Άρθρο 110
Παράταση της υποχρέωσης απασχόλησης προπονητή αναλόγως του επιπέδου άδειας άσκησης επαγγέλματος – Τροποποίηση παρ. 5 άρθρου 140 ν. 2725/1999
Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 140 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121), περί της έναρξης ισχύος, η ημερομηνία «1η.7.2026» αντικαθίσταται με την ημερομηνία «1η.7.2027» και η παρ. 5 διαμορφώνεται ως εξής:
«5. Η ισχύς της παρ. 2 του άρθρου 31Α, ως προς την απασχόληση προπονητή αναλόγως του επιπέδου άδειας άσκησης επαγγέλματος, αρχίζει από την 1η.7.2027.
Ειδικότερα, για τους προπονητές πετοσφαίρισης, η ισχύς της παρ. 2 του άρθρου 31Α αρχίζει από την 1η.3.2025.».
Άρθρο 111
Διόρθωση τοπογραφικού διαγράμματος για την παραχώρηση χρήσης του κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης «Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας» – Αντικατάσταση Παραρτήματος Ι άρθρου 163 ν. 5224/2025
Στο άρθρο 163 του ν. 5224/2025 (Α΄ 142), περί παραχώρησης χρήσης του κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης «Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας», αντικαθίσταται το τοπογραφικό διάγραμμα με το συνημμένο Παράρτημα Ι, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παρόντος νόμου.
Άρθρο 112
Δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού για την υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης «ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ»- Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 86 ν. 5007/2022
Στην παρ. 1 του άρθρου 86 του ν. 5007/2022 (Α΄ 241), περί αποζημίωσης ειδικού σκοπού για την υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης «ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ», προστίθενται νέα εδάφια, τρίτο και τέταρτο, και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:
«1. Στο ιατρικό, νοσηλευτικό, λοιπό επιστημονικό και παραϊατρικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), το οποίο εμπλέκεται άμεσα στην υλοποίηση δράσεων του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης «ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ» της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4675/2020 (Α΄ 54), δύναται να καταβάλλεται αποζημίωση ειδικού σκοπού, εφόσον η σχετική δαπάνη καλύπτεται αποκλειστικά από συγχρηματοδοτούμενα επιχειρησιακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού του πρώτου εδαφίου συνυπολογίζεται στις πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές του προσωπικού αυτού στο πλαίσιο της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας περί του ανώτατου ορίου των αποδοχών του. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού του πρώτου εδαφίου δύναται επίσης να καταβάλλεται: α) στο προσωπικό που αντλείται από τους καταλόγους επικουρικών ιατρών, όπως ορίζονται στο άρθρο 21 του ν. 3580/2007 (Α΄ 134), και λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού, όπως ορίζονται στο άρθρο 10 του ν. 3329/2005 (Α΄ 81) και β) σε προσωπικό που προσλαμβάνεται με δελτίο παροχής υπηρεσιών σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 41 του ν. 4058/2012 (Α΄ 63). Η πρόβλεψη του τρίτου εδαφίου ισχύει από την έναρξη ισχύος της υπ’ αρ. 22070/15.5.2025 κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας «Ειδικότερα θέματα αναφορικά με την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό επιστημονικό και παραϊατρικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), το οποίο εμπλέκεται άμεσα στην υλοποίηση δράσεων του Εθνικού Προγράμματος Προ-συμπτωματικού Ελέγχου (Ε.Π.Π.Ε.), του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης «ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ»» (Β΄ 2504).».



