Άρθρο 07: Έναρξη ισχύος

1. Η παρούσα ισχύει για τα φορολογικά στοιχεία που εκδίδονται και λαμβάνονται από 1/1/2014.

2. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  • 9 Ιουλίου 2013, 16:40 | Νινα

    Έχετε επαφή καθόλου με λογιστική κ πολύ περισσότερο επαφή με κόσμο εσείς που γράφετε τέτοιου τύπου προτάσεις ή κάθεστε αραχτοί στην γραφειάρα σας κ σκέφτεστε τρόπους για να κάνετε τη δική μας ζωή δυσκολότερη κ φυσικά να μιζάρετε κ κατιτίς από τα προγράμματα γιατί στάνταρ θα θέλει το ανάλογο πρόγραμμα για να τρέξει η μηνιαία εφαρμογούλα.
    Που νομίζετε ότι απευθύνεστε σε επιχειρήσεις με οργανωμένα λογιστήρια??? Ή φαντάζεστε ότι έχουν κ στα κοτέτσια wifi κ λογισμικό?
    Για ελάτε μια μερούλα σε λογιστικό γραφείο σε περίοδο φπα/δηλωσεων να δούμε πόσες ώρες θα αντέξετε κ πόσα θα εισπράξετε ρε μάγγες
    Σταματήστε επιτέλους να ρίχντετε τέτοιες «φαεινές» ιδέες βοηθήστε μας να μειώσουμε τη γραφειοκρατία κ τους εκλεκτικούς μηχανισμούς τους έχετε αν θέλετε στο χέρι σας είναι να τους εφαρμόσετε.

  • 26 Ιουνίου 2013, 17:16 | ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

    Κάθε κράτος που σέβεται τον εαυτό του, τους πολίτες του και την αρχή της χρηστής διοίκησης που αξίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου δεν θα πρέπει να διανοείται να επιβάλλει αναδρομική εφαρμογή της απόφασης. Όμως ούτε κι αυτό είναι αρκετό. Το σύστημα θα πρέπει (αν όντως πρέπει) να λειτουργήσει από το 2014 για να προετοιμαστεί καλύτερα και να αποφευχθούν παρενέργειες που μπορεί και μάλλον θα έχει, οι οποίες δεν μπορούν να «συλληφθούν» νοητικά αυτήν την στιγμή. Συνεπώς η αναγραφή του αριθμού 2013 θα πρέπει να αποσυρθεί ή στη χειρότερη περίπτωση να συμπληρωθεί με κάποιον φθινοπωρινό μήνα του 2013.

    Αντί επιλόγου μπορώ να πω πως πρόκειται για ένα μάλλον περιττό ή έστω ελάχιστα ωφέλιμο και εξαιρετικά γραφειοκρατικό σύστημα που δεν θα έχει (αν έχει) παρά ελάχιστους οπαδούς και θα εντείνει την γενική δυσφορία και κατακραυγή. Θα έλεγα κάνοντας χιούμορ πως αυτός που το έχει συλλαβει δουλεύει συνειδητά ή αδσυνείδητα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεχόμενη απόπειρα πιστής κατά γράμμα εφαρμογής του θα οδηγούσε θα απίστευτες αδικίες και ουσιαστικές καταχρήσεις (από τις οποίες ελάχιστες διασφαλίσεις υπάρχουν) την ίδια ώρα που θα αναζητούσε τις τυπικές παραβάσεις

  • 25 Ιουνίου 2013, 17:09 | Γιώργος

    Αυτή η εμμονή στην ελληνική φορολογική διοίκηση , ότι όλα μπορούν να μπουν σε έναν αυτόματο πιλότο , σε ένα φιλτράρισμα μέσα από σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα ,έτσι ώστε να γίνεται φορολογικός έλεγχος σε όλους , χωρίς να χρειάζεται ανθρώπινο χέρι το μόνο που καταφέρνει είναι πρώτον , να εξανεμίσει και την τελευταία ελπίδα των τίμιων φορολογουμένων που περιμένουν να εφαρμοστεί επιτέλους ένα σύγχρονο σύστημα (εφάμιλλο των ευρωπαϊκών) ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΥ αλλά ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ελέγχου χρησιμοποιώντας την πληροφορική μόνο για να μας υποδείξει ποιες από τις υποθέσεις αξίζει να ελεγχθούν ( Τα περίφημα risk analysis που μας λέγατε ) και δεύτερο να βάλει σε ανούσιες περιπέτειες έναν ολόκληρο κλάδο που αν και είναι ο μόνος που γνωρίζει τα του χώρου ουδέποτε ρωτήθηκε , αυτό των λογιστών.
    Κύριοι , το πρώτο που θα καταφέρετε με αυτό θα είναι μια μεγάλη αναστάτωση χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα και μια συνεχόμενη αναβλητικότητα του μέτρου με συνεχείς παρατάσεις , όπως αυτό της ηλεκτρονικής τιμολόγησης , στο οποίο κάποιοι προσπάθησαν να προσαρμοστούν για να πετύχουν το ανέφικτο και το μόνο που κατάφεραν ήταν να πληρώσουν τις αναβαθμίσεις των συστημάτων τους και οι υπόλοιποι περιμένουν τι θα γίνει την 1-1-2014.
    Το άλλο που θα πετύχετε είναι η συσσώρευση προστίμων λόγω της αδυναμίας των περισσοτέρων μικρών επαγγελματιών να ανταπεξέλθουν στο μέτρο .
    Όμως ο στόχος της φορολογικής αρχής δεν πρέπει να είναι τα πρόστιμα αλλά η φορολόγηση του εισοδήματος .

  • 25 Ιουνίου 2013, 17:32 | ΣΠΑΝΟΜΑΡΚΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

    Συγνώμη αλλά αντιλαμβάνεστε τι ακριβώς ζητάτε;

    Ποιά επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτό που ζητάτε εκτός αυτών που έχουν οργανωμένο λογιστήριο;

    Προσπαθήτε να περάσετε την ευθύνη στους λογιστές που έχουν χάσει τη μπάλα πιά από τις συνεχείς υποχρεώσεις, προθεσμίες, παρατάσεις κλπ;

    Καλό θα ήταν αυτοί που έχουν αυτές τις ιδέες να βγουν και λίγο έξω στην αγορά και να δουν την κατάσταση που υπάρχει.

    Αν θεωρήτε ότι βρήκατε ένα σωστό τρόπο να εισπράτετε πρόστιμα τότε μπορείτε να συνεχίσετε, αλλιώς πρέπει να πάρετε πίσω αυτό το πράγμα.

  • 25 Ιουνίου 2013, 16:22 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Αδυνατώ να καταλάβω…..

    ΑΔΥΝΑΤΩ δεν μπορώ , εχω σιχαθεί αυτή τη δουλειά .

    Κάθε τρεις και λίγο κάτι καινούργιο,κάτι που κάνει αυτή τη δουλειά ποιο δύσκολη.

    Ο φόρτος είναι ασήκωτος και ο κόσμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.
    Μας έχετε φέρει στο ΑΜΗΝ και δεν μπορώ να εγγυηθώ για μένα προσωπικά τίποτα..
    ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ…??

    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ.

  • 25 Ιουνίου 2013, 14:50 | Θανος

    ΣΕ ΔΕΚΑ (10) ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΩΣ.

  • 25 Ιουνίου 2013, 13:38 | δημητρης

    για συνελθετε λιγο εκει στο υπουργειο γιατι θα μας τρελανετε.
    εχετε ξεφυγει εντελως. φτανει πια με την γραφειοκρατια σας.
    ακου καθε μηνα οι καταστασεις.ειστε τελειως ασχετοι με την οικονομια.
    τι αλλο θα βγαλετε;