Άρθρο 15:

1. Η παρ. 1 του άρθρου 120 του ν.2830/2000 (Προαφαίρεση από αναλογικά δικαιώματα) αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«Από τα ποσά που εισπράττει ο Σύλλογος ή ο εντεταλμένος συμβολαιογράφος, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 116, 117 και 118: 1. Προαφαιρούνται:
α) Το ποσό που είναι αναγκαίο κατά μήνα για να καλυφθούν οι ανάγκες του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, όπως αυτές προσδιορίζονται με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου και οι οποίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν σε ετήσια βάση το ποσό του εγκεκριμένου από το Κράτος προϋπολογισμού του συλλόγου, β) Ποσοστό μέχρι πέντε τοις εκατό (5%) υπέρ του ειδικού λογαριασμού που έχει συσταθεί με το Αρθρο 30 του Ν. 4507/1966 στην Τράπεζα της Ελλάδος με τον τίτλο «Λογαριασμός διανομής δικαιωμάτων προερχομένων εκ συντάξεως κρατικών συμβολαίων και γ) Ποσοστό μέχρι δύο τοις εκατό (2%) το οποίο θα αποδοθεί στη Συντονιστική Επιτροπή για να αποτελέσει πόρο αυτής σύμφωνα με το άρθρο 110 παρ. 3 του παρόντος νόμου. Το ακριβές ποσοστό των προηγούμενων εδαφίων ορίζεται κάθε φορά με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετά από γνώμη της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος. »

  • 25 Ιουνίου 2013, 12:18 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

    Ναι, εντάξει για το 2%, αρκεί με το ποσό αυτό να διοργανώνουμε και κανένα συνέδριο ή σεμινάριο με θέματα συμβολαιογραφικής φύσεως συχνότερα και όχι μια φορά το χρόνο ή να ζητάμε γνωμοδοτήσεις συχνότερα για να αντιμετωπίζουμε καλύτερα τα ΄΄νέα νομικά΄΄ που μας σερβίρουν.(Μπορεί να φταίνε τα νιάτα για όλα).