ΜΕΡΟΣ IV. ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Η διεξαγωγή και η εκμετάλλευση Τυχερού Παιγνίου μέσω ραδιοτηλεοπτικών ή κάθε είδους τηλεπικοινωνιακών μέσων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας Απόφασης και των άρθρων 25 περίπτωση β΄ και 53 του ν.4002/2011 (Α 180) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δεν προδικάζει την παροχή άδειας κατά το άρθρο 53 μετά την έκδοση του Κανονισμού Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων.

  • 10 Ιανουαρίου 2014, 14:20 | Φίλιππος Καραμάνης

    Μέρος ΙV.
    Ως εκπρόσωπος της Torna Media, εταιρία παραγωγής των τηλεπαιχνιδιών Τηλεκύβος, Call4Cash και NightQuiz, καλωσορίζουμε το Θεσμικό αυτό Πλαίσιο διότι θα επιτρέψει την απρόσκοπτη πλέον δραστηριοποίηση στην αγορά βάσει ίσων Κανόνων και Ελέγχων για όλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό.

  • 28 Δεκεμβρίου 2013, 15:08 | Παναγιώτης Σπυρίδης

    Με τις υπό δημόσια διαβούλευση «Γενικές αρχές και κανόνες διεξαγωγής των τυχερών παιγνίων που διεξάγονται μέσω ραδιοτηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών μέσων» εισάγεται ένας χρήσιμος και εύλογος Κώδικας Δεοντολογίας για τα παίγνια αυτής της κατηγορίας. Ο Κώδικας ενσωματώνει με δημιουργικό τρόπο διεθνείς πρακτικές, αν και θα μπορούσε να παρατηρηθεί ότι αναφέρεται σε παιχνίδια που στις χώρες της Ε.Ε. κατά κανόνα δεν θεωρούνται «τυχερά», υπό την έννοια που είναι τυχερά παίγνια π.χ. τα διεξαγόμενα στα καζίνο ή το στοίχημα ή τα VLTs. Ενόψει πάντως της σημερινής νομικής κατάστασης στην Ελλάδα ο Κώδικας μπορεί να εξομαλύνει ουσιαστικότατα μια κατά βάση ψυχαγωγική κυρίως αγορά που ταλαιπωρείται από προκαταλήψεις. Είναι λοιπόν αξιέπαινη η έκδοση του Κώδικα αυτού.