Τεχνικές Προδιαγραφές έργου «Επέκταση Εγκατάστασης Αυτοματοποιημένου Συστήματος Επιτήρησης στην περιοχή του Έβρου

Για να δείτε τις τεχνικές προδιαγραφές πατήστε εδώ

  • 3.2.6.1. : Ηλεκτροοπτικά Συστήματα Επιτήρησης & Συστήματα Radar

    Α.ΘΕΡΜΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ

    Α.1. « Η μέγιστη απαιτούμενη απόσταση για ανίχνευση ορθίου ανθρώπου τυπικών διαστάσεων 0,5 Χ 1.8Μ, σύμφωνα με διαπιστευμένα κριτήρια (Johnson, Nato Stanag 4347 ή αντίστοιχα) ανά σημείο θα είναι…..»

    Από τα διαπιστευμένα κριτήρια απουσιάζουν δύο άλλα βασικά χαρακτηριστικά: η ταυτοποίηση (recognition) και η αναγνώριση (identification).
    ΠΡΟΤΑΣΗ: H μέγιστη απαιτούμενη απόσταση για ανίχνευση όρθιου άνδρας 0,5 Χ 1,8 σύμφωνα με τα διαπιστευμένα κριτήρια ανά σημείο θα είναι κατ’ ελάχιστο:
    Ανίχνευση……………………………..
    Αναγνώριση……………………………
    Ταυτοποίηση………………………….

    Επίσης πρέπει να συμπληρωθούν και οι αντίστοιχες αποστάσεις για όχημα 2,3 Χ 2,3 αναπόσπαστο κομμάτι των κριτηρίων.

    Α.8. «Να διαθέτει μεταβλητά πεδία παρατήρησης σε στενό (NFOV) και ευρύ πεδίο (WFOV)»

    ΠΡΟΤΑΣΗ: Θα αξιολογηθεί επιπλέον εάν διαθέτει συνεχόμενα μεταβλητό πεδίο παρατήρησης (continuously variable) από το στενό (NFOV) πεδίο μέχρι το ευρύ (WFOV).

    Να δοθούν οι μοίρες θέασης οριζόντια και κάθετα και στα δύο πεδία.
    Να δοθεί το αρχικό εστιακό μήκος του φακού (WFOV) καθώς και το τελικό μετά τη μεγέθυνση (ΝFOV).

    Α.9. « Να παρέχει οπτική μεγέθυνση εικόνας σε στενό πεδίο παρατήρησης (ΝFOV) τουλάχιστον 4Χ».

    ΠΡΟΤΑΣΗ: Να παρέχει οπτική μεγέθυνση εικόνας σε στενό πεδίο παρατήρησης (ΝFOV). Να δηλωθεί η τιμή της ………..Χ

    Α.10. « Να παρέχει οπτική μεγέθυνση εικόνας σε ευρύ πεδίο παρατήρησης (WFOV) τουλάχιστον 2Χ».

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Αφού έχουμε ένα ευρύ πεδίο (WFOV) που συνήθως είναι και το αρχικό εστιακό μήκος, πως θα προκύψει μεγέθυνση Χ2?
    ΠΡΟΤΑΣΗ: «Να παρέχει ηλεκτρονική μεγέθυνση εικόνας σε ευρύ πεδίο παρατήρησης (WFOV) τουλάχιστον 2Χ».

    Δ. ΒΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

    Δ.2. «Να διαθέτει δυνατότητα περιστροφής περι τον οριζόντιο άξονα τουλάχιστον 320 μοιρες»

    ΠΡΟΤΑΣΗ: Να διαθέτει δυνατότητα περιστροφής περι τον οριζόντιο άξονα τουλάχιστον 320 μοιρες. Δυνατότητα συνεχούς κυκλικής κίνησης 360ο χωρίς περιορισμό θα αξιολογηθεί.

    Συμφωνούμε με το προηγούμενο σχόλιο και αιτούμεθα παράτασης του χρόνου διαβούλευσης.

  • 17 Ιουνίου 2015, 19:13 | Κιριμκίρογλου Γεώργιος

    Καλησπέρα

    1. Στην παραποτάμια ζώνη του Έβρου, υπάρχουν αρκετές μόνιμες στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπως παρατηρητήρια, σκοπιές, φυλάκια, έδρες διμοιριών κλπ
    Προτείνεται όπως εξετασθεί η δυνατότητα συνεργασίας με το ΓΕΣ, προκειμένου να γίνει όπου είναι δυνατόν εκμετάλλευση των παραπάνω εγκαταστάσεων για την φιλοξενία των:
    α. Σημείων Επιτήρησης (ΟΣχ ΑΣχ)
    β. ΤΕΚ
    γ. ΒΣΤΔχ
    του συστήματος επιτήρησης συνόρων της ΕΛ.ΑΣ

    Τα οφέλη σε θέματα ασφάλειας/φύλαξης και μείωσης κόστους είναι προφανή.

    2. Για τις ενσύρματες επικοινωνίες του συστήματος επιτήρησης, προτείνεται όπως εξετασθεί η δυνατότητα δωρεάν χρήσης και εκμετάλλευσης του ΕΣΕΕΘΑ (Ενοποιημένο Σύστημα Επικοινωνιών Εθνικής Άμυνας) το οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο και στην εν λόγω περιοχή. Για επικοινωνία: ΓΕΕΘΑ/Δνση Επικοινωνιών στο 210-657-6003/6005/6020

    3. Ο στρατός ξηράς (ΣΞ) έχει ανεπτυγμένο ΣΔΕΠ (Σύστημα Διοίκησης-Ελέγχου Πληροφοριών) καθώς και άλλα συστήματα επιτήρησης, τα οποία παρέχουν στα επιτελεία/κέντρα επιχειρήσεων/αίθουσες ενημερώσεων την «επιχειρησιακή εικόνα» η οποία περιλαμβάνει και στοιχεία της παρέβριας περιοχής.

    Προτείνεται όπως κατόπιν συνεργασίας με το ΓΕΣ, εξετασθεί η χρησιμότητα μετάδοσης/πρόσβασης των εικόνων-videos του συστήματος επιτήρησης συνόρων της ΕΛ.ΑΣ και :
    α. Στα/(από τα) προαναφερόμενα κέντρα επιχειρήσεων του ΣΞ.
    β. Στα στρατιωτικά φυλάκια.
    γ. Εποχούμενες περιπόλους της περέβριας περιοχής.

    4. Σε περίπτωση που ο ανάδοχος του έργου θα χρειασθεί να αναπτύξει κώδικα λογισμικού για το C2 , τότε θα πρέπει να ακολουθηθούν τα στρατιωτικά πρότυπα, ώστε να υπάρχει συμβατότητα για οποιαδήποτε μελλοντική επέκταση ή συνεργασία με τα ΣΔΕΠ του ΣΞ. Προτείνεται όπως επικοινωνήσετε με ΓΕΣ/ΔΕΠΛΗ (Δνση Πληροφορικής) στο 210 655 3556/3540.

    5. Ομοίως όπως παραπάνω # 4, αναφορικά με το λογισμικό GIS που χρησιμοποιεί ο ΣΞ στους δικούς του map servers. Προτείνεται όπως επικοινωνήσετε με ΓΕΣ/ΔΕΠΛΗ (Δνση Πληροφορικής) στο 210 655 3556/3540.

    Κιριμκίρογλου Γεώργιος
    6940661381

  • Σε συνέχεια της διαβούλευσης για την επέκταση εγκατάστασης αυτοματοποιημένου συστήματος επιτήρησης στην περιοχή του Έβρου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα παρακάτω:

    1. Οι περισσότερες εταιρείες που διαθέτουν την τεχνογνωσία και την τεχνολογία ώστε να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ξένες.

    2. Αυτό συνεπάγεται ότι όλες οι τεχνικές προδιαγραφές που εδόθησαν πρέπει να μεταφραστούν στην Αγγλική.

    Δεδομένου ότι η Υπηρεσία επιθυμεί τα σχόλια και τις ερωτήσεις αναφορικά με τις τεχνικές προδιαγραφές που έχει θέσει ο χρόνος που δόθηκε για την συγκεκριμένη διαδικασία είναι αποτρεπτικά μικρός για την μετάφραση και μελέτη αυτών.

    Αιτούμεθα παράταση του χρόνου διαβούλευσης κατά 20 ημέρες, το λιγότερο, ώστε να προβούμε σε σωστή μελέτη με τους συνεργάτες μας, ώστε να καταθέσουμε προτάσεις, σχόλια και ερωτήσεις που θα βοηθήσουν την Υπηρεσία.