Άρθρο 05:

Στο τέλος της παρ.9 του άρθρου 17 του ν.2830/2000 (Καθορισμός θέσεων συμβολαιογράφων) προστίθεται η ακόλουθη φράση:
«…ενώ σε περίπτωση, που υφίστανται νομοθετημένες και μη προκηρυχθείσες θέσεις συμβολαιογράφων, εφόσον υπερβαίνουν τον αριθμό των οργανικών θέσεων που απομένουν μετά την μείωση, καταργούνται.»

  • 20 Ιουνίου 2013, 15:17 | Μαριάνθη

    Ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει με την αναθεώρηση του Κώδικα είναι η επέκταση του ορίου ηλικίας των Συμβολαιογράφων από το 70ο έτος στο 75ο όπως ίσχυε και παλαιότερα.
    Οι λόγοι που συνηγορούν είναι οι εξής: 1) Το προσδόκιμο όριο της ηλικίας έχει ανέλθει σήμερα στα 80 έτη συνεπώς ένας ελεύθερος επαγγελματίας είναι άδικο να φεύγει στα 70. 2) Θα ανακουφιστούν τα ασφαλιστικά μας ταμεία (Ταμείο Νομικών, ΤΑΣ) απο την επέκταση του ορίου ηλικίας. 3) Η μεγάλη μείωση των συντάξεων μας που δεν μας επιτρέπει να ζούμε αξιοπρεπώς, 4) Το άνοιγμα του επαγγέλματος μας που ετέθη από την κυβέρνηση είναι αντίθετο στο όριο ηλικίας που τίθεται από τον σημερινό Κώδικα.
    Όλοι γνωρίζουμε ότι οι δικηγόροι δεν έχουν όριο ηλικίας και «σέρνονται» μέχρι τα 90 τους ασκώντας το επάγγελμα τους.
    Νομίζω ότι πρέπει να γίνει το ίδιο και με εμάς τους Συμβολαιογράφους και να μην υπάρχει όριο ηλικίας ή τουλάχιστον να επεκταθεί το υπάρχον σήμερα.

  • 19 Ιουνίου 2013, 18:17 | p.p.

    ποια μειωση?εχουν σκοπο για μειωση των θεσεων τωρα που επεσε η δουλεια? ενταξει λοιπον προασπιστε τα συμφεροντα μόνο των συμβολαιογραφων των πολεων. οσο για τους συμβολαιογραφους Αθήνας, παλι καλα τα ταιριαξανε…..δεν εχω λογια….