Άρθρο 06

Διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της
Δικαστικής Αστυνομίας – Αντικατάσταση άρθρου 20 ν. 4963/2022

Το άρθρο 20 του ν. 4963/2022 (A΄ 149) αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 20
Διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της
Δικαστικής Αστυνομίας

1. Για την πρόσληψη του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας εφαρμόζεται σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων, σύμφωνα με το οποίο οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο, και ακολούθως υποβάλλονται σε υγειονομικές εξετάσεις, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες.
2.α) Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για τη μοριοδότηση και οι μονάδες ανά κριτήριο είναι τα οριζόμενα στο άρθρο 29 του ν. 4765/2021 (Α΄6).
β) Επιπλέον, ο υποψήφιος για τον αστυνομικό τομέα που έχει υπηρετήσει ως επαγγελματίας οπλίτης (ΕΠ.ΟΠ.) ή ως εθελοντής πενταετούς υποχρέωσης (Ε.Π.Υ.) στις Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνει πενήντα (50) μονάδες, ο υποψήφιος που εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην Προεδρική Φρουρά λαμβάνει εκατό (100) μονάδες, ο υποψήφιος που εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως έφεδρος αξιωματικός λαμβάνει εκατόν πενήντα (150) μονάδες και ο υποψήφιος που εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις σε ειδικές δυνάμεις λαμβάνει διακόσιες (200) μονάδες. Οι ΕΠ.ΟΠ. απαιτείται να έχουν ολοκληρώσει την αρχικώς αναληφθείσα υποχρεωτική θητεία. Αν υποψήφιος έχει υπηρετήσει τουλάχιστον εννέα (9) μήνες ως ΕΠ.ΟΠ. σε ειδικές δυνάμεις, λαμβάνει και την προβλεπόμενη μοριοδότηση ως υπηρετήσας σε ειδικές δυνάμεις.
3. Η συνολική βαθμολογία κάθε υποψηφίου εξάγεται μέχρι εκατοστού της μονάδας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας των υποψηφίων του αστυνομικού τομέα, προηγείται εκείνος που έχει τον μεγαλύτερο βαθμό στον κύριο τίτλο σπουδών και, αν αυτοί συμπίπτουν, στην εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, σύμφωνα με την περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 29 του ν. 4765/2021 ή στα λοιπά κριτήρια αν ισοβαθμούν εκ νέου, σύμφωνα με τις λοιπές περιπτώσεις της παρ. 1 του άρθρου 29 του ν. 4765/2021. Αν εξαντληθούν τα κριτήρια του δευτέρου εδαφίου, χωρίς να καταστεί δυνατός ο καθορισμός της σειράς μεταξύ εκείνων που ισοβαθμούν, η μεταξύ τους σειρά καθορίζεται με δημόσια κλήρωση από την Επιτροπή της παρ. 1 του άρθρου 23, η οποία μπορεί να διεξάγεται και ηλεκτρονικά. Η Επιτροπή ορίζει τον ακριβή τόπο και χρόνο της κλήρωσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα, περιλαμβανομένων των θεμάτων που αφορούν στη δημοσιότητα της κλήρωσης. Με μέριμνα της Επιτροπής ειδοποιούνται, δύο (2) τουλάχιστον ημέρες πριν, να παραστούν ή να παρακολουθήσουν ηλεκτρονικά, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι αυτοπροσώπως ή με αντιπρόσωπό τους που ορίζεται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄ 75). Η κλήρωση πραγματοποιείται ανεξαρτήτως της παρουσίας των ενδιαφερομένων ή των αντιπροσώπων τους.».

  • 21 Αυγούστου 2023, 12:03 | Μιχάλης

    Κύριε υπουργέ ξανά δείτε το θέμα με την μοριοδότηση δεν είναι δυνατόν έφεδροι αξιωματικοί να παίρνουν 50 μόρια λίγοτερα από τους φαντάρους των ειδικών δυνάμεων είναι αδικία είτε 200 μόρια όλοι είτε 200 μόρια οι έφεδροι διότι υπηρέτησαν 14μηνες άρα 5 μήνες παραπάνω και είναι έφεδροι ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ Έχουν 1 ασημένιο αστέρι δεν είναι δυνατόν αυτή η μοριοδότηση να ισχύει και να είναι χαμηλότερα στα μόρια

  • 21 Αυγούστου 2023, 10:49 | Petros

    Γιατι τοσα μορια σε ΕΔ και ΕΠΟΠ; Καμια αξιοκρατια. Ουσιαστικα μενουν εκτος ολοι οι υπολοιποι με γλωσσες,πτυχια,διπλωματα που δεν πηγαν ΕΠΟΠ ουτε υπηρετησαν ΕΔ. Περιμεναμε ενα χρονο την προκυρηξη για να βγαλετε αυτη την μοριοδοτηση; Τραγικο

  • 21 Αυγούστου 2023, 00:38 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Οι ΟΒΑ δεν δικαιούνται συμμετοχή στον διαγωνισμό; Γιατί δεν υπάρχει μοριοδότηση τους; Να μοριοδοτηθούν, όπως οι ΕΠΟΠ.

  • 20 Αυγούστου 2023, 19:59 | Φωτεινή

    Θεωρώ ότι από τα μόρια που δίνονται προωθούν μόνο τις κατηγορίες του στρατού, αποκλείοντας προφανώς έμμεσα τις γυναίκες και τα άτομα με ακαδημαικές σπουδές. Ξεκάθαρη αδικία!

  • 20 Αυγούστου 2023, 13:58 | ΣΠΥΡΟΣ

    Αααα δεν ειμαστε καλα..εχουμε προσπαθησει τοσο να αποκτησουμε μορια ..με καθε τροπο ωστε να ειμαστε πιο κοντα στον στοχο μας..και μπαινουν τωρα ξαφνικα και μας λενε 200 μορια οι ειδικες δυναμεις…ετσι απλα?…πολυ αδικο για εμας που προσπαθησαμε να μαζεψουμε οσο πιο πολλα μορια μπορουμε απο καθε πηγη μοριων!!ΑΔΙΚΟΟΟ

  • 20 Αυγούστου 2023, 13:40 | Γρηγόρης

    Είναι πολλά τα μόρια που δίνονται σε κατηγορίες στρατου!!!

  • 20 Αυγούστου 2023, 13:38 | Γιωργος

    καθε φορα διαφορετικη μοριοδοτηση και τρεχουμε να μαζευουμε χαρτιά που δεν τα υπολογιζετε. επισης καντε κατηγοριες με ποσοστα. δεν γινεται οι ειδικές δυνάμεις να ειναι ιδια κατηγορία με τη γενική σειρα. δωστε δικαίωμα συμμετοχης πχ 50% των θεσεων και τις υπολοιπες στις αλλες κατηγοριες φιαφορετικα παρτε μας ως εθελοντες ειδικων δυναμεων. επειδη καποιοι πηγαν δε γραφεια υπουργών, ξαδερφια και ανηψια κ πήραν ενα χαρτι θα μπαινουν καθε χρονο ανετοι οπου θελουν. ελα μα τελειωσει λιγο το ςστειο

  • 20 Αυγούστου 2023, 13:01 | Γιώργος

    Πρόταση για προσθήκη στο εδάφιο β παρ. 2, όσων εκπλήρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις στη Στρατονομία και λήψη εκατό (100) μονάδων λόγω της συσχέτισης με στρατοδικεία κατά τη διάρκεια της θητείας τους, π.χ. παρουσία/υπηρεσία στρατονόμων σε αυτά.

  • 20 Αυγούστου 2023, 11:51 | Δημήτρης

    λείπουν τα μορια που θα παίρνει ο καθενας από ττο απολυτήριο και οι ξενες γλώσσες. επισης τα μορια για δίπλωμα αυτοκινήτου εως και κατηγορια Δ. Διαφορετικα πως θα γίνονται οι μεταγωγες; και τα μορια ειναι πολλα για ειδικες δυναμεις κτλ.

  • 20 Αυγούστου 2023, 11:33 | Αναστασίος

    καλησπέρα σας,

    Μετά την αναγνωση του συγκεκριμένου άρθρου, εχω παρατηρήσει ό,τι υπάρχει ένα ζήτησα όσον άφορα τα μόρια που θα λαμβάνουν τα άτομα σε κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες ως επιπλέοντα προσόντα!

    Μοιάζει να είναι δίκαιη η διαδικασία όσον αφορά την προώθηση ατόμων που διεκδικούν θέση σχετική με το αντικείμενο τους (οπως έφεδροι αξιωματικοί, ειδικες δυνάμεις κτλ.)

    Στον αντίποδα δεν φαίνεται δίκαιη ή τόσο μεγάλη προώθηση τους με 50,100,150 ή και 200 μόρια καθως αυτομάτως δεν υπάρξει κανένα άλλο κριτήριο από τα αναφερόμενα του άρθρου που να το αντικρουει.

    Συνοψιζοντας, άτομα με υψηλές βαθμολογίες, ξένες γλώσσες, πτυχιούχοι και ακόμη και γυναίκες δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν θέση!

    θεωρω, ότι τα παραπάνω αποτελούν σημαντικά στοιχεία λαμβάνοντας υπόψιν ό,τι αναφερόμαστε σε προκήρυξή του υπουργείου ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ

  • 20 Αυγούστου 2023, 05:51 | ΚΟΥΡΓΙΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Έχω να εκφράσω τα παράπονά μου ως Έλληνας στρατιωτικός εν ενέργεια, για ένα θέμα που μόλις έλαβα γνώση και είναι μια ξεκάθαρη αδικία σε βάρος κάποιον συναδέλφων σαν και εμένα! Μόλις διάβασα το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, υπό τον τίτλο: «ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ν. 4963/2022» και συγκεκριμένα το άρθρο 20 του ν. 4963/2022 (A΄ 149)! Το παρόν άρθρο δεν μοριοδοτεί του οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ), χωρίς αυτό να έχει καμία λογική! Συγκεκριμένα εργάζομαι ως ΟΒΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ στην πολεμική αεροπορία και δεν μπορώ να λάβω έξτρα μόρια για την προκήρυξη της δικαστικής αστυνομίας και ενώ η περιγραφή των ενσήμων μου είναι η εξής: ΣΤΕΛΈΧΗ ΕΝΌΠΛΩΝ ΔΥΝ’ΜΕΩΝ – ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑΣ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΎ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΎ ΣΏΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΉΣ ΔΙΟΡΙΣΘΈΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ ΜΕΤ’ ΤΗΝ 1/1/2017 ΧΩΡΊΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΊΑ ΣΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ (ΝΕΟΙ). Τέλος οι ΕΠΥ που μοριοδοτείται δεν υφίσταται πλέον και ουσιαστικά αντικαθιστάτε από το θεσμό των οβα οι οποίοι έχουν δυνατότητα παραμονής 6 χρόνων!

  • 19 Αυγούστου 2023, 21:12 | Chris

    Μπορείτε να ξαναδείτε το θέμα της μοριοδότησης;

    Θα πρέπει όλες οι παραπάνω κατηγορίες που αναφέρονται να λαμβάνουν τα ίδια μόρια (ΕΔ, ΔΕΑ, ΕΠΟΠ).

    Αυτή η διάκριση υπέρ των ειδικών δυνάμεων είναι κατάφορη.

  • 19 Αυγούστου 2023, 18:53 | Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης

    Έχετε ξεχάσει από τα μόρια όσους έχουν υπηρετήσει στο στρατό ως ΟΒΑ καί δίνεται στους πενταετής υποχρέωσης που βρίσκονται σχεδόν σε ηλικία αποστρατείας. Επίσης αυξήστε καί το όριο ηλικίας για συμμετοχή στον διαγωνισμό.

  • 19 Αυγούστου 2023, 18:22 | Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης

    Δυστυχώς έχετε δώσει μόρια στους οπλίτες πενταετούς υποχρέωσης οι οποίοι δεν υπάρχουν πλέον στον στρατό,(κοντεύουν να αποστρατευτουν) καθότι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το οριό ηλικίας για πρόσληψη καί έχετε παραλείψει όσους έχουν υπηρετήσει ως ΟΒΑ(οπλίτες βραχείας ανακαταξης)οι οποίοι απολύθηκαν προσφάτως διότι δεν ανανεώθηκε η σύμβαση τους. Επίσης ανεβάστε το όριο ηλικίας για πρόσληψη όπως στη δημοτική αστυνομία. Ευχαριστώ .

  • 19 Αυγούστου 2023, 18:08 | Βογιας

    Παιδιά συγγνώμη αλλά οι έφεδροι αξιωματικοί πρέπει να παίρνουν 200 μόρια εξίσου με τις ειδικές δυνάμεις δεν μπορεί να απολύονται με βαθμό αξιωματικού άτομα που υπηρέτησαν 14 μήνες και να παίρνουν λιγότερα από τον φαντάρο των ειδικών δυνάμεων είναι μέγιστη αδικία και άτοπο εξίσωση μονάδων οπωσδήποτε

  • 19 Αυγούστου 2023, 17:16 | Tasos

    Τον αν κάποιος είναι εποπ, δεα, ειδικές δυνάμεις καμία σημασία δεν θα έπρεπε να έχει και όλα θα έπρεπε να παίρνουν το πολύ 50 μόρια επιπλέον όχι παραπάνω. Να μετρήσουν επιτέλους παραπάνω τα αθλήματα και οι οι άλλες γνώσεις (πτυχία κτλ). Είναι άδικο διότι κάποιοι δεν μπορούν να πάνε πλέον εποπ λόγω ηλικίας αλλά και για όσους έχουν ολοκληρώσει ηδη τις στρατιωτικές χωρίς να έχουν πάει ειδικές δυνάμεις ή δεα.

  • 19 Αυγούστου 2023, 17:14 | Γρηγόρης

    Όριο ηλικίας τουλάχιστον τα 35 σε όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης, καθώς και επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να βγει η προκήρυξη εντός του έτους. Ήδη έχει καθυστερήσει αρκετά από πέρυσι.

    Υπάρχουν κράτη εντός και εκτός ΕΕ που έχουν όριο τα 35 ή και άνευ (πχ Βέλγιο).

    Η ικανότητα ενός ατόμου δεν προσδιορίζεται από την ηλικία του, αλλά από τις ΠΚΕ.

    Παρακαλώ πολύ, δώστε μια ευκαιρία και τροποποιήστε το όριο ηλικίας.

    Στη δημοτική αστυνομία γιατί 35 και εδώ όχι;

  • 19 Αυγούστου 2023, 16:48 | Giorgos 21

    Διονύσης Μαρ άμα δεν γνωρίζεις τι εστί στέλεχος ασφαλείας καλύτερα μην τοποθετείσαι γιατί εκτίθεσαι! Ξαναγράφω λοιπόν ότι ο οδηγός σπουδών – μαθήματα είναι τα ίδια ακριβώς με την σχολή αστυφυλάκων! Καθηγητές αστυνομικοί, νομικά μαθήματα, αυτοάμυνα – αυτοπροστασία μεταξύ άλλων σκοποβολή, εκρηκτικοί μηχανισμοί, εγκληματολογία και πάρα πολλά άλλα! Αλλά κατά τα άλλα τι σχέση έχει το ΙΕΚ με την δικαστική αστυνομία αφού δεν θα είναι σεκιούριτι! 😂 Σωστά, να δώσουμε μόρια στην ειδικότητα της κομμωτικής τότε…

  • 19 Αυγούστου 2023, 16:15 | Κυριάκος

    Οι ΕΠΟΠ θα πρέπει ανεξάρτητα από τον χρόνο παραμονής τους στο στράτευμα να μπορούν να συμμετέχουν στη εν λόγω προκήρυξη με την προσαύξηση των 50 μορίων. Πρόκειται για στελέχη που έχουν ήδη ενταχθεί σε ένστολο σώμα και έχουν την ανάλογη κατάρτιση και εμπειρία που αρμόζουν σε ένα Σώμα όπως της Δικαστικής Αστυνομίας.

  • 19 Αυγούστου 2023, 16:22 | Nikos13

    Διονύση αδελφέ, να σου εξηγήσω κάτι, χωρίς να θέλω να σε κατεβάσω από το ροζ συννεφάκι πού βρίσκεσαι. Λες για τα στελέχη ασφαλείας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την δικαστική αστυνομία και ότι η δικαστική δεν είναι σεκιούριτι. Οκ. Να σου γνωστοποιήσω λοιπόν, πως οι απόφοιτοι της σχολής στέλεχος ασφαλείας προσωπων και υποδομών, έχουν ταυτόσημο οδηγό σπουδών με εκείνον της σχολής αστυφυλάκων της ελληνικής αστυνομίας, κάνουν ακριβώς τα ίδια μαθήματα και διδάσκονται από νομικούς, καθηγητές και αστυνομικούς. Δίνουν εξετάσεις, πιστοποιούνται ως ιδιωτική ασφάλεια. Εκτός αν θεωρείς και την υπηρεσία εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης ως σεκιούριτι, διότι στις προκηρύξεις την σχολή αυτή την έχουν κύριο προσόν.
    Όλα καλά, προχωράμε!

  • 19 Αυγούστου 2023, 14:55 | Μαρια

    Άνιση και φωτογραφική η μοριοδότηση.. ποιά θα είναι τα κριτήρια μοριοδότησης για το πολιτικο προσωπικό άραγε;

  • 19 Αυγούστου 2023, 13:42 | Διονυσης Μαρ

    Συμφωνω οι εφεδροι αξιωματικοι αποφοιτουν κ απο σχολη 4μηνης φοιτησης (ΣΕΑΠ ΚΛΠ), ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Κ
    καλυτερα θεματα οπλισμου διαδικασιων κλπ….συμφωνω πρωτη φορα αυτο με 200 μορια ειδικοδυναμιτες κ εφεδροι αξιωματικοι 150….17 μηνες οι εφεδροι αξιωματικοι κ σχολη 9 μονο μηνες οι στρατιωτες χωρις σχολη….

  • 19 Αυγούστου 2023, 13:23 | Διονυσης Μαρ

    Βλεπω ενορχηστρωμενα σχολια για ΙΕΚ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

    Τι σχεση εχει η δικαστικη αστυνομια με ιεκ ασφαλειας…δεν θα ναι security…ελεος

  • 19 Αυγούστου 2023, 11:06 | Γιάννης

    Μειώστε τα μόρια του στρατού σε λογικά πλαίσια για να έχουν όλοι ισάξιες ευκαιρίες.
    Να προστεθεί στην μοριοδότηση το δίπλωμα Δ, και η επιπλέον προϋπηρεσία σε καταστήματα κράτησης σαν σωφρονιστικοι ή εξωτερικοί φρουροί ( είναι οι μόνοι που έχουν άμεση συνάφεια με την δικαστική αστυνομία).

  • 19 Αυγούστου 2023, 11:14 | Γρηγορης

    Που ειναι το ΙΕΚ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ?
    Εφοσον μιλαμε για ενστολο και ενοπλο Σωμα δε γινεται να μη δινεις μορια σε αυτους που εκαναν 2 χρονια μαθημα!
    Κοιταξτε το!

  • 19 Αυγούστου 2023, 11:06 | Νικολέτα-Γεωργία

    Με συγχωρείτε πολύ αλλά θα ήταν έγκλημα να αφήσετε εκτός τα στελέχη ασφαλείας από κρατική σχολή! Έγκλημα! Έτσι θέλετε να αρχίσει η σταδιοδρομία σας κύριε υπουργέ;

  • 19 Αυγούστου 2023, 11:53 | Μπρένο

    Νέος υπουργός, ίδια λογική! Να αφήνουν έξω άτομα με σπουδές πάνω στο αντικείμενο το οποίο ζητάνε!

  • 19 Αυγούστου 2023, 11:47 | Παρβής

    Λέτε αντικειμενικά κριτήρια και δεν έχετε με μόρια το στέλεχος ασφαλείας προσώπων και υποδομών σε ένα τέτοιο σώμα !

  • 19 Αυγούστου 2023, 10:29 | Πάνος Λάσκα

    Κανονίστε να μην δίνει παραπάνω μόρια η πιστοποίηση των στελεχών ασφαλείας από τις ειδικές δυνάμεις και θα πέσει πολύ γιαούρτι!

  • 19 Αυγούστου 2023, 10:52 | Aguilar

    Μεγάλο σκάνδαλο αν δεν δώσει πολλά μόρια στην ειδικότητα Στέλεχος Ασφαλείας προσώπων και υποδομών από τα ιεκ!

  • 19 Αυγούστου 2023, 10:52 | Τάσος Χόμε

    Για ποια αντικειμενικά κριτήρια μιλάτε αν δεν έχουν σαφές προβάδισμα τα στελέχη ασφαλείας;

  • 19 Αυγούστου 2023, 09:55 | Εύη

    Γιατί να μην υπάρξουν γραπτές και προφορικές εξετάσεις; Για ποια επιτάχυνση μιλάμε όταν εμπλέκεται ο ΑΣΕΠ; Ο διαγωνισμός για τους δικαστικούς γραμματείς είχε γραπτά και προφορικά, γρήγορα και αξιοκρατικά. Γιατί να μη γίνει και εδώ το ίδιο;

  • 19 Αυγούστου 2023, 09:55 | Νίκος Καλ

    ΔΏΣΤΕ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΙΕΚ ΣΤΈΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ ΠΡΟΣΏΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΏΝ

  • 19 Αυγούστου 2023, 09:39 | Chris Ra

    Θέλω να πιστεύω ότι στη τελική μορφή της προκήρυξης θα δούμε την σχολή ασφαλείας ! Αλλιώς μιλάμε για τραγική κατάσταση!

  • 19 Αυγούστου 2023, 09:54 | Μαρίνος Κ.

    Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο για τους ανθρώπους, οι οποίοι επί δύο χρόνια σπούδασαν στον τομέα της ασφάλειας σε δημόσια κρατική σχολή, να μην τους ενσωματώνεις στο δυναμικό σου!

  • 19 Αυγούστου 2023, 09:02 | Στάθης Συν.

    Ως πότε θα αφήνετε σχολές απέξω οι οποίες ειδικεύονται στην φύλαξη και ασφάλεια; Αναφέρομαι στη σχολή ΙΕΚ για στελέχη ασφαλείας.

  • 19 Αυγούστου 2023, 09:37 | Μητρογκόλ

    Αν δεν δώσετε την μοριοδοτηση που αξίζει το ΙΕΚ ασφαλείας θα είστε για γέλια!

  • 19 Αυγούστου 2023, 08:25 | Τζεντάι

    Ξυπνάτε εκεί στο υπουργείο! Δώστε τα μόρια που πρέπει στα άτομα με πιστοποίηση στέλεχος ασφαλείας, κάντε κάτι ορθολογικό σαν νέος υπουργός που δίνει βάση και κίνητρα στην μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση!

  • 19 Αυγούστου 2023, 07:49 | Christos

    Βάλτε όριο ηλικίας τα 35 για όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης όπως στη δημοτική αστυνομία. Δώστε μία ευκαιρία συμμετοχής βάση των προτύπων της ΕΕ σε όλους. Ευχαριστώ.

  • 19 Αυγούστου 2023, 05:28 | Whirlp13

    ΙΕΚ ΣΤΈΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ ΠΡΟΣΏΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΏΝ

  • 19 Αυγούστου 2023, 05:08 | Dove

    Δεν γίνεται όλα τα ΙΕΚ να μπριοδοτηθουν το ίδιο! Υπάρχει το στέλεχος ασφαλείας πού έχει διδαχθεί μμυλη που έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια που θα πρέπει να έχουν τα δικαστικά Μέγαρα!

  • 19 Αυγούστου 2023, 05:44 | Justice League

    Πότε επιτέλους θα αναγνωριστεί το ΙΕΚ στέλεχος ασφαλείας προσώπων και υποδομών;;

  • 19 Αυγούστου 2023, 01:47 | Γεώργιος Σαμαράς

    Απαράδεκτο οι Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί να μοριοδοτούνται λιγότερο απο στρατιώτες που έβγαλαν και καλά ενα σχολείο ειδικών δυνάμεων 3 εβδομάδων της πλάκας. Με τι κριτήριο και ποιος/α ανίδεος/η έθεσε τέτοια μοριοδότηση; Είναι προσβολή και στο θεσμό των ΔΕΑ και της νοημοσύνης μας αν θελετε να πειτε οτι ο 9 μηνος φανταράκος που βαρούσε σκοπέτα αξιζει παραπανω απο εναν Δόκιμο που ΔΙΟΙΚΕΙ ψυχές και υλικα αξιας εκατομμυρίων, με οτι αυτο συνεπάγεται για την εμπειρια και την γνωση που απέκτησαν οι μεν και οι δε στη θητεια τους. Σοβαρευτείτε και ανταλλαξτε τη μοριοδότηση που αναφέρεται μεταξυ των 2 θεσμών ( 200 για τους ΔΕΑ και 150 για τις ΕΔ).

  • 19 Αυγούστου 2023, 00:27 | Αποστόλης

    Δίχως προηγούμενο και αδικαιολόγητο να δoθούν 200 μόρια σε ειδικές δυνάμεις και 150 σε έφεδρους αξιωματικούς. Όπως έχει αναφερθεί ήδη εξάλλου.
    Προσθέτω επίσης ότι το δίπλωμα οδήγησης Δ’& Γ’πρέπει να μοριοδοτούνται εφόσον θα χρειαστούν λόγω των μελλοντικών καθηκόντων του επαγγέλματος.

  • 19 Αυγούστου 2023, 00:25 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΙΑΛΜΑ

    Γιατί να αλλάξει η διαδικασία επιλογής του προσωπικού τελευταία στιγμή και να μη γίνει γραπτός διαγωνισμός; Για επιτάχυνση των διαδικασιών;;;;; Μέσω ΑΣΕΠ; Αποκλείεται!!!! Να γίνει γραπτός δίκαια και αξιοκρατικά!!!! Κι αν κάποιοι αμφιβάλλουν για την αξιοκρατία του ας μην υπάρξουν προφορικές εξετάσεις αλλά μόνο γραπτές! Η διαδικασία των εξετάσεων για τους Δικαστικούς Γραμματείς παρόμοια δεν έγινε; Σύντομα, δίκαια και αξιοκρατικά! Ας γίνει το ίδιο κι εδώ όπως αρχικά ψηφίστηκε ο νόμος! Γιατί να αλλάξει τώρα;

  • 18 Αυγούστου 2023, 23:59 | Πρέβεζας23

    Ημαρτον! Η ειδικότητα ΙΕΚ στέλεχος ασφαλείας προσώπων και υποδομών με πλήρη συνάφεια με ύλη της σχολής αστυφυλάκων της ελληνικής αστυνομίας και δεν μοριοδοτειται καν!!!!!! Δώστε στους αποφοίτους που σπουδασαν 2+ χρόνια αυτό που τους αξίζει!!!!

  • 18 Αυγούστου 2023, 23:39 | Giorgos21

    Επιτέλους και για ονομα του Θεού! Δώστε στην ειδικότητα του ΙΕΚ στέλεχος ασφαλείας προσώπων και υποδομών τα μόρια που της αξίζουν με απόλυτη και πλήρη συνάφεια στο ένστολο αστυνομικό προσωπικό. Δύο χρόνια στα θρανία με ύλη σχολής αστυφυλάκων, δεν γίνεται να τα έχετε του πεταματού! Δώστε στην μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση το ανάλογο βάρος ώστε να υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον από τα νέα παιδιά να στραφούν σε αυτήν!

  • 18 Αυγούστου 2023, 22:59 | Γιάννης

    Τα μόρια του στρατού είναι υπερβολικά πολλά, στην ουσία φωτογραφικά.
    Οποίος δεν έχει ειδικές δυνάμεις δεν έχει ελπίδες διορισμού.
    Πρέπει να μειωθούν όλα στα 50 μόρια , για όλες τις κατηγορίες ( ΕΔ, ΔΕΑ, ΕΠΟΠ).
    Στην μοριοδότηση επιβάλλεται να προστεθεί το δίπλωμα οδήγησης κατηγορίας Δ με 50 μόρια. Σε περίπτωση κατάδικαστικής απόφασης η μεταγωγή σε φυλακή δε γίνεται ούτε με δίπλωμα Β, ουτε με μηχανάκι.

  • 18 Αυγούστου 2023, 22:21 | Justice for all

    Παρακαλώ πολύ ανεβάστε το όριο ηλικίας στα 35 έτη όπως και στη δημοτική αστυνομία σε πολιτικό και αστυνομικό προσωπικό.

  • 18 Αυγούστου 2023, 22:41 | Michalis

    Ρε παιδιά ;; 200 μόρια οι ειδικές δυνάμεις και 150 οι Δεα ;; Τι κάνετε ;;;; Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό και πουθενά .. η θα δώσετε και στους 2 από 200 η και στους 2 από 150 είναι δυνατόν άτομα που έχουν αποστρατευθεί με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού αξιωματικοί έφεδροι να παίρνουν λιγότερα μόρια από έναν στρατιώτη ;; Άτομα που υπηρέτησαν 14μηνες στον στρατό να παίρνουν 50 μόρια λιγότερα ;; Δεν δικαιολογούνται αυτά που κάνετε