Άρθρο 06

Διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της
Δικαστικής Αστυνομίας – Αντικατάσταση άρθρου 20 ν. 4963/2022

Το άρθρο 20 του ν. 4963/2022 (A΄ 149) αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 20
Διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της
Δικαστικής Αστυνομίας

1. Για την πρόσληψη του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας εφαρμόζεται σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων, σύμφωνα με το οποίο οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο, και ακολούθως υποβάλλονται σε υγειονομικές εξετάσεις, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες.
2.α) Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για τη μοριοδότηση και οι μονάδες ανά κριτήριο είναι τα οριζόμενα στο άρθρο 29 του ν. 4765/2021 (Α΄6).
β) Επιπλέον, ο υποψήφιος για τον αστυνομικό τομέα που έχει υπηρετήσει ως επαγγελματίας οπλίτης (ΕΠ.ΟΠ.) ή ως εθελοντής πενταετούς υποχρέωσης (Ε.Π.Υ.) στις Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνει πενήντα (50) μονάδες, ο υποψήφιος που εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην Προεδρική Φρουρά λαμβάνει εκατό (100) μονάδες, ο υποψήφιος που εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως έφεδρος αξιωματικός λαμβάνει εκατόν πενήντα (150) μονάδες και ο υποψήφιος που εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις σε ειδικές δυνάμεις λαμβάνει διακόσιες (200) μονάδες. Οι ΕΠ.ΟΠ. απαιτείται να έχουν ολοκληρώσει την αρχικώς αναληφθείσα υποχρεωτική θητεία. Αν υποψήφιος έχει υπηρετήσει τουλάχιστον εννέα (9) μήνες ως ΕΠ.ΟΠ. σε ειδικές δυνάμεις, λαμβάνει και την προβλεπόμενη μοριοδότηση ως υπηρετήσας σε ειδικές δυνάμεις.
3. Η συνολική βαθμολογία κάθε υποψηφίου εξάγεται μέχρι εκατοστού της μονάδας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας των υποψηφίων του αστυνομικού τομέα, προηγείται εκείνος που έχει τον μεγαλύτερο βαθμό στον κύριο τίτλο σπουδών και, αν αυτοί συμπίπτουν, στην εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, σύμφωνα με την περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 29 του ν. 4765/2021 ή στα λοιπά κριτήρια αν ισοβαθμούν εκ νέου, σύμφωνα με τις λοιπές περιπτώσεις της παρ. 1 του άρθρου 29 του ν. 4765/2021. Αν εξαντληθούν τα κριτήρια του δευτέρου εδαφίου, χωρίς να καταστεί δυνατός ο καθορισμός της σειράς μεταξύ εκείνων που ισοβαθμούν, η μεταξύ τους σειρά καθορίζεται με δημόσια κλήρωση από την Επιτροπή της παρ. 1 του άρθρου 23, η οποία μπορεί να διεξάγεται και ηλεκτρονικά. Η Επιτροπή ορίζει τον ακριβή τόπο και χρόνο της κλήρωσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα, περιλαμβανομένων των θεμάτων που αφορούν στη δημοσιότητα της κλήρωσης. Με μέριμνα της Επιτροπής ειδοποιούνται, δύο (2) τουλάχιστον ημέρες πριν, να παραστούν ή να παρακολουθήσουν ηλεκτρονικά, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι αυτοπροσώπως ή με αντιπρόσωπό τους που ορίζεται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄ 75). Η κλήρωση πραγματοποιείται ανεξαρτήτως της παρουσίας των ενδιαφερομένων ή των αντιπροσώπων τους.».

  • 1 Σεπτεμβρίου 2023, 20:22 | kon.ts

    Κ.Υπουργέ
    Για την Ενίσχυση της λειτουργικότητας και της αποδοτικότητας του ένστολου αστυνομικού προσωπικού (ΔΕ) που θα στελεχώσει την Δικαστική Αστυνομία πρέπει να οριστεί ως κύριο προσόν διορισμού, ή να Μοριοδοτηθεί αναλόγως τίτλος σπουδών που έχει αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης. Συγκεκριμένα το πτυχίο/πιστοποίηση επιπέδου 5 του Δ.Ι.Ε.Κ Ειδικότητας ’’Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών’’.
    Η κατάρτιση της παραπάνω ειδικότητας για 2,5 έτη είναι συναφή με το αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης. Τα ειδικά επαγγελματικά προσόντα του αποφοίτου της ειδικότητας, βάση του οδηγού σπουδών των Δ.ΙΕΚ είναι :
    ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ-
    ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ-ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ-ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ – ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ – ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΙΙ-ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ-ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΒΟΜΒΩΝ & ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ & ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ
    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
    Πρόκειται για μια Δημόσια Σχολή,επομένως αφενός για να υπάρχει αντικειμενικότητα και αφετέρου για την αναγνώριση τίτλων σπουδών από Ιδρύματα του Υ.ΠΑΙ.Θ τα οποία μέσω της εκπαίδευσης, έχουν αναπτύξει γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες σε συναφές αντικείμενο της θέσεως που ζητείται, πρέπει για εύλογους κοινωνικούς αξιοκρατικούς λόγους να την αναγνωρίσετε!
    Επίσης ΟΙ ‘ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ’ ονομάζονται ‘ΕΙΔΙΚΕΣ’ για κάποιο συγκεκριμένο λόγο!!Το προσωπικό που υπηρέτησε σε αυτές, σε όλες τις Χώρες του Πλανήτη, προτιμάται και επιλέγεται λόγω εκπαίδευσης και πολλών άλλων στοιχείων, σε ανάλογες Υπηρεσίες και σωστά λαμβάνουν τα έξτρα μόρια έναντι άλλων κατηγοριών στρατευσίμων είτε αρέσει είτε δεν αρέσει!
    Ως τελευταίο σχόλιο αντί του διπλώματος 50CC,(μοτοποδήλατο) να μπει μοριοδότηση δίκυκλης μηχανής Α2, όπως στην Ελληνική Αστυνομία.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2023, 19:15 | Mits

    ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!! ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΑΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!!!

  • 1 Σεπτεμβρίου 2023, 15:45 | Α.Κ

    Άδικα τα μόρια του στρατού για άντρες και γυναίκες. θα έπρεπε να αφαιρεθούν για μια πιο δίκαιη συμμετοχή. Θα πρεπει να μετρούν και κοινωνικά κριτήρια πχ πολύτεκνοι.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2023, 13:46 | Dimi

    Μακάρι κύριε Φλωρίδη και το επιτελείο σας να λάβετε υπόψην όλα αυτά τα σχόλια που αφορούν το συγκεκριμένο άρθρο! Δεν είναι τυχαίο ότι έγιναν τόσα σχόλια με σκοπό την ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ στις ειδικές δυνάμεις και στην αξιοκρατική μοριοδότηση! Νομίζω πως η δημόσια διαβούλευση μίλησε κ έχει κοινό αίτημα! Αναμένουμε τα νεότερα και ελπίζουμε ακόμα στην δικαιοσύνη!

  • 1 Σεπτεμβρίου 2023, 12:26 | Β.Τ.

    Κάντε τις γραπτές εξετάσεις τώρα! Άδικη μοριοδότηση παντού! Έλεος πια!

  • 1 Σεπτεμβρίου 2023, 09:41 | Theo

    Επαναφορα του γραπτου διαγωνισμου για την δικαιη διεξαγωγη της ολης διαδικασιας!!!

  • 1 Σεπτεμβρίου 2023, 09:07 | Γιωργος

    Η δικαστικη αστυνομια ειναι ενα σωμα που δημιουργειται τωρα συνεπως κανεις μας δεν μπορει να γνωριζει τι αππαιτησεις θα εχει ωστοσο με το φεκ και τις αρμοδιοτητες της μπορει καποιος να δει περι τινος προκειται πανω κατω και οποιος μπει με το καλο εννοειται οτι θα λαβει την απαραιτητη εκπαιδευση για να διεκπαιρεωσει το εργο του μετα. Δεν χρειαζεται να λαμβανεις τοσα μορια για ΕΔ απ τη στιγμη που δεν θεωρειται σωμα ασφαλειας. Και οι ειδικοι φρουροι που μπηκανε με τοσες προκυρηξεις δεν ειχαν καποια συγκεκριμενη γνωση πανω στο αντικειμενο. Τα διδαχθηκαν μες τη σχολη και επειτα μπηκαν στο τριπακι με τον καιρο. Τα μορια ειναι αδικαιολογητα πολλα για τη συγκεκριμενη προκυρηξη. Δεν λεμε να μην μοριοδοτηθουν καθολου,απλα με λιγοτερα για να ειναι και ισος ο ανταγωνισμος απεναντι σε ολους και κυριως στις κοπελες που αυτοματα τις πετανε εξω με τη μοριοδοτηση αυτη οπως και οσους δεν εχουν υπηρετησει στις ΕΔ.

  • 31 Αυγούστου 2023, 23:27 | Τάκης

    Να μείνει όλη η μοριοδοτηση και τα κριτήρια ως έχει. Η Δικαστική Αστυνομία θα πρέπει να φτιαχτεί σιγά σιγά στα πρότυπα των αντίστοιχων υπηρεσιών του εξωτερικού, που υπάρχουν και λειτουργούν εδώ και αρκετά χρονιά.
    Με το πέρασμα του χρόνου θα αναλάβει και άλλες αρμοδιότητες, ευθύνες και θα δημιουργηθούν και άλλες εσωτερικές υπηρεσίες για να αποδεσμευτεί τελείως η Αστυνομία απο τα δικαστήρια, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει χρονιά πίσω και που ζητούσαν και οι ίδιοι οι ένστολοι απο τη δεκαετία του 90.
    Αλλά ακόμα και αυτό να μην γίνει και η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν κρατήσει πάνω απο μια δεκαετία, γιατί κακα τα ψέματα στην Ελλάδα είμαστε, οι προσκληθέντες θα ενταχθούν στην Αστυνομία όπως έγινε ξανα στο παρελθόν με τη Δημοτική Αστυνομία και εξίσου όπως πάει να γίνει με τους Ο.Π.Π.Ι.
    Για τον λόγο αυτό και για να είναι προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο τα κριτήρια που θα μοριοδοτηθουν θα πρέπει να ακολουθούν την ιδιά ιδεολογία με αυτά των σωμάτων ασφάλειας και ας τους έχουμε »βαπτίσει΄΄ πολίτικους διοικητικούς υπάλληλους. Δεν είναι λογικό άτομα που θα κρατάνε όπλο και θα έρχονται αντιμέτωποι με κόσμο να μην έχουν περάσει αντίστοιχη εκπαίδευση απο πριν και να περιμένεις με 2 μήνες εκπαίδευση σε σχολή αστυφυλάκων να αποδώσουν, όχι μόνο απο θέμα διαχείρισης οπλισμού αλλά και πειθαρχίας και διαχείρισης νευρών κάτω απο καταστάσεις πίεσης

  • 31 Αυγούστου 2023, 19:10 | Μάριος

    Προτελευταία μέρα της διαβούλευσης και ελπίζουμε όλοι να ακουστούν τα παράπονα και οι γνώμες μας σχετικά με την άδικη αυτή μοριοδοτηση!!! Ότι είναι να γίνει ας γίνει αλλά ας αλλά να γίνει με τρόπο που δεν υποβαθμίζει κάποιους,κάποιες ανυψώνοντας μόνο μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.Οι δυσαρέσκειες πολλές όπως φαίνεται, μακάρι να ληφθούν υπόψη τα σχόλια όλων των παιδιών και να μην περαστεί και αυτό στο ντουκου όπως τα περισσότερα στην Ελλάδα! Ας γίνει μια φορά κάτι αξιοκρατικό όσον αφορά την επιλογή των υποψηφίων ,μην πάνε χαμένα τόσα χαρτιά και προσπάθεια απόκτησης τους καθώς και να υπάρξει και μια δίκαιη διαδικασια στα αθλήματα! Κατεβάστε τα μόρια των ΕΔ ή να διεξαχθεί κανονικά ο γραπτός διαγωνισμός όπως προβλεπόταν εξαρχής!

  • 31 Αυγούστου 2023, 13:23 | Δημ

    ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!!! επαναφέρετε τις γραπτές εξετάσεις!!! Και αν δεν προλαβαίνετε αφαιρέστε τα μόρια στις ειδικές δυνάμεις !! Ντροπή!

  • 31 Αυγούστου 2023, 11:21 | Βασίλης Τ.

    Κάντε τις γραπτές εξετάσεις παρακαλούμε πολύ όπως αρχικά έχει ψηφιστεί! Είναι ο μόνος αξιοκρατικός τρόπος!

  • 30 Αυγούστου 2023, 23:56 | Βασιλης

    Γιατι δεν το αφήσατε ως ειχε με γραπτο διαγωνισμο;Αφου ουτως η αλλως στο καθεστως υπαλλήλων δικαστηριων θα ηταν!
    Πολυ Κακως η μοριοδοτηση και ποσο μαλλον τετοια πριμοδότηση στις ειδικες δυναμεις και το στρατο ειναι περιττή!

  • 30 Αυγούστου 2023, 22:47 | Γιάννης

    Το αντίστοιχο σώμα στις ΗΠΑ, είναι υπεύθυνο για τους φυγαδες και τους δραπέτες σε όλες τις Πολιτείες, έχουν πολλές παραπάνω αρμοδιότητες και έχει όριο ηλικίας 36.
    Εδω η αντίστοιχη υπηρεσία είναι κλητήρες και στατικοί φύλακες και έχει μπει όριο 30.
    Άμεση αύξηση του ορίου, διορθώστε αυτή την μεγάλη αδικία.

  • 30 Αυγούστου 2023, 21:54 | Β.Τ.

    Δώστε την ευκαιρία σε όλους μας δίκαια και αξιοκρατικά να συμμετέχουμε στο διαγωνισμό μέσω των γραπτών εξετάσεων! Γιατί αυτό να αλλάξει τώρα τελευταία στιγμή μετά από τόση αναμονή και προετοιμασία;;;;;

  • 30 Αυγούστου 2023, 14:12 | Γιάννης

    Το ΙΕΚ δίνει ήδη 110 μόρια σαν 2ος τίτλος σπουδών.
    Προσθέστε στην μοριοδότηση:
    την πιστοποίηση ασφάλειας ΚΕΜΕΑ 50 μόρια
    Δίπλωμα κατηγορίας Δ 100 μόρια

  • 30 Αυγούστου 2023, 11:00 | Jimmy

    Τοσα ατομα δυσανασχετουν με την μοριοδοτηση και τροπο διεξαγωγης της προκυρηξης! Μεγαλη αδικια που ελπιζουμε εστω και τελευταια στιγμη να αναγνωριστει και να αλλαξει. Η καντε γραπτο διαγωνισμο η μορια με αξιοκρατικες διαδικασιες και μοιρασμενα σωστα για ολους οχι για μια συγκεκριμενη ομαδα.

  • 28 Αυγούστου 2023, 19:30 | Πρέβεζα 23!

    Μιχάλαρε, διότι το ένα είναι επιπέδου ένα και το άλλο επιπέδου 5 και 2 χρόνια σπουδών διάφορα!

  • 28 Αυγούστου 2023, 18:11 | Vasia

    Γιατί να ακυρωθεί ο γραπτός διαγωνισμός; Αποκλείεται οι διαδικασίες να είναι πιο σύντομες μέσω ΑΣΕΠ…… Θεωρώ ότι ο γραπτός διαγωνισμός είναι ότι πιο δίκαιο για όλους – και για τους ΔΕ και για τους ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ.

  • 28 Αυγούστου 2023, 15:07 | Antoine de Schmidt Vellenstein

    Η προκήρυξη για εσάς όσον αφορά το αστυνομικό προσωπικό ΔΕ δεν απαιτεί καμία γραμματική γνώση, ενώ υπάρχει αντίστοιχη σχολή και δεν της δίνετε σημασία! Ντροπή…

  • 28 Αυγούστου 2023, 15:39 | Στελλάρας Παλέουρας

    Τραγική αντιμετώπιση των ανθρώπων που έκατσαν δύο χρόνια στα θρανία και άλλους έξι μήνες πρακτική, να πιστοποιηθουν με μια ειδικότητα που είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει σε αυτό που ζητάτε! Συνέλθετε…

  • 28 Αυγούστου 2023, 15:31 | George Goranic

    Τα περισσότερα μόρια θα έπρεπε να τα παίρνουν τα στελέχη ασφαλείας! Αυτό που κάνετε είναι ψηφοθηρια που θα σας γυρίσει μπούμερανγκ με τόσα άτομα που αποκλείετε από τον διαγωνισμό πριν καν αρχίσει!

  • 28 Αυγούστου 2023, 15:21 | Χομ Παρβ

    Δώστε τα μόρια στους πιστοποιημένους με ειδικότητα Στέλεχος Ασφαλείας προσώπων και υποδομών που τους αξίζει! Άμεση και πλήρη συνάφεια, δεν έχει κανένας ειδικοδυναμιτης καλύτερη και πιο πλήρη εκπαίδευση με άτομα που έχουν φοιτήσει μια σχολή ίδια με την αστυφυλάκων (μέχρι πρότινος ήταν και ίδιου επιπέδου νούμερο #5 στην ιεραρχία του υπουργείου Παιδείας) Αυτά είναι τραγικά πράγματα να συμβαίνουν, αισχος!

  • 28 Αυγούστου 2023, 13:21 | Μάριος

    Αφαιρέστε τα μόρια του στρατου για να είναι δίκαιη για όλους η διαδικασία!!! Δικαστική αστυνομία είναι δεν είναι δασοκομμαντος για να χρειάζονται τα μόρια του στρατου!! Είναι ΑΔΙΚΟ για όλους και όχι μόνο για τις γυναίκες. Ας γίνει κάτι δίκαιο μια φορά !!!

  • 28 Αυγούστου 2023, 13:57 | Κουργια

    Να διευκρινιστεί για τον θεσμό των εποπ τι εννοείται να έχει ολοκληρώσει την αρχικών αναλήφθεισα υποχρεωτική θητεία

  • 28 Αυγούστου 2023, 09:46 | Δ

    Ειναι άδικο να πάρουν μόρια οι του στρατου!!! Βγάζετε όλους τους υπόλοιπους εκτός με τόσα προσόντα! Να γίνει με γραπτές εξετάσεις! Με τα μόρια του στρατου είναι φιάσκο

  • 28 Αυγούστου 2023, 01:55 | Μιχάλης

    Μήπως υπάρχει περίπτωση να μοριοδοτηθει και η πιστοποίηση ΚΕΜΕΑ για προσωπικό ασφαλείας ; Για ποιον λόγο να παίρνουν μόρια μόνο τα ΙΕΚ ; Μέσω εοππεπ είναι και εξετάσεις απ το κεμεα που ανήκει στο υπουργείο προστασίας του πολίτη και το αφήνετε απ έξω

  • 27 Αυγούστου 2023, 18:03 | Β

    Παρακαλούμε πολύ επαναφέρετε τον γραπτό διαγωνισμό για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός δίκαια και αξιοκρατικά!!!!!

  • 27 Αυγούστου 2023, 16:28 | Michalis

    Έρση άσε μας κουκλίτσα μου τώρα που ήρθες να μας πεις για τα μόρια του στρατού ότι σας αδικούν σε όλες τις χωρες παίρνουν μόρια όσοι υπηρέτησαν στον στρατό εμείς πήγαμε στα σύνορα 1μιση χρόνο μακριά απ τις οικογένειες μας να σας φυλάμε να μην μπουνε οι απέναντι να κοιμάστε ήσυχες εσείς ενώ εσείς βγαινατε για καφεδάκια έξω θα καταργήσουμε δηλαδή τους 14 μήνες που υπηρέτησα εγώ και την εκπαίδευση που πήρα για να νιώσεις εσυ δικαιωμένη .. εγώ απολύθηκα ανθυπολοχαγός και ήδη είναι άδικο που μου δίνουν 150 μόρια και όχι 200 και θα έπρεπε να αλλάξει αυτό δεν είναι δίκαιο 200 μόρια και σε όσους υπηρέτησαν σαν δόκιμοι μην πω και 250

  • 27 Αυγούστου 2023, 14:40 | θανασης

    καλησπερα θα ηθελα να θιξω το ζητημα της μοριοδοτησης των ΔΕΑ και των ειδικων δυν. δεν νομιζετε οτι ειναι μεγαλη αδικια να παιρνουν οι ΔΕΑ 50 μορια πιο λιγα απ τις ειδικες δυν.?
    σε αλλες προκ. ηταν παντα ισοτιμα αυτα τα 2 νομιζω θα πρεπει να αλλαξει η να αντιδρασει η ενωση εφεδρων αξιωματικων για την αδικια αυτην καντε το 200 για ολους και για τους ΔΕΑ και για τις ειδικες δυν.

  • 27 Αυγούστου 2023, 10:10 | Τασος

    Γεια σας δεν ξέρω ποιος θα το διαβάσει αλλά ήθελα να πω 1ον ότι είναι άδικη η μοριοδότηση για τους εφέδρους αξιωματικούς να μοριοδοτούνται με 50 μόρια λιγότερα από τους στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων πως αποφασίστηκε αυτό το πράγμα ; Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ και πουθενά έφεδροι αξιωματικοί να χαντακώνονται έτσι αλλάξτε την μοριοδότηση κύριε υπουργέ είτε να γίνει ίση στα 200 μόρια είτε να είναι ανώτερη απ των φαντάρων καθώς οι έφεδροι αξιωματικοί υπηρέτησαν 14 μήνες και υπηρέτησαν ως αξιωματικοί και απολύθηκαν ως ανθυπολοχαγοί δεν έχει λογική αυτή η μοριοδότηση επισης καλό θα ήταν να δώσετε τουλάχιστον 100 μόρια σε όσους έχουν δίπλωμα Δ κατηγορίας πιθανό είναι να πραγματοποιούνται μεταγωγές κρατουμένων που σημαίνει ότι χρειάζεται Δ κατηγορία διπλώμα

  • 26 Αυγούστου 2023, 22:02 | Αναστάσης

    εννοείται οτι είναι αδικο το συστημα με τα μορια που δίνουν σε αυτές τις κατηγορίες.. αν ξεκινήσει ετσι τη πολιτική του ο υπουργός δικαιοσύνης φαντασου τι εχουμε να δουμε ακόμη!

  • 26 Αυγούστου 2023, 15:47 | Έρση

    Τα μόρια του στρατού στερούν από εμάς τις γυναίκες μια δίκαιη συμμετοχή. Άδικη μοριοδότηση.