Άρθρο 06

Διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της
Δικαστικής Αστυνομίας – Αντικατάσταση άρθρου 20 ν. 4963/2022

Το άρθρο 20 του ν. 4963/2022 (A΄ 149) αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 20
Διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της
Δικαστικής Αστυνομίας

1. Για την πρόσληψη του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας εφαρμόζεται σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων, σύμφωνα με το οποίο οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο, και ακολούθως υποβάλλονται σε υγειονομικές εξετάσεις, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες.
2.α) Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για τη μοριοδότηση και οι μονάδες ανά κριτήριο είναι τα οριζόμενα στο άρθρο 29 του ν. 4765/2021 (Α΄6).
β) Επιπλέον, ο υποψήφιος για τον αστυνομικό τομέα που έχει υπηρετήσει ως επαγγελματίας οπλίτης (ΕΠ.ΟΠ.) ή ως εθελοντής πενταετούς υποχρέωσης (Ε.Π.Υ.) στις Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνει πενήντα (50) μονάδες, ο υποψήφιος που εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην Προεδρική Φρουρά λαμβάνει εκατό (100) μονάδες, ο υποψήφιος που εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως έφεδρος αξιωματικός λαμβάνει εκατόν πενήντα (150) μονάδες και ο υποψήφιος που εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις σε ειδικές δυνάμεις λαμβάνει διακόσιες (200) μονάδες. Οι ΕΠ.ΟΠ. απαιτείται να έχουν ολοκληρώσει την αρχικώς αναληφθείσα υποχρεωτική θητεία. Αν υποψήφιος έχει υπηρετήσει τουλάχιστον εννέα (9) μήνες ως ΕΠ.ΟΠ. σε ειδικές δυνάμεις, λαμβάνει και την προβλεπόμενη μοριοδότηση ως υπηρετήσας σε ειδικές δυνάμεις.
3. Η συνολική βαθμολογία κάθε υποψηφίου εξάγεται μέχρι εκατοστού της μονάδας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας των υποψηφίων του αστυνομικού τομέα, προηγείται εκείνος που έχει τον μεγαλύτερο βαθμό στον κύριο τίτλο σπουδών και, αν αυτοί συμπίπτουν, στην εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, σύμφωνα με την περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 29 του ν. 4765/2021 ή στα λοιπά κριτήρια αν ισοβαθμούν εκ νέου, σύμφωνα με τις λοιπές περιπτώσεις της παρ. 1 του άρθρου 29 του ν. 4765/2021. Αν εξαντληθούν τα κριτήρια του δευτέρου εδαφίου, χωρίς να καταστεί δυνατός ο καθορισμός της σειράς μεταξύ εκείνων που ισοβαθμούν, η μεταξύ τους σειρά καθορίζεται με δημόσια κλήρωση από την Επιτροπή της παρ. 1 του άρθρου 23, η οποία μπορεί να διεξάγεται και ηλεκτρονικά. Η Επιτροπή ορίζει τον ακριβή τόπο και χρόνο της κλήρωσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα, περιλαμβανομένων των θεμάτων που αφορούν στη δημοσιότητα της κλήρωσης. Με μέριμνα της Επιτροπής ειδοποιούνται, δύο (2) τουλάχιστον ημέρες πριν, να παραστούν ή να παρακολουθήσουν ηλεκτρονικά, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι αυτοπροσώπως ή με αντιπρόσωπό τους που ορίζεται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄ 75). Η κλήρωση πραγματοποιείται ανεξαρτήτως της παρουσίας των ενδιαφερομένων ή των αντιπροσώπων τους.».

  • 26 Αυγούστου 2023, 10:17 | Στέλεχος

    Βάλτε επιπλέον μόρια στο ΙΕΚ στέλεχος ασφαλείας προσώπων και υποδομών και μοριοδοτείστε και την προϋπηρεσία! Είναι η ειδικότητα με την αμεσότερη συνάφεια

  • 26 Αυγούστου 2023, 07:11 | nick

    Εφ’όσον οι αρμοδότητες του αστυνομικού προσωπικού, βάσει του νόμου 4963, είναι μεταξύ άλλων, η φύλαξη δικαστηρίων και επίδοση εγγράφων, είναι τελέιως παράλογο, να δίνονται τόσα μόρια στις ειδικές δυνάμεις. Φρουροί θα είναι. Δεν θα στέλνονται σε μυστικές επιχειρήσεις, πίσω από τις γραμμές του εχθρού! Πιο αξιοκρατική μοριοδότηση!

  • 25 Αυγούστου 2023, 21:24 | Giannis95

    Τελείως ανουσια μοριοδοτηση γιατί όσοι δεν έχουν πάει ειδικές δυνάμεις η ΕΠΟΠ στην ουσία θα κάνουν αίτηση μόνο με το πτυχίο η το απολυτήριο τους και τα αγγλικά που και αυτά όσοι έχουν β2 μονο είναι προαπαιτούμενο. Δεν μοριοδοτειται ούτε δίπλωμα αυτοκινήτου ούτε δίπλωμα μηχανης, ούτε το ecdl, ούτε ΙΕΚ. Ελπίζουμε να δούμε διαφορετικό ΦΕΚ και να ληφθούν υπόψην τα σχόλια εδώ γιατί πραγματικά είναι μεγάλη αδικία η οποία σκέψη για αυτή τη μοριοδοτηση !!!

  • 25 Αυγούστου 2023, 19:14 | Ελένη

    Θα πρέπει να αφαιρεθούν ή έστω να μειωθούν τα μόρια του στρατού για να μπορέσουν να συμμετέχουν και οι γυναίκες ισότιμα

  • 25 Αυγούστου 2023, 19:06 | Κουργια

    Μόλις διάβασα το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, υπό τον τίτλο: «ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ν. 4963/2022» και συγκεκριμένα το άρθρο 20 του ν. 4963/2022 (A΄ 149)! Το παρόν άρθρο δεν μοριοδοτεί του οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ), χωρίς αυτό να έχει καμία λογική! Συγκεκριμένα εργάζομαι ως ΟΒΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ στην πολεμική αεροπορία και δεν μπορώ να λάβω έξτρα μόρια για την προκήρυξη της δικαστικής αστυνομίας και ενώ η περιγραφή των ενσήμων μου είναι η εξής: ΣΤΕΛΈΧΗ ΕΝΌΠΛΩΝ ΔΥΝ’ΜΕΩΝ – ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑΣ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΎ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΎ ΣΏΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΉΣ ΔΙΟΡΙΣΘΈΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ ΜΕΤ’ ΤΗΝ 1/1/2017 ΧΩΡΊΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΊΑ ΣΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ (ΝΕΟΙ). Τέλος οι ΕΠΥ που μοριοδοτείται δεν υφίσταται πλέον και ουσιαστικά αντικαθιστάτε από το θεσμό των οβα οι οποίοι έχουν δυνατότητα παραμονής 6 χρόνων! Οι οβα είναι οι μόνοι στρατιωτικοί που δεν λαμβάνουν μοριοδότηση, κάτι παντελώς άδικο

  • 25 Αυγούστου 2023, 17:57 | Ελενη

    Η πιο άδικη προκήρυξη με αυτή την μοριοδότηση και την κατάργηση των γραπτών προφορικών εξετάσεων! Τόσο καιρό λέγατε ότι θα είναι χωρίς ΑΣΕΠ, όχι από τον 2Γ, χωρίς μόρια και τώρα για να προλάβετε το κονδύλι βάζετε άδικη μοριόδοτηση..

  • 25 Αυγούστου 2023, 12:34 | Dimi

    ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ και ας γίνει επιτέλους αξιοκρατικά η διαδικασία! Ή ξεχωρίστε τις θέσεις

  • 25 Αυγούστου 2023, 09:22 | Nektarios

    Θα πρεπει να ληφθουν υποψην τοσες αντιδρασεις σε διαβουλευση και επαναφορα του αρχικου τροπου προσληψης των δικαστικων αστυνομικων αλλιως μειωση των μοριων των Ειδικων Δυναμεων. Δεν εχει ξαναγινει ποτε κατι τετοιο. Αν οχι ολοι η πλειοψηφια ειναι σιγουρα δυσσαρεστημενη. Τρεχουμε ολοι τοσα χρονια να μαζευουμε χαρτια ecdl αγγλικα πτυχια κτλ για να αποκλειστουμε πριν καν διεξαχθει ο διαγωνισμος επειδη δεν υπηρετησαμε ως εδ. Ντροπη!!

  • 25 Αυγούστου 2023, 01:20 | Κωνσταντίνα

    Ο διαγωνισμός θα πρέπει να γίνει με τον αρχικό τρόπο κατά τον
    NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4963
    ΦΕΚ Α 149 – 30.07.2022 όπως αναφέρει το άρθρο 23. Αυτός ο τρόπος (όπου και αρχικά ψηφίστηκε) καθιστά τον διαγωνισμό αξιοκρατικό και δίκαιο απέναντι σε όσους πολίτες πραγματικά ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος, καθώς με την τροποποίηση του νόμου ο διαγωνισμός γίνεται με εξόφθαλμο τρόπο φωτογραφικός υπέρ ανδρών (αφού το γυναικείο φύλο δεν υπηρετεί στον στρατό). Γίνεται επιλογή προσωπικού πριν ξεκινήσει καν η διαδικασία. Αποθαρρύνεται το γυναικείο φύλλο από την αρχή κιόλας να πάρει μέρος αφού θα είναι το λιγότερο 50 μόρια χαμηλότερα από ένα άντρα.
    Επιπλέον ακόμα ένα θετικό ώστε ο διαγωνισμός να παραμείνει γραπτός είναι το γεγονός ότι όσοι καταφέρουν και περάσουν όλες τις δοκιμασίες (αθλήματα, ψυχοτεχνικά, γραπτά, προφορικά) θα είναι σε ποσοστό οι καλύτεροι όσων δήλωσαν συμμετοχή με αποτέλεσμα το προσωπικό να έχει ήδη ένα υπόβαθρο, στην λαϊκιστή θα φανεί τι κουκιά σπέρνει ο καθένας.
    Κρατήστε τον Νόμο όπως ψηφίστηκε και δημοσιεύτηκε αρχικώς, κανένας δεν θα είναι δυσαρεστημένος μιας και η ενσωμάτωση στην υπηρεσία εξαρτάτε από την προσωπική προετοιμασία του καθενός (τώρα είναι όλοι και αν όχι όλοι η πλειοψηφία)

  • 24 Αυγούστου 2023, 22:42 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΑ ΠΟΣΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Δ.Ι.Α.Σ – Ο.Π.Κ.Ε ,ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ Ο.Ε.Α , ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΑΣΟΚΟΜΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΣΤΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΕΘΗ.ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΣ ΣΤΑ 20 ΕΤΩΝ .ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ 18

  • 24 Αυγούστου 2023, 22:30 | Ελένη

    Επαναφορά του γραπτού-προφορικού διαγωνισμού όπως είχε ψηφιστεί, τι τσίρκο είναι η μοριοδότηση.. πόσο άδικη ειδικά για τις γυναίκες

  • 24 Αυγούστου 2023, 20:44 | Dimi

    ΠΑΛΙ ΜΟΡΙΑ ΣΕ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;; ΓΙΑΤΙ;;;; Να τα αφαιρέσετε να έχουν και ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ίσες δυνατότητες και να κριθούν όλα στα αθληματα!!! ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!!!!

  • 24 Αυγούστου 2023, 19:31 | Κατερίνα

    Για γέλια και για κλάματα αυτή η μοριοδότηση! Επαναφέρετε τις γραπτές και προφορικές εξετάσεις να είναι όλοι ευχαριστημένοι, να είναι και δίκαια!

  • 24 Αυγούστου 2023, 19:09 | Μαρια

    Επειδή το Υπουργείο δεν προλαβαίνει να κάνει τις προσλήψεις μέχρι 31/12 με κίνδυνο να χαθεί το κονδύλι, γίνεται αυτή η αδικία με τη μοριοδότηση, όπου κανείς δε συμφωνεί, ενώ παραβιάζει και την ισότητα των δύο φύλων, αφού αποκλείονται εκ των πραγμάτων οι γυναίκες.
    Ας γίνουν οι γραπτές-προφορικές εξετάσεις, να υπάρχει αξιοκρατία και να κριθεί ο κάθε ένας για το σύνολο των γνώσεων του και την κρίση του, δίκαια και αξιοκρατικά. Τόσα χρόνια λέτε για την δικαστική αστυνομία, τσίρκο το κάνατε με τη μοριοδότηση..

  • 24 Αυγούστου 2023, 18:49 | panos

    Απο τις χειροτερες μοριοδοτησεις στην ιστορια των προκυρηξεων. Ενας χρονος χαμενος για να περιμενουμε να μπουν οσοι τελειωσαν εδ χωρις καν να δοθουν εξετασεις γραπτες,προφορικες οπως σχεδιαζοταν. Αν δεν αλλαξει κατι,θα ειναι μεγαλη αδικια πρωτιστως για τις γυναικες που ηθελαν να συμμετασχουν και επειτα για οσους δεν λαμβανουν τα μορια στρατου.Τοσα μορια που δινετε θα ηταν λογικο αν οσοι υπηρετησαν εδ υπηρετουσαν στην εποχη των γονιων και των παππουδων μας που οντως κανανε δουλεια. Οι περισσοτεροι εδ εν ετει 2023 ειναι σαν απλοι στρ καφε τσιγαρο και αραλικι ευστοχα τα 200 μορια !!

  • 24 Αυγούστου 2023, 14:14 | Γιάννης

    Αντικειμενική και αξιοκρατική μοριοδότηση για όλους, και όχι φωτογραφική υπερμοριοδοτηση για συγκεκριμένους.
    Να μειωθούν τα μόρια του στρατού.
    Υποχρεωτικό το δίπλωμα αυτοκινήτου Β.
    Εξτρά μόρια σε δίπλωμα μηχανής και δίπλωμα Δ.
    Να δοθούν επίσης επιτέλους μόρια στην πιστοποίηση ασφάλειας ΚΕΜΕΑ, που εκδίδεται απ το υπουργείο προστασίας του πολίτη.

  • 24 Αυγούστου 2023, 14:46 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    Για ποιο λόγο δεν δίνονται μόρια στους απόφοιτους Στρατονομίας;
    Είναι ένα Σώμα το οποίο είναι πολύ κοντά με τη δικαστική αστυνομία. Οι Στρατονόμοι διενεργούν συλλήψεις, μεταγωγές και ασκούν καθήκοντα προανακριτή.
    Έχουν εκπαιδευθεί συγκεκριμένα για αυτό κατά τη θητεία τους.
    Άλλωστε η ειδικότητα ενός Στρατονόμου είναι Προανακριτής – Οδηγός Αυτοκινήτου.

  • 24 Αυγούστου 2023, 12:51 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Η πιο άδικη μοριοδότηση που υπήρξε ποτέ σε προκήρυξη. Το 2023 οι γυναίκες στην ουσία απορρίπτονται από τις θέσεις στη Δικαστική Αστυνομία ενω το σύνταγμα μιλάει για ισότητα. ΝΤΡΟΠΗ!

  • 24 Αυγούστου 2023, 10:37 | Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου

    Να μπουν μέλη του ΑΣΕΠ στα αθλήματα και ψυχομετρικά .
    Είναι ένα τσίρκο τα ΠΚΕ σε τέτοιου είδους προκηρύξεις .
    Επιτέλους λίγο αξιοκρατία στην Ελλάδα…

  • 24 Αυγούστου 2023, 10:39 | Αναστάσης

    πολυ άδικο το σύστημα ν δοθούν τοσα μορια σε στρατεύσιμους.. δηλαδη τα κοριτσια και οσοι δεν πηγαν στρατο ειδικες δυναμεις δεν είναι αξιοι να γίνουν φρουροι και να κάθονται σε μια αιθουσα?

  • 24 Αυγούστου 2023, 09:32 | Geo

    Και διαγωνισμος γραπτος να μη γινει, που ειναι εννοειται πιο αξιοκρατικο αλλαξτε τη μοριοδοτηση και μειωστε τα μορια των εποπ και των ΕΔ. Ειναι αδιανοητο αυτο που εχετε κανει για τη συγκεκριμενη προκυρηξη.

  • 24 Αυγούστου 2023, 09:53 | Efcharis

    Συμφωνώ απόλυτα με την μοριοδότηση που δίνεται, διότι οι ΕΠΟΠ, ΕΠΥ, ΔΕΑ λαμβάνουν κατά την διάρκεια της θητείας τους μισθό και όσο αναφορά στην Προεδρική Φρουρά , υπηρετούν την πατρίδα , τις παραδόσεις , τις αξίες του Έθνους μας , με άλλο τρόπο και διαφορετική εκπαίδευση, αποτίνοντας φόρο τιμής στους προγόνους μας. Είναι δίκαιη, λοιπόν, η κατανομή της μοριοδότησης διότι οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν επίπονη και ιδιαίτερων συνθηκών εκπαίδευση και αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της υπεράσπισης των Ελληνικών συνόρων (σας θυμίζω το τελευταίο γεγονός της αποστολής επιτήρησης με συνεχείς περιπολίες του 2ου Λόχου της Ε΄Μοίρας Καταδρομών στους Νομούς Εβρου και Ροδόπης).

  • 23 Αυγούστου 2023, 23:11 | Jim

    Επαναφέρετε τον γραπτο-προφορικο διαγωνισμό να υπάρχει αξιοκρατια επιτέλους με σοβαρές επιτροπές!!!Το ότι κάποιος έχει 2 βαθμούς μεγαλύτερο απολυτήριο η αν πηγε στις ειδικές δυνάμεις δεν σημαίνει ότι είναι πιο «αξιος» από τον διπλα του !!!!Διατηρήστε λοιπόν γραπτο-προφορικο διαγωνισμό να δουμε τι κουκια θα παρει ο καθενας !!!!Υποτίθεται ότι θέλετε αξιοκρατία….

  • 23 Αυγούστου 2023, 21:42 | Ειρήνη

    Παρακαλούμε πολύ επαναφέρετε τον γραπτό διαγωνισμό όπως έχει ψηφιστεί! Από τα σχόλια που διαβάζουμε ήδη δημιουργούνται προβλήματα και κανείς δεν συμφωνεί με κανέναν για την μοριοδότηση…….

  • 23 Αυγούστου 2023, 15:09 | tasos

    Να αλλάξει τελείως ο τρόπος μοριοδότησης για τον στρατό καθώς είναι άδικο και μη αξιοκρατικό για πολλούς λόγους.
    Αρχικά άδικο για όσους έχουν πτυχίο και γνώσεις αλλά δεν ήθελαν να πάνε ΕΔ η έχουν τελειώσει με το στράτευμα.
    Άδικο για τις γυναίκες που δεν πήγα στρατό άρα δεν μπορούν να πάρουν και μόρια από αυτόν.
    Άδικο διότι το να πάει κανεις ΕΔ δεν αποδεικνύει απολύτως τίποτα στην πράξη.
    Άδικο διότι μοριοδοτούνται υπερβολικά υψηλά χωρίς κανένα λόγο.
    Άδικο γιατί αποκλείεται μια παρά πολύ μεγάλη μερίδα πολιτών που πιθανώς να ήταν καταλληλότεροι για αυτές τις θέσεις.

    Συνεπώς η αλλάξετε τον τρόπο υπολογισμού των μορίων ή μειώστε τα μόρια που παίρνει κανεις λόγω στρατού ώστε η διαδικασία να είναι απόλυτα αξιοκρατική με διαφάνεια ως προς την διαδικασία επιλογής των υποψηφίων.

  • 23 Αυγούστου 2023, 14:53 | ΕΔ

    Ρε! Σταματήστε να τρωγεστε με τις ειδικές δυνάμεις! Προφανώς και αξίζουν τα μόρια! Προφανώς και πρέπει να ευνοηθούν σε προκήρυξη αστυνομίας άνθρωποι που υπηρέτησαν την στρατιωτική θητεία τους και την πατρίδα στον ύψιστο βαθμό!
    Αν δεν σας αρέσει, δηλωστε σε άλλες προκηρύξεις ΑΣΕΠ για άλλη εργασία!

  • 23 Αυγούστου 2023, 13:46 | Γιάννης

    Να μειωθούν τα μόρια του στρατού για να είναι αξιοκρατική διαδικασία και όχι φωτογραφική.
    Να προστεθούν :
    – Δίπλωμα Δ 100 μόρια
    – Πιστοποίηση προσωπικού ασφάλειας ΚΕΜΕΑ 50 μόρια.

  • 23 Αυγούστου 2023, 12:07 | Μαριάννα

    Τι να πούνε και οι κοπέλες με τέτοια μοριοδοτηση.. Αυτομάτως μας αποκλείουν. Ποια κοπέλα έχει πάει ΕΔ η στρατό; Θα τρελαθουμε τελειως. Περιμέναμε ένα χρόνο από τη ζωή Μας για να δούμε τετοια μοριοδοτηση.

  • 23 Αυγούστου 2023, 12:10 | Αντώνης

    Απαράδεκτη μοριοδοτηση και άδικη απέναντι σε όσους έχουν υψηλά απολυτήρια και άλλα ακαδημαϊκά προσοντα! Δηλαδή ένας που έβγαλε 19 δεν αξίζει να μπει σε σχέση με έναν που έβγαλε 10 και απλά πήγε ειδικές δυνάμεις. Δεν λέω να μη δώσουν μόρια αλλά αυτά τα μόρια είναι υπερβολικά δεν έχει ξαναγίνει σε άλλη προκυρηξη ποτέ. Στην ουσία να μην κάνουμε καν αίτηση όσοι δεν έχουνε εδ. Επίσης το δίπλωμα Δ κατηγορίας ούτε 50 μόρια δεν μοριοδοτηθηκε… Για γέλια και για κλάματα μαζί

  • 23 Αυγούστου 2023, 11:17 | Αναστάσης

    θα πρέπει να χωριστούν σε κατηγορίες οσοι ειναι στρατιωτικοί κτλ δεν γίνεται να παίρνουν 200 μορια και ενας με απολυτήριο λυκειου να παιρνει τα ιδια μορια με βαθμο 20 ας πούμε. υποτίθεται 500 φρουροι θα μπουν με βαθμό απολυτήριου αλλιως αλλαξτε το ονομα και μη το βαζετε δευτεροβάθμιας εκπαίδευση και αλλαξτε και την ονομασια από δικαστική Αστυνομία σε δικαστικες δυναμεις

  • 23 Αυγούστου 2023, 10:18 | Νικος

    Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός οι έφεδροι αξιωματικοί να λαμβάνουν λιγότερα μόρια από έναν στρατιώτη ειδικών δυνάμεων. Αυτά τα πράγματα είναι ανήκουστα και δεν γίνονται σε καμια δυτική χώρα. Προσωπικά θα αποστείλω επιστολή στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο εφέδρων αξιωματικών έτσι ώστε να τους γνωστοποιήσω για την διάκριση αυτή στην μοριοδότηση. Σε καμια άλλη προκήρυξη δεν έχει γίνει αυτό!

  • 22 Αυγούστου 2023, 22:04 | Jim

    Αύξηση ορίου στα 32,μοριοδοτηση δ κατηγορίας και επίσης μοριιδοτηση στελέχους ασφαλείας και υποδομών. Κατά τα άλλα μια χαρά και βγαλτε τη επιτέλους ενα χρόνο περιμένουμε.

  • 22 Αυγούστου 2023, 21:45 | Θανος

    Μα καλά συγγνώμη είναι δυνατόν να μη δίνετε μόρια σε δίπλωμα Δ κατηγορίας ; Που ακούστηκε αυτό ; Παντού μετράει το Δ έλεος πια! Πατε να βγάλετε έναν διαγωνισμό με ποσα λάθη μέσα και πόσες αδικίες διορθώστε το τουλάχιστον 100-150 μόρια θέλει το Δ κατηγορίας δεν είναι λίγο πράγμα ..

  • 22 Αυγούστου 2023, 20:52 | Παναγιώτης Θεοδοσιου

    Καλό θα είναι να μοριοδοτηθουν όσοι υπηρέτησαν στο ΕΤΑΦ στο Πεντάγωνο κατά τη θητεία τους,έκαναν μεταξύ των άλλων καθήκοντα φύλαξης και εκπαιδεύτηκαν στη φυλακή με εξαρτήσεις τύπου ΥΑΤ,με κλιπ και τη σχετική εκπαίδευση ανάσχεσης πλήθους.Επισης,θεωρώ ότι 1 ΠΕ αστυνομικών καθηκόντων σε κάθε δικαστήριο δεν επαρκεί,ποιος θα τον αντικαθιστά σε έκτακτη ανάγκη του η σε άδεια που θα λάβει;κρίνω ότι 2 είναι κατ’ελαχιστον απαραίτητοι,καθώς θα είναι έως αρχιφύλακες( στο δικαστήριο τους,άρα με αυξημένα καθηκοντα.

  • 22 Αυγούστου 2023, 18:20 | Τασος

    Τουλαχιστον αφου παει μεσω ασεπ να γινει ιδια μοριοδοτηση με τους ειδικούς φρουρούς.. μην αλλαζετε καθε φορά τις διαδικασιες ημαρτον τρεχουμε 2 χρονια να παρουμε ενα χαρτι και υην αλλη χρονια ζητατε αλλο. επιτελους λιγη σικαιωση σε εμας που αγωνιζωμαστε!

  • 22 Αυγούστου 2023, 13:37 | Κατσαούνης

    Να προστεθεί στη προκήρυξη επιπλέον μοριοδοτηση στο επάγγελμα με την απόλυτη συνάφεια στο στέλεχος ασφαλείας προσώπων και υποδομών.

  • 22 Αυγούστου 2023, 10:45 | Γιάννης

    Να προστεθεί οπωσδήποτε στην μοριοδότηση το δίπλωμα Δ, αλλά και η πιστοποίηση προσωπικού ασφαλείας απ το ΚΕΜΕΑ, που ναι μεν είναι κατώτερη απ το αντίστοιχο ΙΕΚ που ήδη μοριοδότειται, αλλά όσοι την κατέχουν έχουν πολλές παραπάνω γνώσεις στον τομέα της ασφάλειας και Φύλαξης από κάποιον που δεν ασχολήθηκε ποτέ επαγγελματικά με τον κλάδο.
    Τα μόρια του στρατού πρέπει να μειωθούν για να είναι μια αξιοκρατική διαδικασία για όλους.

  • 22 Αυγούστου 2023, 07:22 | Αναστάσιος

    Κύριε υπουργέ το θέμα της μοριοδότησης όπως το διάβασα είναι άδικο ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις και τους ΔΕΑ το δίκαιο θα ήταν να μοριοδοτούνται η και οι 2 με 150 η και οι 2 με 200 επισης πολύ σωστά
    Ζητάνε κάποιοι να μοριοδοτηθει το δίπλωμα Δ κατηγορίας είναι ένα μεγάλο συν είτε για το δημόσιο είτε και για τον ιδιωτικό τομέα τουλάχιστον 150-200 μόρια στο Δ όταν έχεις Δ θεωρείται ότι είσαι επαγγελματίας και όπως έχετε τώρα την μοριοδότηση δείχνετε να μην θέλετε κάποιους επαγγελματίες που έχουν κάτι παραπάνω απ αυτούς που έχουν ενα δίπλωμα για μηχανάκι

  • 22 Αυγούστου 2023, 06:33 | Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης

    Επανερχόμενος σάς υπενθυμίζω ότι πρέπει να δοθούν μόρια σε όσους έχουν υπηρετήσει ως ΟΒΑ καί όχι ως ΕΠΥ πού αναφέρεται, διότι δεν υπάρχουν πλέον πενταετής που να είναι νέοι σε ηλικία, καθότι ι θεσμός αυτός έχει αντικατασταθεί από τους ΕΠΟΠ.Ευχαριστω.

  • 21 Αυγούστου 2023, 19:58 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΤΟ Γ΄ΚΑΙ Ε΄ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ 100. Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ C2 ME 150 ΜΟΡΙΑ .Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΩΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ 150 ΜΟΡΙΑ .ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΤΑ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΑ 20!!!!

  • 21 Αυγούστου 2023, 19:57 | John

    Καλο θα είναι να μοριοδοτηθούν ως συνάφεια τα ένσημα από υπηρεσίες ιδιωτικής φύλαξης εφόσον μοριοδροτειτε το στέλεχος υπηρεσιών ασφαλείας

  • 21 Αυγούστου 2023, 19:54 | George

    β. Για τις περιφερειακές υπηρεσίες δικαστικής αστυνομίας αστυνομικού τομέα :
    βα) στην επίδοση δικογραφιών και δικαστικών εγγράφων ,
    ββ) στην εκτέλεση των αποφάσεων των ποινικών δικαστηρίων
    Άρα χρειάζεται δίπλωμα Δ οπωσδήποτε εφόσον εννοεί εδώ την φυλάκιση πως θα μεταφερθουν κατηγορούμενοι ; Με το μηχανάκι ; Όποτε καλή μοριοδότηση στους κατόχους Δ κατηγορίας

  • 21 Αυγούστου 2023, 19:10 | Nik

    Είναι πιο σωστό να υπάρξει μια κατηγορία ξεχωριστά έφεδροι αξιωματικοί ειδικών δυνάμεων με περισσότερα μόρια από τις άλλες.

  • 21 Αυγούστου 2023, 18:26 | ΑΑΛ

    Καλό θα ήταν να χορηγηθεί μοριοδότηση για πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει στην Στρατονομία/Αερονομία/Ναυτονομία μαζί με όσους υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις.

  • 21 Αυγούστου 2023, 17:56 | Κωνσταντίνος

    Κατα τη γνωμη μου, θα επρεπε οσοι τελειωσαν ΟΥΚ ή Αλεξιπτωτιστες στον στρατο να παιρνουν και παραπανω απο 200 μορια. Εστω 220 οπως γινεται στις προκηρυξεις για ΕΠΟΠ. Παντως πολυ σωστα και μπραβο σε οποιον εκανε την ταξινομηση των μοριων τοσο σωστα σε εποπ, εφεδρους αξιωματικους, προεδρικη φρουρα και ειδικες δυναμεις. Ετσι επρεπε να ηταν σε ολες τις προκηρυξεις.

  • 21 Αυγούστου 2023, 16:04 | Nick.ts99

    Κύριε υπουργέ, δεν είναι δυνατόν να αφησετε εκτός μοριοδοτησης μια κρατική/ δημόσια σχολή επαγγελματικής κατάρτισης η οποία έχει την αμεσότερη συνάφεια πάνω στον τομέα της αστυνόμευσης, της περιπολίας και της ασφάλειας! Ο διπλωματούχος της ειδικότητας «Στέλεχος Aσφαλείας προσώπων και υποδομών» των δημοσίων ΙΕΚ είναι ειδικευμένος στην παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των ατόμων και στη διατήρηση της κοινωνικής γαλήνης, όταν αυτή κινδυνεύει να διαταραχθεί.

    Ειδικότερα:

    – Συμμετέχει στην πρόληψη και τον έλεγχο εγκληματικών δραστηριοτήτων και προστατεύει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών,

    – Επιτηρεί , περιπολεί και εξακριβώνει

    – Επεμβαίνει κοντά στην κοινότητα σε περιπτώσεις κρίσεων, φυσικών καταστροφών, ατυχημάτων κ.λ.π.

    – Επεμβαίνει στην κοινότητα με στόχο τα προληπτικά μέτρα και ενημέρωση

    Σπουδάζουν δύο+ χρόνια στα θρανία σε πρακτικό και θεωρητικό μέρος ως ιδιωτική ασφάλεια! Αναγνωριστε λοιπόν, αυτά τα παιδιά και δώστε στην υπηρεσία άτομα αξία, με γνώσεις στον τομέα της ασφάλειας.

  • 21 Αυγούστου 2023, 16:02 | ΚοκοράκιSS

    Μοριοδοτείστε το ΙΕΚ στέλεχος ασφαλείας προσώπων και υποδομών! Άμεση συνάφεια στον τομέα της ασφάλειας…

  • 21 Αυγούστου 2023, 15:52 | Dimitris1994

    Ξαφνικά αλλάζετε το συστημα πρόσληψης απλα για να γίνει πιο γρήγορα,το θέμα δεν είναι να γίνει μόνο πιο γρήγορα αλλά και πιο δίκαια για όλους!!!Όλοι γνωρίζουμε ότι ο βαθμός απολυτηρίου δεν είναι πάντα αξιοκρατικος,Ε.Δ δεν σημαίνει ότι είσαι και ο ράμπο και πρέπει ντε και καλά να δώσεις τοσα πολλα μορια σε αυτούς αφήνοντας ετσι λίγες πιθανότητες στους υπόλοιπους που απλά δεν υπηρέτησαν ως Ε.Δ…..Δίκαιο και αξιοκρατικο ειναι να δώσουν όλοι γραπτές και προφορικές εξετάσεις, εκει θα φανεί η αντίληψη που έχει ο καθένας από εμάς και στον προφορικό και στον γραπτό λόγο κατι που θα ειναι και απαραίτητα στην υπηρεσία αυτή. Χρειάζεται να έχει ο αλλος αντίληψη να εχει μια στοιχειώδη γνώση,ακομα και ορθογραφίας πχ!!Αν τελικά γίνει με μοριοδοτηση αν και δεν με βρίσκει σύμφωνο εμενα και πολλούς άλλους,δώστε μορια στο Γ’κΔ’ διπλωμα ,σίγουρα είναι απαραίτητα και χρήσιμα !!!

  • 21 Αυγούστου 2023, 13:28 | Μιχάλης

    Θα χρειαστούν οδηγοί για μεταγωγές και δεν θα βρίσκετε άτομα μοριοδοτειστε το Δ κατηγορίας

  • 21 Αυγούστου 2023, 13:56 | Μιχάλης

    Και πρέπει να μοριοδοτηθει το δίπλωμα Δ κατηγορίας με 200 μόρια οι μεταγωγές γίνονται με λεωφορείο όχι με μηχανάκι η αμάξι να μοριοδοτηθει όπως στους ειδικούς φρουρούς οποίος έχει Δ κατηγορία να πάρει μόρια εφόσον το Δ είναι απαραίτητο για την οδοηγηαη λεωφορείου για την μεταγωγή κρατουμένων