Άρθρο 07:

1. Η παρ. 2 του άρθρου 25 του ν. 2830/2000 (Εισαγωγικός διαγωνισμός υποψηφίων συμβολαιογράφων) αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«2. Στην προκήρυξη ορίζεται ο συνολικός αριθμός θέσεων που θα πληρωθούν σε κάθε ειρηνοδικειακή περιφέρεια των Εφετείων της χώρας, με βάση τις κενές θέσεις που υπάρχουν την πρώτη (1η) Ιανουαρίου του έτους και μετά την αφαίρεση των κενών θέσεων που θα πληρωθούν με μετάθεση σύμφωνα με το άρθρο 18, ο χρόνος έναρξης του διαγωνισμού, η κατανομή των εφετειακών περιφερειών στα εξεταστικά κέντρα της παραγράφου 1, και κάθε άλλο θέμα σχετικό με το διαγωνισμό.»
2. Στο τέλος της περίπτωσης β) της παρ. 11 του άρθρου 25 του ν.2830/2000 προστίθενται οι λέξεις «και των επιτηρητών», στο τέλος δε της περίπτωσης γ) της παρ. 11 του ίδιου άρθρου προστίθενται οι λέξεις «και αμοιβών».

  • 25 Ιουνίου 2013, 12:08 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

    Συμφωνώ απόλυτα!!! Και συνεχίζω…..Η αξιοκρατία αυτό ακριβώς επιβάλλει…..Να γίνει σύστημα Πανελληνίων εξετάσεων (ακόμα και με μηχανογραφικό δελτίο δηλαδή), ώστε κανείς να μην αποκλείται εφόσον έχει μεγάλη επίδοση και περνά στη βαθμολογία υποψήφιους με χαμηλότερες βαθμολογίες. Δεν μπορεί κάποιος να δηλώνει Ειρηνοδικείο όπου δίνει μόνος του και γίνεται συμβολαιογράφος με βαθμολογία 60 και κάποιος με βαθμολογία 80 να μη γίνεται συμβολαιογράφος επειδή στο Ειρηνοδικείο που δήλωσε υπήρχε κάποιος άλλος που έγραψε 80,20. Είναι πολύ μεγάλη αδικία. Και για να το προχωρήσω ακόμα περισσότερο προσωπικά θεωρώ ότι επιτέλους πρέπει να δημιουργηθεί ΣΧΟΛΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, κατά τα πρότυπα της Σχολής Δικαστών, με πλήρη αναμόρφωση όλων των σχετικών διατάξεων του Κώδικα (και φυσικά της παρ.3 του άρθρου 25 του Ν.2830/2000), η οποία Σχολή θα έχει το επιστημονικό κύρος που θα της αρμόζει φυσικά, τη δυνατότητα διεξαγωγής σεμιναρίων, συνεδρίων και με καθηγητές νομικών σχολών και συμβολαιογράφους και θα γίνει ουσιαστικά η ΄΄σανίδα΄΄ του Κλάδου μας. Δυστυχώς τίποτα τέτοιο δε γίνεται με την τροποποίηση του Κώδικα. Οι αλλαγές όμως που βλέπουμε γύρω μας το επιβάλλουν.

  • 25 Ιουνίου 2013, 12:40 | ΑΝΝΑ

    Όσον αφορά το καθεστώς μεταθέσεων των συμβολαιογράφων, επειδή σε ορισμένες περιφέρειες είναι αδύνατον να υπάρξουν δύο κενές θεσεις ώστε να πάει η μία στη μετάθεση, προτείνω αν υπάρχει μία κενή θέση να πηγαίνει στη μετάθεση και όχι στο διαγωνισμό. Αλλιώς είναι κενή περιεχομένου η εν λόγω διάταξη για κάποιον ήδη συμβολαιογράφο που προσδοκά τη μετάθεση για οικογενειακούς ή άλλους λόγους .

  • 21 Ιουνίου 2013, 17:20 | Nea Symbolaiografos

    Θα συμφωνήσω….! Η δυνατότητα δήλωσης μόνο μιας θέσης είναι άδικη καθώς εκ του αποτελέσματος, μπορεί να μη γράψει κάποιος αρκετά καλά για να περάσει στη θέση που δήλωσε αλλά να περνούσε σε άλλες θέσεις τις οποίες έχουν καταλάβει υποψήφιοι που έχουν γράψει χειρότερα από αυτόν και εν τέλει να διορίζονται συμβολαιογράφοι άτομα με χαμηλές επιδόσεις και να μένουν εκτός υποψήφιοι με υψηλότερες…. πόσο δίκαιο είναι αυτό?

  • 19 Ιουνίου 2013, 17:40 | Παναγιώτης Μποζιός

    Προτείνω η παράγραφος 2 να τροποποιηθεί ως ακολούθως

    «2. Στην προκήρυξη ορίζεται ο συνολικός αριθμός θέσεων που θα πληρωθούν σε κάθε ειρηνοδικειακή περιφέρεια των Εφετείων της χώρας, με βάση τις κενές θέσεις που υπάρχουν την πρώτη (1η) Ιανουαρίου του έτους και μετά την αφαίρεση των κενών θέσεων που θα πληρωθούν από συμβολαιογράφους που εδρεύουν σε περιοχές καταργούμενων ή καταργημένων ειρηνοδικείων και έχουν δηλώσει μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους την επιθυμία τους ως μεταφέρουν την έδρα τους στην έδρα του νέου συγχωνευμένου ειρηνοδικείου καθώς και των θέσεων που καλύπτονται από μετάθεση σύμφωνα με το άρθρο 18, ο χρόνος έναρξης του διαγωνισμού, η κατανομή των εφετειακών περιφερειών στα εξεταστικά κέντρα της παραγράφου 1, και κάθε άλλο θέμα σχετικό με το διαγωνισμό.»

  • 19 Ιουνίου 2013, 09:44 | ΣΥΜ/ΦΟΣ

    Θα έπρεπε να τροποποιηθεί και η παρ. 3 του άρθρου 25! Για ποιο λόγο να μένουν εκτός υποψήφιοι με καλύτερες επιδόσεις από άλλους επειδή τους δίνεται η δυνατότητα να δηλώσουν ένα μόνο Ειρηνοδικείο;