Μέρος Γ’ – Κεφάλαιο Δ’: Τελικές Διατάξεις

Άρθρο 58
(άρθρο 25 της Απόφασης)
Έξοδα
Αν από την εκτέλεση της απόφασης περί μέτρων επιτήρησης στην Ελλάδα προκαλούνται δαπάνες επί του ελληνικού εδάφους, αυτές βαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο.
Άρθρο 59
(άρθρο 26 της Απόφασης)
Σχέση με άλλες νομικές πράξεις
1. Με την επιφύλαξη της εφαρμογής τους στις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδος και τρίτων κρατών, οι ρυθμίσεις του παρόντος δεν επηρεάζουν: α) την εφαρμογή διμερών ή πολυμερών συμφωνιών ή ρυθμίσεων που ισχύουν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου και β) δεν εμποδίζει τη σύναψη διμερών ή πολυμερών συμφωνιών ή ρυθμίσεων μετά την έναρξη ισχύος του, εφόσον οι εν λόγω συμφωνίες ή ρυθμίσεις επιτρέπουν την επέκταση ή τη διεύρυνση των στόχων του παρόντος νόμου και συμβάλλουν στην απλούστευση ή την περαιτέρω διευκόλυνση της αμοιβαίας αναγνώρισης αποφάσεων περί μέτρων επιτήρησης.
2.Οι συμφωνίες και ρυθμίσεις της παραγράφου 1 δεν επηρεάζουν τις σχέσεις με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν είναι συμβαλλόμενα μέρη αυτών.
Άρθρο 60
Μεταβατική διάταξη

1. Οι αιτήσεις για την αναγνώριση απόφασης και παρακολούθησης των μέτρων επιτήρησης, που παραλήφθηκαν πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου εξακολουθούν να διέπονται από τις προγενέστερα ισχύουσες διατάξεις.
2. Στις περιπτώσεις αιτήσεων για την αναγνώριση απόφασης από κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει ακόμη εναρμονιστεί με την απόφαση-πλαίσιο 2009/829/ΔΕΥ του Συμβουλίου της 23ης Οκτωβρίου 2009 εφαρμόζονται οι προγενέστερα ισχύουσες διατάξεις για την αναγνώριση της απόφασης και την παρακολούθηση των μέτρων επιτήρησης.