κλαδων σε ΠΕ ΤΕ ΔΕ και κατηγοριων επαγγελματων υγειας καθως καθενας απο αυτος εχει κανει αλλες σπουδες (διαφορετικα επιπεδα εκπαιδευσης και διαφορετικες οι βασεις εισαγωγης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ) και σαφως κανει και αλλα πραγματα στο χωρο εργασιας του ο καθενας!Επιπροσθετως,διαφωνω με το αρθρο 7 για τους Προισταμενους της Νοσηλευτικης Υπηρεσιας οι οποιοι θα επρεπε να ειναι νοσηλευτες Πανεπιστημιακης εκπαιδευσης με μεταπτυχιακο η και διδακτορικο καθως διαθετουν λογω του επιπεδου της εκπαιδευσης τους αλλες γνωσεις για την καλυψη τετοιων θεσεων.

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 18:42 | Μιχαήλ Δρακομαθιουλάκης

    Με την υπάρχουσα κατάσταση, που η Μαιευτική εκπαίδευση είναι ανεξάρτητη της Νοσηλευτικής και δεν είναι προϋπόθεση το Πτυχίο Νοσηλευτικής για τη λήψη Πτυχίου Μαιευτικής (όπως συμβαίνει, π.χ. στην Κύπρο) είναι αδύνατο οι Μαίες να εποπτεύουν και να διευθύνουν Νοσηλευτές, διότι, απλώς, δεν έχουν κατάλληλη εκπαίδευση.

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 14:32 | Τσουμάνη Ναταλία

    Προΐστάμενοι Νοσηλευτικής Υπηρεσίας δεν δύναται να είναι Μαίες. Η εκπαίδευσή τους δεν επαρκή για να προΐστανται σε όλα τα νοσηλευτικά τμήματα λόγω της εξειδίκευσής τους στο επάγγελμα της Μαιευτικής. Για παράδειγμα σε Μονάδα εντατικής Θεραπείας ενηλίκων θα μπορεί να τοποθετείται Μαία;;; Στα ΤΕΠ θα τοποθετείται Μαία;;; Ο νοσηλευτής, στη φάση της εκπαίδευσής του έχει περάσει από όλα τα τμήματα και η πανεπιστημιακή εκπαίδευση του έχει δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσει όλες τις ειδικότητες. Οι Μαίες, όπως και προηγουμένως, είναι εφικτό να προΐστανται σε Μαιευτικές και Γυναικολογικές κλινικές, Μονάδα αυξημένης φροντίδας νεογνών, Τμήματα ψυχοπροφύλαξης. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει απώτερους σκοπούς…με την ίδια λογική Νοσηλευτές θα πρέπει να μπορούν να προΐστανται σε γυναικολογικές-Μαιευτικές κλινικές, σε αίθουσες τοκετών κλπ. Προσπαθείτε να εξισώσετε τις Μαίες με τους Νοσηλευτές αλλά μονόπλευρα…να αποκτήσουν όλα τα δικαιώματα των Νοσηλευτών, χωρίς εκπαίδευση, να μην ασκούν νοσηλευτικό έργο… όπως γίνεται στα Κέντρα Υγείας (μόνο πρωινό ωράριο, όχι βάρδιες… αλλά να είναι και προϊστάμενες!!!!
    Τσουμάνη Ναταλία Υπεύθυνη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΠΕΔΥ Ηρακλείου Κρήτης

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 14:58 | ΗΛΙΑΣ

    Με το άρθρο 6 του παρόντος νόμου «Συστήνεται Ενιαίος Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού ΕΣΥ που περιλαμβάνει τις κατηγορίες ΠΕ νοσηλευτικής, ΤΕ νοσηλευτικής, ΤΕ μαιών- μαιευτών και ΔΕ νοσηλευτικής.»

    Συνεπώς δεν θα υπάρχουν πλέον «ξεχωριστοί» κλάδοι ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ νοσηλευτών. Άρα ποιοί κλάδοι θα ορίζονται; αυτοί που δεν θα υπάρχουν;

    Γιατί θα «ορίζονται» και όχι θα «επιλέγονται»;
    Δεν θα υπάρχουν Υπηρεσιακά Συμβούλια να επιλέξουν;

  • 23 Σεπτεμβρίου 2017, 23:46 | ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

    ΓΝΩΜΗ ΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΕ ΜΑΙΕΣ- ΜΑΙΕΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΐΣΤΑΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΜΑΙΕΥΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ, ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΤΟΜΕΙΣ Ή ΔΙΕΥΘΎΝΣΕΙΣ.

  • 23 Σεπτεμβρίου 2017, 18:40 | Δημητρης

    Μαλλον ειναι λάθος η διατυπωση περι Μαιών. Αλλωστε ισχυει και το ενιαιο πλαισιο οργανισμων του 86 που ορίζει σχετικά. Χρειάζεται διευκρίνηση

  • 22 Σεπτεμβρίου 2017, 14:17 | ΟΛΓΑ ΜΟΔΙΝΟΥ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ.
    Η ΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.
    ΕΝΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ (ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ) ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ Π.Χ ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ.
    θΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΕΦΟΣΟΝ
    1. Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ
    2. ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.
    3. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΣΧΟΛΗ
    4. ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ (ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ).

    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
    Δρ. Μοδινού Όλγα

  • 22 Σεπτεμβρίου 2017, 00:03 | Βασιλάκης Άγγελος

    Σε καμία περίπτωση οι ΤΕ Μαιευτικής.
    Διαφωνώ ριζικά.
    Η πρότασή σας, βρίσκεται εκτός κλινικού τόπου και χρόνου.
    Παρακαλώ να αποσυρθεί η πρόταση για ΤΕ Μαιευτικής και να περιοριστούν μόνο στις Μαιευτικές Κλινικές και στα Μαιευτήρια.
    Πουθενά αλλού.

  • 21 Σεπτεμβρίου 2017, 16:28 | Γιάννης Καναβός

    Έως σήμερα, οι Νοσηλευτές προΐστανται στα νοσηλευτικά τμήματα, και οι μαίες/μαιευτές στα μαιευτικά – γυναικολόγικά. Το γεγονός ότι παύει ο διαχωρισμός αυτός, θα δημιουργήσει έριδες και αντιδράσεις, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή δε φαίνεται να αποτελεί ζητούμενο της νοσηλευτικής κοινότητας. Από την άλλη, το γεγονός ότι καταργείται το προβάδισμα των ΠΕ για τις θέσεις ευθύνης, κρίνεται θετικό.