Άρθρο 09

Επιτροπές διαγωνισμού επιλογής προσωπικού του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας– Αντικατάσταση άρθρου 23 ν. 4963/2022

Το άρθρο 23 του ν. 4963/2022 (A΄ 149) αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 23
Επιτροπές διαγωνισμού επιλογής προσωπικού του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας

1. Για την πρόσληψη του προσωπικού του αστυνομικού τομέα συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (Επιτροπή). Η Επιτροπή αποτελείται από:
α) έναν (1) δικαστικό λειτουργό του Εφετείου Αθηνών, ο οποίος ορίζεται από τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του δικαστηρίου και είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής, με τον αναπληρωτή του,
β) έναν (1) δικαστικό λειτουργό του Πρωτοδικείου Αθηνών, ο οποίος ορίζεται από τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του δικαστηρίου, με τον αναπληρωτή του,
γ) δύο (2) συμβούλους του ΑΣΕΠ, οι οποίοι ορίζονται από τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, με τους αναπληρωτές τους, και
δ) έναν (1) Ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ., που ορίζεται από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, με τον αναπληρωτή του.
Στην Επιτροπή συμμετέχει χωρίς δικαίωμα ψήφου και ο Υπηρεσιακός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Γραμματείς της επιτροπής ορίζονται δύο (2) προϊστάμενοι τμήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης μαζί με τους αναπληρωτές τους. Την Επιτροπή συνεπικουρούν οι υπάλληλοι της παρ. 2.
2. Με απόφαση του Υπηρεσιακού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης συγκροτείται ειδικό συνεργείο από υπαλλήλους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μέχρι εκατό (100) άτομα κατ’ ανώτατο όριο, με αποκλειστική απασχόληση τη διοικητική υποστήριξη της Επιτροπής, καθώς και την προετοιμασία των πράξεων διορισμού.
3. Έδρα της Επιτροπής της παρ. 1 είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η Επιτροπή και το συνεργείο της παρ. 2 μπορούν να συνεδριάζουν και να απασχολούνται, αντιστοίχως, είτε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης είτε στο ΑΣΕΠ.
4. Οι ψυχοτεχνικές και οι αθλητικές δοκιμασίες διενεργούνται από τις επιτροπές του άρθρου 5 του π.δ. 4/1995 (Α΄1) σύμφωνα το άρθρο 6 περί υγειονομικών εξετάσεων και ψυχοτεχνικών – αθλητικών δοκιμασιών της υπό στοιχεία 7002/12/1-κστ/25.7.2019 απόφασης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη (Β΄ 3010), όπως εκάστοτε ισχύει.».

  • 26 Αυγούστου 2023, 20:53 | Κώστας Δημητρίου

    Είναι απαράδεκτο που δεν προβλέπεται στη στελέχωση της επιτροπής να μετέχει και δικηγόρος με τον αναπληρωτή του υποδεικνυόμενο από την Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

  • 19 Αυγούστου 2023, 22:20 | Γιάννης

    Στην επιτροπή των αθλημάτων και των ψυχομετρικων τεστ να μπουν τουλάχιστον 2 μέλη του ΑΣΕΠ, με τον έναν πρόεδρο της επιτροπής.
    Τα αθλητικά όρια πρέπει να τηρούνται αυστηρά, και στα ψυχομετρικα να δίνεται ολόκληρο το MMPI test.
    Φτάνει πια με τις επιτροπές της ΕΛΑΣ που δεν κόβουν κανέναν στα αθλήματα, τους περνάνε όλους παράνομα, και στα ψυχομετρικα σχεδιάζουν ανθρωπάκια.
    Έχουν γεμίσει οι ενστολες υπηρεσίες με σωματικά και ψυχικά ακατάλληλους. Φτάνει.