Άρθρο 06: Λειτουργία και δημοσιότητα των βάσεων δεδομένων

1. Κάθε καταχώριση ή εγγραφή στις βάσεις δεδομένων υπόκειται σε διόρθωση, εφόσον είναι εσφαλμένη, και σε μεταβολή, εφόσον τα νομικά γεγονότα, οι δηλώσεις, τα έγγραφα και τα λοιπά στοιχεία που έχουν καταχωρισθεί ή δικαιολογούν τις καταχωρίσεις έχουν μεταβληθεί. Η διόρθωση και η μεταβολή πραγματοποιούνται είτε αυτεπαγγέλτως από τη Διεύθυνση ΚΟΠ είτε μετά από αίτηση του κοινωφελούς φορέα ή του έχοντος έννομο συμφέρον.
2. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στον διαδικτυακό τόπο των βάσεων δεδομένων είναι στο σύνολό τους ελεύθερα προσβάσιμες στους πολίτες σε ηλεκτρονική μορφή, προς ανάγνωση, αποθήκευση και εκτύπωση, με την επιφύλαξη των διατάξεων προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις ως προς την πρόσβαση στα έγγραφα όπως ορίζεται στο άρθρο 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.
3. Το Ειδικό Μητρώο ΚΟΠ απαρτίζεται από το ευρετήριο ΚΟΠ και τη μερίδα που τηρείται ξεχωριστά για κάθε ΚΟΠ και περιλαμβάνει τα δικαιολογητικά του άρθρου 5 καθώς και βεβαιώσεις πιστοποιήσεως που τυχόν υπάρχουν.