Άρθρο 03: Τροποποιήσεις του ν. 3340/2005 (ΦΕΚ Α’ 112/10-5-2005)

1. Στο ν. 3340/2005 προστίθεται νέο άρθρο 31Α που έχει ως εξής:
«Άρθρο 31Α
1. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Τράπεζα της Ελλάδος ανά περίπτωση παρέχουν ετησίως στην ΕΑΚΑΑ συγκεντρωτικές πληροφορίες για τις διοικητικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν δυνάμει του άρθρου 23 και τις τελεσίδικες καταδίκες των άρθρων 29 και 30 του παρόντος νόμου.
2. Στην περίπτωση δημοσιοποίησης επιβολής διοικητικών κυρώσεων του άρθρου 23 του παρόντος νόμου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Τράπεζα της Ελλάδος ανά περίπτωση γνωστοποιούν την επιβληθείσα κύρωση στην ΕΑΚΑΑ.
3. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Τράπεζα της Ελλάδος ανά περίπτωση γνωστοποιούν εντός ευλόγου χρόνου στην ΕΑΚΑΑ τις εκάστοτε δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται στο πλαίσιο του άρθρου 25 του παρόντος νόμου ως επίσης και την εξέλιξη των ποινικών δικών των άρθρων 29 και 30.»

2. Η παράγραφος 3 του άρθρου 26 αντικαθίσταται ως εξής:
« 3. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δύναται να ενημερώνει την ΕΑΚΑΑ, εφόσον η αίτηση πληροφόρησης που έχει υποβάλει δε λαμβάνει συνέχεια εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος ή απορριφθεί»

  • Παρατηρήσεις επί του άρθρου 31Α
    1. Για μεγαλύτερη διαφάνεια και καλύτερο έλεγχο η ενημέρωση της ΕΑΚΑΑ από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις διοικητικές κυρώσεις και καταδίκες που επιβάλλουν, πρέπει να γίνεται κάθε εξάμηνο αντί για έναν χρόνο.
    2. Είναι απαραίτητη η δημοσιοποίηση των κυρώσεων, για να υπάρχει η γνωστοποίηση στην ΕΑΚΑΑ;
    3. Πως και από ποιον προσδιορίζεται ο «εύλογος χρόνος» για την γνωστοποίηση των δικαστικών αποφάσεων;

    Για το Δ.Σ.
    Νικόλαος Τσεμπερλίδης, Πρόεδρος ΚΕ.Π.ΚΑ., Μέλος Ο.Κ.Ε., και Αν.Μέλος της Ε.Ο.Κ.Ε.

    Ευαγγελία Κεκελέκη, Γεν. Γραμματέας ΚΕ.Π.ΚΑ., Αντιπρόεδρος Παρατηρητηρίου Εσωτερικής Αγοράς, Μέλος Ε.Ο.Κ.Ε. και Μέλος Ε.Σ.Ο.Κ.