Άρθρο 03

Τα έξοδα παράστασης, που προβλέπονται από τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 70025/1929/5-6-1979 απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, η οποία κυρώθηκε και απέκτησε ισχύ νόμου με τις διατάξεις του άρθρου 55 του ν. 1249/1982 (ΦΕΚ 43 Α΄), καταργούνται από 1-9-2012.

  • 9 Αυγούστου 2012, 20:38 | ΖΑΦΕΙΡΙΑ

    ΠΩΣ ΘΑ ΝΟΙΩΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ Η ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΟΧΙ ΣΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ; ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ( ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ ΤΟΥ ΝΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ) ΚΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 42 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΘΕΩΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ 1200 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΜΟΥ ΜΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΜΟΥ, ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 80% ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ!!!!!!!!!!. ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ; 1ον. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. 2ον. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ – ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ -, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ, ΠΟΛΥΠΛΗΘΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΜΟΙΒΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΑΡΧΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ 1200 ΕΥΡΩ. ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΣΑΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ. ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΛΙΠΟΣ ΕΠΑΝΩ ΣΑΣ, ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΜΕΙΩΣΑΜΕ ΚΑΤΑ 1800 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΟΤΑΝ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 450 ΕΥΡΩ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ!!!!!!!!!

  • 9 Αυγούστου 2012, 15:19 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣΑΟΥΤΗ

    Προτείνω η βουλευτική αποζημίωση να εξαρτάται άμεσα από το εισόδημα που είχε ο εκάστοτε βουλευτής πριν από την εκλογή του. Εάν π.χ. ένας γιατρός δήλωνε εισόδημα 100.000,00€ να είναι ανάλογη η βουλευτική αποζημίωση. Εάν όμως δήλωνε 12.000,00€ ομοίως. Σε περίπτωση που πρόκειται για βουλευτή εκτός Νομού Αττικής, να δικαιολογείται ένα ποσό για τη διαμονή του και τη διατροφή του στην Αθήνα (π.χ. 1500,00€). Να καταργηθούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα, τα δωρεάν εισιτήρια όπως επίσης και τα κινητά τηλέφωνα. Θα πρέπει οι κ.κ. βουλευτές να αντιληφθούν ότι ασκούν λειτούργημα και όχι επάγγελμα, ενώ η κατάκτηση της βουλευτικής έδρας, η οποία έως σήμερα γίνεται για όλους τους λάθος λόγους, θα πρέπει να γίνεται διότι υπάρχει το μεράκι της ανιδιοτελούς προσφοράς και το φιλότιμο, το οποίο δυστυχώς απουσιάζει από τη δημόσια διοίκηση σήμερα.
    Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία

  • 9 Αυγούστου 2012, 14:40 | Β.Δ.

    Θα έπρεπε κάποια στιγμή να βγουν στο διαδίκτυο,για όλους τους φορείς και για όλους τους υπαλλήλους,με τα αρχικά του ονόματος,οι μισθοί ,τα επιδόματα και τα προνόμια που απολαμβάνουν.Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιοι τα φάγανε μαζί με τον Πάγκαλο και ποιά ακριβώς είναι τα «κεκτημένα» που αρνούνται να ακουμπήσουν οι πολιτικοί και προτιμούν να εξαθλιώνουν τους υπολοίπους.Γιατί δεν είναι μόνο οι βουλευτές..

  • 9 Αυγούστου 2012, 14:24 | Μαρία Μελέντη, ιστορικός τέχνης

    Απαραίτητα οπωσδήποτε τα παραπάνω μέτρα του νομοσχεδίου ωστόσο συμφωνώ και με τα όσα προσθέτει ο κ. Βασίλειος Τουρλάκης και κυρίως με την τέταρτη παρατήρηση για να επέλθει η περίφημη <> του πολιτικού συστήματος. Κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία και χώροι πολιτισμού, καταργείται και παραφράζεται η ελληνική ιστορία βήμα το βήμα και συγχρόνως τα πολιτικά γραφεία διατηρούν την παντοδυναμία τους…Αλλαγή της πολιτικής νοοτροπίας λοιπόν με άμεσους ριζοσπαστικούς τρόπους. Η Κυβέρνηση αυτή κρίνεται για το πιο δύσκολο έργο στην τελευταία φάση της Ιστορίας μας και πρέπει με αποφασιστικότητα να επαναφέρει την ηθική στάση σε όλες τις λειτουργίες της κοινωνίας και πιο συγκεκριμένα του δημόσιου βίου… Επαναφορά της ανθρωπιστικής αντίληψης και όχι άλλες εκπτώσεις στις αξίες. Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα αν θέλουμε να υπάρξει κάποτε στο μακρύ μέλλον η νέα Ελλάδα. OXI άλλοι δισταγμοί…

  • 9 Αυγούστου 2012, 13:39 | ΦΡΟΓΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    Νά κοπούν οι συντάξεις πού λαμβάνουν οι βουλευτές έν ενεργεία καί νά περιοριστούν στή βουλευτική αποζημείωση, ή οποία καί αυτή είναι προκλητική γιά τά σημερινά δεδομένα.
    Οί πρώην βουλευτές νά λαμβάνουν (ΜΈ ΕΠΙΛΟΓΉ ΤΟΥΣ ΠΟΙΑ)μία μόνο σύνταξη καί όχι δύο και πολλές φορές τρεις καί τέσσερεις.
    Νά μειωθεί στό 25-30% τό προσωπικό τής Βουλής καί νά λαμβάνει όσους μισθούς ετησίως λαμβάνουν όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι.
    Οι βουλευτές νά έχουν μέ απόσπαση μόνο ένα άτομο καί όχι τρείς καί συνήθως παραπάνω ( ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈς ΕΊΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΔΕΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥΦΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΄γιατί τό βουλευτηλίκι κατάντησε τό επικερδέστερο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ).
    Νά περιοριστουν δραματικά οι αμοιβές τών ΑΝΩΤΕΡΩΝ καί ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ (Διαιτησίεσ κλπ.).
    Ν.α ελέγχονται οι ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ γιά τόν χρόνο τελεσιδικίας τών αστικών διεκδηκήσεων καί νά περιοριστούν οί λόγοι αναβολής εκδίκασης υποθέσεων, ώστε νά παραγραφονται καί νά ΘΡΙΑΜΒΕΥΗ ή ΔΙΑΠΛΟΚΗ δικαστων-δικηγορων μέ τούς ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ – ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ – ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ καί καθε παραβατικό πολίτη καί επιτέλους νά γίνει κάποια βελτίωση τής χώρας στόν τομέα τής ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.

  • 9 Αυγούστου 2012, 13:57 | emm.stamatakis

    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΜΕΙΩΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩ . ΘΕΩΡΩ ΑΡΙΣΤΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ 240 ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΟΙ 180 ΠΕΡΙΠΟΥ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ 60 ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ..ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ +12 ΕΔΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΛ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ –ΝΟΜΟ–ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΔΡΑ..ΝΟΜΟΣ ΡΟΥΛΕΤΤΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΗΘΗ.ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΟΙ ΑΜΙΣΘΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΝΙΣΟΝ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΕΝΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ—ΠΧ ΛΑΜΒΑΝΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ή ΕΧΩ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΝ ΕΚΛΕΓΩ ΔΩΡΕΑΝ.ΜΑ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΗΔΗ ΜΕ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΛΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΛΠ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ –Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ …………..ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΡΘΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΦΘΟΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ.

  • 9 Αυγούστου 2012, 13:06 | emm.stamatakis

    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΧΑΙΡΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ. ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΧΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ. ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟΝ ..ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ 1-4 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΑΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ,.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΛΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΛΛΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

  • 9 Αυγούστου 2012, 12:55 | ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

    συμβολικα σωστο ,αλλα και ουσιαστικο μετρο.
    Προχωρηστε και σε αλλα.

  • 9 Αυγούστου 2012, 11:23 | Δημήτριος Γκόγκος

    Μόνο τα έξοδα παράστασης;

    Για ποιο λόγο οι βουλευτές πέρνουν επίδομα για το θερινό τμήμα; και άλλα επιδόματα.
    Για ποιο λόγο υπάρχουν 3 και κάθε βουλευτής συμμετέχει σε ένα και τους υπούλοιπους 2 κάθετε; Που το έχετε ξαναδεί αυτό. Σοβαρευτείτε επιτέλους γιατί το ψάρι απο το κεφάλι …..

    Κόψτε όλα τα επιδόματα των βουλευτών για υπηρεσίες που έπρεπε ούτως ή αλλώς να παρεχουν. Και μην βρίσκετε πάντα παραθυράκια και αλλαγή ονόματος των επιδομάτων.

    Επιμείνετε στην πληρωμή του 50% μισθού των ιερωμένων από την εκκλησία. Αλλιώς η εκκλησία να μην ζητάει απο τους πιστούς χρήματα για να φτιαξει εκκλησίες ,να βγάλει το παγκάρι και να υπάρξει διαφάνεια στα οικονομικά της. Τα 2/3 της σκύρους ανήκουν σε μοναστήρι. Φορολογήθηκε ποτέ αυτή η περιουσία;

  • 9 Αυγούστου 2012, 11:24 | ΖΟΛΙΚΑ

    1 Θα πρέπει να γίνει σύγκριση των μισθωμάτων με αντίστοιχα του ιδιωτικού τομέα, γιατί είναι κοινό μυστικό οτι το Δημόσιο πληρώνει πολύ ακριβά για ενοίκια των διαφόρων Υπηρεσιών. Έτσι πιθανον να προκύψει μεγαλύτερη μείωση του μισθώματος.
    2. Όχι μακροχρόνια δέσμευση του ενοικιαζομένου ακινήτου.
    3. Αξιολόγηση όλων των υπαρχόντων κρατικών ακινήτων (τα οποία θα πρέπει να περάσουν στη διαχείρηση ενός μόνο φορέα).Διερεύνηση των οικιστικών αναγκών του κάθε Υπουργείου, από άμισθες επιτροπές που θα συσταθούν από κατάλληλους υπαλλήλους κάθε Υπουργείου (μηχανικούς, διοικητικούς). Οι επιτροπές αυτές θα είναι υποχρεωμένες να παραδώσουν το πόρισμά τους πλήρως αιτιολογημένο,σε συγκεκριμμένο χρόνο, αρκετό για να γίνει σοβαρή έρευνα και όχι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ισχύοντα του φαινομένου του απλού «ανακατέματος του χυλού»
    4. Απόδοση των κτιρίων στα Υπουργεία, ανάλογα με τα συμπεράσματα των παραπάνω επιτροπών, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη (για τις Υπηρεσίες που έχουν επαφές με τους πολίτες), σε συνδυασμό με την απρόσκοπτη λειτουργεία των Υπουργείων.
    5. Μελέτη και κοστολόγηση των απαιτουμένων ανακαινίσεων ή και μεταρρυθμίσεων των χώρων, αξιολόγησή τους σε σχέση με τα καταβαλλόμενα ενοίκια.
    6. Όπου η κτιριακές επεμβάσεις, σε βάθος χρόνου, συμφέρουν στο Δημόσιο, δημοπράτηση του έργου και με την ολοκλήρωσή του μετακόμιση της Υπηρεσίας που έχει επιλεγεί ή
    7. Όπου αυτό κρίνεται ασύμφωρο, πώληση του ακινήτου από το φορέα αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, και απόδοση του τιμήματος στο αντίστοιχο Υπουργείο.
    Βεβαίως όλα αυτά προϋποθέτουν μακροχρόνια σχέδια και σταθερότητα στους στόχους, πράγμα το οποίο δυστυχώς δε μας χαρακτηρίζει ούτε ως άτομα (γενικά), αλλά ούτε ως Πολιτεία.

  • 9 Αυγούστου 2012, 11:27 | P.D.A

    παταξη της διαφθορας κ της διαπλοκης.
    ευχαριστω.

  • 9 Αυγούστου 2012, 11:46 | Απόστολος Λ.

    Έχω μια απορία:Οι 160, 170,180 η όση είναι η πλειοψηφία που αποφασίζει, οι οποίοι αποφασίζοντες είναι συγχρόνως και απλοί πολίτες,έχουν συνεργάτες, φίλους, οικογένειες και συναναστρέφονται με «ειδικούς» άραγε δεν γνωρίζουν ποιά είναι τα κατάλληλα δίκαια και απαραίτητα μέτρα τα οποία και θα αποδώσουν? Αποκλείεται να μην τα γνωρίζουν.Στα παραπάνω σχόλια που διαβάσατε εντοπίσατε κάτι παράξενο κάτι παράλογο κάτι ασύληπτο, αποκλείεται.Απλά όλα αυτά και άλλα πολλά που γωρίζετε κιεσεις κι εμείς έπρεπε ήδη να εφαρμόζονται από χρόνια. Φτάνει επί τέλους με τις διαπιστώσεις. Μας κουράσατε πολύ με αυτές, όχι αρκετα.Το ξέρετε πολύ καλά ότι ένα από τα κέραια κλειδιά είναι η φοροδιαφυγή-φοροκλοπή και δεν κάνατε τίποτα, απεντίας.

  • 9 Αυγούστου 2012, 10:19 | Γεώργιος

    Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει σωστότερη διαχείριση του χρόνου απασχόλησής τους.

    1. Μείωση των χριστουγεννιάτικων και πασχαλινών διακοπών σε 1 εβδομάδα.

    2. Μείωση των καλοκαιρινών διακοπών σε 1 μήνα απο 1 Αυγούστου ώς 1 Σεπτέμβρη που θα σταματούν και θα ξεκινούν και τα σχολεία αντίστοιχα.

    3. Προνήπεια & Νήπεια να τελειώνουν στις 14:30(κολατσιό απο το σπίτι)

    4. Κατάργηση αργιών πέρα των εθνικών επετείων.

    5. Συνελεύσεις & συμβούλια μετά το πέρας των μαθημάτων(ωράριο 0730-1530).

    6. Κατώτερος μισθός αν γίνουν αυτά 1200 ευρώ καθαρά με 10% προσαύξηση/5 ετία για να ζουν αξιοπρεπώς και να παρέχουν ποιοτική γνώση στα παιδιά.

    7. Ενισχυτική διδασκαλία απο 1430-1700(με συμπληρωματικό ωράριο απο τους εκπαιδευτικούς) όπως στο εξωτερικό προκειμένου να υπάρχει μετά ελεύθερος χρόνος για τα παιδιά να κάνουν άλλες δραστηριότητες.

    Ο λόγος για τις αναπροσαρμογές αυτές είναι ότι πλέον δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα για ιδιωτικά σχολεία , πληρωμή νταντάδων και κυρίως φροντιστηρίων.

  • 9 Αυγούστου 2012, 09:21 | Γεώργιος

    Μείωση βουλευτών σε 200(1 βουλευτής ανά νομό, 2 σε νομούς με πάνω από 500000 κατοίκους 4 με πάνω από 1000000 κατοίκους κ.ο.κ.). Κατάργηση leasing για 300 βουλευτικά οχήματα και χρήση των υπαρχόντων υπηρεσιακών οχημάτων ή απόκτηση οχημάτων μέσω ΟΔΔΥ. Κατάργηση αποζημιώσεων για συμμετοχή στις επιτροπές(είναι εντός των καθηκόντων των βουλευτών).Κατάργηση επιδόματος βενζίνης και επιδόματος χρήσης κινητής τηλεφωνίας. Κατάργηση γραφείων πρώην προέδρων βουλής κτλ. Κατάργηση βουλευτικής σύνταξης σε λιγότερο από 35 έτη θητείας στο κοινοβούλιο με αναδρομική ισχύ από 1-1-2007(όταν μπήκαμε σε ύφεση).Δήμευση περιουσιακών στοιχείων σε περίπτωση εμπλοκής τους σε σκάνδαλα κατάχρησης δημόσιου χρήματος με παράλληλη άρση βουλευτικής ασυλίας.Πλαφόν στα 100 εισητήρια συνολικά για όλα τα μέσα μεταφοράς.
    Μια ιδέα για μείωση των οικιακών απορριμάτων και κατά συνέπεια των αστικών είναι η διανομή οικιακών κομποστοποιητών απο τους ΟΤΑ στούς πολίτες και χρήση του παραγόμενου compost είτε στις πρασιές των πολυκατοικιών είτε συλλογή του απο τους Δήμους και εκμετάλλευσή του σε δημόσια πάρκα ή ακόμη και για εμπορική εκμετάλλευση. Τα οφέλη είναι πολλαπλά : Δραστική μείωση του όγκου των σκουπιδιών,λιγότερη ρύπανση απο την μεταφορά και διαχείριση , οικονομικό όφελος στους Δήμους απο την μείωση του κόστους μεταφοράς και διαχείρισης σκουπιδιών. Εμπορική εκμετάλλευση με τυχόν δημιουργία νέων θέσεων εργασίας(ανάπτυξη στη πράξη) ή διάθεσή του στα αστικά πάρκα και άρα μείωση του κόστους λύπανσης τους. Εντατικότερη ενημέρωση για την ανακύκλωση και την μείωση κατανάλωσης ενέργειας.

  • 9 Αυγούστου 2012, 09:55 | Ιωάννης

    ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ-ΣΧΟΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ:
    1. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ 70
    2. ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ 3 ( ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ-ΕΝΣΤΟΛΩΝ)
    3. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟ 1/3 ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΜΕΣΩ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΩΣ ΤΡΙΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΜΕ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
    4. ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΤΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ, ΟΙ 3 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΑΡΘΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΟΝΤΑΙ Π. Χ. ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΘΕ ΕΤΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

  • 9 Αυγούστου 2012, 08:44 | ΕΛΕΝΗ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ

    -Να καταργηθεί η εκτός έδρας αποζημίωση των οδηγών πολιτικών προσώπων. Οι οδηγοί παίρνουν σχεδόν κάθε μέρα αποζημίωση εκτός έδρας για τις μετακινήσεις τους, ενώ ουσιαστικά αυτή είναι η δουλειά για την οποία πληρώνονται από τον κανονικό μισθό τους.
    -Μείωση του αριθμού των συμβούλων υπουργών , γραμματέων και περιφερειαρχών. Είναι ασύλληπτος ο αριθμός τους ,περισσότεροι από τους οποίους είναι περαστικοί από τις υπηρεσίες και πληρώνονται για καθήκοντα που θα μπορούσαν άνετα να εκτελέσουν μόνιμοι, αν μάλιστα τους δινόταν ως κίνητρο κι ένα μικρό ποσοστό από τα ποσά που διατίθενται για τους συμβούλους . Είναι εντελώς απαξιωτικό αυτό που συμβαίνει για τους δημοσίους υπαλλήλους.

  • 9 Αυγούστου 2012, 08:59 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΟΣΓ.

    Αλάξτε άμεσα το καθεστώς φύλαξης της Βουλής, των υπηρετούντων στην ΕΥΠ, στην Προςδρία της Δημοκρατίας, Στον Πρόςεδρο της Κυβέρνησης και γενικότερα στα υψηλά λεγόμενα πρόσωπα. Κάνουν την ίδια ή και ευκολότερη εργασία από τους λοιπύς υπαλλήλους και λαμβάνουν ανεπίτρεπτα επιδόματα που φθάνουν και τους 16 μισθούς. Σας αναφέρω ένα παράδειγμα για καταόηση της πρότασης:
    Έστω ότι δύο υπέλληλοι προσλαμβάνονται την ίδια ημέρα.
    Ο ένας διορίζεται σε ένα Υπουργείο και ο άλλος αποσπάται στη Βουλή.
    Έστω ότι οι ετήσιες αποδοχές, κατά μέσο όρο, έιναι 20.000,00€ για τον καθένα.
    [15] χρόνια μετά, ήτοι 180 μήνες, ο ένας υπάλληλος θα λάβει συνολικά 180*20000=3.600.000,00€ μισθό, ενώ ο άλλος τουλάχιστον τα διπλάσια [7.200.000,00€].
    Αντιλαμβάνεστε ότι εάν υπήρχε από την αρχή ένα συγκεκριμένο σώμα φύλαξης υψηλών προσώπων, με αποδοχές ίδεις με τους λοιπούς υπαλλήλους, δεν θα υπήρχε πίεση για μετάθεση κάθε τυχάρπαστου σε κάθε αλλάγή κυβέρνησης, ενώ όλοι οι δοικούντες θα γνώριζαν ότι η δεξαμενή προσώπων που θα τους υπηρετούν είναι συγκεκρριμένη και απ’ αυτήν θα αντλήσουν, χωρίς περιττές δαπάνες το απαιτούμενο προσωπικό.
    Αν τώρα υπολογίσετε ότι σε παρόμοιες θέσεις εργάζονται περί τις 2000 άτομα, το ετήσιο όφελος θα είναι 2.000*20.000,00€=40.000.000,00€. Προφανώς αυτά εξυκονομούνται χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο ή άλλο έξοδο.

  • 9 Αυγούστου 2012, 08:22 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΟΣΓ.

    1. Η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία, πρέπει να εξετάσει και να συμπεριλάβει και τις πέραν του μισθού αποδοχές του Α΄ΓΕΕΘΑ και των Αρχηγών Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού, Αστυνομίας, Λιμενικού, Πυροβσετικής, τους υψηλόβαθμους υφισταμένους τους [αντιστάτηγους, υποστράτηγους, ταξιάρχους, κ.λπ., αλλά και όλων όσων λαμβάνουν πέραν του μισθού τους επιδόματα φανερά και κρυφά, αυτοκίνητα υπηρεσιακά που μετατρέπονται τεχνηέντως σε Ι.Χ., αυξάνοντας τις αποδοχές τους μέχρι και 120.000,00 € τη διετία που διορίζονται στις θέσεις αυτές. Τα ίδια επίσης ισχύουν και για τους Διοικητές Οργανισμών, Ειδικών Υπηρεσιών [ΣΔΟΕ, κ.λπ.]. Το όφελος θα είναι τεράστιο.

    2. Όλος ο Ελληνιός Λαός ακούει καθημερινά ιστοριές σύλληψης φοροφυγάδων, αλλά δεν ενημερώνεται για τα αποτελέσματα. Ρυθμίστε το ζήτημα, ώστε να επέρχεται άμεση κατέσχεση των περιουσιακών στοιχείων του παραβάτη, ο οποίος θα έχει την ευθύνη απόδειξης στη συνέχεια και όχι να προσπαθεί το Κράτος να αποδείξει ότι είναι κλέφτης. Δώστε στη δημοσιότητα τα στοιχεία εκκαθάρισης τέτοιων υποθέσεων, συσχετίζοντας τα με την αρχική πληροφορία, ώστε να υπάρχει αίσθημα δικάιου. Ενημερώστε το Λαό πόσα χρήματα εισέρευσαν στα Κρατικά Ταμεία από τέτοιες υποθέσεις.

  • 9 Αυγούστου 2012, 07:05 | Μινα Καλκανη

    Oι διαφοροποιησεις ,διάβαζε μειωσεις,των οικονομικών παροχών ολων των απλών Ελήνων πολιτών,που έφτασαν στα όρια επιβίωσής τους,ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΉ αναφέρουν οι προηγούμενοι σχολιαστες, πρέπει να εφαρμοστούν πρώτα σε όλους τους «ενοίκους» του Ναού της Δημοκρατίας, της Βουλής.Από το υπαλληλικό προσωπικό έως τον Ανώτατο Άρχοντα της Χώρας,για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα που τόσο βάναυσα έχει παραβιασθεί και κακοποιηθεί κατά καιρούς.Κε Υπουργέ ΤΟΛΜΙΣΤΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

  • 9 Αυγούστου 2012, 01:57 | Τσάρδας Νικόλαος

    Ουσιαστική εξοικονόμηση δαπανών δεν μπορεί να γίνει μόνο με την κατάργηση των εξόδων παράστασης. Πρέπει να ξεκινήσει με την μείωση του αριθμού των βουλευτών, η οποία μάλιστα πρέπει να προηγηθεί της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων. Μόνο έτσι μπορεί να στηριχθεί οποιαδήποτε μείωση του προσωπικού στο δημόσιο. Είναι καιρός πλέον να λειτουργούμε δια του παραδείγματος κύριοι, ξεκινώντας πάντα από την κορυφή.

  • 8 Αυγούστου 2012, 23:35 | ΣΤΑΜΑΤΗΣ Α

    ας καψουμε ενα θαμνο κατι να δειξουμε οτι γινεται . τη ζουγκλα πισω μας πιος θα τη δει ?
    ψιχουλα κυριοι . αληθεια ποσο στοιχιζει στο κρατος ενας βουλευτης ? ποσο στοιχιζει η λειτουργια της βουλης με τις σαουνες τις κομωτριες τους μασερ και ολα τα παραλειπομενα θα βρεθει καποτε ένας ανδρας βουλευτης να το πει ή να περιμενουμε και αυτη την αποκαλυψη απο γυναικα βουλευτη ? απλα βολευεστε πισω απο αστεια τρικ

  • 8 Αυγούστου 2012, 23:40 | ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΣΑΜΑΪΔΗΣ

    1- Τίποτα να μην ισχύει, Τίποτα να μην γίνεται, αν πρώτα δεν δημοσιεύεται στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
    2- Οι μισθοί/αποζημιώσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων/Λειτουργών να ορίζονται ως πολλαπλάσια του επιδόματος ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
    3- Οι μισθοί/αποζημιώσεις των ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ να είναι αρκετά υψηλοί για να ελκύουν τους αρίστους.
    4- Ενας, ενιαίος τρόπος υπολογισμού Σύνταξις, ανάλογα με τις πραγματικές εισφορές εκάστου, για όλους ανεξαιρέτως, με γνώμονα το κεφαλαιοποιητικό Σύστημα – υπολογισμός και εφαρμογή απο τώρα, για ΟΛΟΥΣ.
    5- Ενα , ενιαίο, φορολογικό σύστημα ίδιο για όλους, ανεξαιρέτως.
    6- Σχετικά με τα ενοίκια κτιρίων για Δημόσιες Υπηρεσίες, να υπολογίζονται ως ποσοστό της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

  • 8 Αυγούστου 2012, 22:22 | Βαλσαμή Ελένη

    Επειδή είμαι Μηχανικός Πληροφορικής σε Δημόσια Υπηρεσία, και βλέπω καθημερινά το αίσχος της Γραφειοκρατείας και πόσο πολύ κοστίζει αυτό στο κράτος, πιστεύω ότι η Δημόσια Διοίκηση πρέπει να επανασχεδιαστεί ξεκινώντας από το πολύ χαμηλό επίπεδο, και όχι να δημιουργούνται νέες Διευθύνσεις (μπαλώματα) για τον έλεγχο των εξόδων του κράτους.

    Για παράδειγμα, η αλληλογραφία (έγγραφα – σήματα) γιατί να μην έρχεται – φεύγει μόνο σε email; Γιατί πρέπει να σπαταλάμε τόσο χαρτί για αυτή; Γιατί πρέπει να την βγάζουμε φωτοτυπία τόσες φορές όσα τα άτομα που αφορά; Γιατί να νοικιάζουμε/αγοράζουμε φωτοτυπικά μηχανήματα τα οποία είναι ακριβά; Γιατί να πληρώνουμε toner για fax μηχανήματα, εκτυπωτές και φωτοτυπικά.

    Θα έπρεπε με Νόμο, ο κάθε δημόσιος υπάλληλος να έχει email. Κάθε Δημόσιος φορέας να έχει email Certificate (για λόγους ασφαλείας). Η αλληλογραφία να γίνετε μόνο ηλεκτρονικά.

    Έπειτα κάθε Δημόσια Υπηρεσία πρέπει να έχει Μηχανογράφηση. Δεν είναι δυνατόν να έχει προχωρήσει τόσο πολύ ο τομέας της Πληροφορικής και το Ελληνικό Δημόσιο να μην το εκμεταλλεύεται.

    Δημιουργήστε ένα τμήμα Πληροφορικής, κοινό για όλο το Δημόσιο, με δημόσιους υπαλλήλους ΠΕ, ΤΕ Πληροφορικής (με αποδεδειγμένη εμπειρία στο χώρο), με έργο να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν σε κοινή πλατφόρμα κάθε παράρτημα του Δημοσίου Τομέα. Με σωστή στρατηγική, αν υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, θα αποφέρει μεγάλο όφελος στο κράτος και στον πολίτη.

  • 8 Αυγούστου 2012, 22:44 | Κουτσανδρέα Κυριακή

    Αποτελεί σκάνδαλο και πρόκληση για την ελληνική κοινωνία να γίνονται σπατάλες στο δημόσιο βίο τη στιγμή που οι Ελληνες βιώνουν τόσο σκληρή οικονομική πραγματικότητα! Η περιστολή των δαπανών αποτελεί επιτακτική ανάγκη και, όσοι ζημίωσαν την Ελλάδα, να τιμωρούνται παραδειγματικά και να στηλιτεύονται! Δεν είναι δυνατόν νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, για παράδειγμα, να υπηρετεί στην άκρη της χώρας μακριά απο την οικογένειά του με 600 ευρώ και να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του και από την άλλη να έρχονται στο φως στοιχεία για πολίτες, που απέκτησαν παρανόμως ολόκληρες περιουσίες ή να τονίζεται η πολυτέλεια την οποία απολαμβάνουν πολιτικά πρόσωπα! Επιπλέον να ανακαλύπτονται τεράστια χρηματικά ποσά στο εξωτερικό και να λαμβάνονται χιλιάδες παράνομες συντάξεις! Δικαίως υπάρχει λαϊκή οργή και αγανάκτηση!
    Κράτος, λοιπόν, χωρίς δικαιοσύνη, αξιοκρατία και κοινωνική πολιτική δεν έχει μέλλον!

  • 8 Αυγούστου 2012, 22:21 | Tζαβάρας Σωτήρης

    3) Aμεση μείωση στο μισό, του αριθμού των ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΩΝ & ΠΑΡΕ(Ι)ΑΣ ΤΩΝ, με αντίστοιχη, λογική, αύξηση αποδοχών των υπολοίπων.

    2) Αναλογικό Πρόστιμο Αντιπαραγωγικότητας, σε ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ υπάλληλο εφορίας (από κλητήρα έως Υπουργό – σε ΟΛΟΥΣ), κάθε μήνα, όσο δεν αντιμετωπίζουν ΕΜΠΡΑΚΤΑ το Εγκλημα Εσχάτης Προδοσίας της Φοροδιαφυγής εκ του μεσο-μεγάλου κεφαλαίου.
    Οι αντιδρόντες θα μπορούσαν να προσφέρουν υπηρεσίες κοινωνικού έργου ή να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ σε ένδειξη διαμαρτυρίας και να διαπρέψουν στον Ιδιωτικό Τομέα.

    1) Αναλογικό Πρόστιμο Αντιπαραγωγικότητας, σε ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ υπάλληλο ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (από κλητήρα έως Υπουργό – σε ΟΛΟΥΣ), κάθε μήνα, όσο δεν αποδίδεται τάχιστα απόφαση ανα θέμα.
    Οι αντιδρόντες θα μπορούσαν να προσφέρουν υπηρεσίες φορολογικού ελέγχου ή να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ σε ένδειξη διαμαρτυρίας και να διαπρέψουν στον Ιδιωτικό Τομέα.

    0) Στου ΚΟΥΦΟΥ την ΠΟΡΤΑ …δε σου φταίει ο μαραγκός.

  • Περιστολή δαπανών με καταργηση της ΚΥΑ ΦΕΚ Β 1069/2011 Ημερησια αποζημιώση για τους μηχανικους (56 Ερω, δαπανες ξενοδοχειου κλ.π) Να ισχυει οτι και για τους λοιπους δημοσιους υπαλληλους αρθρο 8 και 9 του Ν.2685/1999 (29,35 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ 9,76). Βγηκε το 2007 ο υπουργος και υπεγραψαν ΚΥΑ με διαφορετικες αποζημιωσεις απο τους λοιπους δημοσιους υπαλληλους. Ωραιο τροπο βρηκαν να αυξησουν τα εισοδηματα τους. Η ημερησια αποζημιωση καλυπτει δαπανες μετακινησης δεν ειναι ειδος αμοιβης. Καταργηστε τα απλο ειναι. Αλλα κυβερνανε μηχανικοι και δικαστικοι, τι να περιμενουμε, ας κοπει καμια κατωτατη συνταξη ογα των 360 ευρω. Περικοψτε τα παγια οδοιπορικα που δινει το ΥΠΕΘΑ στο πολιτικο προσωπικο καθε μηνα και μαλιστα προκλητικα τα δινει και σε υπαλληλους που τελουν σε αδεια κυησεως, αναρρωτικη κ.λ.π. Τωρα πως υπογραφουν εντολη μετακινησης και δηλωνουν οτι μετακινηθηκαν με το μωρο στην κοιλια μονο στην ΕΛΛΑΔΑ γινονται αυτά. Αρθρο 30 του Ν.4024/2011 που εχει εφαρμμοστει ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ και εχει κατργηση επιδοματα κ.λ.π. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ και μετα να ζητατε απο τους πολιτες να σας βοηθησουν στις δημοσιες διαβουλευσεις.

  • 8 Αυγούστου 2012, 21:10 | Χρήστος Α

    Υλοποιεί στη θολή σκέψη , τον λαϊκισμό και τον πανικό . Ας κάνουν καλα τη δουλειά τους δεν είναι τα έξοδα παράστασης που θα μας σωσουνε φτάνει να είναι διάφανα, καταγεγραμμένα και ελεγξιμα

  • 8 Αυγούστου 2012, 21:45 | Κωστής Σπ.

    Καταργήστε τα γραφεία της Βουλής σε πρωην Πρωθυπουργών και Προέδρους της Βουλής τα οποία απασχολούν Δημοσίους Υπαλλήλους χωρίς λόγο

  • 8 Αυγούστου 2012, 20:55 | Στεφανίδης Κυριάκος

    Λάθος θα είναι να μειωθεί ο μισθός των αιρετών. Αντίθετα θα έπρεπε να είναι αξιοπρεπέστατος και αντίστοιχος με τον βαθμό που κατέχουν.
    Φυσικά και εννοείται ότι κάθε είδους έξοδα παράστασης θα πρέπει να κοπούν αφού είναι υποχρέωσή τους να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε επιτροπή κληθούν

  • 6 Αυγούστου 2012, 22:31 | ΤΖΟΥΒΕΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    επησεις να κοπουν τα απεριοριστα ακτοπλοικα υπεραστικα αστικα και του τρενου εισητηρια καθως και τα 120 αεροπορικα κατα ετος στους βουλευτες και στους υπουργους

  • 6 Αυγούστου 2012, 08:28 | ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ
    1.ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕ ΠΛΑΓΙΟ ΤΡΟΠΟ (ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΛΠ.)ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.
    2.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΗΛ.ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ)ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.
    3.ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟ & ΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ .ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΙΔΙΩΣ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ.ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ π.χ.ΕΙΤΕ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ κλπ.. ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΩ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΞΤΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ.ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Η ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ (ΣΤΑ 40+ΠΑΝΩ ΧΛΜ.)ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ.ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40ΧΛΜ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥΣ,ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!!!!ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ Ι.Χ.ΑΥΤΟΚΙΜΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΟΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜ.
    4.ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ?ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΔΕΙΑ (28 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ )ΟΠΩΣ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΞΟΧΙΚΑ Η΄ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.Ε Λ Ε Ο Σ ΚΑΘΟΝΤΑΙ & ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ?
    ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ.ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ.

  • 4 Αυγούστου 2012, 11:31 | Σόνια Ευμορφοπούλου

    Περαιτέρω, πρέπει να εξορθολογιστεί η λειτουργία των υπουργικών γραφείων και να μειωθούν ο αριθμός και οι αποδοχές μετακλητών υπαλλήλων. Τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα να κάνουν service μέσω κεντρικής υπηρεσίας και όχι από κάθε οδηγό.
    Επίσης, να ανασταλεί για 5 χρόνια η καταβολή αποζημίωσης για μετάβαση εκτός έδρας για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους (να τους καταβάλλονται μόνο τα οδοιπορικά έξοδα). Να γίνει υποχρεωτική η τηλεδιάσκεψη για συλλογικά όργανα, τα μέλη των οποίων βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις, με στόχο να ελαχιστοποιηθούν τα ταξίδια. Δαπάνες ταξιδιωτικών γραφείων, εισιτηρίων μετάβασης και ξενοδοχείων να γίνονται αφού γίνει ετήσιος μειοδοτικός διαγωνισμός ανά Υπουργείο που θα καλύπτει και τους εποπτευόμενους φορείς (πάγια δαπάνη ανά ταξίδι).

  • 2 Αυγούστου 2012, 19:02 | andreas pellis

    πρωτα να μειωσετε τα δικα σας υπουργικα πρωθυπουργικα εξοδα,τον αριθμο των βουλευτων σε μονο 100,τις 2 συνταξεις και φυσικα και των δημαρχων,το πολιτικο συστημα πασχει απο την ΚΕΦΑΛΗΝ και οχι απο τις ΠΟΔΑΡΕΣ. ΤΩΡΑ αν μειωσετε τις αποδοχες η τις καταργησετε των ανριδημαρχων και των δημοτικων συμβουλων που οι τεκευταιοι περνουν 40 ευρω ανα δημοτικη συνεδριαση,,,,τοτε καταργηστε ολους τους ΑΙΡΕΤΟΥΣ Κ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ο οποιος να ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

  • 2 Αυγούστου 2012, 13:58 | pana

    παταξη της διαφθορας κ διαπλοκης.
    ολοι γνωριζουμε τι πρεπει να γινει.
    θα πρεπει να ανακαλυψουμε αυτους τους Ελληνες που θα εκτελεσουν το εργο.
    υπαρχουν τετοιοι ΕΛΛΗΝΕΣ.
    δεν ειναι κανεις απο αυτους που εμφανιζονται κ επιπλεουν ακομη.
    ευχαριστω.

  • 30 Ιουλίου 2012, 20:46 | Χρήστος

    Όλοι θα παρασταθούμε κάπου αλλά δεν θα πληρωθούμε γι αυτό. Όχι πάντα τουλάχιστον και χωρίς να το αξίζουμε και να ατο αποδείξουμε αυτό.
    Συνφωνώ.

  • 30 Ιουλίου 2012, 10:22 | Giannoulis

    Μπράβο! Αυτός είναι Υπουργός!

  • Αίτηση – Υπόμνημα – Αναφορά – Κατάθεση – Καταγγελία & Ανοικτή Επιστολή
    ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ
    Προς

    Προς κ. Ρουπακιώτη Αντώνη, Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Προς κ. Εισαγγελέα
    Έχει κατατεθεί και στο Υπουργείο Παιδείας
    κ. Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο
    την πρώην Υπουργό κ. Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου
    (Κατατέθηκε στη Υπουργό με αρ. Πρωτ. 4145/18-5-21012)
    Κοιν: Οικονομικό Εισαγγελέα, Εισαγγελία Αρείου Πάγου, Δ/νση Τριτοβάθμιας Υπουργείου Παιδείας, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΔΟΕ, ΣΕΔΔ, Βουλευτές, ΜΜΕ

    Αθήνα, 19-7-2012

    Κύριε Υπουργέ,
    Σας καταθέτω το μεγαλύτερο σκάνδαλο-απάτη στον χώρο της Παιδείας (παρόμοιο της Παντείου), το οποίο επιμελώς οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, η ΑΣΠΑΙΤΕ και μέρος της λεγόμενης δικαιοσύνης δεν μπορεί να «ξεδιαλύνει»! Συνεχώς «μπαίνει στο αρχείο», γιατί εμπλέκονται και πολιτικά γραφεία από διαφορετικά κόμματα (μαζί τα τρώγανε παράνομα). Η παρούσα υπέχει θέση μήνυσης, έγκλησης και πολιτικής Αγωγής.

    Πρόκειται για την υπόθεση: Ευανθία Μακρή Μπότσαρη, ΑΣΠΑΙΤΕ, Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Επιμορφώσεις καθηγητών κλπ. (διαφορά εις βάρος του Δημοσίου. Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητες κλπ. (Κακούργημα 85.000.000 ευρώ διώκεται και αυτεπαγγέλτως και δεν παραγράφεται). Στην συνέχεια αφού δεν διώχτηκε κανένας εξελέγη παράνομα και ο κ. Χαντζηδήμου Κων/νος.
    Παρακαλώ να διατάξετε την άμεση σύλληψη της κ. Ευανθίας Μακρή Μπότσαρη, για κατάχρηση δημόσιου χρήματος και άλλες κακουργηματικές αξιόποινες πράξεις.
    Επισημαίνω ότι το «ίδιο παρα-εκπαιδευτικό κύκλωμα», με συμμετοχή διεφθαρμένων πολιτικών γραφείων, Καθηγητών, παρακρατικών και ατόμων του υποκόσμου, που προώθησε την κ. Ευανθία Μακρή Μπότσαρη (και φάγανε τα λεφτά του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου), προώθησε και τον κ. Χατζηδήμου Κωνσταντίνου, εν γνώσει πολλών.

    Το κύκλωμα της απάτης.
    Στην Πρώτη φάση: Ο υποψήφιος επισκέπτεται πολιτικά γραφεία, όπου «πληρώνει» χρήματα ή «ξαπλώνει» δηλ. πορνεία για να βγει η θέση στο προφίλ του.
    Στην Δεύτερη φάση, τα πολιτικά γραφεία τηλεφωνούνε στα Πανεπιστήμια και σε Καθηγητές και βγαίνουν παράνομα πτυχία και προϋπηρεσίες. Έτσι «στήνεται η «εκλογή» και «όσοι δεν είναι στο κόλπο» ή αρνούνται» απέχουν!
    Στην Τρίτη φάση οι καταγγελίες που φτάνουν στο Υπουργείο, στον Πρύτανη στον Πρόεδρο πέφτουν στο κενό. Αν ο καταγγέλλων επιμένει χαρακτηρίζεται γραφικός τρελός κλπ..
    Στην Τέταρτη φάση οι καταγγελίες φτάνουν στο ΣΕΕΔΔ στο ΣΔΟΕ και αφού χρονο-καθυστερήσουν 2-3 χρόνια φτάνουν στην Εισαγγελία.
    Στην Πέμπτη φάση στην Εισαγγελία υπάρχει μια «μαύρη τρύπα» και όλα αυτά «αρχειοθετούνται»»!
    Επομένως, ο υποψήφιος απατεώνας πληρώνοντας τα πολιτικά γραφεία έχει πληρώσει και την «κάλυψη» από Ε.Δ.Ε., Σώμα Επιθεωρητών και Εισαγγελία.
    Για το λόγο αυτόν οι απατεώνες πλέον καγχάζουν ότι «κανένας» δεν θα τους αγγίξει και ας παρανομούν»! Και οι απάτες συνεχίζονται!
    Όλα αυτά όμως ημερομηνία λήξεως.

    Κύριε Υπουργέ,

    Παρακαλώ, να αρχίσουν οι διαδικασίες έκπτωσης της κ. Μακρή Μότσαρη Ευανθίας από την θέση Καθηγήτριας ΑΣΠΑΙΤΕ, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, γιατί δεν είχε τα νόμιμα προσόντα, όταν εξελέγη Καθηγήτρια, προς όφελος του Δημοσίου συμφέροντος..
    Επίσης να δείτε τί συμβαίνει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και οι υποθέσεις «δημοσίου συμφέροντος» μπαίνουν στο αρχείο…. συστηματικά και οι απατεώνες έχουν αποθρασυνθεί.. Ζητώ την εξαίρεση όλων των Εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Αθήνας.
    Έχω ήδη υποβάλει μηνύσεις κατά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας για «αδιαφορία – συγκάλυψη του ανωτέρω σκανδάλου και των μηνύσεων που έχουν υποβληθεί…
    Η Ελλάδα βαδίζει προς χρεοκοπία γιατί κάποιοι στην Παιδεία, στήνανε κομπίνες και τα τρώγανε «μαζί»!
    Κύριε Υπουργέ,
    Εσείς ως έγκριτος νομικός θα μπορέσετε πολύ γρήγορα να διακρίνετε την «απάτη». Εξέλαβαν κατά την κρίση της κ. Μπότσαρη Μακρή Ευανθίας, την απόσπασή της ως εκπαιδευτικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην Φιλοσοφική Σχολή, ως έργο Π.Δ. 407 ή έργο Ερευνητού. Έτσι «συμπλήρωσαν» παράνομα την προϋπηρεσία της κ. Μπότσαρη Μακρή Ευανθίας και εξελέγη παραμονές εκλογών απευθείας στην βαθμίδα της Καθηγήτριας στην ΑΣΠΑΙΤΕ, Αυτό ήταν το πρώτο μέρος της απάτης. Η συνέχεια ήταν να οριστεί Αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και να «χειριστεί» παράνομα 85 εκατομμύρια ευρώ Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Που πήγαν τα χρήματα αυτά κανείς δεν γνωρίζει. Παρακαλώ να κινηθούν οι διαδικασίες για «κατάχρηση δημοσίου χρήματος και σύσταση συμμορίας». Το τρίτο στάδιο ήταν η συγκάλυψη…
    Σας στέλνω αποδεικτικά στοιχεία που σας αποδεικνύουν την παράνομη εκλογή της κ. Ευανθίας Μακρή Μπότσαρη. Η εκλογή Καθηγητή ΤΕΙ γίνεται με τον ν.1404/1983 (μετά την τροποποίηση με το ν. 2909/2001). Η κ. Ευανθία Μακρή Μπότσαρη γνώριζε από την στιγμή που έκανε την αίτηση υποψηφιότητας, ότι ήθελε να παραπλανήσει το εκλεκτορικό σώμα. γιατί άγνοια νόμου δεν συγχωρείται. Εξάλλου «πέσανε πολλά τηλέφωνα» για να «εκλεγεί» και «πολλοί ήταν στο κόλπο» των 85 εκατομμυρίων Ευρώ του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου στήριξης (μαζί τα φάγανε).
    Η απόσπαση στα ΑΕΙ των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γίνεται με βάση το άρθρο 16 παρ. γ ν. 1566/85. Το έργο του είναι βοηθητικό, επικουρικό (πρακτικές φοιτητών, γραμματεία κλπ.). Δεν μπορεί ένας αποσπασμένος να έχει έργο Ερευνητή αλλά μόνο βοηθού Ερευνητή, που δεν λογίζεται ως χρόνος προϋπηρεσίας για εκλογή Καθηγητή ΤΕΙ, όπως στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Αν το Τμήμα απόσπασης, αναθέτει σε αποσπασμένο «καθήκοντα Ερευνητή» αυτό είναι αυθαίρετο και δεν στηρίζεται σε κανέναν νόμο, απλά κοροϊδεύουν ή εκμεταλλεύονται τον «αποσπασμένο»!
    Η κ. Μακρή Μπότσαρη που υπηρετούσε ως ΠΕ017 ως απόφοιτος ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ σε τεχνικό Σχολείο Αμαρουσίου αποσπάται στην φιλοσοφική Σχολή για γραμματειακό βοηθητικό διοικητικό έργο. Στην συνέχεια αφού κατάφερε να βγάλει ένα χαρτί που το υπογράφει ο κ. Χαντζηδάκης Κων/νος το 2003 (μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων) ότι η εκπαιδευτικός κ. Μπότσαρη Μακρή Ευανθία αποσπάται της στη Φιλοσοφική για να βοηθήσει (εννοείται γραμματειακά, αλλά δεν το τονίζει, γιατί εξυπακούεται) στο ερευνητικό, διδακτικό κλπ..έργο. Γίνεται σύγχυση μεταξύ του έργου γραμματέως μιας αποσπασμένης εκπαιδευτικού με το έργο ενός ερευνητή (σκοπίμως ή όχι)! Να βρεθούν οι ίδιες οι αποφάσεις απόσπασης και να μην βλέπουμε τι γράφει μόνο, ο συνταξιούχος κ. Χαντζηδάκης. Ο χρόνος απόσπασης ενός εκπαιδευτικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν λογίζεται και ως χρόνος προϋπηρεσίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Δηλ. αν η κ. Μακρή Μπότσαρη είχα αποσπαστεί στην Πρυτανεία θα είχε «προϋπηρεσία» Πρύτανη;

    Όλοι γνωρίζουν την διαφορά και οι καθηγητές της ΑΣΠΑΙΤΕ και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και όλοι οι εκπαιδευτικοί. Μόνο όταν γίνεται «επίσημη έρευνα» κανένας δεν γνωρίζει, δεν ξέρει, δεν είδε…. Γιατί η σιωπή πληρώνεται αδρά! Η κόρη της κ. Ρέππα, φίλη της κ. Μπότσαρη Μακρή και μέλος της Εισηγητικής Επιτροπής διδάσκει στην ΑΣΠΑΤΕ τα τελευταία χρόνια; Η κ. Ρέππα η ίδια όταν την συνάντησε στο Μετρό Φιξ, φεύγοντας από το ΣΕΕΔΔ, μου είπε για την κ. Μπότσαρη ότι τότε πιάσανε κα τα σχολικά χρόνια. Αλλά την επόμενη χρονιά η κόρη της κ. Ρέππα δίδαξε στην ΑΣΠΑΙΤΕ και «δεν υπήρχε πρόβλημα»!Αν δούμε την «διαύγεια» με πόσα προγράμματα κλπ ωφελήθηκε ο κάθε εμπλεκόμενος να «μην βλέπει»;
    Το εκλεκτορικό σώμα άσχετα με το ποια απόφαση έλαβε, έπρεπε να ελεγχτεί από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Εσείς οφείλετε να ελέγξετε τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας γιατί δεν αποκαλύπτουν την υπόθεση. Το ΚΥΣΔΕ του Υπουργείου Παιδείας, γνωρίζει πολύ καλά για πιο λόγο αποσπάστηκε η κ. Μακρή Μπότσαρη στην Φιλοσοφική Σχολή. Υπάρχουν οι Υπουργικές Αποφάσεις.
    Όπως και να έχει, η εκλογή της, ήταν παράνομη και αυτό αποδεικνύεται τουλάχιστον από το έγγραφο, που βεβαιώνει ότι αποσπάστηκε στην Φιλοσοφική Σχολή, για να βοηθήσει στο ερευνητικό και διδακτικό έργο. Δεν ήταν Ερευνήτρια, αλλά βοηθός σε έρευνες, γραμματειακή υποστήριξη, όπως πολλοί αποσπασμένοι. Ο αποσπασμένος «δεν εργάζεται» στο Πανεπιστήμιο, αλλά εργάζεται στην Δευτεροβάθμια και είναι αποσπασμένος στο Πανεπιστήμιο, για βοηθητική υποστήριξη. Αν ήταν ερευνήτρια θα έπρεπε να είχε σύμβαση έργου πέραν από την απόσπασή της και πέραν του μισθού της που έπαιρνε από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θα έπρεπε να έπαιρνε και ειδικό μισθό πέραν του μισθού της ως εκπαιδευτικού.
    Επειδή η κ. Μακρή Μπότσαρη περιφέρει κάποιο χαρτί, ότι δήθεν επειδή είχε διδακτορικό και γι’αυτό «της ανέθεταν» να κάνει έρευνες, αυτό δεν ισχύει ως Ερευνήτρια, αλλά ως βοηθός σε έρευνες. Το χαρτί δεν λέει ότι είχε «ιδιαίτερη αμοιβή» για αυτές τις δήθεν έρευνες, άρα δεν λογίζεται ως «προϋπηρεσία» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, νόμος ΤΕΙ. Η κ. Μπότσαρη έπαιρνε μόνο τον μισθό της Δευτεροβάθμιας και η προϋπηρεσία της είναι μόνο προϋπηρεσία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μόνο με τον μισθό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν αποσπασμένη ως βοηθός σε έρευνες δηλ. γραμματειακή υποστήριξη, φωτοτυπίες, να κουβαλάει την τσάντα του Καθηγητή κλπ.,
    Ακόμα και να δεχτούμε επειδή βρισκόταν σε πανεπιστημιακό χώρο βοηθούσε σε έρευνες αυτό γινόταν με «εθελοντική διάθεση» και δεν την κάλυπτε ο νόμος περί απόσπασης εκπαιδευτικών. Πιθανά να έφτιαχνε και τον καφέ του Καθηγητή αλλά δεν μπορεί να έχει «προϋπηρεσία καφετζούς»! Δεν ήταν Ερευνήτρια στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο νόμος δεν απαγορεύει ένας αποσπασμένος να συμμετέχει σε έρευνες, αλλά είτε θα συμμετέχει ως βοηθητικό προσωπικό (που δεν λογίζεται ως προϋπηρεσία για την Τριτοβάθμια), είτε θα έχει ειδική σύμβαση πέραν του μισθού της ( που φαίνεται από τον Εδικό λογαριασμό, ενώ η κ. Μπότσαρη δεν είχε). Αν ήθελε να συμμετέχει «εθελοντικά» ο εθελοντισμός δεν λογίζεται ως προϋπηρεσία και τότε ως «εθελοντής» μπορεί να βάλει το όνομά της σε δημοσιεύσεις. . Αν την βάζανε την κ. Μπότσαρη να κάνει έρευνες, αυτό δεν στηριζόταν σε κανέναν νόμο περί αποσπάσεων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας και απλά την «εκμεταλλεύτηκαν», που δεν νομίζουμε. Αν το Τμήμα πήρε απόφαση η κ. Μπότσαρη να βοηθήσει σε έρευνες, η απόφαση Τμήματος δεν υπερκεράζει τον νόμο περί αποσπάσεων. Δεν καλύπτεται από κανέναν νόμο. Αν ο Καθηγητής αφού την είχε στο εργαστήριο της «ανέθετε να κάνει έρευνες ή να συμμετέχει ως δήθεν ερευνήτρια σε έρευνες», αυτό είναι αυθαιρεσία του Καθηγητή ή του Τμήματος γιατί το έργο που κάνει ο αποσπασμένος εκπαιδευτικός ορίζεται σαφώς από τον νόμο περί αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αυτός ο νόμος δεν έχει σχέση με τις αποσπάσεις σε ερευνητικά κέντρα π.χ. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, όπως πιθανά κάποιος α υποστήριζε. Άρα η κ. Μακρή σύμφωνα με τον νόμο περί αποσπάσεων, ήταν βοηθός σε Ερευνητές και όχι Ερευνήτρια! Αν έκανε εκεί κάτι παραπάνω από τον νόμο αυτό ήταν παράνομο. Αν την θέλανε ως Ερευνήτρια ας την δώνανε μερικά χρήματα ως «ειδική αμοιβή», πέραν του μισθού της. Το να βάλουνε μερικά χρόνια αργότερα το όνομά της σ δημοσιεύσεις δεν υπολογίζεται ως προϋπηρεσία Ερευνητού για τους λόγους που είπαμε. Άρα λείπει το ειδικό επιμίσθιο ή ειδική αμοιβή πέραν του μισθού της για να υπολογιστεί το χρονικό διάστημα αυτό ως προϋπηρεσία Ερευνητή. Η κ. Μακρή Μπότσαρη δεν είχε ειδικό μισθό πέραν του μισθού της από την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με μόνο τον μισθό της από την Δευτεροβάθμια δεν μπορούσε να στοιχειοθετήσει σύμφωνα με τον νόμο «προϋπηρεσία Ερευνητή»! Εκ των υστέρων, πήγε να βρει προϋπηρεσία Ερευνητού και σκέφτηκε αυτή την μεθόδευση και έμπλεξε όλο τον κόσμο… πιθανά και αυτοί που υπέγραψαν βεβαιώσεις ή συστατικές επιστολές, δεν κατάλαβαν τις συνέπειες.
    Η απόσπαση στην Φιλοσοφική Σχολή θα είχε αξία αν η κ. Μακρή Μπότσαρη είχε από άλλες ενέργειες προϋπηρεσία νόμιμη 7 ετών και να έλεγε να και ως αποσπασμένη ασχολήθηκα και με κάτι παραπάνω ώστε να υπερτερήσει σε ποιοτικά στοιχεία των συνυποψήφιων της. Αλά εδώ μιλάμε ότι δεν έχει ποσοτικά τα 7 έτη προϋπηρεσίας.
    Επίσης, υπάρχει πρόβλημα με τη προϋπηρεσία της στην Σχολή Ικάρων! Η Σχολή Ικάρων έγινε ανώτατη το 2003, αλλά η κ. Μπότσαρη δίδασκε εκεί πριν από αυτήν την ημερομηνία από το 1996 και ως το 2003. Το 2003 η Σχολή Ικάρων με το νόμο 3187/2003 αλλάζει ουσιαστικά το πλαίσιο της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ονομάζεται Ανώτατο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Σ.Ε.Ι.), είναι ισότιμο με τα ιδρύματα του πανεπιστημιακού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 1 του Ν. 2916/2001 (ΦΕΚ 114 Α’), παρέχοντας ισότιμη εκπαίδευση και χορηγώντας ισότιμα πτυχία με αυτά.

    Αναρωτιέται κανείς, πώς οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας δεν θέτουν σε «διαθεσιμότητα», αυτούς που δέχονται αυτές τις καταγέλαστες και παράνομες ερμηνείες!
    Αλλά ακόμα και κάποιος να το έβλεπε αν «πιεζόταν» από τηλεφωνήματα μπορεί να το απέκρυψε. Εξάλλου η κ. Μπότσαρη διέδιδε ότι την στηρίζουν 7 βουλευτικά γραφεία διαφορετικών κομμάτων (μαζί τα τρώγανε με ποσοστά)! Τώρα διαδίδει ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ( με τον κάθε νικητή κάθε φορά, αν και είναι δεξιά)!
    Δεν μπορεί να εκληφθεί ως «προϋπηρεσία» σύμφωνα με τον νόμο και τον προηγούμενο και τον τωρινό) η απόσπαση της κ. Μπότσαρη στην Φιλοσοφική!! Είχε σύμβαση 407 ή άλλη; Ακόμα και αν έβαλε το όνομά της σε κάποιες εργασίες (δεν έχει προσκομίσει τις ίδιες τις δημοσιεύσεις αλλά έναν βιβλιογραφικό πίνακα δημοσιεύσεων) αυτές λογίζονται μόνο ως δημοσίευση και όχι ως προϋπηρεσία. Έχει λάβει κάποια ιδιαίτερη αμοιβή με ειδική σύμβαση με κάποιο πρόγραμμα κατά το διάστημα της απόσπασή της στη Φιλοσοφική; Αν δεν έχει τότε δεν στοιχειοθετείται προϋπηρεσία. Από τον Ειδικό Λογαριασμό του ΕΚΠΑ δεν φαίνεται αυτό και αποδεικνύεται ότι δεν είχε 4 έτη (κύριου) ερευνητικού έργου.

    Και εγώ ο ίδιος έχω αποσπαστεί στην Φιλοσοφική Σχολή και γνωρίζω ότι η απόσπαση δεν λογίζεται, ως προϋπηρεσία για εκλογή Καθηγητή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Εξάλλου όλοι οι Καθηγητές γνωρίζουν για την παράνομη εκλογή της αλλά σιωπούν λόγω των «γνωριμιών» που δήθεν έχει η κ. Μακρή με πολιτικά πρόσωπα, τα οποία δεν είδαν ποτέ τα πραγματικά της προσόντα.
    Ακολουθεί ο νόμος των ΤΕΙ.
    Εκλογή Καθηγητή ΤΕΙ ν.1404/1983 (μετά την τροποποίηση με το ν. 2909/2001)

    «α) Επτά τουλάχιστον έτη επαγγελματικής δραστηριότητας, από τα οποία δυο τουλάχιστον να έχουν διανυθεί σε διευθυντικές θέσεις μεγάλων παραγωγικών μονάδων, ή, αναλόγως με τη φύσης της θέσης που προκηρύσσεται, ισόχρονη εργασία σε αναγνωρισμένα ερευνητικά κέντρα η συμμετοχή με αμοιβή σε οργανωμένα ερευνητικά προγράμματα ή συνδυασμός των ανωτέρω δραστηριοτήτων , αντιστοίχων, σε κάθε περίπτωση, με το επιστημονικό επίπεδο και το γνωστικό αντικείμενο της θέσης που προκηρύσσεται. Η ανωτέρω επαγγελματική δραστηριότητα μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι τρία έτη αυτοδύναμη διδασκαλία, στην οποία περιλαμβάνεται τεκμηριωμένη συμβολή στη διαμόρφωση δυο τουλάχιστον μαθημάτων. Η διδασκαλία αυτή πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί στο γνωστικό αντικείμενο του τομέα, μετά από την απόκτηση του διδακτορικού διπλώματος και σε Πανεπιστήμια ή ΤΕΙ ή ομοταγή ιδρύματα του εξωτερικού»

    (άρθρο 15 παράγραφος 4) (όπως ίσχυε πριν τροποποιηθεί με το ν. 2621/1998 και το άρθρο 7. του ν. 2909/2001)
    «Τα ελάχιστα προσόντα που απαιτούνται ….είναι τα ακόλουθα:…..
    ιιι) Επτά (7) έτη επαγγελματικής δραστηριότητας, κατάλληλου επιπέδου από τη λήψη του βασικού πτυχίου ή διπλώματος, μη συνυπολογιζόμενου του χρόνου σπουδών για τη λήψη του απαιτούμενου διδακτορικού διπλώματος. Από τα οποία μέχρι τρία (3) έτη μπορεί να αντικατασταθούν με διδακτικό έργο σε εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εσωτερικού ή αναγνωρισμένα αντίστοιχα ιδρύματα εξωτερικού.»

    Επομένως τα έτη προϋπηρεσίας της κ. Μπότσαρη είναι 5έτη – 1 μήνα και 7 ημέρες και όχι 7 όπως απαιτεί ο νόμος!!

    Επίσης έχει ήδη τεθεί θέμα αν τα πτυχία της κ. Μακρή Μπότσαρη Ευανθίας έχουν ληφθεί νόμιμα και αν έχει νόμιμες εγγραφές στα Πανεπιστήμια που φέρεται ότι φοίτησε, Σας γνωρίζω ότι δεν έχει Μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών από την Αγγλία που δήθεν σπούδασε!

    Σας καταθέτω και το έγγραφο απάντησης της ΑΣΠΑΙΤΕ, όπου όλοι «συγκαλύπτουν» την υπόθεση, αλλά αρνούνται και να μου δώσουν αντίγραφο του πορίσματος της ΕΔΕ. Από αυτή τη στιγμή έχετε στα χέρια σας τα «αποδεικτικά στοιχεία» της παράνομης εκλογής της κ. Μπότσαρη Μακρή Ευανθίας.

    Σας παρακαλώ να τεθεί σε «διαθεσιμότητα» η κ. Ευανθία Μπότσαρη Μακρή, η κ. Σωτηροπούλου Αναστασία, που διενήργησε την ΕΔΕ, η κ. Προϊσταμένη Τριτοβάθμιας του Υπουργείου Παιδείας, που έχει εδώ και χρόνια τα «αποδεικτικά στοιχεία» και κάνει ότι «δεν καταλαβαίνει και ο Πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ, κ. Χρυσουλάκης Γιάννης.

    Σας γνωρίζω ότι έχω όλα τα έγγραφα προϋπηρεσίας της κ. Μακρή Ευανθίας Μπότσαρη, γνωρίζω πολύ καλά την αλήθεια και δεν θα αφήσω να συγκαλυφτεί η υπόθεση αυτή… Ήδη έχω υποβάλλει μηνύσεις και κατά της κ. Μπότσαρη Μακρή και κατά της ΑΣΠΑΙΤΕ, του Υπουργείου Παιδείας και ατά παντός. Αν συγκαλυφτεί η υπόθεση θα υποβάλλω νέα μήνυση εναντίον αυτών που την συγκαλύπτουν.

    Επίσης αφού η Δ/νση τριτοβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης δεν μπορεί να «δει» την απάτη για ρωτήστε και την Δ/νση Ανώτατης εκπαίδευσης ΑΕΙ τι συμβαίνει, γιατί η κ. Μπότσαρη Μακρή έχει διδάξει λέει και σε ΑΕΙ.
    Το θέμα έχει πάρει και τραγικές καταστάσεις. Η κ. Μακρή Μπότσαρη «διευθύνει» και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με «πληρωμή φοίτησης» σε αυτό. «Πολλά τα λεφτά Άρη»!

    Παρακαλώ να ειδοποιήσετε τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό πάταξης της διαφθοράς ( OLAF), γιατί τα χρήματα ήταν ευρωπαϊκά κονδύλια.
    Να ερευνηθεί αν οι εμπλεκόμενοι στην ΕΔΕ πριμοδοτήθηκαν με προγράμματα κλπ…
    Να ερευνηθεί αν η κ. Μακρή Μπότσαρη Ευανθία έκτισε σπίτι μεταξύ Κηφισιάς και Πολιτείας τα τελευταία χρόνια όπως μου κατήγγειλαν ανώνυμα πανεπιστημιακοί.
    Να μου δώσετε το πόρισμα της ΕΔΕ, που έγινε με την εντολή της Υπουργού Παιδείας (Φ. 11/26036α/ε5/10-8-2011) στην ΑΣΠΑΙΤΕ (γιατί έχω νόμιμο συμφέρον γιατί με δική μου καταγγελία και μήνυση άρχισε η ΕΔΕ) και για να τους υποβάλλω νέα μήνυση… Αφού όλα είναι «καθαρά και νόμιμα τι φοβούνται και κρύβουν το πόρισμά;

    Η κ. Μακρή Μπότσαρη έχε λέει πτυχία αλλά άλλα πτυχία εμφανίζει Στην μήνυση εμφανίζεται «πτυχιούχος Φιλοσοφικής! Είναι για γέλια η υπόθεση! Κατά πληροφορίες πιθανά να έχει πτυχίο. α). ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ διετούς ή τριετούς με το οποίο διορίστηκε ως ΠΕ17, β) στην συνέχεια Δασκάλας διετούς Παιδαγωγικού Πάτρας, γ) Μαθηματικού Πάτρας, δ) γράφτηκε σε Μεταπτυχιακό στην Αγγλία, που δεν πήρε τίτλο ποτέ από την Αγγλία, ε) Διδακτορικό από το Τμήμα Δασκάλων Παιδαγωγικού Πάτρας στ) Στην συνέχεια έκανε εξομοίωση Δασκάλας από τα 2 σε 4 χρόνια στο Δασκάλων Αθήνας (αφού είχε διδακτορικό δασκάλας στην Πάτρα!).! Πώς γράφτηκε σε όλα αυτά τα Πανεπιστήμια οφείλετε να ερευνήσετε, αν είναι νόμιμες οι εγγραφές της. ! Αν δεν τα ερευνήσετε συμμετέχετε στο κύκλωμα διαφθοράς.

    Εξάλλου ο ίδιος ήμουν Πολιτευτής Υποψήφιος Βουλευτής και τα ίδια άτομα που ήταν στην Εισηγητική Επιτροπή, στην «εκλογή και σε θέσεις πολιτικές μου έχουν πει την αλήθεια, που δεν τολμάνε να πουν δημόσια λόγω του κινδύνου «αντεκδίκησης» Η κ. Μακρή Μπότσαρη αποτελεί μέρος «κόζα νόστρα» στην παιδεία… και «ελέγχει δεξιές υπηρεσίες», του Παιδείας και των Πανεπιστημίων ως τέως Σύμβουλος της κ. Γιαννάκου Μαριέττας που εσείς δεν ελέγχετε!

    Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Την κ. Μακρή Μπότσαρη την «προώθησαν» για να βάλλουν στο χέρι τα 85 εκατομμύρια του Γ Κοινοτικού Πλαισίου και άλλα χρήματα. Στην συνέχεια αφού έδωσε σε άλλους κάτι από τα προγράμματα, όλοι έκλεισαν το στόμα, γιατί μαζί τα φάγανε παράνομα.
    Σας καταθέτω και τα έγγραφα «προϋπηρεσίας» της κ. Μπότσαρη Μακρή Ευανθίας και υπομνήματα που αποδεικνύουν νομικά την απάτη και την διαφθορά εναντίον του Δημοσίου. Στην συνέχεια μου δημιούργησα επαγγελματικά και οικογενειακά προβλήματα για να μην μιλήσω, με εκβίαζαν συνεχώς. Αναρωτιέται κανείς αν η Εισαγγελία Πρωτοδικών είναι με τους απατεώνες ή με αυτούς που αποκαλύπτουν την απάτη εις βάρος του Δημοσίου!

    Παρακαλώ, επειδή η απάτη, η συγκάλυψη και η διαφθορά εναντίον του Δημοσίου συνεχίζεται καθημερινά – ακόμα και τώρα μισθοδοτείται παράνομα η κ. Μακρή Μπότσαρη – να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και να ζητήσετε την αυτεπάγγελτη αυτόφωρη δίωξη όλων των ανωτέρω.
    Με τιμή

    Αθήνα, 16 – 7 – 2012
    Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
    Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ
    Κολοκοτρώνη 7 Πεύκη
    Τ.Κ. 15121 Αθήνα
    Τηλ. 6980203968

    Σημείωση: (Κατατέθηκε στη Υπουργό με αρ. Πρωτ. 41

  • 29 Ιουλίου 2012, 10:47 | Πέτρος (Π.Κ.Τ.)

    Ανάφερόμενος στο προτεινόμενο άρθρο 10 περί «Σύστασης Επιτροπής Συντονισμού Ελέγχων (Ε.Σ.ΕΛ.), έχω να παρατηρήσω και παράλληλα να προτείνω τα εξής:

    Ο Δημοσιονομικός Έλεγχος, θα πρέπει να είναι ουσιαστικός για να είναι και αποτελεσματικός. Κατά καιρούς και διαχρονικά, έχουν εφαρμοστεί προτάσεις ελέγχων εισπρακτικών μηχανισμών, που θα απέφεραν τα προσδόκιμα οικονομικά οφέλη στο Κράτος, οι οποίοι όμως ουδέποτε πέτυχαν.
    Επί της ουσίας, οι υπάρχοντες ελεγκτικοί μηχανισμοί, θεωρώ ότι είναι επαρκείς, θέλουν όμως ορισμένες μικροβελτιώσεις, ως προς τον τρόπο ελέγχου, καθώς και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων που πρέπει να εφαρμόζονται και να τηρούνται απαρέγκλιτα, σε κάθε περίπτωση, κατά των ελεγκτών, αυτών.
    Το υπάρχον νομικό πλαίσιο, βάση του οποίου καλούνται να ασκήσουν τους ελέγχους οι ελεγκτές, αφήνει πολλά περιθώρια στα φυσικά πρόσωπα να ελίσσονται και να φοροδιαφεύγουν, οπότε οι έλεγχοι να αποβαίνουν αναποτελεσματικοί.
    Χαρακτηριστικό είναι το ερώτημα, που προβληματίζει το μισθοσυντήρητο και το συνταξιούχο: γιατί συνεχίζει να συντηρείται και παράλληλα να σέρνεται η αναποτε- λεσματικότητα που έχουν τα μέτρα, ως προς τη σύλληψη της φορολογητέας ύλης, στους ελεύθερους επαγγελματίες;

    ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ:

    «Ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων».
    Για τον λόγο αυτόν απαιτείται μεταξύ άλλων:

    Η μείωση του Φ.Π.Α. στους ελεύθερους επαγγελματίες, από 23% που είναι σήμερα, στο 5%.

    Ο λόγος είναι απλός και «απορώ», πως τόσα χρόνια κανείς από τους αρμόδιους δεν τον έχει σκεφθεί. Δηλαδή:
    Έχει διαπιστωθεί ότι, με τον υψηλό τον ΦΠΑ (23%) τα έσοδα του Κράτους είναι ελάχιστα ως ανύπαρκτα, η δε φοροδιαφυγή οργιάζει. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι, κανένας πολίτης δεν ζητά απόδειξη από τους ελεύθερους επαγγελματίες, εφ’ όσον έχει τη δυνατότητα ελεύθερης διαπραγμάτευσης μαζί τους, χωρίς τον ΦΠΑ, που του διαμορφώνει το τελικό κόστος της παρεχόμενης υπηρεσίας.
    Επομένως ο ΦΠΑ λειτουργεί ως διακοσμητικό και καθαρά τυπικό εργαλείο, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, για τα έσοδα του Κράτους.

    Αν τώρα, ο ΦΠΑ μειωθεί και μάλιστα στο ελάχιστο δυνατό, τότε το κράτος θα είναι διπλά κερδισμένο, έμμεσα δε και ο πολίτης.
    Αν για παράδειγμα, παρεχόμενη υπηρεσία κοστίζει 500 € – με ΦΠΑ 5% -, ο πολίτης θα επιβαρυνθεί μόνο με 25 €. Με τα σημερινά δεδομένα, ο πολίτης επιβαρύνεται με 115 € για ΦΠΑ, οπότε συμβιβάζεται με τον πάροχο στο μικρότερο κόστος της παρε- χόμενης υπηρεσίας οπότε το Κράτος χάνει και τον ΦΠΑ αλλά και τη φορολογητέα ύλη ύψους 500 €, για το συγκεκριμένο ελεύθερο επαγγελματία.
    Πέραν αυτού, αν ο πολίτης έχει και μείωση του φορολογητέου εισοδήματος από τις συγκεκριμένες αποδείξεις, τότε ο ρόλος των Ελεγκτών Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ή του ΣΔΟΕ ελαχιστοποιείται, καθώς και όλων των υπερκείμενων Ελεγκτικών Οργάνων.
    Έτσι λοιπόν ο πολίτης γίνεται, χωρίς να του το επιβάλλει κανείς πλέον, ενεργό μέλος της διαδικασίας του ελεγκτικού μηχανισμού, για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την άμεση είσπραξης Δημοσίων εσόδων.

    Μην προσπαθεί λοιπόν το Κράτος να επιβάλλει στη συνείδηση των πολιτών ενοχές για τη μη συμμετοχή τους, στην προσπάθεια ελέγχου της φοροδιαφυγής των ελεύθε- ρων επαγγελματιών. Οι πολίτες, έχουν αντιληφθεί πως το Κράτος γνωρίζει και πολύ καλά μάλιστα, το «αλαλούμ» και το ένοχο κλίμα που επικρατεί στην αγορά, αλλά προφανώς δεν θέλει να το ανατρέψει, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τη μη ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην υπόθεση της πάταξης της φοροδιαφυγής καθώς και δημιουργώντας ελεγκτικούς μηχανισμούς, χωρίς αποτέλεσμα.

  • 28 Ιουλίου 2012, 17:44 | ΤΟΥΡΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Καλώς καταργούνται , αλλά δεν αρκεί. Μαζί με αυτά έπρεπε να καταργηθούν και τα εξής.
    1. Η Αμοιβή των βουλευτών από τις επιτροπές.
    2. Η Χορηγία αυτοκινήτου για τους βουλευτές της Αττικής.
    3. Η Μείωση των παροχών στην τηλεφωνία .
    4. Η κατάργηση του θεσμού του *πολιτικού* γραφείου απανταχού
    της Ελλάδος, και η εξυπηρέτηση των βουλευτών να γίνεται σε δημόσια κτήρια (νομαρχία- περιφέρεια- δήμους- ΝΠΔΔ κ.λ.π)
    Ετσι θα περιοριστεί και το ρουρφετολόγι και ο παραγοντισμός.
    5. Η καθιέρωση μιά και μοναδικής σύνταξης με την μέθοδο της διαδοχικής ασφάλισης , όπως ισχύει και για τους ιδιώτες , όχι
    μόνο για τους εν ενεργεία , αλλά και για όσους είναι ήδη συνταξιούχοι. Μόνο έτσι θα πείσετε τους πολίτες για τις αγαθές σας προθέσεις, διαφορετικά οι μέρες που θα έρθουν κρύβουν άγριες καταστάσεις. Η Πατρίδα είναι σε φάση και πρέπει να γίνουν υπερβάσεις από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

  • 28 Ιουλίου 2012, 14:45 | ΝΑΝΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    Όπως και σε κάθε υπάλληλο του Δημοσίου ανεξάρτητα του φόρτου εργασίας, έτσι πρέπει να γίνει και εδώ, ένας μισθός ανεξαρτητου φόρτου εργασίας.

  • 28 Ιουλίου 2012, 09:16 | Λεωνίδας Στρούμπος

    Οι συντάξεις κόβονται με αναδρομική ισχύ από 1-1-2012,αλλά τα έξοδα βουλευτών από 1-9-2012 ! Τέτοια τιμιότητα ! Κόψτε τις πολλαπλές συντάξεις βουλευτών,τέως πρωθυπουργών,παρατρεχάμενων συνδικαλιστών,δημοσιογράφων κλπ,κόψτε την δυνατότητα συνταξιοδότησης με ελάχιστα χρόνια θητείας στη Βουλή αν τολμάτε,ώστε ο κόσμος να νοιώσει τη συμμετοχή σας στο χάλι της χώρας που εσείς οδηγήσατε με την καλλιέργεια των πελατειακών σχέσεων. Μη κάλύπτεστε πίσω από νομικίστικα τερτίπια αναβολής των μέτρων που αγγίζουν τις αμοιβές σας και των δικαστικών.Ο κόσμος ένοιωσε στο πετσί του και πληρώνει την ασυδοσία χρόνων,αλλά σας παρακολουθεί πολύ στενά πλέον.

  • 27 Ιουλίου 2012, 22:07 | Περικλής Αργύρης

    Σωστό και απαραίτητο.

  • 27 Ιουλίου 2012, 17:52 | Πάλλας Δημήτρης

    Κύριοι,
    Πιστεύω πως τέτοιου είδους δαπάνες θάπρεπε να περικοπούν πλήρως και όχι να καταναλώνεται φαιά ουσία για την περικοπή μισθωμάτων και με προβλέψεις για το 2015, ενώ δε φαίνεται να ασχολείστε με την ίδια ευαισθησία και με την περικοπή μισθών και συντάξεων. Και την περι μισθωμάτων ευαισθησία του Υπουργείου την επιβάλλει το μνημόνιο;

  • 27 Ιουλίου 2012, 16:43 | Χάρης Κανδηλαναύτης

    Τι κι αν καταργήθηκαν τα έξοδα παράστασης; Φυσήξαμε την έρημο να κρυώσει! … Την κρίση τη βιώνουμε εμείς οι απλοί πολίτες.
    Θα κάνω μια νέα πρόταση. 1) Να μειωθούν οι μισθοί ΟΛΩΝ των πολιτικών, όσο μειώθηκαν – κατά μέσο όρο – οι μισθοί των δημόσιων υπαλλήλων. 2) Να κοπούν τα λογής λογής επιδόματα (συμπόσια, κίνησης κ.α.) υπουργών, βουλευτών, γραμματέων, … 3) Σε κάθε υπουργείο να υπάρχουν δύο μόνο πολιτικοί, ο Υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας. 4) Να καταργηθούν τα πολιτικά γραφεία των Υπουργών, Υφυπουργών, Γενικών και Ειδικών Γραμματέων καθώς και των υπολοίπων πολιτικών, τα οποία χρεώνεται το δημόσιο (δεν είναι δυνατόν να έχει ο κάθε Υπουργός 50+ άτομα πολιτικό γραφείο μέσα στο Υπουργείο και να χρεώνεται το Δημόσιο). 5) Μου έρχονται τόσα πολλά ακόμα …, που θα έπρεπε να γράφω όλη μέρα. Όποιος/οι θέλει/ουν ας συμπληρώσει/ουν τη λίστα.

  • 27 Ιουλίου 2012, 13:30 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΝΤΟΝΤΟΣ

    Να καταργηθούν τα ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΡΑΣΕΩΣ για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ εχει ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ μεγαλύτερο από 24000 ευρώ..

  • 27 Ιουλίου 2012, 12:45 | Ηλίας Γεωργόπουλος

    Η περιστολή των δαπανών θεωρώ ότι πρέπει να επεκταθεί και στα προνόμια αλλά και τις αποζημιώσεις των βουλευτών.
    Να συμπεριληφθεί στην εξοικονόμηση δαπανών και ο προϋπολογισμός λειτουργίας της Βουλής.

  • 27 Ιουλίου 2012, 12:45 | Δώρα Γ.

    Τα έξοδα παράστασης να καταργηθούν αναδρομικά, όπως γίνεται και με όλα τα άλλα, από 1-1-2012.

  • 27 Ιουλίου 2012, 12:19 | ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.
    1. ΜΕΙΩΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ
    2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΙΔΙΑΤΕΡΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ).
    3. ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΚΑΤΑ 50% ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΩΝ.
    4. ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, ΟΙΚΟΝΙΜΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
    5. ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ (ΑΡΑ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ).
    Π.Χ. ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΟΔΗΓΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΩΣ ΟΔΗΓΟΙ ΑΙΡΕΤΩΝ.
    6. ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ.
    7. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΓΟΝΙΚΗΣ Κ.Λ.Π.)

  • 27 Ιουλίου 2012, 11:43 | Αγγέλα Ταβιανάτου

    Τα έξοδα παράστασης να μηδενιστούν και το δωρεάν αυτοκίνητο ομοίως.

    Να καταργηθούν αυθωρί και παραχρήμα και τα λοιπά έξοδα της Βουλής, όπως δωρεάν τηλεφωνήματα για τους Βουλευτές και ότι άλλο έξοδο προβλέπεται γι αυτούς, όπως καφέδες και κουραμπιέδες.

  • 27 Ιουλίου 2012, 10:46 | Φαρμάκης

    Αντί για να ελαττώνετε τα έξοδα παράστασης (ή ενδεχομένως και άλλες μη δυνάμενες να ελεγχθούν από τον έλληνα πολίτη απολαβές) των βουλευτών-υπουργών-πρωθυπουργών κλπ θα σας πρότεινα για την αναβάθμιση της αξιοπιστίας του ελληνικού πολιτικού συστήματος και των ελλήνων πολιτευτών (που όπως είδαμε εσχάτως, η έλλειψή της κόντεψε να προκαλέσει έλλειψη γιαουρτιών στην αγορά) :

    Οι συνολικές μηνιαίες πάσης φύσεως αποδοχές των βουλευτών καθώς και όλων των εξόδων που τους καταβάλλεται (όπως συμμετοχή σε επιτροπές, συνεδριάσεις της βουλής και οποιοδήποτε άλλο έξοδο), δεν θα μπορούν να είναι μεγαλύτερες του 10πλασίου της ελαχίστης αμοιβής ανειδίκευτου εργάτη (που καθορίσατε προσφάτως με νόμο περίπου στα 400 ευρώ, μετά από την απαίτηση της τρόικα), των δε υπουργών-πρωθυπουργού-κλπ θα αυξάνεται κατά 10% αναλόγως. Επίσης άς είναι αφορολόγητα.

    Οταν λοιπόν θα κόβετε μισθούς και συντάξεις θα ξέρετε πως θα κόβετε και τις δικές σας αποδοχές!!!
    Ετσι θα μας πείσετε για να δεχθούμε τις μειώσεις που κάνετε στα εισοδήματά μας, ενώ στα δικά σας κόβετε με τυμπανοκρουσίες 500-1000 ευρώ, τα οποία και αντικαθιστάτε με αυξημένες συμμετοχές σε επιτροπές και διάφορα άλλα κόλπα και έτσι όπως βλέπουμε και στα «πόθεν έσχες» σας οι αποδοχές σας παραμένουν σταθερές από περίπου 90.000 – 115.000 ετησίως!!!!!!!!!!

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΞΥΠΝΗΣΕ!