Άρθρο 15: Τύχη περιουσιών που δεν αναγγέλλονται

1. Το αρµόδιο όργανο διοίκησης περιουσιών που λειτουργούν ή υπάρχουν σε οποιαδήποτε κατάσταση κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, είναι υποχρεωµένο εντός έξι (6) μηνών από το χρονικό αυτό σηµείο να αναγγείλει την ύπαρξη των περιουσιών στις υπηρεσίες που τηρούν τους φακέλους και το Μητρώο και να προσκοµίσει εντός ενός (1) έτους από την αναγγελία όλα τα απαιτούµενα για την κατάρτιση των φακέλων στοιχεία. Εάν παρέλθει άπρακτη προθεσμία δεκαοκτώ (18) μηνών επιβάλλονται σε βάρος των υπευθύνων οι κυρώσεις της παρ. 2, περ. α΄ του άρθρου 71 και οι περιουσίες, μαζί µε την αντίστοιχη διοίκηση, θεωρούνται αυτοδικαίως διαλυθείσες, για την τύχη τους δε αποφασίζει, µετά από αίτηση του Δημοσίου ή καθενός που έχει έννοµο συµφέρον, το κατά το άρθρο 10 του παρόντος Δικαστήριο.
2. Η υποχρέωση αναγγελίας καταλαμβάνει και τις άλλες πλην του Υπουργείου Οικονοµικών αρχές που εποπτεύουν περιουσίες του άρθρου 1, προκειµένου να καταρτισθεί το Γενικό Μητρώο.
3. Αν υποβληθεί αίτηση προς το δικαστήριο, κατά την παράγραφο 1, η αρμόδια αρχή ορίζει προσωρινό εκκαθαριστή για τις επείγουσες εργασίες διαχείρισης της περιουσίας, τα καθήκοντα του οποίου διαρκούν μέχρι την εκτέλεση της απόφασης του δικαστηρίου.
4. Μετά το πέρας της προθεσμίας δεκαοχτώ (18) μηνών της παραγράφου 1 και εντός έξι μηνών από την εκπνοή αυτής, η αρμόδια αρχή προβαίνει στην αυτεπάγγελτη συμπλήρωση των φακέλων περιουσιών και του Μητρώου με βάση τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της.

5. Όταν διατίθεται περιουσία για κοινωφελή σκοπό μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος Κώδικα, καταχωρίζεται στο Μητρώο με ευθύνη της αρμόδιας υπηρεσίας, ανεξάρτητα από τη νομική μορφή ή πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.