Άρθρο 09 – Έναρξη ισχύος του παρόντος

Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά σε επιμέρους διατάξεις.

  • 10 Μαρτίου 2017, 13:25 | Σ.Ε.Π.Κ.Τ.Β.&Π.-ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ–ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ–ΒΙΝΤΕΟ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ

    Αρ. 9
    Το Σ.Ε.Π.Κ.Τ.Β.&Π. πιστευεί ότι όλες οι παρατηρήσεις που αναρτήθηκαν, είτε ατομικά είτε από περιθωριακές συντεχνίες ή ολιγομελή σωματεία είναι χρήσιμες προκειμένου ο νομοθέτης να σχηματίσει μια πληρέστερη γνώμη για τα συμφέροντα που εμπλέκονται καθώς και την οριστική κατεύθυνση που θα πρέπει να πάρει το τελικό κείμενο που θα εγκρίνει η Βουλή των Ελλήνων, αποφασίζοντας εάν θα επιδοτεί προνομιακά περιορισμένα, κοντόφθαλμα και άκρος ιδιοτελή συμφέροντα ή θα δημιουργήσει ένα σοβαρό και στιβαρό μοχλό / εργαλείο που θα εντάξει την Ελλάδα στο διεθνές παγκόσμιο οπτικοακουστικό γίγνεσθαι.

    Σ.Ε.Π.Κ.Τ.Β.&Π.-ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ–ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ–ΒΙΝΤΕΟ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ

  • 10 Μαρτίου 2017, 02:27 | Παναγιώτης Κυριακουλάκος- ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ

    Η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ επιθυμεί να συμβάλλει στη δημιουργία μιας ελληνικής βιομηχανίας κινουμένων σχεδίων, με εξωστρεφή και αναπτυξιακό χαρακτήρα, αναπτύσσει δε συνέργειες με όλους τους επαγγελματικούς και θεσμικούς φορείς στην Ελλάδα. Η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ επιδιώκει την ανάπτυξη των συμπαραγωγών κινουμένων σχεδίων, ανιχνεύει δε πιλοτικά την πίστα της Γαλλοφωνίας. Η αναγνώριση του αναπτυξιακού χαρακτήρα των οπτικοακουστικών έργων με τη ψήφιση του νομοσχεδίου θα συμβάλλει καταλυτικά στη δυναμική του τομέα. Ελπίζουμε το τελικό κείμενο να λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις των επαγγελματικών φορέων στη διάρκεια της διαβούλευσης, αλλά και τις παρατηρήσεις θεσμικών φορέων εκτός online διαβούλευσης. Οι συνέργειες είναι το κλειδί για την ανάπτυξη και σήμερα έχουμε μια ευκαιρία να τις επιχειρήσουμε.

  • 24 Φεβρουαρίου 2017, 12:32 | Στ. Πρωτοψαλτης

    Σχολιο – Πολυ καλη εξελιξη… και στην Ελλαδα ενας φορεας που υπαρχει σε πολλες χωρες εδω και πολλα χρονια.

    Ελπιδα – Να λειτουργησει το εγχειρημα απαλλαγμενο απο τις γνωστες παθογενειες του Δημοσιου. Να βοηθησει πραγματικα ωστε η ελληνικη τηλεοπτικη παραγωγη να αποκτησει διεθνη δυναμικη(εστω και περιορισμενη). Να μην χαθουμε στα γνωστα γραναζια της γραφειοκρατιας.

    Αποψη – Ο στοχος πρεπει να ειναι η δυνατοτητα διεθνων συμπαραγωγων και η διασφαλιση διθνους διανομης των προγραμματων που θα παραγονται. ΚαΛυτερα λιγες και ακριβες παραγωγες διεθνων προδιαγραφων παρα πολλες και μετριες που απλα θα ικανοποιουν τις εγχωριες αναγκες των καναλιων.
    Ο εξαγωγικος προσανατολισμος ειναι το μειζον οπως και η επιδιωξη συνεργασιας με μικρες(σχετικα ευκολο) η μεγαλες( δυσκολοτερο) ξενες εταιρειες παραγωγης και διανομης.
    Η Γαλλια και η γαλλικη τηλεοπτικη βιομηχανια ειναι το καλυτερο παραδειγμα αν οχι προς μιμησιν , οπωσδηποτε προς μελετην.