6. ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΥΛΙΚΟΥ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

6.1. Ο χρόνος παράδοσης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από πέντε (5) μήνες (150 ημέρες), από την υπογραφή της σύμβασης.
6.2. Ως τόπος παράδοσης του υλικού ορίζονται οι κάτωθι συνοριακοί σταθμοί: Καστανιές / Α.Σ. Καστανέων / Δ.Α. Ορεστιάδας, Προμαχώνας / Α.Τ Προμαχώνα / Δ.Α. Σερρών, Εύζωνοι / Α.Τ. Ευζώνων/ Δ.Α. Κιλκίς, Μέρτζανη Α.Τ Μέρτζανης / Δ.Α. Ιωαννίνων, Μαυρομάτι / Α.Τ. Σαγιάδας / Δ.Α. Θεσπρωτίας, Νίκη / Α.Τ. Νίκης/ Δ.Α. Φλώρινας, Ορμένιο / Α.Τ. Ορμενίου/ Δ.Α. Ορεστιάδας.
6.3. Το υπό προμήθεια είδος θα συνοδεύεται από όλα τα μέρη – παρελκόμενά του που είναι αναγκαία για την ομαλή λειτουργία του και από το τεχνικό φυλλάδιο οδηγιών χρήσης (manual) στην Ελληνική γλώσσα.
6.4. θα συνοδεύεται από τριάντα πέντε (35) συνολικά αυτοκόλλητες ενδείξεις συγχρηματοδοτούμενης προμήθειας. Το ακριβές κείμενο και οι διαστάσεις της κάθε ένδειξης θα δηλωθεί μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού.
6.5. Η μεταφορά – εγκατάσταση του υλικού στους προβλεπόμενους χώρους, θα γίνει με μέριμνα και δαπάνη του προμηθευτή.
6.6. Κατά την παραλαβή να διενεργηθούν οι παρακάτω έλεγχοι: α) Μακροσκοπικός έλεγχος προς διαπίστωση της υπάρξεως της σήμανσης ‘CE’, καθώς επίσης και προς διαπίστωση τυχόν παραμορφώσεων, κακώσεων του επιμελημένου της κατασκευής, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της προδιαγραφής, της πληρότητας των τεχνικών όρων της σύμβασης, καθώς και της πληρότητας από πλευράς εξαρτημάτων και του καινούργιου του υλικού. β) Πρακτική δοκιμασία (λειτουργικός έλεγχος), προς διαπίστωση του κανονικού της λειτουργίας.
6.7. Ο προμηθευτής υποχρεούται να εκπαιδεύσει στις θέσεις εγκατάστασης επί των εγκατεστημένων συστημάτων, χωρίς επιπλέον κόστος, τουλάχιστον δύο (2) τουλάχιστον άτομα ανά θέση εγκατάστασης, στη χρήση και λειτουργία των συστημάτων, για χρονικό διάστημα μίας τουλάχιστον (1) ημέρας. Η εκπαίδευση θα καλύπτει πλήρως όλες τις διαδικασίες ρύθμισης και χρήσης του συστήματος, καθώς και της επίλυσης των πλέον συχνών δυσλειτουργιών-βλαβών. Θα περιλαμβάνει προσομοίωση όλων των λειτουργιών του συστήματος.
6.8. Ο προμηθευτής υποχρεούται, να εκπαιδεύσει, αδαπάνως για το Δημόσιο, τουλάχιστον δύο (2) τεχνικούς της Υπηρεσίας (Υποδ. Τεχν. Εφαρμ. Βορ. Ελλαδος), για το σύνολο των συστημάτων στη συντήρηση και επισκευή των συστημάτων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μίας (1) ημέρας. Να παραδοθεί πιστοποιητικό παροχής τεχνικής εκπαίδευσης, καθώς και η αναφερόμενη στην παράγραφο 7.3 των τεχνικών προδιαγραφών, κατάσταση ανταλλακτικών. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στο Α.Τ. Ευζώνων Κιλκίς.
6.9. Η οριστική παραλαβή από την επιτροπή παραλαβής, θα πραγματοποιηθεί εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία παράδοσης.