Άρθρο 1 Σκοπός

Σκοπός του νόμου είναι η καταπολέμηση ιδιαίτερα σοβαρών μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου σύμφωνα με την Απόφαση-Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της 28ης Νοεμβρίου 2008 και την από 7 Μαρτίου 1966 Διεθνή Σύμβαση «περί καταργήσεως πάσης μορφής φυλετικών διακρίσεων» που κυρώθηκε με το Ν.Δ. 494/1970.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 20:48 | ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

    ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ!!!!…ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΜΗΝΥΣΩ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!!!!….ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΣΑΣ..( ΟΧΙ ΠΙΑ ΜΕΡΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ!!!…ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ!!!…ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙ’ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ!!!…ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΠΙΣΤΕΨΑ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ!!!…ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ..ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΑΝΙΑ»..ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ..ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ…ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΠΑΙΤΙΟ…ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ (ΑΝ)ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΘΩΟΙ…..ΚΑΙ «ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ»…ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΑΤΜΟ????….ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ..ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΙ!!….ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ??…ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΑΣ!!!…ΛΥΠΑΜΑΙ!!!…ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΑΣ ΑΡΜΟΖΟΥΝ,…..ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!!!

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 20:14 | Ελευθερία

    Παρακαλούμε να το περάσετε!
    Γονυπετείς!
    Αυτό περιμέναμε καιρό τώρα, μια ομάδα νομικών!
    ΝΑ μπορέσουμε ,επιτέλους, με το νόμο τον δικό σας, να ζητησουμε την τιμωρία όσων χρόνια τώρα ασχημονούν εναντίον του Εθνους μας, της Θρησκείας μας, των εκκλησιών μας και των ιερών μας χώρων και μνημείων. Εναντίον της τιμής, της ζωής, της εθνικής κυριαρχίας και της περιουσίας μας!
    Θα είμαστε στην αναζήτησή τους και θα ζητήσουμε, με τον Νομο πλέον, την τιμωρία των ενόχων των εγκλημάτων που περιγράφονται παραπάνω. Θα είμαστε εναντίον όσων ελληνοβατουν στο όνομα της δικής μας υποχρεωτικής ανεξιθρησκείας, της δικής μας αδιαπραγμάτευτής ανοχής, της δικής μας χριστιανικής διάθεσης να γυρίζουμε και την άλλη παρειά!
    Τολμήστε και ψηφίστε! Πeριμέννουμε και με τον νόμο να κλείσουμε το οχετο ρατσισμού του Ινδυμίντια, το άνδρο προπηλακισμου και στοχοποίησης μεχρι θανάτου, όσων δεν είναι καμμένα μυαλά και συνειδήσεις!
    Και μαζί μ΄ αυτό, όλο τον πυκνό ιστό της αράχνης που εχει μπλοκάρει στο υφάδι της την οντότητα του Ελληνισμού που ζει αιώνες τώρα σ΄ αυτόν τον τόπο!
    Σπεύσατε! Αγωνιούμε και περιμένουμε!
    ΠΕριμένουμε να βγάλουμε ΕΜΕΙΣ τα κάστανα από την Φωτίστσα που ανάψατε ΕΣΕΙΣ κυρ Καστάνίδη μας!

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 20:57 | Γιώργος

    Μα καλά όλο το ΛΑΟΣ έχει μπει εδώ και σχολιάζει; Αφού σας ενοχλεί τόσο το ΠΑΣΟΚ και οι νόμοι του, τι το στηρίζετε στη βουλή;

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 20:35 | ΓΙΑΤΙ

    ΑΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΤΟ ΑΙΣΧΟΣ

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 20:14 | Mha Yai

    Να το βράσω το νομοσχέδιο σας και να το κάνω σούπα μαζί με την ¨δημοκρατία¨ σας ! Όπως συνήθως δεν ανεβάζετε τα σχόλια που δεν σας συμφέρουν ! Ωραία φάτσα έχει η ¨ηλεκτρονική διακυβέρνηση¨ σας ! Παρωδία δημοκρατίας . Ντροπή σας !
    Ότι νομοσχέδιο και να βγάλετε δεν το αναγνωρίζω και δεν θα υπακούσω !

    ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΜΙΑ ΏΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΖΩΗΣ ΠΑΡΆ ΣΑΡΆΝΤΑ ΧΡΌΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΆ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΉ !

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 20:21 | Χρῆστος Ἠλίας Μηλίγγος

    Θὰ πρέπῃ νὰ ἐξετάσετε καὶ τὸ τὶ θὰ γίνῃ μὲ τὶς θρησκεῖες ἤ θρησκευτικὲς ὁμάδες, ποὺ στὰ ἐπίσημα «ἱερὰ» τους κείμενα καταφέρονται μὲ ἀπαξιωτικοὺς ἕως ἐκδικητικοὺς ὅρους γιὰ ὅλους τοὺς ἀλλοπίστους. Π.χ. στὸ ταλμούδ τῶν ἰουδαίων τῶν συναγωγῶν, οἱ χριστιανοὶ ἀναφέρονται ὡς σκυλάνθρωποι (γκοϊμ) καὶ ὁ Θεὸς μας ὑβρίζεται χυδαῖα, ὡς γέννημα πόρνης καὶ ρωμαίου στρατιώτη ἤ στὰ μουσουλμανικὰ «ἱερὰ» κείμενα, ὑπάρχουν ἀντίστοιχες ἐκφράσεις καὶ μειωτικὲς τέτοιες γιὰ τὸ γυναικεῖο φῦλο ἤ γιὰ τὴν διάδοση τῆς πίστης των μὲ τὴν βία. Ἐρωτᾶσθε ἄν θὰ λογοκριθοῦν καὶ ἀπαγορευθοῦν αὐτὰ τὰ κείμενα καὶ θὰ τιμωροῦνται οἱ ὑπεύθυνοι τῶν συναγωγῶν καὶ τῶν ἰσλαμικῶν ναῶν, ποὺ διαδάσκουν τοὺς πιστοὺς των μὲ τέτοιες αἰσχρὲς διδασκαλίες ; Πῶς μπορεῖ νὰ προστατευθῆ ὁ Ἕλληνας Πολίτης ἀπὸ τὶς καταστροφικὲς, ρατσιστικὲς αὐτὲς λατρεῖες τοῦ ἰουδαϊσμοῦ καὶ τοῦ ἰσλαμισμοῦ καὶ ἀπὸ τοὺς ὀπαδοὺς των;
    Μὲ κάθε ἐκτίμηση
    Ἠλίας Χρῆστος Μηλίγγος,
    γεωλόγος,Κέρκυρα

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 20:01 | ΕVA VEKOS

    H » γιαγια » μου πεθανε βιαια απο στραγγαλισμο , και βιασμενη στα 85 της χρονια απο αλλοδαπο αλητομεταναστη (απο αυτους, που μαζεψατε εσεις οι πολιτικαντηδες και Ανθελληνες στην Πατριδα μας και μας τους επιβαλλατε με το ετσι θελω….
    Η » κορη » μου , 16 χρονων κοριτσακι , βιαστηκε κτηνωδως και σφαχτηκε απο συμμορια αλβανων στο γυμνασιο ΓΚΡΑΒΑΣ …χωρις ποτε να ασχοληθει το » ευνομουμενο » κρατος μας και να βρει τους αλλοδαπους αλητομεταναστες δολοφονους της…Χιλιαδες συνανθρωποι μου επεσαν θυματα κλοπης , ξυλοδαρμου, και λοιπων αδικηματων , απο αλλοδαπους αλητομεταναστες…..Εγω πληρωνω τα σπασμενα σαν ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ…..ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ…ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ….ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ,ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ , ΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΡΑΚΙΑ μαζι με ολο το αληταριο των Εξαρχειων , και των ΛΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟ…. ΑΥΤΑ…ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ…ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ…

    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ….!!

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 19:04 | Τάνια Σωτηροπούλου

    Μόλις διαβάζοντας με τον 13χρονο γιο μου το μάθημα της Ιστορίας, θυμάμαι πως ο Κλεισθένης θεωρείται ότι θεμελιωσε τη δημοκρατία στην Αθήνα γιατί επέβαλε στους Αθηναίους πολίτες την υποχρεωτικη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις της Εκκλησίας του Δήμου, δηλαδή επέβαλε την υποχρεωτικη συμμετοχή τους στην ληψη αποφάσεων και νομοθεσία, επι ποινη μάλιστα στερήσεως των πολιτικών τους δικαιωματων!!! Η ανοικτη διακυβέρνηση διδοντας το δικαίωμα στον κάθε πολίτη οποιασδηποτε τάξης και κατηγορίας να λέει τη γνώμη του και να νιώθει ότι με κάποιον τρόπο συμμετέχει και αυτός στην διακυβέρνηση της χώρας του είναι μια μεγαλη καινοτομία της κυβέρνησης και χρηζει επιβράβευσης. Γι’ αυτό κανείς δεν πρέπει να μέμφεται τους καταθέτοντες την άποψή τους, όποια και αν ειναι αυτή. Προσωπικα, συμπαθώ τους μετανάστες και από πολλά χρόνια έχω έλθει σε επαφή με πολλούς, με τους οποιους ανέπτυξα και φιλικές σχέσεις, ενώ και λόγω εργασίας υπερασπίστηκα και βοήθησα σε υποθέσεις τους συμπάσχοντας στα προβληματα τους ως άνθρωπος. Με θλίβουν ιδιαίτερα οι συνθηκες εξαθλίωσης υπό τις οποίες αναγκάζονται να ζουν υπο το βάρος των οποιων ωθουνται συχνα σε παράνομες πραξεις. Παρ’ ολ’ αυτά, δεν αισθανθηκα ποτέ οτι εστω και ένας από αυτούς, ο πιο στενός φίλος, ευεργετηθεις πραγματικά, έτρεφε τα ίδια συναισθήματα για έλληνες..
    Στο σχολειο του γιού μου τα παιδιά από την Αλβανια είναι μία παρέα, σφιχτά δεμενη, απο την Γεωργία και τη Ρωσία μια αλλη παρεα, και στο ξύλο κρατούν την ομάδα τους, χωρις να επιτρέπουν συμμετοχές από αλλογενείς. Η περίφημη πολυπολιτισμικότητα δεν είναι ένα αγαθό προς διατήρηση με ποινη φιμώσεως γνώμης, είναι μια κοσμοθεωρία με την οποία συμφωνεί ή διαφωνεί κανεις.
    Η μετουσιωση της δημοκρατίας στην πραξη σημαίνει κατά την γνωμη μου ότι η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης είναι απεριοριστη και για καθε θέμα, συμπεριλαμβανομένου του ολοκαυτωματος, των γενοκτονιών κ.λ.π. Στην πολιτεια εναποκειται η εξασφάλιση της απαραίτητης παιδειας για την ανάπτυξη ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων οι οποίοι θα επιλέγουν και θα εκφέρουν την γνώμη τους που θα ειναι σεβαστη από όλους, όποια και αν είναι αυτή.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 19:01 | Ιουλιος Σερκανατσης

    Από πότε αλλάξαμε πολίτευμα και δεν μας ενημερώσατε, κύριε Καστανίδη;

    Έχουμε Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και θα πιστεύουμε και θα λέμε ό,τι θέλουμε. Δεν θα μας απαγορεύσετε εσείς με ανυπόστατα νομικά εκτρώματα το δικαίωμα της σκέψης και της έκφρασης.

    Ηδη η κοινωνία είναι καζάνι που βράζει, μην πλησιάζετε με δυναμίτες. Αρκετά παράλογα πράγματα έχουμε ακούσει από την κυβέρνηση σας τον τελευταίο καιρό. Δεν θέλουμε κι άλλα. Αποσύρετε το άμεσα.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 18:02 | Γιώργος

    Μας ρωτήσατε αν θέλουμε να γίνει η κοινωνία μας πολυπολιτισμική; Αυτό που προσπαθείτε λυσσασμένα είναι να μεταβληθεί η Ελλάδα από χώρα σε χώρο όπου η έννοια της εθνικής συνειδήσεως δεν θα υφίσταται! Εδώ και 30 χρόνια διαλύσατε την γλώσσα μας (εσείς του πασόκ ήσασταν που καταργήσατε το πολυτονικό), μετά διαλύετε μαζί με τη ΝΔ την ιστορία μας, στην συνέχεια μας κάνατε να ντρεπόμαστε να λέμε την λέξη πατρίδα, στην συνέχεια φέρατε 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες και τώρα μας χαραχτηρίζετε ρατσιστές! Εσείς είστε οι ρατσιστές που μισείτε όλους τους Έλληνες! Θα πρέπει να ντρέπεστε!

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 18:08 | Γιωργος Γςωργιαδης

    ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ …ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
    2. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΞΕΝΟΣ = ΦΙΛΟΣ = ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ – ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ – ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ ΚΛΠ
    ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΛΠ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ …
    ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ…
    ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…
    ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ????
    ΕΔΩ ΤΟ ΔΙΛΗΜΑ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ ……

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 18:26 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Κύριε υπουργέ της «δικαιοσύνης»

    Μετά την εκδίωξη του κομμουνισμού ο ολοκληρωτικός ναζισμός της νέας τάξης πραγμάτων αποπειράται με ένα κατάπτυστο για κάθε ελεύθερο και ελευθερόφρονα άνθρωπο νόμο να καταστήσει τους ανθρώπους και τις κοινωνίες τους όμηρους και άφωνους παρατηρητές της φίμωσής τους.
    Το «1984» του μεγάλου συγγραφέα και αγωνιστή Τζ. Οργουελ και ο «Μεγάλος Αδελφός», ο «αόρατος» πρωταγωνιστής του αποκτούν σάρκα και οστά με την ενέργεια της σημερινής κυβέρνησης και το νομοσχέδιο που εισάγει την ουσιαστική προληπτική φίμωση και τον έλεγχο του ψυχισμού τρίτων.
    Όταν κ. υπουργέ ανέλυα στο site διαλόγου του ΠΑΣΟΚ τις έννοιες και τις αρχές της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, κάποιος εκ των διαδικτυακών συνομιλητών μου, δηλώνων οπαδός του ΠΑΣΟΚ, με αποκάλεσε «παλιοκομμούνι» και με πίεσε με ύβρεις και απειλές να παύσω να αναλύω «κομμουνιστο-μαρξιστικές ιδέες». Αυτή ήταν η θεώρησή του για την ίδια την ιστορική ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ. Ως ελευθερόφρονας άνθρωπος δεν ζήτησα και δεν ζητώ την «προστασία» κανενός …
    Εσείς κ. υπουργέ προχωρήσατε σε μία ενέργεια την οποία δεν σας την ζήτησα, ούτε θα σας την ζητήσω ποτέ (αν και πολλάκις θιγόμενος), γιατί θίγει βάναυσα την ελευθερία του ανθρώπου και της έκφρασής του. Η ενέργεια σας αυτή κ. υπουργέ προσβάλλει τα θέσφατα της ανθρώπινης ύπαρξης και κάθε θεμελιώδους έκφρασης της προσωπικότητάς του.
    Παρότι νομικός δεν θα γράψω νομικά και δεν θα επικαλεστώ στην παρούσα επιστολή μου το Σύνταγμα και τις δεκάδες διατάξεις διεθνών συμβάσεων που προστατεύουν απόλυτα την ελευθερία της κάθε περιεχομένου ανθρώπινης έκφρασης, την οποία παραβιάζετε βάναυσα και κατάφορα με το νομοσχέδιό σας.
    Θα σας επισημάνω μόνο, ότι με την συμπεριφορά σας αυτή προκαλείτε αυτομάτως στο μυαλό μου την εικόνα του ανθρώπου που φορά μία μαύρη μπότα και επιδιώκει να καταπιέσει και να πατήσει βάναυσα ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, μου προκαλείτε έντονη ανάστροφο αντιφασιστική «εχθροπάθεια».
    Ο ειδικός ποινικός νόμος τον οποίο εισάγετε είναι της αυτής αξίας και περιεχομένου με τους ναζιστικούς νόμους που απαγόρευαν και τιμωρούσαν την έκφραση αντιεθνικών, κομμουνιστικών και άλλων απόψεων.

    Βεβαίως πλέον και μετά ταύτα, αν και σας κατέτασσα στους διασωθέντες από το κυβερνητικό πολιτικό ναυάγιο, δεν σας θεωρώ πια ούτε «σύντροφο», ούτε δημοκράτη, ούτε καν θα ήθελα να συνυπάρχω μαζί σας σε καμία συλλογικότητα, γιατί μου προκαλείτε έντονα αρνητικά συναισθήματα.

    Ο νόμος που προτείνετε είναι χαρακτηριστικός νόμος φασιστικού ολοκληρωτικού καθεστώτος και περιέχει όλα τα προληπτικά μέτρα απαγόρευσης που αυτά εφαρμόζουν, όλα τα «απαγορεύεται» που εγκαθιδρύουν και χαρακτηρίζουν ολοκληρωτικά κάποια καθεστώτα. Δείχνει καθαρά φασίζουσα ολοκληρωτική νοοτροπία σύνταξης με αοριστολογικό, γενικευτικό περιεχόμενο που κατατάσσει τις αντίστοιχες ποινικές διατάξεις στην κατηγορία των πλέον ακραίων ασαφών κατά τα όρια διατάξεων.
    Εκανα λόγο για τον Οργουελ … . Το νομοσχέδιο με τον καινοφανή και επιστημονικά ανύπαρκτο όρο της «εχθροπάθειας» εισάγει ως ποινικά κολάσιμη και απαγορευτέα μία εσωτερική κατάσταση του προσώπου (αυτό καταμαρτυρεί το συνθετικό «-πάθεια»). Ελέγχεται ποινικά η εσωτερική πεποίθηση, μια εσωτερική τάση του προσώπου να «εχθρεύεται», ελέγχεται το φρόνημά του, ο στενός εσωτερικός κύκλος σκέψης του, η έκφρασή του κατά την πιθανή πρόκληση αυτής στον εσωτερικό κόσμο τρίτων. Αυτό αποτελεί ακραίο και πρωτοπόρο δείγμα φασισμού και ολοκληρωτισμού του προληπτικού συστήματος (αυτό όπως είπαμε ακολουθούν όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα).
    Ο νόμος σας κύριε υπουργέ όχι μόνο είναι φασιστικός, αλλά είναι για τα σκουπίδια, για τον μεσαίωνα και τις «μάγισσες» που κυνηγούσαν οι «ιεροεξεταστές» με τα αυτά ασαφή, απροσδιόριστα και προσωπικά τους κριτήρια. Ως ελεύθεροι πολίτες και άνθρωποι εγώ και άλλοι σας δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να σας αφήσουμε να εφαρμόσετε αυτό το νόμο. Προτιμούμε να μας βρίζουν οι φασίστες παρά να επιβληθεί ο φασιστικός νόμος.

    Εάν θέλατε ή θέλετε να προστατεύσετε την κοινωνία από τον ρατσισμό εσείς και οι όμοιοί σας, θα έπρεπε να φροντίσετε πρωτίστως, ώστε να ασκούνται αδιακώλυτα και ίσα όλα τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των ανθρώπων.
    Αυτό είναι το έργο της πολιτείας – κράτους και όχι η χυδαία φίμωση της έκφρασης των ανθρώπων.
    Το νομοθέτημά σας θα έπρεπε να περιέχει μόνο καταδίκη και ακυρότητα των πράξεων που παρεμποδίζουν ή διακρίνουν στην ακώλυτη και ίση άσκηση των δικαιωμάτων, ατομικών και κοινωνικών, με βάση διακρίσεις φυλής, φύλου, χρώματος, έθνους, θρησκείας και πολιτικών πεποιθήσεων (οι τελευταίες δεν περιέχονται στο ακραίο τερατούργημά σας).
    Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας και της ισοπολιτείας και ο,τιδήποτε πέρα από αυτό είναι επονείδιστη διαστροφή και κατάλυση των θεμελιωδών αρχών της.
    Αντί λοιπόν να τιμωρείτε την «εχθροπάθεια» με ακραία αδικήματα αφηρημένης διακινδύνευσης (είναι τα αδικήματα όπου τιμωρείται η θεωρητική δυνατότητα πρόκλησης αορίστου κινδύνου) θα έπρεπε να περιέχει το νομοσχέδιό σας μόνο θετικές διατάξεις που θα ακύρωναν κάθε πραγματική ενέργεια διακρίσεων και όχι με «εγκλήματα» δυνητικής αφηρημένης υπόστασης.
    Ούτε κ. υπουργέ μπορείτε να ακυρώνετε και να ποινικοποιείτε την ιστορική και επιστημονική έρευνα (άρθρο 4).

    Είστε «εχθροπαθής» κ. υπουργέ ;
    Κ. υπουργέ, ως Πόντιος, έχετε πολλάκις παραστεί, μιλήσει και εκφραστεί σε εκδηλώσεις του ποντιακού ελληνισμού για τα θέματα της γενοκτονίας. Εχετε πολλάκις κατηγορήσει την Τουρκία για την συμπεριφορά της τότε και σήμερα. Κατ’ εμέ ορθώς έχετε πράξει αν και κάποιες φορές ίσως, ορμώμενος και από προσωπικές μνήμες και συναισθηματισμό, ξεπεράσατε το μέτρο.
    Σε όλες αυτές τις αναφορές σας κ. υπουργέ ήσασταν «εχθροπαθής» κατά της Τουρκίας και επειδή κάποιες υφίστανται έγγραφες ή στο διαδίκτυο θα με βάλετε στον κόπο να προκαλέσω άλλους (όχι εμένα γιατί είμαι ελευθερόφρονας) να σας μηνύσουν, διότι με τις δηλώσεις σας αυτές υπάρξει προκαλείται ή διεγείρεται εχθροπάθεια κατά ομάδων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή κατά τρόπο που δυνητικά μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη.
    Ομοίως πρέπει να συμβεί με όσους μιλούν για τα εγκλήματα της Τουρκίας στην Κύπρο, για τις γερμανικές θηριωδίες στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη, για τα εγκλήματα των Τούρκων κατά του Ελληνισμού, για τα εγκλήματα των Γερμανών κατά των Εβραίων, του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων κ.ο.κ.
    Είναι σαφές κ. υπουργέ και θα το γράψω χωρίς περιστροφές : ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΠΑΙΣΙΟ ΝΟΜΟ ΣΑΣ, ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ.

    Υ.Γ. Όπως είδατε οι χαρακτηρισμοί μου είναι αμιγώς πολιτικοί συνεπώς δεν προκαλούν «εχθροπάθεια» !!!.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 18:59 | Λένα

    ΜΕ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΝΑ ΖΩ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΚΑΠΝΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ.

    ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ «ΡΑΤΣΙΣΤΗ» ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΚΑΠΝΙΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΕ ΤΡΕΝΤΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΛΕΞΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ

    ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ

    ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΘΕΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟ;;

    ΕΙΣΤΕ ΒΑΘΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 18:56 | Τἴνα Χέϊλ

    Μήπως προσπαθεῖτε νά γίνωμε ἡ 51η πολιτεία ἨΠΑ;;; Ἐγώ πάντως θά συνεχίζω νά βρίζω τούς λαθρομετανάστες πού βαλθήκατε νά Ἑλληνοποιήσετε παρά τήν ἀντίθεση τῶν Ἑλλήνων.

    Καί κάτι ἄλλο ὑπουργέ αὐτοί πού μέ τόσο πάθος ὑπερασπίζετε καί κόπτεσθε, ἔχουν ληστέψει τούς γέροντες γονεῖς μου δύο φορές καί ἡ ἀστυνομία ἀκόμα τούς ψάχνει. Ἐάν τήν ἐπόμνη φορά τούς δολοφονήσουν, ὑπόσχεσθε νἄ τούς συλλάβετε καί νά τούς τιμωρήσετε παραδειγματικά;

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 18:53 | FANIS PAPADOPOULOS

    ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ,Ν ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ,ΝΑ ΖΟΥΜΕ,…….

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 18:24 | Κωνσταντινος

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    Διαβάζοντας το εν λόγω νόμο, δεδομένου ότι δεν είμαι νομικός και δεν έχω ιδιαίτερες νομικές γνώσεις,
    έχω να κατθέσω τις ακόλουθες παρατηρήσεις/απορίες:

    Πρώτον, η έννοιες που αποδίδονται στις λέξεις «εχθροπάθεια» (την οποία ομολογώ ότι τη συναντώ πρώτη φορά), «θρησκεία»
    δεν είναι και τόσο ακριβείς (ιδιαίτερα οσον αφορά τη δεύτερη λέξη). Επίσης. μία λέξη που δεν ορίζεται αλλά νομίζω ότι
    υποβόσκει σε όλο το κείμενο του νόμου είναι η λέξη «ρατσισμός», η οποία θα πρέπει και αυτή να οριστεί επακριβώς
    (Το ότι έχουμε ακούσει τόσες πολλές φορές τον όρο αυτό και μας έχει γίνει οικείος δε σημαίνει ότι όλοι τον
    αντιλαμβανόμαστε με τον ίδιο τρόπο). Οι ακριβείς ορισμοί των παραπάνω εννοιών είναι ακρως απαραίτητοι προκειμένου να
    υπάρξει κοινή βάση για συζήτηση.

    Δεύτερον, το νομοσχέδιο αυτό είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα της Ελλάδας, το οποίο κατοχυρώνει την ελευθερία της έκφρασης οποιουδήποτε;

    Τρίτον, ο τρόπος περιγραφής των ενεργειών που θα είναι, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ποινικά κολάσιμες είναι μάλλον ασαφής. Έτσι, δίνεται μεγάλη
    ευχέρεια για διαφορετικές ερμηνείες ανάλογα με την περίπτωση.

    Τέταρτον, ο νόμος αυτός προβλέπει τις ίδιες ποινές και θα εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο για μειονότητες οι οποίοι θα
    στοχοποιήσουν χαρακτηριστικά της πλειονότητας;

    Πέμπτον, τι θα γίνει με την περίπτωση που κάποιος, ενώ δεν βρίσκεται νόμιμα στη χώρα μας, επιδείξει «ρατσιστική συμπεριφορά»;
    Πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος σ’ αυτή την περίπτωση;

    Έκτον, αφού συγκεκριμένες ανθρώπινες συμπεριφορές που αναφέρονται στο νόμο αποδοκιμάζονται από την Ορθόδοξη Εκκλησία (κεφάλή
    της οποίας είναι το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας) και αφού το Σύνταγμα της Ελλαδας
    είναι γραμμένο στο Όνομα του Τριαδικού Θεού, πώς είναι δυνατόν αυτές να προστατεύονται από ένα νόμο του Ελληνικού Κράτους
    (ο οποίος υποτίθεται ότι θα πρέπει να είναι σε συμφωνία με το Σϋνταγμα);

    Έβδομον, στο εισαγωγικό κείμενό σας αναφέρετε ότι ο προηγούμενος νόμος κρίνεται ως ανεπαρκής. Το ερώτημα είναι από ποιόν και
    με ποιά κριτήρια κρίνεται ως ανεπαρκής.

    Ευχαριστώ για τη προσοχή σας.

    Κώνσταντίνος Κουτρούμπας

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 17:36 | sartr

    Χθες, 24.02.2011 ανάρτησα το εξής σχόλιο : «Επιλέγω να είμαι ξενόφοβος. Θα μου το απαγορεύσει το νεοπασοκ; Πρόκειται για την πιο ύπουλα φασιστική κυβέρνηση που έχει περάσει ποτέ.»
    Το σχόλιο δεν αναρτήθηκε.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 17:13 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    Ένα μόνο έχω να πω.
    Ντροπή σας.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 17:15 | ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ.ΑΛΛΩΣΤΕ,ΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΛΕΥΡΑ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΚΑΙΝΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ,ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΕΤΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ!!ΔΗΛΑΔΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ,ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΕΝΩ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ????ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΘΑ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ,ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ,ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΙΣΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ…

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 17:01 | ΜΑΡΙΟΣ

    Είναι πραγματικά ντροπή να γίνεται απόπειρα να φιμωθεί η λαΐκή αγανάκτηση για τους εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που κατακλύζουν την Ελλάδα. Πρόκειται για μέτρο φασιστικό και ανθελληνικό. Αντί να στέλνετε στη φυλακή καταχραστές και επίορκους εσείς και οι υποστηρικτές σας ανοίγετε πυρ ομαδόν εναντίον των απλών Ελλήνων πολιτών.
    Φαντάζομαι πως δε ξέρετε πως μέσα στις εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες υπάρχουν εγκληματίες, βιαστές, δολοφόνοι, τρομοκράτες, ουτσεκάδες, οχρανίτες κ.α.
    Επίσης φαντάζομαι πως δεν ξέρετε πως οι Έλληνες δέχονται πολύ πιο συχνά ρατσιστικές επιθέσεις από τους ξένους-τους καλύπτει άραγε αυτός ο νόμος; Η’ αν βγουν και το πουν θα φυλακιστούν;
    Και όλα αυτά την ίδα στιγμή που οι διάφοροι επαγγελματίες αντιρατσιστές και ανθέλληνες αλωνίζουν επιδοτούμενοι από εσάς!
    Η αλόγιστη εισροή λαθρομεταναστών υπονομεεύει την εθνική οικονομία, την εθνική άμυνα και την εθνική ανεξαρτησία. Ο Ελληνικός λαός ζητά τη βοήθεια σας. Σταματήστε να κωφεύετε.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 16:22 | ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ

    Μια φορα και εναν καιρο στην ελλαδα ειχαμε μια χουντα. μας κυβερνουσαν καποιοι πατριωτες ελληνες αξιωματικοι και η χωρα ευημερουσε και δε χρωστουσε πουθενα αλλα καποιοι» φιλοι» μας μας επεισαν οτι δεν περναμε καλα και εχουμε ελειμα δημοκρατιας. Ηρθε λοιπον η γενια του πολυτεχνειου και εριξε τη χουντα [βλ. τυνησια αιγυπτος ,λιβυη κ.λ. ] και το καναμε και εθνικη γιορτη για να μην το ξεχασουμε.Εχω πρωσωπικα εχω δεχτει απειρες ρατσιστικες επιθεσεις στη δημοκρατια της μεταπολιτευσης οταν τολμησα να θυμηθω και να εκφρασω τη γνωμη πως καλα περνουσαμε και τοτε[χουντικος,φασιστας,προδοτης κ.λ.π. ]μεχρι που κοντεψα να το πιστεψω και το ειχα σχεδον ξεχασει. Η γενια του πολυτεχνειου λοιπον μας πηρε απο το χερι και μας οδηγησε στο σημερα ….σε μια πραγματικη χουντα που μας κυβερνουν και ξεπουλανε την πατριδα μας διαφοροι τυχοδιωκτες [μοντερνοι πολυπολιτισμικοι] πολιτικοι με δυο-τρια διαφορετικα διαβατηρια στην τσεπη.ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ…ετσι κι αλλιως …λιγες ειναι οι μερες σας..χαρητε τις . Υ.Γ. Με τετοια νομοσχεδια προσφερετε μεγαλη υπηρεσια πριν μας εγγαταλειψετε …η εθνοκαθαρση θα ερθει συντομοτερα

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 16:01 | Δημητρης Δριτσας

    Mην νομοθετειτε πανω σε κανενα απολυτως θεμα αν δεν ρωτατε πρωτα τους Ελληνες.Αυτο να το εχετε σαν πυξιδα στην πολιτικη σας καριερα.
    Αν μια χωρα θελει να ειναι πολυπολιτισμικη ειναι δικαιωμα κ γνωμη των πολιτων της οπως κ αν θελει να ειναι μονοπολιτισμικη ειναι παλι δικαιωμα κ γνωμη των πολιτων της.
    Μην πολυτσιγκλατε τους Ελληνες με τις μπουρδες σας γιατι οτι κανει η γιδα στο πουρναρι τα βρισκει αργοτερα στο τομαρι της.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 16:42 | Νικος Παναγιωτιδης

    Ευτυχως που υπαρχουν και οι ελιτιστες που μπαινουν να μας πουν οτι «οσοι αντιδρουν σ’αυτο το» – φασιστικο – «νομοσχεδιο ειναι ατομα με χαμηλη διανοητικη σταθμη»! Να ναι καλα ολοι αυτοι που μας κανουν και κριτικη για το χαμηλο μας IQ, που με την σοφη και συνετη τους ψηφο ολα αυτα τα χρονια μας εφτασαν εδω που ειμαστε σημερα.
    Αν και μαλλον αυτες οι φωνες θα αυξηθουν τις επομενες μερες οπως εγινε και στην αντιστοιχη συζητηση της ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ οπου πληθαιναν οι επιδοκιμασιες ενω αρνητες η εστω σκεπτικιστες εβλεπαν τα μηνυματα που ειχαν στειλει να χανονται απο τη σελιδα!

    Στο διαταυτα…το νομοσχεδιο ειναι 100% φασιστικο, και φωτογραφικο.
    Ποινικοποιει την ελευθερια της σκεψης και του Λογου .Οταν καποιοι αντιδρουσαν για οσα ανθελληνικα/αντιθρησκα ακουγαμε απο διαφορους προοδευτικους ακουγαν το επιχειρημα οτι «ο καθενας εχει το δικαιωμα σε μια δημοκρατικη κοινωνια να υποστηριξει την αποψη του» και επισης το «μπορει να διαφωνω με οτι λες αλλα θα δωσω και τη ζωη μου για να εχεις το δικαιωμα να εκφραζεσαι ελευθερα»!!

    Τι εγιναν τωρα αυτα τα επιχειρηματα; Μαλλον η ελευθερια του λογου ισχυει μονοπλευρα.
    Ειδικα με την αστεια παραγραφο : «Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου απαιτείται τα εγκλήματα αυτά να έχουν αναγνωριστεί με αμετάκλητη απόφαση ελληνικού ή διεθνούς δικαστηρίου.» του αρθρου 4 ειναι εμφανες για πους γινεται ο Νομος! Μαλλον ενοχλησαν πολυ οι προσφατες δηλωσεις Μικυ Θεοδωρακη!
    Μπορει λοιπον με βαση αυτο το αρθρο να καταδικαστει ο οποιοσδηποτε τολμισει να μιλησει για Σιμητισμο, αλλα επιτρεπεται σε οποιονδηποτε Ελληνα η μη πολιτη (και στην καθε Δραγωγια και Βερεμη)να βγαινει και να αρνειται θεματα που δεν εχουν αναγνωριστει απο δικαστηριο οπως η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ/ «ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ» ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ, ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ …κτλ!
    Επισης μπορει ο καθε σκηνοθετης να συνεχισει να ανεβαζει ελευθερα εργα που να δειχνουν ΙΕΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΣΥΝΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΑΝΙΔΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.

    ΑΥΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ!

    ΠΑΝΤΩΣ, ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ (ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΚΡΩΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ…ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΛΥ…ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ…ΔΙΑΤΡΟΦΗ/CODEX ALIMENTARIUS…ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ…) ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ!

    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΩΘΗΣΑΝ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΩΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 16:48 | Κωνσταντίνος Μανιατέας

    Το νομοσχέδιο μειώνει την ελευθερία λόγου και έκφρασης. Είναι χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα των ελλήνων πολιτών.

    Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές απελάσεις λαθρομεταναστών. Η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση έχει δημιουργήσει γκέτο σε μεγάλες αστικές περιοχές με αποτέλεσμα την ραγδαία αυξηση της βίας, των κλοπών και διαρρήξεων.

    Άλλο πρωτόγνωρο φαινόμενο είναι η ισλαμοποίηση της Αθήνας, με φαινόμενα μαζικών προσευχών σε δημόσιους χώρους, αλλά και τις γνωστές βιαιοπραγίες με πρόσχημα τη βεβήλωση του κορανίου.

    Με λίγα λόγια, όποιος εναντιώνεται στη Σαρία ή στον ισλαμικό φονταμενταλισμό θα αντιμετωπίζει κατηγορίες για δημιουργία εχθροπάθειας.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 16:36 | Σπύρος

    Η γενιά μου δεν ήταν ρατσιστές. Ρατσιστές μας κάνατε εσείς, που με τις αποτυχημένες πολιτικές δεκαετιών, κάνατε τον τόπο μου ξέφραγο αμπέλι για τον κάθε λογής κατατρεγμένο. Θέλουμε τη χώρα μας πίσω και αυτό το εκφράζουμε δημόσια, προφορικά και γραπτά.
    Αντί για τα στόματα, κλείστε τα σύνορα.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 15:38 | ΠΑΝΟΣ

    Αν πραγματικά ενδιαφερόταν το κράτος για τους (λαθρο)μετανάστες, τότε θα φρόντιζε να έχουν και αυτοί αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης (= οικονομική ευμηερία και για τους Έλληνες). Με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες αυτό απέχει πολύ από την πραματικότητα.
    Είναι φανερό ότι άλλοι είναι οι στόχοι τους.
    Θέλουν να αλλοίωσουν τη σύσταση του εκλογικού σώματος επειδή ξέρουν ότι στις εκλογές θα φύγουν με τις κλωτσιές. Για να το πετύχουν αυτό χρειάζεται να δώσουν ιθαγένεια σε εκατομμύρια ξένους να δημιουργήσουν μία πολυπολιτισμική κοινωνία, μοντέλο απολύτως χρεοκοπημένο στα προηγμένα θεσμικά και οικονομικά κράτη της Ευρώπης.
    Ποσώς τους ενδιαφέρει για τους (λαθρο)μετανάστες.

    Γι’ αυτό, το κράτος, μέρα με την ημέρα, θα γίνεται ολοένα και πιο ανεκτικό απέναντι στους (λαθρο)μετανάστες και ολοένα πιο απάνθρωπο απέναντι σε κάθε συναλλαγή που θα έχουν οι Έλληνες μαζί του, καθώς επίσης και σε κάθετι ελληνικό, πατριωτικό και ορθόδοξο (ποιοτική ελληνική παιδεία, γλώσσα, θρησκεία, ιστορία, οικογένεια).
    Ντροπή στο λαό μας που έφτασε στο επίπεδο αυτό.
    Δυστυχώς, τα χειρότερα έπονται…

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 15:16 | Δημήτριος Αποστολάκης

    Να απαγορευτεί εδώ και τώρα το Ταλμούδ για το μίσος που ξερνάει εναντίον του Χριστού και των Χριστιανοών!!!Το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα έκτρωμα που μόνο ο Γκέμπελς θα μπορούσε να συντάξει.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 15:17 | sartr

    Πόσα σχόλια δεν δημοσιεύονται, άραγε;

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 15:36 | Κώστας

    Μετά το εκπληκτικό νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών, το οποίο οδήγησε στη συμφόρηση των νεκροτομείων και των νοσοκομείων εξαιτίας της δράσης των ευεργετηθέντων αλλοδαπών με τα Καλάσνικωφ, ο κ.Καστανίδης ξαναχτυπά με νέο πόνημα. Δεν θα το σχολιάσω άρθρο προς άρθρο γιατί πραγματικά είναι μάταιο. Η απόφαση είναι ειλημμένη. Εδώ ο ελληνικός λαός και ειδικά οι κάτοικοι του Κέντρου των Αθηνών ζουν κυριολεκτικά στο Μπρονξ της Ευρώπης, η παρούσα κυβέρνηση συνεχίζει το θεάρεστο έργο της. Το μόνο που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: μόλις πέσετε από την εξουσία, πράγμα που δεν πρόκειται να αργήσει και πολύ, πραγματικά πιστύετε ότι θα μείνει εν ισχύ έστω και ένα από τα ερασιτεχνικά νομοσχέδια που έχετε ψηφίσει;

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 15:59 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

    Μιας και έχω την ευκαιρία να συνομιλώ με το ίδιο το Υπουργείο Δικαιοσύνης, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την ενότητα «σκοπός» αυτού του νόμου, που θέλετε να ψηφίσετε.
    Κ. Υπουργέ, πώς μπορούμε να συζητούμε για ένα νόμο και πώς μπορεί να δίνουμε σημασία σε κάθε επι μέρους άρθρο ενός νόμου, ο οποίος έχει σαν αποκλειστικό σκοπό την ΠΡΟΔΟΣΙΑ και την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της Ελλάδας.Την διάλυση της χώρας την καταφέρατε. Τώρα θέλετε απλά να μην μιλούμε για τουσ ξένουσ. Με αυτό σαν δεδομένο, ποιά αξία έχει η δημόσια αυτή διαβούλευση; Για κάθε αληθινό Έλληνα είναι ντροπή να μιλάει για το θέμα αυτό.Να ξέρετε οτι οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θέλουν το νόμο αυτό αλλά δεν θέλουν και τους ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 14:20 | Απόλλων

    Κατάπτυστον! Οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ιδέα πιο βαθειά από τα δήθεν πρωτοποριακά σας σχέδια μικρόψυχοι πολέμιοι της ΕΛΛΑΔΑΣ! Να φυγέτε μιαρά γένη και να πάτε με τους »αδελφούς»σας να ζήσετε στις όμορφες χώρες τους. Αμάν πια! Δε θα εξαφανίσετε το ελληνικό στοιχείο πέρνωντας τέτοια νομοσχέδια κατά των ΕΛΛΗΝΩΝ!

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 14:17 | ‘Αγγελος Μ.

    Άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος: « Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

    Οι επαναλήψεις βοηθάνε!!!

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 13:29 | Γιάννης

    Αυτό είναι ένα φασιστικό νομοσχέδιο.
    Αν αυτή είναι η δημοκρατία που θέλετε να την χαίρεστε!
    Προωθείτε τη φίμωση του λόγου.
    Περήφανοι που είμαστε Έλληνες θα είμαστε πάντα όμως και δεν θα μπορέσει να μας λογοκρίνει κανείς.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 13:38 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΛΗΣ

    Παντα γνωριζα οτι εσεισ οι <> φοβαστε τισ ιδεεσ μασ και δεν θελετε να ακουγονται.Φυσικα δεν θα πειραξετε ποτε τουσ αναχικουσ που συνεχεια καινε ελληνικεσ σημαιεσ και βεβηλωνουν εκκλησιεσ.Φερνετε αυτον τον νομο για να χτυπησετε τουσ εθνικιστεσ.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 13:56 | Nikos

    Πως μπορει αυτο το νομοσχεδιο να καταπολεμισει τον ρατσισμο οταν το ιδιο ειναι ρατσιστικο προς τους ελληνες?

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 13:17 | Θανασης Κ.

    Προχθες μιλουσα με τον Πακιστανο γειτονα μου και μου ειπε, επειδη με συμπαθει πολυ, να μην τολμησω ποτε να περασω απο την Μενανδρου οποιαδηποτε ωρα της ημερας. Δεν του αρεσει που εγινε γκετο το κεντρο της Αθηνας αλλα ετσι ειναι πια τα πραγματα. Ανησυχει και ο ιδιος αφου δεν εχει δουλεια πια ουτε υπαρχει και για τα αδερφια του. Μαλιστα αναρωτιεται για ποιο λογο να αφηνουν να ερχονται ακομα περισσοτερη μεταναστες στην Ελλαδα αφου δεν υπαρχει μελλον και ειναι πια χειροτερα απο τις πατριδες τους! Ξερει οτι ολοι αυτοι οι επιπλεον μεταναστες που ερχονται καθημερινα αυξανουν το αισθημα ξενοφοβιας και το ομολογει οτι δεν αρεσει σε κανεναν να βαφτιζονται ολοι τους ως εγκληματιες.

    Το κυριοτερο μου ειπε οτι ολοι οι πολιτικοι ειναι ψευτες και απατεωνες οχι μονο στην χωρα τους αλλα και εδω στην Ελλαδα.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 13:14 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ
    ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΞΕΤΕ !

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 12:33 | ΓΙΩΡΓΗΣ

    Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι απολύτως καταδικαστέος, αλλά το νομοθέτημα αυτό αλληθωρίζει, γιατί βλέπει ως ρατσιστές τους Έλληνες.

    ΟΧΙ, κύριοι, δεν είναι ρατσιστές οι Έλληνες. Οι Έλληνες προσπαθούν να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα από την αθρόα και ΠΑΡΑΝΟΜΗ είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Την άποψη αυτή εξέφρασε και ο Υπουργός που εισηγείται την κατασκευή ΦΡΑΚΤΗ στον Έβρο.

    Με αυτό το νομοθέτημα θα συμβεί το εξής ΠΑΡΑΔΟΞΟ:
    Εάν π.χ. ένας Έλληνας υπουργός χαρακτηρίσει μετά την ψήφιση του νομοθετήματος «κοπρίτες κ.λ.π.» κάποιους Έλληνες, αυτό θα θεωρηθεί ως ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ άποψη.
    Εάν π.χ. ένας Έλληνας υπουργός χαρακτηρίσει μετά την ψήφιση του παρόντος νομοθετήματος «κοπρίτες κ.λ.π.» κάποιους λαθρομετανάστες, αυτό θα θεωρηθεί ως ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 12:02 | A. Papathanasiou

    Κύριε υπουργέ,
    αρχικά συγχαρητήρια για τη πρωτοβουλία, είναι κάτι που έπερεπε να έχει συμβεί εδώ και καιρό.
    Κατ’αρχάς θέλω να ρωτήσω γιατί κάποιες μορφές και όχι όλες (αναφέρομαι στο τίτλο «Καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου»). Στο Αρθρο 1 λέτε με σαφήνεια ότι σκοπός είναι η καταπολέμηση *ιδιαίτερα σοβαρών μορφών και εκδηλώσεων*, οπότε γιατί όχι και στον τίτλο. Επίσης, αντί για ρατσισμό και ξενοφοβία, καλό θα ήταν να αναφερθείτε και σε «διακρίσεις», όρος γενικός που καλύπτει όμως και τις υπόλοιπες ομάδες (π.χ. γενετήσιος προσανατολισμός, αλλά αυτό θα το σχολιάσω στο άρθρο που του αναλογεί).

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 12:01 | Δημήτρης

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
    ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ.
    ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.
    ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.
    ΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.
    ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ.
    ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ.
    ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ.
    ΣΧΗΜΑ ΟΞΥΜΩΡΟ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ…. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ.
    ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ.ΟΤΙ ΑΛΟΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ.
    ΜΠΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.
    ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΥΒΡΙ
    ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΠΕΣΕΙ ΣΕ ΑΤΗ
    ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.
    ΚΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ.

    Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 12:21 | ΗΛΙΑΣ

    Πολύ ωραίο το νομοσχέδιο. Μόνο όταν το ψηφίσετε μην ξεχάσετε να βάλετε φυλακή και τον Τατσόπουλο, τον Βερεμή και όλο το συνάφι του ΣΚΑΙ γιατί είναι ρατσιστές κατά των Ελλήνων ηρώων.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 11:42 | Νικος Αργυριου

    @Διαγόρας ο Μήλιος (25 Φεβρουαρίου 2011, 09:00)ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΟΥ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΚΑΤΑΦΕΡΕΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ (ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΒΛΑΚΕΣ) ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΑΞΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟΣ!!! ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΑ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΟΛΑΣ, ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΣΑΦΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΟΣΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ!!! ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΔΕ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΕ ΑΝΑΠΟΔΑ…

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 10:32 | Κωνσταντινος

    Ενα εχω να πω…Λυπαμαι πολυ που σας ψηφισα και κανεις σας δεν με κανει να νιωσω ασχημα η μειονοτητα που ειμαι ΕΛΛΗΝΑΣ. Εις το επανιδειν…στις επομενες εκλογες.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 10:09 | Μανος

    Ρατσιστης ειναι οποιος δημιουργει τις συνθηκες ετσι ωστε να γεμιζουμε παρανομους μεταναστες που δεν τους καλεσε κανεις και μετα να σου περναει ενα νομο φιμωσης του ντοπιου πληθυσμου, ωστε να μην μπορεις να μιλησεις κιολας…

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 10:41 | Στέφανος Μπεληγιάννης

    Όταν γράφθηκα στο opengov γράφθηκα για να βοηθήσω «κατά δύναμιν» το νομοθετικό έργο της χώρας μου και θεωρούσα τιμή μου να συμβάλω κι εγώ στην πρόοδο και ανόρθωση της χώρας μου από την στάχτη που η προηγούμενη Κυβέρνηση άφησε και αυτό το εννοώ.
    Όμως πρέπει να παραδεχθώ ότι μέχρι σήμερα δεν έχω βρεί ΕΝΑ νομοσχέδιο που να συμφωνώ μαζί του με εξαίρεση το Νομοσχέδιο της Μπιρμπίλη για την εκτός σχεδίου δόμηση το οποίο θα έβαζε «κάποια» τάξη στην εκτός σχεδίου δόμηση ενάντια στα συμφέροντα «ορισμένων». Έ αυτό το νομοσχέδιο ήταν το μόνο που η Ελληνική Βουλή ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ!
    Επομένως τα συμπεράσματα είναι αυτόματα…
    Ή δεν κατανοώ πλήρως τις «αγαθές» προθέσεις της κυβέρνησης ή διαφωνώ πλήρως με την διακυβέρνηση της χώρας μου και επομένως κατά τίς εκλογές εξηπατήθην (αφού γνωρίζω πολύ καλά τις υποσχέσεις που προεκλογικά μου δόθηκαν για να ψηφίσω)!
    Το γεγονός αυτό με παρακίνησε να προσπαθήσω να διαπιστώσω μήπως παρόλα αυτά φταίει κάτι με μένα.
    Ε! λοιπόν κύριοι πρέπει να σας ευχαριστήσω θερμότατα… αφού με αυτό το νομοσχέδιο με «βγάλατε» από τό βάσανο να ψάχνω άδικα στο τί φταίει με μένα.
    ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ! ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ! ΕΣΕΙΣ ΜΑΙΝΕΣΘΕ!
    Δείτε τί κύμα διαμαρτυρίας ξεσηκώσατε! Είναι όλοι αυτοί «ρατσιστές»; Δεν νομίζω… οι άνθρωποι έχουν απηυδίσει από την δική σας «εγκατάλειψη».
    Δείτε πόσο «αδιάφορα» από το κοινό αίσθημα νομοθετείτε!
    Δείτε (με το νομοσχέδιο Μπιρμπίλη) πόσο «ενδιαφέρεστε» για τα συμφέροντα ορισμένων αλλά και τα ειδικά σας.
    Για να δούμε θα τολμήσετε να συνεχίσετε να νομοθετείτε κάτω από αυτές τις σαθρές «αρχές»;

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 10:52 | Πετρος

    Ψηφίζετε έναν φασιστικό νόμο, γιατί ξέρετε οτί Ελληνική κοινωνία είναι στα όρια της, είναι καθημερινό φαινόμενο σε διάφορες εκπομπές Έλληνες
    να αναθεματίζουν τους λαθρομετανάστες για τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας,σε κάποια χωριά πήραν τα όπλα και το ίδιο θα γίνει και στην Αθήνα όταν μεταφερθεί το γκέτο σε κατοικημένες περιοχές.
    Κανέναν νόμο υπέρ του Έλληνα θα ψηφίσετε?Προφανώς τον έχετε μόνο για να τον ταράζετε στους φόρους και στις περικοπές… τώρα προσπαθείτε να προστατέψετε τους αυριανούς ψηφοφόρους σας!
    Επίσης δεν νομίζω οι Έλληνες πολίτες να σας ψήφισαν για να φτιάξετε μια πολυπολιτισμική κοινωνία

  • Γενικά είμαι κατά του περιορισμού της ελευθερίας του λόγου, όποια μορφή και να έχει αυτός.

    Θεωρώ ότι η επικρατούσα αντίληψη που θέλει την ελευθερία της έκφρασης να έχει κάποια όρια είναι πιθανότατα εσφαλμένη, και το σφάλμα της ενδεχομένως να είναι εντοπίσιμο ακόμα και στο περίφημο παράδειγμα ότι δήθεν δεν μπορείς να φωνάξεις χωρίς λόγο «φωτιά!» σ’ ένα κατάμεστο θέατρο. (Oliver Wendell Holmes, Jr, στην υπόθεση Schenck v. United States στο Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α. το 1919.) Για κάποιο λόγο ολόκληρος ο Δυτικός Πολιτισμός έχει εκλάβει αυτή την παροιμία ως αυτονόητη αιτιολόγηση για τη διά νόμου επιβολή ορίων στην (κατά τ’ άλλα) ελεύθερη έκφραση. Εγώ από την άλλη μεριά εξετάζω σοβαρά το ενδεχόμενο μια κοινωνία στην οποία θα ήταν αυτονόητο για τον πολίτη ότι πρέπει να κοιτάξει γύρω του για να διαπιστώσει με τα μάτια του αν υπάρχει πράγματι φωτιά πριν πανικοβληθεί να είναι πολύ καλύτερη από μια κοινωνία στην οποία ο πολίτης χάφτει αμάσητο το κάθε τι που φωνάζει ο κάθε άγνωστος φαρσέρ στο σκοτάδι, περιμένοντας από την πολιτεία με κάποιο μαγικό τρόπο να φροντίσει ώστε να μην υπάρχει φαρσέρ.

    Σε κάθε περίπτωση, είμαι σίγουρος για το ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι προληπτικοί, διορθωτικοί, κλπ. μηχανισμοί που η πολιτεία οφείλει να υλοποιήσει πριν σκεφτεί καν να προβεί στη διά του νόμου απαγόρευση κάποιου είδους έκφρασης. (Και το ίδιο ισχύει όχι μόνο για την έκφραση, αλλά και για άλλα πράγματα, όπως για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών: αν η πολιτεία διέθετε για την πρόληψη και την ενημέρωση για τα ναρκωτικά τόσους πόρους όσους διαθέτει αυτή τη στιγμή για την πάταξη της χρήσης τους, το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν θα υπήρχε.)

    θα ήθελα όμως να εκφράσω την έκπληξή μου για τον αριθμό των κακόβουλων, δογματικών, φανατισμένων, ξενοφοβικών και αυτοδίκαια μισαλλόδοξων σχολίων, και για τον άκρατο εθνικισμό, συντηρητισμό, και την ονειροφαντασία που διακρίνει την πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην παρούσα συζήτηση.

    Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι θεωρητικά μια πολύ καλή ιδέα, αλλά στην πράξη αφήνει τον μέσο (περίπου) Έλληνα να πει τη γνώμη του, κι έτσι φανερώνει τη διανοητική του στάθμη, η οποία είναι απογοητευτικά χαμηλή. Φανταστείτε δε, ότι το δείγμα του πληθυσμού που βλέπουμε εδώ είναι πιο πάνω από το μέσο όρο: αυτά τα άτομα ξέρουν να χρησιμοποιήσουν πληκτρολόγιο για να γράψουν, κουτσά-στραβά έστω, κείμενο. Οϊμέ!

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 09:30 | Αναστασία

    Απο όσο ζώ και γνωρίζω,ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα,όπου ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψή του ελεύθερα.Γνωρίζω οικογένειες που έχουν πέσει θύματα κλοπής απο αλλοδαπούς και ζούν με τρόμο και φόβο.Αλλοδαποί χωρίς χαρτιά…..που έρχονται στην χώρα μας,δεν βρίσκουν δουλειά,γιατί δυστυχώς δουλειά δεν υπάρχει ούτε για εμας τους Ελληνες,και τι να κάνουν? Πουλούν ναρκωτικά,κλέβουν,βιάζουν,σκοτώνουν για ελάχιστα ευρώ.Και εσεις που είστε το Υπουργείο Δικαιοσύνης μας λέτε»μην μιλάτε,μην εκφράζεστε ελεύθερα,μην αντιδράτε»και σας ρωτώ είναι σωστό αυτό?Είναι σωστό να υπάρχει πορνεία απο τις 9.00 το βράδυ απο τα Κ.Πατήσια έως το κέντρο απο μαύρες που πέφτουν στο αμάξι γυμνές….και να τις βλέπει ο γιός μου 3 χρονών παιδί? Αυτό πως το δέχεστε? Είναι σωστό να διακινούν ναρκωτικά μπροστά στα μάτια μας ?Είναι σωστό να νιώθεις ξένος στην ίδια σου την χώρα? Γιατί σε αυτή την χώρα γεννηθήκαμε,μεγαλώσαμε,πληρώνουμε φόρους ,όχι στο Πακιστάν,Κουρδιστάν,Αφγανιστάν,Νιγηρία,και οποιαδήποτε άλλη χώρα.Αν θέλετε να είμαστε πολυπολιτισμικοί,τότε να σταματήσουμε να πληρώνουμε φόρους στο Ελληνικό κράτος,να κάνει ο καθένας ότι θέλει απο όποια χώρα θέλει….γιατί οι λαθρομετανάστες δεν πληρώνουν τίποτα κύριοι και το μόνο που κάνουν είναι να ζούν εις βάρος μας….λυπάμαι πολύ αλλα ο Θεός τα βλέπει αυτά που γίνονται και θα κριθούμε όλοι….και εσεις……

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 09:40 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Κύριε Υπουργέ,
    Μένω άναυδος με τον φασιστικό νόμο εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης που πάτε να περάσετε σας θυμίζω την κλασσική ρήση του Βολταίρου «Μπορεί να μην συμφωνώ με ό,τι υποστηρίζεις. Μα θα υπερασπίσω μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να διατυπώνεις ελεύθερα τις απόψεις σου.»Αλλά ξέχασα και ο Βολταίρος είχε χαρακτηρισθεί αντισημίτης Σε λίγο θα κάνετε νόμους για ν απαγορεύεται να εκφράζεται οποιαδήποτε άποψη ενάντια στις στις θέσεις της κυβέρνησης.Ο ελληνικός λαός σας ψήφισε για να κάνετε τον Έλληνα Πολίτη να ευημερήσει και να βάλετε φυλακή τους καταχραστές πολιτικούς του δημοσίου χρήματος.Αντί να φέρετε λοιπον ενα καινούργιο νόμο περί ευθύνης υπουργών με αναδρομική ισχύ για να μπούν φυλακή οι επίορκοι πολιτικοί φέρνετε ενα νομοσχέδιο φίμωσης της ελευθερίας του λόγου.Και οπωσδήποτε ο ελληνικός λαός δεν σας έδωσε εξουσιοδότηση γιά πολυπολιτισμικά μοντέλα μκο που έχουν αποτύχει δια στόματος πρωθυπουργων παντου στην Ευρώπη.Δεν πάμε εμείς στις χώρες τους αυτοί έρχονται στην δικιά μας άρα οφείλουν ν ασπασθουν και να εναρμονισθούν τον πολιτισμό μας τα ήθη και έθιμα μας. Με λίγα λόγια το νομοσχέδιο σας μόνο ως όνειδος μπορεί να χαρακτηρισθεί.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 08:52 | Κώστας

    Δεν θα με κάνετε ποτέ να νιώσω ντροπή για το ότι γεννήθηκα ΕΛΛΗΝΑΣ. Ντροπή νιώθω μόνο γιατί σας ψήφισα.