Άρθρο 33 – Συλλογή δικαστικών δεδομένων και στοιχείων

Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίζονται η διαδικασία και οι τεχνικές λεπτομέρειες για τη συλλογή, ταξινόμηση και επεξεργασία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τις εκδικαζόμενες υποθέσεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, οποιουδήποτε βαθμού δικαιοδοσίας, τον αριθμό των περιπτώσεων που ερευνήθηκαν και των προσώπων που διώχθηκαν, τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις ή βουλεύματα και τα τυχόν κατασχεθέντα ή δημευθέντα περιουσιακά στοιχεία. Με την ίδια απόφαση ορίζεται, επίσης, η διαδικασία παρακολούθησης της δικαστικής εξέλιξης των αναφορών που υποβάλλει η Αρχή στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

  • 8 Φεβρουαρίου 2018, 15:16 | apostolos

    το νομοσχεδιο πραγματι εχει καλες αρχες δηλαδη να διαπιστωνει τα εμβασματα που πηγαινουν στο εξωτερικο,αν τα χρηματα που φευγουν ειναι δηλωμενα στην φορολογικη αρχη και αν ειναι ο σκοπος της προελευσης.νομιζω οτι αν στην αιτιολογια της μεταφορας δεν υπαρχει καποια παρανομη ενεργεια,ειναι νομιμη η μεταφορα.βεβαιως πρεππει να υπαρχει παντα ο σχετικος ελεγχος ωστε να αποφευγονται παραβασεις,δηλαδη η εξαγωγη χρηματων να μην συνδεεται ακριβως μα αυτο που δηλωθηκε αλλα να εχει αλλη αιτια.

    ας δουμε πως η ολλανδια εχει ελεγξει πληρως το μαυρο χρημα ειναι παραδειγμα χωρας με ελαχιστο μαυρο χρημα και διακινηση αυτου θα λαβουμε χρησιμα παραδειγματα.

    δεν ειναι κακο παντως να στελνει κανεις ενα εμβασμα εως χιλια ευρω για να αγορασει ανταλλακτικα για το αυτοκινητο του η’ αλλο αναγκαιο που δεν υπαρχει στην ελλαδα προιον.ο ελεγχος χρησιμος και απαραιτητος.

    καλη δυναμη θα επανελθω.