4. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΘΟΡΩΝ

4.1. Τα υλικά, τα εξαρτήματα και οι συσκευές που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι καινούργια, άριστης ποιότητας και να φέρουν πιστοποίηση για ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα (CE).
4.2. Στην εγκατάσταση περιλαμβάνεται όλη η απαραίτητη καλωδίωση τόσο για την τροφοδοσία των επιμέρους μηχανημάτων όσο για τη σύνδεση του καταγραφικού με τους εικονολήπτες.
4.3. Στην υλοποίηση του έργου συμπεριλαμβάνεται η χρήση κάθε μηχανήματος- εργαλείου- υλικού- ικριώματος, η διάνοιξη χάνδακα καθώς και η αποκατάσταση φθορών σε τοίχους, οροφές, δάπεδα, δρόμους και λοιπούς χώρους.
4.4. Η διάνοιξη χάνδακα θα είναι βάθους τουλάχιστον 30 cm και κατάλληλου πλάτους ανάλογα τον αριθμό των σπιράλ. Εντός θα τοποθετηθεί σπιράλ, βαρέως τύπου για υπόγεια όδευση, αντοχής τουλάχιστον έως -20°C τουλάχιστον, προστασίας IP44 τουλάχιστον, κατάλληλης διατομής. Θα πραγματοποιηθεί πλήρωση με αμμοχάλικο 5 cm τουλάχιστον άνωθεν – κάτωθεν αυτού και άνωθεν αυτού τσιμέντο πάχους 5 cm. Η τελευταία στρώση θα περιλαμβάνει την αποκατάσταση της επιφανείας στην αρχική της μορφή (άσφαλτος, χώμα κ.λπ.). Σε κάθε σπιράλ θα τοποθετηθεί η απαιτούμενη καλωδίωση για μέχρι δύο (2) εικονολήπτες. Σε κάθε χάνδακα θα τοποθετηθεί ένα εφεδρικό κενό σπιράλ. Θα απαιτηθεί η τοποθέτηση φρεατίων ανά τριάντα (30) μέτρα διάνοιξη χάνδακα.
4.5. Στη δαπάνη περιλαμβάνονται όλες οι βοηθητικές εργασίες, καθώς και το σύνολο του λοιπού συνοδευτικού εξοπλισμού που σχετίζεται με την εγκατάσταση εικονοληπτών και δεν αναφέρονται ρητά, στις παρούσες τεχνικές προδιαγραφές, αλλά θα κριθούν απαραίτητα για την άρτια εγκατάσταση των συστημάτων CCTV, σε πλήρη και κανονική λειτουργία.
4.6. Στη δαπάνη περιλαμβάνονται το κόστος για τυχόν εκδόσεις άδειας εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας ή σχετικές εγκρίσεις εργασιών απαιτηθούν.