Άρθρο 1 Σκοπός

Σκοπός του νόμου είναι η καταπολέμηση ιδιαίτερα σοβαρών μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου σύμφωνα με την Απόφαση-Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της 28ης Νοεμβρίου 2008 και την από 7 Μαρτίου 1966 Διεθνή Σύμβαση «περί καταργήσεως πάσης μορφής φυλετικών διακρίσεων» που κυρώθηκε με το Ν.Δ. 494/1970.

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 19:36 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Είμαι παιδί μεταναστών (από Έλληνες στη Γερμανία) και παντρεμένος με Αλβανίδα.
    Άρα το μόνο που δεν μπορεί κάποιος να μου επισυνάψει είναι ότι είμαι ρατσιστής.

    Καταρχήν θα συμφωνήσω ότι οι μετανάστες είναι άνθρωποι και πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους ανθρώπους αλλά έχω κάποιες σοβαρότατες επισημάνσεις τις οποίες απορώ πως όλοι εσείς οι ειδικοί δεν τις λαμβάνεται υπόψιν και άρα δικαιολογημένα σκεφτόμαστε ότι υπάρχει σκοπιμότητα από μέρους σας.

    1ον : Όλα τα σοβαρά κράτη πάντα λένε πόσους μετανάστες χρειάζονται και που τους χρειάζονται.
    Εμείς δεν ακούσαμε ΠΟΤΕ έναν αριθμό… ότι δηλαδή στην Ελλάδα χρειαζόμαστε 500.000 ή 1.000.000 ή 2.000.000 μετανάστες και μετά τέλος.
    Ακόμα και τη δεκαετία του 60 που πήγαιναν μετανάστες οι Έλληνες σε άλλα κράτη, είχαν τα κράτη αυτά ορίσει έναν συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών και αποκλειστικά αυτόν δεχόντουσαν… Ούτε έναν παραπάνω.
    Ορίστε επιτέλους τον αριθμό που αντέχουμε ως κράτος.
    Δεν αντέχουμε όλους τους μετανάστες του κόσμου!
    Αν δεν το κάνετε αυτό σημαίνει ότι επιδιώκετε, συγνώμη για την έκφραση, το μπάχαλο.

    2ον : Εφόσον αποφασίσετε τον αριθμό μεταναστών που αντέχουμε ως κράτος τότε θα πρέπει να δείτε και από ποια κράτη και σε τι ποσοστό από κάθε κράτος θα δεχτούμε.
    Δεν πρέπει να δημιουργηθούν μικρά νόμιμα κράτη μέσα στο κράτος μας.
    Τώρα υπάρχουν πολλά αλλά τουλάχιστον είναι ακόμα παράνομα!

    3ον : Όταν γίνουν τα 2 παραπάνω τότε όσους δεχτούμε θα πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθούν υγειονομικά και να τους δοθεί μετά μια κάρτα άδειας εργασίας στη χώρα.
    Ενημερωτικά όταν οι γονείς μου πήγαν μετανάστες στη Γερμανία το 1962 τους κάνανε έλεγχο μέχρι και στα δόντια.

    4ον : Για ένα χρόνο θα πρέπει να πάνε όλοι υποχρεωτικά σε ειδικό σχολείο ώστε να μάθουν τα βασικά της Ελληνικής γλώσσας και ιστορίας.

    5ον : Να τους γίνει σαφές πως όποιος διαπράττει παράνομες πράξεις, ανεξαρτήτως για το πόσο χρόνο βρίσκεται στη χώρα μας, θα εκτίει τη ποινή τους στη φυλακή για τη παράνομη πράξη που διατέλεσαι και αμέσως μετά θα απελάσεται.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ.

    Εφόσον λοιπόν γίνουν όλα τα παραπάνω τότε θα μιλούμε για ένα σοβαρό κράτος όπου πρώτα βάζει μία τάξη σε αυτό το θέμα και στη συνέχεια νομοθετεί για να προστατέψει τους νόμιμους μετανάστες.
    Οποιοσδήποτε νόμος χωρίς να μπει πρώτα μία τάξη ακόμα και για μένα που μόνο ρατσιστής δεν είμαι όχι μόνο δεν είναι σωστός αλλά είναι και ύποπτος για τις προθέσεις του εις βάρος της χιλιοταλαιπωρημένης χώρας μας.

    Ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να εκφραστώ και ελπίζω να διαβαστεί και να ληφθεί υπόψιν η γνώμη μου.

    Πρώτα να μπει τάξη και μετά οι νόμοι που θα τους προστατεύουν.

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 19:15 | ΠΑΝΤΑΖΗΣ Σπύρος

    Μήπως το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό εξ’ αρχής και δεν το είχαμε καταλάβει;
    Είναι δυνατόν να ποινικοποιηθεί η γνώμη; η ακραία γνώμη …
    Φοβούνται κάποιοι κάτι και θέλουν να το προλάβουν;
    Τι δουλειά έχει ο Ελληνικός λαός με αυτού του είδους τον φασισμό;

    Έτσι γουστάρω και αμφισβητώ. Ρισκάρω την προσωπικότητά μου. Και αν μεν αυτή δεν αξίζει, δεν έχει εκτόπισμα, …μικρό το καλό.
    Αν όμως έχει εκτόπισμα, άποψη, στοιχεία κλπ γιατί να μην τη ρισκάρω;Κι εσύ ποιός είσαι που θέλεις να με προστατεύσεις από μένα;

    Όχι, κε Καστανίδη, κε Παπανδρέου στο εξάμβλωμα σας αυτό.
    Εκτελείτε εντολές άλλου λαού κι άλλης θρησκείας.Όπως έκαναν πριν μόλις λίγα χρόνια η Πολωνία, η Ουγγαρία κατ’ εντολήν άλλων.Κρίμα σε όσους είχαμε πιστέψει στο (και πατριωτικό) ΠΑΣΟΚ.

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 19:18 | Maria

    Θα ήθελα ακόμα να προσθέσω ότι αν με την βούληση του λαου ηταν εδω οι αλλοδαποί..δεν θα υπήρχε ξενοφοβία.Επειδή απλα δεν φοβασαι κατι που εσυ φέρνεις στην Ελλάδα.Μήπως εσείς δεν είστε δημοκρατικοί?
    Μήπως σκοτώνετε τη ελευθερία λόγου,έκφρασης άρα και την δημοκρατία στη Ελλάδα?

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 19:21 | Maria

    1)Eγώ θα ήθελα να ρωτήσω ποιος ο σκοπος του συγκεκριμένου νομοσχεδίου;ποιος ο δημιουργος;και ποια η αιτία;
    2)Θα μπορώ να λέω ελέυθερα την παροιμία τον αραπη κα αν τον πλενεις το σαπουνι σου χαλας;.Η οποία δεν εχει ρατσιστικό σκοπό αλλα θέλει να δείξει μια πράξη που γίνεται χωρίς αποτέλεσμα.
    3)Θα μποργω να ασκήσω δίωξη στον κ.Παγκαλο που πριν ενα μηήνα ειχε δηλώσει-οι Έλληνες πρέπει να γίνουν οι νέοι αλβανοί και να δουλέυουν σαν αλβάνοι;
    4)Αναρωτιόμουν αν πρέπει να γινουν εκλογές η θα πρεπει να παραμεινετε στην κυβέρνηση της χώρας για το καλό της.Τελικά δεν θα πω καθόλου που κατέληξα.Θα πω μόνο οτι ουτε σημειώσεις δεν θέλω απο την πασπ απο πια!

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 18:30 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    Προφανώς ένα τέτοιο νομοθέτημα ΚΑΤΑΠΑΤΕΙ την ελευθερία του λόγου. Ευτυχώς που δεν μπορείτε να ποινικοποιήσετε και την σκέψη μας, γιατί θα το είχατε ήδη πράξει !

    Και ποια θα είναι η «τιμωρία» ; Όποιος εκφραστεί «ρατσιστικά», να μπαίνει φυλακή ; Να του κόβεται η γλώσσα ; Να του απαγορεύεται το «ομιλείν» για 2 χρόνια ; Να πληρώνει πρόστιμο ;

    Μήπως μας κάνετε πλάκα ; Οι Έλληνες δεν ήταν ρατσιστές μέχρι πριν μερικά χρόνια που ζούσανε σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, συνυπάρχοντας και με αλλοδαπούς, που όμως ήταν σε λογικό αριθμό και προπαντός δεν δημιουργούσαν (στην πλειοψηφία τους) προβλήματα.

    Από τη στιγμή όμως που οι ανίκανες κυβερνήσεις των τελευταίων 2 δεκαετιών επέτρεψαν την αθρόα εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, τι περιμένετε ; Περιμένετε οι Έλληνες να το δουν αυτό με καλό μάτι ; Εσείς με τις πράξεις σας μας κάνετε ρατσιστές και όσο πιο πολύ θα μας χαρακτηρίζετε και θα μας αντιμετωπίζετε ως τέτοιους, τόσο περισσότερο θα μας δυναμώνετε αυτό το αίσθημα.

    Να φέρω και ένα παράδειγμα ορθής απονομής δικαιοσύνης, για να γίνω καλύτερη αντιληπτή.

    Πριν λίγα χρόνια συνελήφθη ένας Αλβανός ο οποίος είχε κλέψει ένα αγροτικό αυτοκίνητο και μάλιστα το είχε τρακάρει, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημιά στον Έλληνα ιδιοκτήτη του οχήματος. Όταν αυτός ο τύπος λοιπόν συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, το δικαστήριο απεφάνθη ότι η δίκαιη τιμωρια του Αλβανού ήταν η …απέλασή του ! Που σημαίνει ότι απλώς τον πάμε σπίτι του με δικά μας έξοδα, και εκείνος με 1η ευκαιρία θα επανέλθει, συνεχίζοντας ανενόχλητος το «θεάρεστο» έργο του. Πείτε μας από την απόφαση αυτή του δικαστηρίου, πως θα συμμορφωθεί ο ληστής ; Τι θα τον αποτρέψει από την επανάληψη τέλεσης παρόμοιου αδικήματος ; Προφανώς, χάρη στην εξυπνάδα του νομοθέτη, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

    Το ωραίο είναι, πως όταν ο ιδιοκτήτης του αγροτικού, στο άκουσμα της απόφασης, διαμαρτυρήθηκε για το ποιος θα του πληρώσει τη ζημιά που υπέστη το όχημα του εξαιτίας του ληστή, η δικαστίνα τον επέπληξε και τον έδιωξε από την αίθουσα… ΩΡΑΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ !

    Καλή η πλάκα σας λοιπόν, αλλά ας σοβαρευτείτε επιτέλους κάποτε, γιατί άλλα είναι τα πρωτεύοντα που πρέπει να αλλάξουν και όχι αυτά τα ψευτοπροοδευτικά που μας προωθείτε.

    Και στην τελική, αν θέλετε να ελέγξετε φαινόμενα ρατσισμού στη χώρα μας, ΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ και να στέλνετε αμέσως πίσω όλους όσους εισβάλλουν ανεξέλεγκτα και καθημερινά στη χώρα μας. ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

    Είναι πραγματικά γελοίο να μας κάνετε εσείς που τόσα χρόνια είσαστε στην πολιτική, μαθήματα ηθικής, τιμιότητας, αλληλοσεβασμού, δικαιοσύνης !

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 18:31 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΧΩ.
    ΒΓΑΛΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ????
    ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΩΣΕΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΝΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΜΠΑΜ Ε???
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΟΜΟ…
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
    ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ…
    ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΑΤΕ…

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 18:38 | Ασκούμενος

    Ως σκοπός αναφέρεται «η καταπολέμηση ιδιαίτερα σοβαρών μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας..».
    Δεδομένου ότι το νομοσχέδιο κινείται στα πλαίσια αντίστοιχης νομοθεσίας «hate speack» της Γερμανίας θα πρέπει να αποσαφηνιστεί:
    α) Ποια η έννοια της ιδαίτερης σοβαρής μορφής και πως διακρίνεται από την σοβαρή μορφή εκδήλωσης ρατσισμού και ξενοφοβίας. Ακόμα και αν υπάρχει μια κοινή αντίληψη σε γενικές γραμμές θα πρέπει να υπάρξει εξειδίκευση εννοιολογική.
    β) Η χρήση των εννοιών ρατσισμού και ξενοφοβίας στη παράγραφο του σκοπού είναι μη ορθή καθώς το σ/ν μιλάει για θρησκευτικές πεποιθήσεις και γενετήσιο προσανατολισμο που ουδόλως ταυτίζονται με τον ρατσιμό (ήτοι φυλλετική διάκριση) και την ξενοφοβία (ήτοι φόβος για τον ξένο και όχι το ξενικό)
    γ) ενδεχόμενη χρήση της έννοιας μίσος εκ του hate speach να ήταν πληρέστερη.

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 17:08 | Κώστας Δήμου

    Κοιτάξτε τι λέει ο κόσμος και μην κάνετε του κεφαλιού σας!

    http://www.addpoll.com/results?61093

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 16:30 | Ελληνιδα

    Σας ψηφισαμε για να εκπροσωπειτε την Ελλαδα και τον λαο της, οχι για να κινειστε εναντιον μας. Αν σας λεει κατι αυτη η προταση κι αν δεν εχετε τυφλωθει τελειως, αναλογιστειτε τι κανατε μεχρι τωρα και τι σκοπευετε να κανετε. Να σας θυμησω ή να σας ενημερωσω πως ενα καλο να κανεις στους Ελληνες θα σε ανταμειψουν με χιλια!! Θυμηθειτε γιατι εισαστε στη θεση που εισαστε!!! Νιωστε λιγο Ελληνες!!

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 15:07 | Γεωργία Κ.

    Κατάπτυστο νομοοσχέδιο. Στο λίκνο της δημοκρατίας δεν επιτρέπεται η φίμωση της αληθείας.

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 15:45 | Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

    Το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα βήμα προς την επιβολή ολοκληρωτικού καθεστώτος. Τέτοια λογοκρισία είχαμε να τη δούμε από την εποχή της χούντας των συνταγματαρχών. Στο εξής θα μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα μόνο για τον καιρό, γιατί συζητώντας οτιδήποτε άλλο, μπορεί να μας ξεφύγουν φράσεις που επισείουν ποινικές κυρώσεις. Μερικά παραδείγματα:

    Προτιμώ τις ξανθές από τις μελαχρινές.
    Το κινέζικο φαγητό μου ανακατεύει το στομάχι.
    Η μουσική ραπ μου προκαλεί πονοκέφαλο.
    Από τότε που χώρισα η ζωή μου έγινε μαύρη.
    Έγινε Τούρκος από το θυμό του.
    Σαν τους Γύφτους ζούμε εδώ μέσα.
    Δεν είμαι η Φιλιππινέζα σου.

    Γι’ αυτό πιστεύω ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κόψει αυτό το νόμο ως αντισυνταγματικό, βάσει του άρθρου 5 του Συντάγματος.

    Αν ένας ξένος θέλει να γίνει αποδεκτός, αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο με την προσωπική του αξία, όχι με νομοθετικές ρυθμίσεις. Αν ο άλλος είναι εγκληματίας δεν έχουμε καμία υποχρέωση να τον σεβόμαστε! Το μόνο δικαίωμα που έχουν οι δολοφόνοι, ληστές, βιαστές κ.λπ. είναι ένα κελί στη φυλακή. Γι’ αυτό λοιπόν, επειδή αυτά τα μπουμπούκια αυξάνονται διαρκώς, πρέπει να μεριμνήσετε για την κατασκευή καινούργιων φυλακών επειγόντως, αντί να τους βγάζετε έξω επειδή λέει στριμώχνονται! Από 12.000 που είναι τώρα, πρέπει να μπούνε μέσα τουλάχιστον οι διπλάσιοι για να αποκατασταθεί η τάξη.

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 15:46 | Αλέξανδρος Συράκος

    Κανείς σώφρων άνθρωπος δεν επιδοκιμάζει τον ρατσισμό και κάποια από αυτά που εμπεριέχονται στον προτεινόμενο νόμο είναι αυτονόητα. Όμως νομίζω ότι η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής όπου εμφανίζεται αυτός ο καινούριος νόμος είναι ακατάλληλη ώστε ο νέος νόμος μάλλον ωθεί προς το ρατσισμό παρά τον αποτρέπει, όπως φαίνεται και από τα περισσότερα σχόλια που έχουν αναρτηθεί σε αυτή τη διαβούλευση.

    Ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη εποχή όπου καλλιεργείται ένα κλίμα «ρατσιστο-φοβικής» υστερίας, όπου ο ρατσισμός θεωρείται το υπέρτατο έγκλημα. Το κλίμα αυτό διαδίδεται από τις χώρες της Δύσης, για διάφορους λόγους, μερικοί από τους οποίους κατά τη γνώμη μου είναι:

    Α) Οι χώρες της Δύσης είχαν παράδοση ρατσισμού, όπου κατείχαν ξένες χώρες («αποικίες») και τις εκμεταλλεύονταν ουσιαστικά κλέβοντας τα αγαθά τους και μεταχειριζόμενοι τους κατοίκους ως δούλους. Επειδή οι κατεχόμενοι λαοί ήταν λιγότερο προοδευμένοι σε τομείς όπως η τεχνολογία, η οργάνωση και η παιδεία, και ίσως επειδή σε κάποιες περιπτώσεις τα έθιμα και η θρησκείες τους ήταν χαμηλής ηθικής στάθμης, στις αποικιοκρατικές χώρες διαδόθηκε η αντίληψη ότι οι λαοί αυτών των χωρών είναι φυλετικά κατώτεροι. Ειδικά στις Η.Π.Α. που είναι ο ηγέτης της παγκοσμιοποίησης, μέχρι σχετικά πρόσφατα οι αντιλήψεις αυτές ήταν υιοθετημένες και από το ίδιο το κράτος, που θεωρούσε τους μαύρους ώς φυλετικά κατώτερους, άξιους μόνο για δούλους των λευκών, νομοθετώντας διαφορετικούς νόμους για τους μαύρους και διαφορετικούς για τους λευκούς. Κάποια υγιή τμήματα των κοινωνιών των χωρών αυτών αντέδρασαν και με μεγάλους αγώνες κατάφεραν την κατάργηση αυτών των διακρίσεων (τυπικά τουλάχιστον). Η σημερινή αντιρατσιστική υστερία λοιπόν είναι ως ένα βαθμό αποτέλεσμα των (δίκαιων) αυτών αγώνων και των τύψεων των Δυτικών κοινωνιών για την προηγούμενη ρατσιστική και αποικιοκρατική συμπεριφορά τους. Μάλλιστα οι ίδιοι οι πρώην ρατσιστές σήμερα παρουσιάζονται ως οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Β) Επίσης συνέβαλλε σημαντικά ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος, το ολοκαύτωμα των Εβραίων που είχε ρατσιστικά κίνητρα, η φρίκη της ανθρωπότητας μπροστά σε αυτό το φοβερό έγκλημα, και η σημερινή μεγάλη δύναμη της Εβραϊκής κοινότητας στην Αμερική (διότι και άλλοι λαοί έχουν υποστει ολοκαυτώματα – όπως και εμείς – τα οποία όμως δεν προβλήθηκαν τόσο πολύ).

    Γ) Οι σημερινές καπιταλιστικές δυνάμεις έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι προτιμότερο να αυξάνουν τον αντιρατσισμό και την ομογενοποίηση των ανθρώπων παρά το ρατσισμό. Χτυπώντας τις παραδόσεις και την θρησκεία και την εθνική συνείδηση, καταστρέφουν την κοινωνική συνοχή και με αυτή την τακτική «διαίρει και βασίλευε» καλλιεργούν την μοναξιά και την αποξένωση των ανθρώπων, στις οποίες προτείνουν ως αντιστάθμισμα τον καταναλωτισμό, απ’ όπου αυτές οι ίδιες καπιταλιστικές δυνάμεις έχουν κερδος. Πρόκειται για μια σύγχρονη μορφή δουλείας. Αλλά όμως και στα Κομμουνιστικά καθεστώτα πολλές φορές καλλιεργήθηκε ο αντιρατσισμός για να χτυπηθεί η εθνική συνείδηση και η θρησκεία που ήταν εμπόδια για την επικράτηση του Κομμουνισμού.

    Δεν είναι λοιπόν σωστό στην Ελλάδα να αφήνουμε να καλλιεργούνται τέτοιες αντιρατσιστικές υστερίες – μόδες που μας έχουν έρθει από το εξωτερικό. Έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε. Η Ελλάδα ουδέποτε είχε αποικίες στην Αφρική, στην Ινδία, κλπ., δεν πούλησε εκατομμύρια ανθρώπους ως σκλαβους ούτε αφάνισε εκατομμύρια Ινδιάνους για να τους πάρει τη γη. Ίσα-ίσα που κατέχουμε μια πολύ μικρή χώρα, που συνέχεια συρρικνώνεται ανά τους αιώνες (εννοώ τη γεωγραφική περιοχή του Ελληνισμού και όχι τα σύνορα του κράτους). Πρέπει λοιπόν χωρίς τύψεις να προστατεύσουμε αυτή τη μικρή χώρα που μας έχει απομείνει, και η ευθύνη γι’αυτό βαρύνει κυρίως τους πολιτικούς, οι οποίοι μόνοι τους την ζήτησαν και την ανέλαβαν. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, αλλά όπως ο καθένας μας στο σπίτι του έχει περισσότερα δικαιώματα από τους υπόλοιπους, έτσι πρέπει και ο κάθε λαός στη χώρα του να έχει περισσότερα δικαιώματα από τους υπόλοιπους. Αλλιώς τι πρέπει να γινει; Να έρχονται αλλοδαποί μετανάστες σε μια χώρα και να αναγκάζονται οι ίδιοι οι κάτοικοι της χώρας αυτής να γίνονται μετανάστες σε άλλες χώρες;

    Οι Έλληνες γενικά δεν ήταν ποτέ ρατσιστές και πάντοτε ήταν εύσπλαχνοι και είχαν συμπάθεια προς τους λαούς που υπέφεραν ή καταπιέζονταν. Τα φαινόμενα που αναφέρονται στην αιτιολόγηση του παρόντος νόμου, οφείλονται στη μεγάλη ανασφάλεια που αισθάνονται πλέον οι Έλληνες και όχι σε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα ρατσισμού ή σε κάποια εσωτερική κακία ρατσισμού που ενδημεί στους Έλληνες και η οποία πρέπει να χτυπηθεί με φυλακίσεις, με πρόστιμα κλπ. Οι Έλληνες βλέπουν ότι από τη 10ετία του ’90 υπάρχει μεγάλη εισροή μεταναστών με αντίστοιχη αύξηση της εγκληματικότητας και υποβάθμιση της ζωής των Ελλήνων (φταίμε κι εμείς βέβαια γιατί δεν καταδεχόμαστε να κάνουμε κάποιες δουλειές, ή προτιμούμε να προσλάβουμε τον αλλοδαπό με ένα κομμάτι ψωμί). Παράλληλα οι κυβερνώντες φαίνονται μάλλον να ευνοούν αυτά τα μεταναστευτικά ρεύματα παρά να προσπαθούν να τα αποτρέψουν, και δίνουν την εντύπωση ότι συμπλέουν με τις σύγχρονες τάσης της παγκοσμιοποίησης για κατάργηση της Θρησκείας, των παραδόσεων, και της συναίσθησης του έθνους, και για ενίσχυση του άκρατου καταναλωτισμού και του ξεπουλήματος των πάντων στους ισχυρούς. Πλέον απειλείται η ίδια η ύπαρξη του έθνους, διότι αν σκεφτεί κανείς ότι ο μέσος ρυθμός γεννήσεων στην Ελλάδα είναι σχεδόν 1 παιδί ανά οικογένεια, αυτό σημαίνει ότι κάθε νέα γεννιά έχει τον μισό πληθυσμό από την προηγούμενη! Με το ρυθμό αυτό, και την αντίστοιχη εισροή μεταναστών, οι οποίοι δεν απορροφούνται από την Ελληνική κοινωνία (η οποία πλέον ούτως ή άλλως χάνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, θρησκεία, παραδόσεις κλπ. ενώ αντίθετα οι μετανάστες τα διατηρούν) πλέον σε λίγες δεκαετίες η Ελλάδα θα είναι παρελθόν και θα υπάρχει μόνο στα βιβλία.

    Σε αυτά τα τεράστια προβλήματα πρέπει λοιπόν να σκύψουν οι κυβερνώντες αντί να ασχολούνται με επιφανειακά και υποκριτικά θέματα σαν κι αυτό που πραγματεύεται ο παρών νόμος. Ο Ελληνισμός βρίσκεται σε μια από τις πιο δύσκολες εποχές του και αυτοί βρίσκονται στο τιμόνι – ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Αν δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα ας παραιτηθούν. Τελικά όμως αυτοί οι ίδιοι οι κυβερνώντες φαίνεται ότι ίσως είναι το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος – ο λαός βέβαια δεν είναι άμοιρος ευθυνων. Όταν οι ίδιοι οι κυβερνώντες σηκώνουν τα χέρια ψηλά και μοιρολατρικά αναφέρουν απλά ότι «η χώρα μας βρίσκεται σε μετάβαση σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία» λες και αυτό είναι κάτι καλό, τότε τι να πει κανείς; Ή όταν δίνουν στους αλλοδαπούς δκαίωμα ψήφου χωρίς να είναι πολίτες της χώρας; Το έθνος μας δεν έχει καμία τύχη.

    Και μιλώντας για υποκρισία, υπάρχουν πράγματι και φαινόμενα ρατσισμού στην Ελλάδα που πρέπει να παταχθούν, δεν είναι όμως αυτά που περιγράφονται σε αυτό τον νόμο. Πρόκειται για τη μαύρη εργασία, όπου οι αλλοδαποί χρησιμοποιούνται ως δούλοι για ένα κομμάτι ψωμί, και τους απειλούν ή τους επιτίθενται οι εργοδότες τους. Και ακόμα χειρότερα το εμπόριο λευκής σαρκός όπου αλλοδαπές γυναίκες εξαναγκάζονται στην πορνεία. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ για τα οποία όμως τα κράτος φαίνεται να αδιαφορεί, ενώ αντίθετα για το θεαθήναι βγάζει υποκριτικούς νόμους σαν τον προτεινόμενο.

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 15:14 | Nikolaos Mourikis

    I Dimokratia diepete apo nomous diaforetika den pegete dimokratia ala anarhia .Giaft kathe politis pou diameni se mia hora Gigenis i alodapos ofili na tou tiri diaforetika gia tous gigenis i filaki ke gia tous alodapous apoki pou irthan

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 15:31 | ΜΑΡΙΟΣ

    Έγραψα πριν δύο ημέρες. Εχθές το βράδυ εγώ και ένας φίλος μου δεχθήκαμε επίθεση από δύο αλλοδαπούς που μας πήρασν λεφτά και κινητά. Αστυνόμευση μηδέν αλλά βέβαια τα αντιρατσιστικά μέτρα έχουν προτεραιότητα. Δε λέω βέβαια πως όλοι οι ξένοι είναι κλέφτες, αλλά ειχα δίκιο. Δεν είναι όλοι τους καημένοι και αξιαγάπητοι, κύριο των ΜΚΟ

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 15:26 | βαγγελης

    ΠΟΛΛΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΔΡΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 14:35 | ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

    ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ…ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΤΕ!!!
    ΓΙΑΤΙ ΕΦΑΡΜΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ??….ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ???..ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΤΕ!!…ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΗΔΗ ΑΠΟΣΥΡΕΙ!!..ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ ( ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟ…ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ…ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!!)
    ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΔΙΨΗΦΙΟ ΑΡΙΘΜΟ, ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ, Ή ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6-7% ΑΝ ΤΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ!!!…Η ΑΙΤΙΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΝ ΕΣΕΙΣ!!!

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 14:16 | Συνταξιούχος 3 και 60

    Ως συνήθως νέο νομοθέτημα πιστό στις επιταγές και στα ανθελληνικά σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων.Θα μιλάμε και θα συνεχίσουμε να μιλάμε,τονίζοντας πως η κυβέρνηση όπως επεσήμαναν και άλλοι,δεν έχει τη λαική εξουσιοδότηση για να μας μετατρέπει σε πολυεθνικό κράτος.Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι μοναδικές χώρες του πλανήτη που έχουν τόσο μεγάλο ποσοστό ξένων σε σχέση με τον ντόπιο πληθυσμό.Αυτό δεν είναι τυχαίο αλλά στρατηγικός σχεδιασμός ξένων δυνάμεων.Αυτά τα σχέδια (νομοθετώντας) εξυπηρετεί η κυβέρνηση παρακάμπτωντας τη θέληση του Ελληνικού λαού.

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 13:54 | δημητρης γ.

    ΕΧΘΕς ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΚΕ.ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΝΩ…Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΠΟΥΛΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 13:21 | Δημήτρης Τ

    Θα ήθελα να υπενθυμίσω προς τους διαφωνούντες με το νόμο, ότι κάποιες μορφές ποινικοποίησης του λόγου, υπάρχουν από παλιά. Είναι η γνωστή μας εξύβριση και η συκοφαντική δυσφήμιση. Ασφαλώς και δεν μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Υπάρχουν νόμοι για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και τη δημιουργία ανησυχίας στους πολίτες. Άρα λοιπόν αυτός ο νόμος δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία. Ήδη ο νόμος Βενιζέλου περί τύπου έχει οδηγήσει πολλά έντυπα στο εδώλιο, τους ζητούνται τεράστια ποσά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αθωώνονται. Και οι μηνυτές προέρχονται συνήθως από την κατηγορία των «ανησυχούντων». Κάτι σαν το νόμο «περί προσβολής του Τουρκισμού», στην Τουρκία. Οι ευαισθησίες της Δικαιοσύνης με κάνουν να ανησυχώ για την εφαρμογή και του προτεινόμενου νόμου. Εγώ θεωρώ ότι αυτός ο νόμος έχει σα σκοπό να περιορίσει ακραίες ρητορικές μίσους, που ανοικτά προτρέπουν σε διάπραξη εγκληματικών πράξεων. Αυτά τα φαινόμενα μπορεί να θεωρούνται (και είναι) λούμπεν (ακόμα) στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς υπάρχουν από πολλές πλευρές. Πρέπει να κατανοήσετε ότι ο Δημόσιος λόγος πρέπει να είναι τέτοιος, που να τον ακούνε όλοι. Δε χρωστάει τίποτα να ταράζεται όποιος ανήκει σε μια εθνοτική ή κοινωνική ομάδα-στόχο του μίσους κάποιων. Το θεωρητικοποιημένο μίσος προς μια ομάδα ανθρώπων θεωρώ ότι είναι ψυχική νόσος και διαστροφή και πρέπει να καταλάβει στα εγχειρίδια της Ψυχιατρικής την θέση που άφησε κενή η ομοφυλοφιλία! Πραγματικά μετά τη Λαϊκή Δεξιά, την Πατριωτική Δεξιά, τη Φιλελεύθερη Δεξιά (αν υπάρχει), έχουμε τώρα και την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη την Παρανοϊκή Δεξιά. Όλο και κάποιος θα ακούσει τα κυρήγματα μίσους, τις απειλές και θα πάρει κανένα κουμπούρι. Αλλά και στη μεριά των αλλοδαπών δε χαρίζομαι. Ασκήσεις νομιμότητας για όλους. Επιθυμώ οι Ορθές Αξίες των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να κατισχύσουν επί όσων από τις Παραδόσεις είναι στρεβλές. Επί τέλους δεν έχουμε καμιά υποχρέωση να τις τηρούμε. Άλλως, και εκείνοι που κάνουν κλειτοριδεκτομές στα κορίτσια, τις Παραδόσεις τους θα φοβούνται να μη χάσουν! Να τις χάσουν!

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 13:37 | Δημήτρης Τ

    Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην Κυβέρνηση για αυτήν την πρόοδο του νομικού μας πολιτισμού. Πρόκειται για βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, το οποίο μάλιστα συμβάλλει στην προαγωγή του Έθνους, καθώς αυτά ισχύουν στα προηγμένα Έθνη (όρος αποδεκτός από την ιστοριογραφία) και συνεπώς η προαγωγή νοείται ως κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση. Λυπάμαι που κάποιοι λένε ότι ο νόμος θα μείνει ανεφάρμοστος. Αυτή είναι η πηγή της κακοδαιμονίας και της χρεοκοπίας μας. Διαβεβαιώνω τους ανησυχούντες ότι θα πάμε έτσι σε μια «Δικτατορία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» ότι τέτοια Δικτατορία δεν υπάρχει. Διότι σε αυτή τη «Δικτατορία» (αν δεχτούμε τον όρο για την οικονομία της συζήτησης) οι μη συμφωνούντες δεν υφίστανται εκείνα που θα υφίσταντο τα θύματα της αυθαιρεσίας τους στη δική τους δικτατορία. Απλώς τους κακοφαίνεται που περιορίζεται (λίγο, μένει να δούμε πόσο) το εύρος της ασυδοσίας και της ατιμώρητης βίας που ασκούν ή θέλουν να ασκούν. Κανένας δεν πρέπει ούτε να προβαίνει σε πράξεις, ούτε να προτρέπει σε πράξεις μίσους. Προς κανέναν. Μπορεί να μη συμπαθεί τους μαύρους, τους Εβραίους ή τους Μουσουλμάνους και συχνά από όλες αυτές τις ομάδες, τους ομοφυλόφιλους. Οι παραδόσεις και οι πεποιθήσεις όμως δεν μπορούν να μπαίνουν πάνω από τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μπορεί να τρώει το Α ή το Β το μεσημέρι ή το βράδυ ή να μην τρώει Παρασκευή, αλλά Κυριακή, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει οι παραδόσεις να φτάνουν μέχρι εκεί που αρχίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα του άλλου. Κάποιοι λένε, ότι δε θεωρούν ηθικούς τους ομοφυλόφιλους. Να μην τους συναναστρέφονται. Δεν μπορούν όμως να ασκούν βία και να προτρέπουν σε βία. Αυτό γίνεται συχνά από πολλούς, που προστατεύονται και οι ίδιοι από αυτό το νόμο, αλλά δεν είναι κτήμα τους, τον θεωρούν θετικό μόνο όσο τους εξυπηρετεί ως άτομα ή ομάδες. Και όσοι βράζει πολύ το αίμα τους, ας κάνουν ένα κρύο μπάνιο. Δεν μπορεί και δεν πρέπει η Πολιτεία να ανέχεται την ανομία και το έγκλημα.
    Ακόμα και η προτροπή σε πράξεις βίας, είναι το πρώτο σκαλί για την υλοποίησή τους. Είναι η ίδια πράξη, πέρα από διατύπωση γνώμης, που ενσπείρει ανησυχία και δηλητηριάζει τις ζωές κάποιων πολιτών. Το παράδειγμα, που έφεραν κάποιοι για τη Βρετανία και τη Γερμανία και τις πρόσφατες τοποθετήσεις πολιτικών για την πολυπολιτισμικότητα, έχει δύο αναγνώσεις. Δεν μπορείς να ενσπείρεις φυλετικό μίσος, αλλά ισχύει και αντίστροφα. Ακόμα και εκεί η Δικαιοσύνη έδειχνε απαράδεκτη επιοίκεια στα λεγόμενα «εγκλήματα τιμής», συνήθως προς γυναίκες. Έβαζαν κάποιον, συχνά έφηβο, να κάνει φόνο και οι ποινές ήταν τέτοιες, που ούτε ζώο να είχε σκοτώσει. Το θεωρούσαν «εσωτερικό ζήτημα». Δεν υπάρχουν «εγκλήματα τιμής». Υπάρχουν «εγκλήματα μίσους». Δεν είναι αποδεκτό να υπάρχουν κοινωνικές ομάδες, που να επιβάλλουν ένα είδος εσωτερικής πειθαρχίας διάφορο από το νόμο. Ουσιαστικά αυτό είναι διαλυτικό. Μπορεί να προστατεύονται οι «θρησκευτικές ελευθερίες», αλλά δεν μπορούν αυτές να περιορίζουν τις ελευθερίες των άλλων. Επιθυμώ όλοι, αριστεροί και δεξιοί, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, καταγωγής από πού δεν ξέρω, να σέβονται τη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια ακόμα και του ομοφυλόφιλου παιδιού τους (το παράδειγμα το βάζω γιατί ξέρω ότι αυτός είναι ο κάλος που πονάει πιο πολύ).

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 13:52 | Kωστας Παπ.

    Πατάμε »like» σε κάποιο σχόλιο που μας αρέσει και αντί να ποστίθεται η προτίμησή μας, αφαιρείται?
    Τι άλλο θα κάνετε ρε παιδιά για να μην ακούγεται η άποψή μας??
    Σχόλια δεν δημοσιεύετε παρά έλαχιστα, όποιος θίγει την κυβέρνηση θεωρείται αυτόματα φασίστας και χρυσαυγίτης. Πιο μεγάλοι φασίστες από εσάς υπάρχουν αλήθεια? (Ρητορικό το ερώτημα μιας και ούτε αυτό το σχόλιο θα δημοσιευθεί)

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 13:18 | Νομοκλής

    Και οι προσωπικές επιλογές ενός ατόμου, οφείλουν να υπολογισθούν ως ρατσισμός.

    Σε δεύτερο χρόνο, απόψεις και επιλογές που δεν έχουν προσκολληθεί σε άλλες προγενέστερες, δύνανται να εκληφθούν ως ξενοφοβία.
    Ομοίως και η διαφοροποίηση εκάστου δράστη, από τις επιλογές ενός δευτέρου ατόμου.

    Θα έρθει μία μέρα, που όλοι οι λαοί ενωμένοι, θα κληθούν να απαλείψουν και την παραπάνω άσχημη αλήθεια, αρκεί να μην έχουν μικρο-διαφοροποιήσεις μεταξύ τους.

    Πάρτε για παράδειγμα το πανομοιότυπο πλήθος στα video clip του Μάικλ Τζάκσον και θα καταλάβετε τί εστί πανομοιότυπη πρόοδος.
    Στηρίζομαι στο ελληνικό κυβερνητικό μυαλό, για μία καλύτερη πανομοιότυπη μέρα, σε όλη την επικράτεια και αργότερα σε όλη την Ευρώπη.

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 13:34 | Κουνδουράκης Νικόλαος

    «Σκοπός του νόμου είναι η καταπολέμηση ιδιαίτερα σοβαρών μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου»

    αυτό γιατί να ισχύει από εμάς τους Έλληνες προς τους αλλοδαπούς και να μην ισχύει και αντίστοιχα;

    Δεν ληστεύουμε εμείς οι πολίτες τους Αλλοδαπούς, οι αλλοδαποί ληστεύουν εμάς,
    Δεν μαχαιρώνουμε εμείς τους Αλλοδαπούς, οι αλλοδαποί μαχαιρώνουν εμάς,
    Δεν κάνουμε εμείς εμπόριο ναρκωτικών, οι αλλοδαποί κάνουν,
    Δεν βγαίνουμε εμείς με ρόπαλα και σπαθιά, οι αλλοδαποί βγαίνουν,

    Εμείς λοιπόν οι πολίτες δεν είμαστε ρατσιστές, οι αλλοδαποί είναι ρατσιστές!!!!

    και για να ξέρουμε τι λέμε:
    Ράτσα=φυλή, άρα ρατσισμός σημαίνει φυλετισμός, δηλαδή ενημερώνει ουδέτερα την διαφορετικότητα των φυλών. Άλλος ο Μάυρος άλλος ο Κίτρινος άλλος ο Κόκκινος και άλλος ο Λευκός. Η έννοια δεν μιλάει για μίση και εχθρότητες, γιατί λοιπόν χρησιμοποιείτε και μάλιστα σε νόμους έννοιες οι οποίες δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με την εννοιολογική τους έννοια;;;;;

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 12:28 | Η.Φ.

    Δεν ξέρω αν θα το δημοσιεύσετε αλλά αναδιατυπώνω λόγω τυπογραφικού λάθους.

    Βλέπω η προσπάθεια φίμωσης του λόγου ξεκίνησε από τώρα μιας και το σχόλιό μου δε δημοσιεύθηκε αν και δεν περιείχε ούτε άσεμνο περιεχόμενο αλλά ούτε και υβριστικούς χαρακτηρισμούς.
    Ξαναρωτάω όμως.
    Από τις ρατσιστικές επιθέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κατά ομάδων Ελλήνων πολιτών (μέχρι και εναντίων αναγνωστών εφημερίδας) ποιος νόμος θα μας προστατεύσει;

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 12:04 | Η.Φ.

    Βλέπω η προσπάθεια φίμωσης του λόγου ξεκίνησε από τώρα μιας και το σχόλιό μου δε δημοσιεύθηκε αν και δεν περιείχε ούτε άσεμνο περιεχόμενο αλλά ούτε και υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

    Ξαναρωτάω όμως.
    Από τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κατά ομάδων Ελλήνων πολιτών (μέχρι και εναντίων αναγνωστών εφημερίδας) ποιος νόμος θα μας προστατεύσει;

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 11:33 | Α. Αγγελόπουλος

    ΝΤΡΟΠΗ!
    Δεν χρειάζονται πολλές συζητήσεις. Καταστρέφετε την Ελληνική κοινωνία και υπονομεύετε το Ελληνικό Κράτος. Και γιατί όποιον αντιτίθεται στις απόψεις σας τον κατατάσσετε στην Χρυσή Αυγή?

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 11:05 | Μαίρη

    Κύριε υπουργέ, είμαι 61 έτους και, δυστυχώς, υπήρξα ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, ως αντιστασιακή. Το πρώτο ξύλο μου το έφαγα σε διαδήλωση με σύνθημα το 1-1-4.Ξέρετε τί σημαίνει ??» Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ των ΕΛΛΗΝΩΝ». Και σήμερα υπάρχει αντίστοιχο άρθρο, το 120, που λέει ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ΅ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να το προασπίσουν. Και,αυτό το δόλιο το Συνταγμα που το καταντήσατε κουρελόχαρτο τί υποστηρίζει?? Οτι η εξουσία εκπορεύεται από τον λαό {τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ} και υπάρχει υπερ αυτού και του Εθνους { του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ}.
    Πότε έγινε δημοψήφισμα, αποδέχθηκε ο λαός την «πολυπολιτισμικότητα» και την θεωρείτε δεδομένη?? Ποιοί είστε εσείς ?? Δηλαδή εκπροσωπείτε τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ λαό και υπηρετείτε το Σύνταγμα στο οποίο, υποκριτικά, ορκιστήκατε ή όχι ??
    Και στο προκείμενο. Πως θα περιγράψω εγώ την επίθεση από ομάδα 30 λαθρομεταναστών { επί της Πειραιώς} στην 25χρονη κόρη μου?? Θα δικαστώ ως ρατσίστρια αν δηλώσω ότι μαύροι λαθρομετανάστες, για να τους περιγράψω, προκάλεσαν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα στο παιδί μου ??
    Και στην προκειμένη περίπτωση, ποιός υφίσταται την «εχθροπάθεια» !!Ποιό ήταν το θύμα του «ρατσισμού»?? οι 30 θύτες ή η 25χρονη ΕΛΛΗΝΙΔΑ θύμα??
    Ευγε κ. υπουργέ!! Τέτοια φίμωση και καταπάτηση των Συνταγματικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων μου δεν ένιωσα ούτε όταν φυλακίστηκα επί χούντας.
    Με αυτές τις αποφάσεις έχετε απέναντί σας και όσους έβλεπαν τους μετανάστες με συμπάθεια. Γιατί άλλο να δέχεσαι ανθρώπους που θα ενσωματωθούν στην χώρα σου, σεβόμενοι την ιστορία και τον πολιτισμό σου και άλλο να σου επιβάλλεται δια νόμου η αλλοίωση του εθνικού κοινωνικού ιστού από εποίκους που θέλουν να επιβάλουν το δικό τους θέλω, όποιο και άν ειναι αυτό. Και μέχρι στιγμής ότι έχουμε δεί από την εποχή της πασοκικής ανοχής, είναι ότι χειρότερο.
    Ισως ήρθε η στιγμή » κάποιοι» να κοιταχτούν στον καθρέφτη, να αναζητήσουν τις αιτίες της τωρινής στάσης τους, να θυμηθούν το σημείο εκκίνησής τους και να προσπαθήσουν να » σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται!!».

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 10:04 | ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΓΕΛΑΩ!

    ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΜΙΑ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ…. ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ Ε! ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΣΑ! ΚΑΤΑ ΕΚΕΙ ΒΑΔΙΖΕΤΕ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ… ΤΟ ΓΟΡΓΟΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ! ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΝΕΒΗΚΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

    ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΕΦΤΕΙ ΣΑΝ ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ! ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣτΕ!

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ(ΓΙΑ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ…) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ, Ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΧΩΡΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ!
    ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ! ΘΑ ΑΥΤΟΣΚΛΑΒΩΘΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ… ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΘΡΕΜΜΕΝΟΥΣ…. ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΝ!

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 09:25 | Πολυδωρος Πολυδωρόπουλος

    Ο τρομονόμος-φίμωτρο του Λαού, σε πείσμα των γενικευμένων διαμαρτυριών, θα περάσει εύκολα στην Βουλή των νεοταξίτικων κομμάτων, αλλά δεν θα περάσει στον Λαό. Υπολογίζετε χωρίς τον ξενοδόχο, χασούριδες! Λίγα τα ψωμιά σας, ως κόμματα κι ως πολιτικοί.

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 09:03 | Kωστας Παπ.

    Στο διαδίκτυο δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι πρόσβαση και το ξέρετε.
    Γιατί δεν κάνετε ένα δημοψήφισμα να δείτε την επιθυμία της κοινωνίας αφού σας ενδιαφέρει τόσο πολύ να την μάθετε????????
    Τολμάτε???
    Προφανώς όχι γιατί ξέρετε τα αποτελέσματα! Πρώτη φορά θα υπάρξει αποτέλεσμα με περισσότερο από 95% εναντίον σας και εναντίον όλων των λαθραίων κατακτητών που σπέρνουν τον τρόμο και τη δυστυχία στον ελληνικό λαό!

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 08:06 | ΧΑΡΗΣ

    Η εποχή μας θυμίζει όλο και περισσότερο τον Μεσαίωνα. Οι ολίγοι ευγενείς τα έχουν όλα και δουλοπαροικοι τίποτε. Υπάρχει μαζική εισβολή του Ισλάμ στην Ευρώπη. Η Ελλαδα δυστυχώς θυμίζει σε παρακμή τις τελευταίες ημερες του Βυζαντίου. Η Ιερά Εξέταση έλειπε και την φέρνει αυτό το νομοσχέδιο το οποίο τιμωρεί την άποψη. Ελπίζω μια σύγχρονη Αναγέννηση να έλθει γρήγορα και να στείλει το νομοσχέδιο και τους συντάκτες του στις μαύρες παρενθέσεις της ιστορίας. Αλήθεια χοιρινό θα μπορούμε να τρώμε ή θα προσβαλλουμε σύμβολα;

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 05:03 | Πέτρος Λυραντωνάκης

    Τολμώ μια πρόβλεψη: Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων είναι αρνητικά δε θα ληφθούν υπ’όψιν. Ο νόμος θα ψηφιστεί. Απλώς ο ρόλος μας εδώ είναι να προσφέρουμε ένα δημοκρατικό άλλοθι. Σιγά, σιγά θα δούμε και άλλους νόμους «θετικών διακρίσεων». Copy-paste από τη Δύση. Το τραγικό είναι πως γίνεται λόγος για μετάβαση σε πολυπολιτισμική κοινωνία σε μια εποχή που σε αρκετές Δυτικές χώρες παραδέχονται ανοικτά την αποτυχία του εν λόγω μοντέλου. Κύριε Υπουργέ έχετε «κάψει τα καράβια σας», πήρατε ένα πολιτικό δρόμο, εσείς και η κυβέρνησή σας, οριστικού «διαζυγίου» από την ελληνική κοινωνία και τις ανάγκες της.

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 04:52 | ΜΑΥΡΟΣ ΛΥΚΟΣ

    Αυτή εδώ είναι η αλήθεια πάνω στο νομοσχέδιο.

    http://www.armahellas.com/?p=3397

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 03:51 | Καλλιόπη

    Αἶσχος. Νά δοῦμε πόσους ἀκόμη φασιστικούς νόμους θά ψηφίσετε. Νά δοῦμε μέχρι πότε θά ὑπερασπίζεστε τά συμφέροντα τῶν λαθροεισβολέων! Μᾶλλον, μέχρι νά συγκρουστοῦν μέ τά δικά σας!

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 03:19 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

    Καλά τι ειναι αυτα;
    Δεν μπορώ να έχω τη δική μου ελεύθερη αποψη;
    ΑΝ παω και ψηφίσω χρυσή αυγή εγω θα φταίω;

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 02:41 | Μαρια Αντωνιαδου

    Νομοσχεδιο κομμενο και ραμενο στα μετρα σας στοχος σας ειναι να βγαλετε εκτος νομου την χρυση αυγη.

    Νομοσχεδιο εσεις ψηφω στην χρυση αυγη εγω.

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 02:55 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    και δεν εχετε αφησει ουτε τα μισα σχολια να δημοσιευτουν. ολοι ειμαστε εναντιον στον νομο

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 01:14 | Νικος

    Ευχαριστω που με ξυπνατε ολο και περισοτερο καποτε ο αφελης σας ψηφιζα κιολας,κυριοι στην δημοκρατια δεν φιμωνοντε η αποψεις

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 00:53 | δρ Στέφανος Στανέλλος

    Από τις πιο άχαρες και επίπονες εργασίες ενός επιστήμονα είναι ο πειθαναγκασμός του να αναλύει βασικες παραδοχές και πορίσματα της επιστημης του,σαν να μην είναι αυτά κτήματα της δογματικής από δεκαετίες ,σαν να μην έχουν αυτές γίνει κομμάτι του πνευματικού οπλοστασίου ακόμα και των μη ειδικών.

    Πόσο άνετα θα αισθανόταν ένας γεωγράφος,όταν για την χαρτογράφηση μίας παριοχής έπρεπε να ξεκινήσει από την απόδειξη ,ότι η γη είναι ….στρογγυλή;;;

    Άλλο τόσο ένας νομικός αισθάνεται κουρασμένος ,όταν βρίσκεται ενώπιον μίας νομοτυπικής υπόστασης ,που απροκάλυπτα και με χονδροειδή τρόπο τιμωρεί αδίκημα φρονήματος!!

    Θα αρκεστώ σε ελάχιστες παρατηρήσεις με όσο πιο απλό τρόπο μου επιτρέπουν οι λίγες γνώσεις μου:

    1. Ως την δήλωση του κου Υπουργού στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου: «Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία»

    Από ποια διάταξη του Συντάγματος έλκει την εξουσία ο Υπουργός Δικαιοσύνης να αποδέχεται την μεταβολή της ελληνικής κοινωνίας σε μία «πολυπολιτισμική κοινωνία» ;;

    Από όσο γνωρίζω,θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαική κυριαρχία (αρθρο2 Σ) και όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό ,υπάρχουν υπέρ αυτού και του Εθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα (αρθρο 3 Σ).

    Από πότε ο Ελληνικός Λαός απεφάσισε να απολακτίσει την ελληνική κοινωνία και να …μεταβή σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία;;;

    Επειδή αντιθέτως φρονώ ,ότι συνταγματικό καθήκον του κ.Υπουργού είναι η προστασία της Ελληνικής Κοινωνίας ,όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα όχι χωρίς αγώνες και θυσίες ,αλλά με αίμα,ιδρώτα και δάκρυα ,θα τον παρακαλούσα να διαβάσει το άρθρο 134 του Ποινικού μας Κώδικα ,που χαρακτηρίζει ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ την δια του σφετερισμού της ιδιότητός ως οργάνου του κράτους επιχείρηση αλλοιώσεως του δημοκρατικού πολιτεύματος που στηρίζεται στην λαική κυριαρχία.

    Είναι πιστεύω χρήσιμο για τον κ Υπουργό να διαβάσει αυτό το άρθρο.
    Κι αν ίσως δεν τον αφορά,πρέπει τουλάχιστον να διδαχθεί ,ότι είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ η περιφρόνηση του κυρίαρχου λαού ,όταν αποφασίζεται από όργανο του κράτους η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ!!!

    Πότε μετρηθήκαμε κε Υπουργέ και ελούσθημεν από το φώς το της γνώσεως και αποφασίσαμε εν χωρώ να μεταβούμε σε μία…πολυπολυτισμική κοινωνία;;;

    ΠΟΤΕ;;;

    Ποία στοιχεία διεθέτετε και δεν τα γνωρίζομε;;;

    Τέλος,εκτός από το άρθρο 134 ΠΚ κε Υπουργέ αναγνώσατε το ακροτελεύτιο εδάφιο της ακροτελευτιας διαταξης του Συντάγματός μας: Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων,που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με βία.

    Και δικαιούνται αλλά Και ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ κε Υπουργέ !

    Τώρα πρέπει να πάω σινεμά.

    Και τόση ώρα που σας αφιέρωσα κε Υπουργέ πολλή σας είναι.

    Μπορεί αύριο αν έχω λίγο χρόνο να ασχοληθώ και με τα παιδαριώδη νομικά του σχεδίου νόμου… (ακου σχέδιο …νόμου…!! )

    ΔΙΗΝΕΚΗΣ

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 00:02 | Αντιρατσίκος

    Αυτός ο σκοπός, σημαίνει ότι θα τολμήσουμε να νουθετήσουμε τους Άραβες, τους Ισλαμιστές και τους κάθε λογής -με την πλήρη έννοια του όρου- ρατσιστές.
    Καλός σκοπός πράγματι, για τον ελληνισμό στο Ιόνιο Πέλαγος.

  • 26 Φεβρουαρίου 2011, 23:42 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    Με κάτι τέτοιους νόμους φυλάκισαν τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη ! …

  • 26 Φεβρουαρίου 2011, 23:23 | Μαρία

    Καλά τι πράγματα ειναι αυτα?
    Δεν μπορώ να έχω τη δική μου ελεύθερη αποψη?

  • 26 Φεβρουαρίου 2011, 22:29 | ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΕΛΗΣ

    Απαράδεκτο νομοσχέδιο κ. Καστανίδη!!!
    Να κάνετε πιο αποτελεσματικούς τους νόμους για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα, ώστε να μπεί κόσμος φυλακή. Να κοιτάξετε να βάλετε φυλακή τον Τσοχατζόπουλο και τον φίλο του που έφαγε τις μίζες από τα υποβρύχια, και τα άλλα φυντάνια της ΝΔ με το Βατοπαίδι.
    Σχετικά με το νομοσχέδιο, θα διωχθούν και όσοι εγκωμιάζουν το σοβιετικό καθεστώς και αρνούνται τα σοβιετικά σταλινικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας; Θα διωχθούν όσοι αποκάλεσαν ‘συνωστισμό’ την σφαγή στη Σμύρνη; Θα διωχθούν όσοι επαινούν τον Μάο, υπεύθυνο για δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς;

  • 26 Φεβρουαρίου 2011, 22:27 | Γεωργιος Ψυγκας

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝΕ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΑ 5 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ? «ΚΥΡΙΟΙ»! ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ 700 ΕΒΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ 5000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑ ΜΑΣ ΠΑΞΙΜΆΔΙ ΓΙΑ ΜΙΑ 20ΕΤΙΑ.., ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΕ ΑΔΡΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΕΣ ΟΡΔΕΣ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥΣ?

  • 26 Φεβρουαρίου 2011, 21:10 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ

    ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΝΑΤΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ.
    ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ 3.000.000 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ (ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ Π Ο Υ ?)
    ΜΕΤΑ ΚΑΝΑΤΕ 3.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 4.000.000 ΝΕΟΠΤΩΧΟΥΣ.
    ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ,ΒΙΑΖΟΥΝ,ΚΛΕΒΟΥΝ.
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΗΝ.

  • 26 Φεβρουαρίου 2011, 20:03 | ΑΡΗΣ ΑΧΑΪΚΟΣ

    Δεν καταλαβαίνω κ.κ κυβερνώντες!Θα ποινικοποιήσετε την ελευθερία της έκφρασης και τις ιδεολογικές απόψεις;Έχετε συνειδητοποιήσει ότι τορπιλίζετε ΚΑΘΑΡΑ Κ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ την έννοια της Δημοκρατίας;Δημιουργείτε νομοθετήματα ΜΟΝΟ Κ ΜΟΝΟ για να πλήξετε τα εθνικά αντανακλαστικά των Ελλήνων (στους οποίους αναφέρεται συνταγματικά η δημοκρατία αυτή και είναι ΕΘΝΙΚΗ ,δηλ. είμαστε Εθνικό Κράτος ,τουλάχιστον συνταγματικά).Θέλετε να ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΤΕ όλο αυτό το Πατριωτικό-εθνικό ρεύμα που διαπερνάει οριζόντια κόμματα κ παρατάξεις και έχει μαζικοποιηθεί κ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΜΙΚΟΤΗΤΑ που εσείς απο ό,τι φαίνεται θέλετε να ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ στους Έλληνες.Αντίθετα θέλει το εθνικό Κράτος κ η δημοκρατική πλειοψηφία των Ελλήνων να ΟΡΙΖΕΙ τις τύχες αυτού του τόπου κ όχι οι κάθε είδους μειονότητες εκ των οποίων πολλές έχουν δημιουργηθεί στη βάση της ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ(βλ. σχεδόν όλες τις φυλές των λαθρομεταναστών).Δεν έχετε αντιληφθεί ότι αυτό το έκτρωμα της πολυπολιτισμικότητας έχει ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ όπου εφαρμόσθηκε και ανοήτως επιμένετε σε νεοταξίτικες- εθνομηδενιστικές πρακτικές.ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ διότι οι ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ θα είναι χειρότερες απο την Κερατέα.Ειδικά εμείς οι bloggers ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΦΙΜΩΣΗ.ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΠΛΑ!

  • 26 Φεβρουαρίου 2011, 20:46 | Χαρης

    Κύριε υπουργέ της «δικαιοσύνης»

    Μετά την εκδίωξη του κομμουνισμού ο ολοκληρωτικός ναζισμός της νέας τάξης πραγμάτων αποπειράται με ένα κατάπτυστο για κάθε ελεύθερο και ελευθερόφρονα άνθρωπο νόμο να καταστήσει τους ανθρώπους και τις κοινωνίες τους όμηρους και άφωνους παρατηρητές της φίμωσής τους.

    Το «1984» του μεγάλου συγγραφέα και αγωνιστή Τζ. Οργουελ και ο «Μεγάλος Αδελφός», ο «αόρατος» πρωταγωνιστής του αποκτούν σάρκα και οστά με την ενέργεια της σημερινής κυβέρνησης και το νομοσχέδιο που εισάγει την ουσιαστική προληπτική φίμωση και τον έλεγχο του ψυχισμού τρίτων.

    Όταν κ. υπουργέ ανέλυα στο site διαλόγου του ΠΑΣΟΚ τις έννοιες και τις αρχές της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, κάποιος εκ των διαδικτυακών συνομιλητών μου, δηλώνω οπαδός του ΠΑΣΟΚ, με αποκάλεσε «παλιοκομμούνι» και με πίεσε με ύβρεις και απειλές να παύσω να αναλύω «κομμουνιστο-μαρξιστικές ιδέες». Αυτή ήταν η θεώρησή του για την ίδια την ιστορική ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ. Ως ελευθερόφρονας άνθρωπος δεν ζήτησα και δεν ζητώ την «προστασία» κανενός …

    Εσείς κ. υπουργέ προχωρήσατε σε μία ενέργεια την οποία δεν σας την ζήτησα, ούτε θα σας την ζητήσω ποτέ (αν και πολλάκις θιγόμενος), γιατί θίγει βάναυσα την ελευθερία του ανθρώπου και της έκφρασής του. Η ενέργεια σας αυτή κ. υπουργέ προσβάλλει τα θέσφατα της ανθρώπινης ύπαρξης και κάθε θεμελιώδους έκφρασης της προσωπικότητάς του.

    Παρότι νομικός δεν θα γράψω νομικά και δεν θα επικαλεστώ στην παρούσα επιστολή μου το Σύνταγμα και τις δεκάδες διατάξεις διεθνών συμβάσεων που προστατεύουν απόλυτα την ελευθερία της κάθε περιεχομένου ανθρώπινης έκφρασης, την οποία παραβιάζετε βάναυσα και κατάφορα με το νομοσχέδιό σας.

    Θα σας επισημάνω μόνο, ότι με την συμπεριφορά σας αυτή προκαλείτε αυτομάτως στο μυαλό μου την εικόνα του ανθρώπου που φορά μία μαύρη μπότα και επιδιώκει να καταπιέσει και να πατήσει βάναυσα ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, μου προκαλείτε έντονη ανάστροφο αντιφασιστική «εχθροπάθεια».

    Ο ειδικός ποινικός νόμος τον οποίο εισάγετε είναι της αυτής αξίας και περιεχομένου με τους ναζιστικούς νόμους που απαγόρευαν και τιμωρούσαν την έκφραση αντιεθνικών, κομμουνιστικών και άλλων απόψεων.

    Βεβαίως πλέον και μετά ταύτα, αν και σας κατέτασσα στους διασωθέντες από το κυβερνητικό πολιτικό ναυάγιο, δεν σας θεωρώ πια ούτε «σύντροφο», ούτε δημοκράτη, ούτε καν θα ήθελα να συνυπάρχω μαζί σας σε καμία συλλογικότητα, γιατί μου προκαλείτε έντονα αρνητικά συναισθήματα.

    Ο νόμος που προτείνετε είναι χαρακτηριστικός νόμος φασιστικού ολοκληρωτικού καθεστώτος και περιέχει όλα τα προληπτικά μέτρα απαγόρευσης που αυτά εφαρμόζουν, όλα τα «απαγορεύεται» που εγκαθιδρύουν και χαρακτηρίζουν ολοκληρωτικά κάποια καθεστώτα. Δείχνει καθαρά φασίζουσα ολοκληρωτική νοοτροπία σύνταξης με αοριστολογικό, γενικευτικό περιεχόμενο που κατατάσσει τις αντίστοιχες ποινικές διατάξεις στην κατηγορία των πλέον ακραίων ασαφών κατά τα όρια διατάξεων.

    Έκανα λόγο για τον Οργουελ … . Το νομοσχέδιο με τον καινοφανή και επιστημονικά ανύπαρκτο όρο της «εχθροπάθειας» εισάγει ως ποινικά κολάσιμη και απαγορευτέα μία εσωτερική κατάσταση του προσώπου (αυτό καταμαρτυρεί το συνθετικό «-πάθεια»).

    Ελέγχεται ποινικά η εσωτερική πεποίθηση, μια εσωτερική τάση του προσώπου να «εχθρεύεται», ελέγχεται το φρόνημά του, ο στενός εσωτερικός κύκλος σκέψης του, η έκφρασή του κατά την πιθανή πρόκληση αυτής στον εσωτερικό κόσμο τρίτων. Αυτό αποτελεί ακραίο και πρωτοπόρο δείγμα φασισμού και ολοκληρωτισμού του προληπτικού συστήματος (αυτό όπως είπαμε ακολουθούν όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα).

    Ο νόμος σας κύριε υπουργέ όχι μόνο είναι φασιστικός, αλλά είναι για τα σκουπίδια, για τον μεσαίωνα και τις «μάγισσες» που κυνηγούσαν οι «ιεροεξεταστές» με τα αυτά ασαφή, απροσδιόριστα και προσωπικά τους κριτήρια. Ως ελεύθεροι πολίτες και άνθρωποι εγώ και άλλοι σας δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να σας αφήσουμε να εφαρμόσετε αυτό το νόμο. Προτιμούμε να μας βρίζουν οι φασίστες παρά να επιβληθεί ο φασιστικός νόμος.

    Εάν θέλατε ή θέλετε να προστατεύσετε την κοινωνία από τον ρατσισμό εσείς και οι όμοιοί σας, θα έπρεπε να φροντίσετε πρωτίστως, ώστε να ασκούνται αδιακώλυτα και ίσα όλα τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των ανθρώπων.

    Αυτό είναι το έργο της πολιτείας – κράτους και όχι η χυδαία φίμωση της έκφρασης των ανθρώπων.

    Το νομοθέτημά σας θα έπρεπε να περιέχει μόνο καταδίκη και ακυρότητα των πράξεων που παρεμποδίζουν ή διακρίνουν στην ακώλυτη και ίση άσκηση των δικαιωμάτων, ατομικών και κοινωνικών, με βάση διακρίσεις φυλής, φύλου, χρώματος, έθνους, θρησκείας και πολιτικών πεποιθήσεων (οι τελευταίες δεν περιέχονται στο ακραίο τερατούργημά σας).

    Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας και της ισοπολιτείας και ο,τιδήποτε πέρα από αυτό είναι επονείδιστη διαστροφή και κατάλυση των θεμελιωδών αρχών της.

    Αντί λοιπόν να τιμωρείτε την «εχθροπάθεια» με ακραία αδικήματα αφηρημένης διακινδύνευσης (είναι τα αδικήματα όπου τιμωρείται η θεωρητική δυνατότητα πρόκλησης αορίστου κινδύνου) θα έπρεπε να περιέχει το νομοσχέδιό σας μόνο θετικές διατάξεις που θα ακύρωναν κάθε πραγματική ενέργεια διακρίσεων και όχι με «εγκλήματα» δυνητικής αφηρημένης υπόστασης.

    Ούτε κ. υπουργέ μπορείτε να ακυρώνετε και να ποινικοποιείτε την ιστορική και επιστημονική έρευνα (άρθρο 4).

    Είστε «εχθροπαθής» κ. υπουργέ ;

    Κ. υπουργέ, ως Πόντιος, έχετε πολλάκις παραστεί, μιλήσει και εκφραστεί σε εκδηλώσεις του ποντιακού ελληνισμού για τα θέματα της γενοκτονίας. Έχετε πολλάκις κατηγορήσει την Τουρκία για την εγκληματική συμπεριφορά της, τότε και σήμερα. Κατ’ εμέ ορθώς έχετε πράξει, αν και κάποιες φορές ίσως ορμώμενος και από προσωπικές μνήμες και συναισθηματισμό ξεπεράσατε το μέτρο.

    Σε όλες αυτές τις αναφορές σας κ. υπουργέ ήσασταν «εχθροπαθής» κατά της Τουρκίας και προκαλούσατε στο ακροατήριο «εχθροπάθεια» με άγνωστες συνέπειες και επειδή κάποιες εκ των ανωτέρω υφίστανται έγγραφες ή στο διαδίκτυο θα με βάλετε στον κόπο να προκαλέσω άλλους (όχι εμένα γιατί είμαι ελευθερόφρονας) να σας μηνύσουν, διότι με τις δηλώσεις σας αυτές υπάρξει προκαλείται ή διεγείρεται εχθροπάθεια κατά ομάδων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή κατά τρόπο που δυνητικά μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη.

    Ομοίως πρέπει να συμβεί με όσους μιλούν για τα εγκλήματα της Τουρκίας στην Κύπρο, για τις γερμανικές θηριωδίες στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη, για τα εγκλήματα των Τούρκων κατά του Ελληνισμού, για τα εγκλήματα των Γερμανών κατά των Εβραίων, του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων κ.ο.κ.

    Είναι σαφές κ. υπουργέ και θα το γράψω χωρίς περιστροφές :

    ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΠΑΙΣΙΟ ΝΟΜΟ ΣΑΣ, ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ.

    Προτείνω την άμεση συγκρότηση Μ.Κ.Ο. (να μας επιχορηγούν …) με σκοπό να μηνύει με βάση το νόμο αυτό όσους τον ψήφισαν και τον στηρίζουν.

    Υ.Γ. Όπως είδατε οι χαρακτηρισμοί μου είναι αμιγώς πολιτικοί, συνεπώς δεν προκαλούν «εχθροπάθεια» !!!.

  • 26 Φεβρουαρίου 2011, 20:10 | Φειδίας Μπουρλάς

    Τὰ ρητὰ τοῦ Βολταίρου («διαφωνῶ μὲ ὅ,τι λές, ἀλλὰ θὰ ὑπερασπιστῶ μέχρι θανάτου τὸ δικαίωμά σου νὰ τὸ λές», τοῦ Φραγκλίνου καὶ τῶν λοιπῶν πρωτεργατῶν τοῦ Διαφωτισμοῦ (τὸν ὁποῖον Διαφωτισμὸ ὑποκρίνονται ὅτι τιμοῦν οἱ σημερινοὶ «προοδευτικοί»), περιττεύει νὰ τὰ ἀναφέρουμε. Αὐτὰ τὰ γράφαμε στὶς ἐκθέσεις τοῦ Γυμνασίου· ὑποτίθεται ὅτι δὲν θὰ χρειαζόταν νὰ τὰ ὑπενθυμίζουμε τώρα σὲ ὑπευθύνους -ὑποτίθεται- πολιτικοὺς ἄνδρες.

    Ὅσοι δὲ ἰσχυρίζονται ὅτι τὸ ἐπίμαχον σχέδιον νόμου ἀποτελεῖ βῆμα ἐκσυγχρονισμοῦ καὶ ἐξευρωπαϊσμοῦ πλανῶνται πλάνην οἰκτράν. Τὸ ἀκριβῶς ἀντίθετον συμβαίνει. Ἡ προτεσταντική (καὶ ἀναφέρομαι στὴν κατὰ Βέμπερ προτεσταντικὴ ἠθική, στὴν ἠθικιστικὴ καὶ νομικιστικὴ νοοτροπία) Βρετανία, κατακρίνει ἐπὶ τέλους τὴν ἀνελευθερία τῆς πολιτικῆς ὀρθότητος καὶ τῶν συμπαραμαρτούντων (βλ. ἀφιέρωμα τοῦ «Spectator», 18 Σεπτ. 2010) . Καὶ ἡ ἀνέκαθεν ἀνυπόταχτη Ἑλλάδα (μπορεῖ νὰ εἴχαμε ὅλα τὰ στραβά, ἀλλὰ ποτὲ δὲν σηκώναμε ὑποκριτικοὺς καθωσπρεπισμούς, καὶ μάλιστα ἐπιβαλλόμενους ἔξωθεν· ἦταν αὐτὸ κάτι γιὰ τὸ ὁποῖον πάντοτε ὑπερηφανευόμασταν) τὰ ἐπιβάλλει ἐν ἔτει 2011! Ὁ πρωθυπουργὸς τῆς Βρετανίας ἐματαίωσε πρὸ ἡμερῶν τὴν ἀπόφασι περὶ δελτίου ταυτότητος (οἱ Βρετανοὶ δὲν ἔχουν κἂν δελτίο ταυτότητος). Καὶ ἐδῶ εἰσάγουμε «κάρτες πολίτη». Ὁ ἴδιος πάλι ὁ Κάμερον ἀνεκοίνωσε πρὸ ἡμερῶν ὅτι ἡ πολυπολιτισμικότητα ἔχει χρεωκοπήσει. Τὸ ἴδιο ἐδήλωσαν εὐθαρσῶς καὶ ἡ Μέρκελ καὶ ὁ Σαρκοζί. Ὅλες οἱ προηγμένες χῶρες τῆς Εὐρώπης, τὶς ὁποῖες ζηλεύουν οἱ παρ᾿ ἡμῖν κατὰ Ζουράρι εὐρωλιγούρηδες, ἔχουν ἤδη ἐγκαταλείψει τὰ ἀντικοινωνικὰ ἰδεολογήματα τῆς πολυπολιτισμικότητος, τῆς πολιτικῆς ὀρθότητος κ.τ.λ. καὶ ὁμιλοῦν γιὰ ἐθνικὴ ὁμοιογένεια, κοινωνικὴ συνοχή, εὐρωπαϊκὸ πολιτισμό, πραγματικὴ ἐλευθερία. Καὶ ἐμεῖς εἰσάγουμε τὰ ξεπερασμένα ἰδεολογήματα σήμερα! Τουλάχιστον νὰ μιμούμαστε τοὺς Εὐρωπαίους σὲ αὐτὰ ποὺ θὰ ἄξιζε νὰ τὸ κάνουμε, ὄχι σὲ αὐτὰ τὰ ὁποῖα ἤδη αὐτοὶ ἔχουν ἐγκαταλείψει! (Τὸ σχεδιαζόμενο νομοθετικὸ τερατούργημα ἀναφέρει στὸ προίμιό του ὡς τετελεσμένο γεγονὸς τὸ ὅτι ἡ ἑλληνικὴ κοινωνία εἶναι «πολυπολιτισμική»· καὶ ἀναρωτιέται κανεὶς πότε ἐρωτήθησαν οἱ Ἕλληνες ἐὰν συνηγοροῦν στὸ νὰ παυθῇ ἕνας πολιτισμὸς τόσων χιλιάδων ἐτῶν καὶ ποιὸς τὸ ἐπέβαλε αὐτὸ πραξικοπηματικῶς -καὶ φυσικὰ ἀντισυνταγματικῶς-, μὲ τὸν νόμο νὰ τὸ ἐπισφραγίζῃ.)

    Οἱ συντάκτες τοῦ νομικοῦ τερατουργήματος, ὅμως, δὲν εἰσάγουν ὀψίμως ἐν Ἑλλάδι μόνον τὴν ὑποκριτική, πατερναλιστικὴ καὶ ἀνελεύθερη πολιτικὴ ὀρθότητα δυτικοῦ τύπου, ἀλλὰ καὶ τὴν ψυχιατρικὴ σοβιετικοῦ, σταλινικοῦ τύπου. Ποῦ ἀκούστηκε νόμος νὰ διαγιγνώσκῃ καὶ νὰ καταδικάζῃ ψυχικὲς καταστάσεις καὶ συναισθήματα; Ἐτοῦτος ἐδῶ δὲν νομοθετεῖ μόνον «ἔγκλημα σκέψης», νομοθετεῖ καὶ ἔγκλημα συναισθήματος! Νιώθεις «ἐχθροπάθεια» (sic); Στὸ ψυχιατρεῖο (γκουλάγκ)! Ἡ παραφροσύνη τῶν σοβιετικῶν ψυχιατρείων ἀντιφρονούντων στὴν «δημοκρατικὴ» Εὐρώπη τοῦ 2011!

    Τὸ τερατούργημα λοιπόν αὐτὸ ποὺ ἐπιβάλλει γιὰ πρώτη φορὰ στὴν Ἑλλάδα τὴν προτεσταντικὴ τυραννία δὲν καταργεῖ μόνον τὴν ἐλευθερία τοῦ λόγου, δὲν νομοθετεῖ μόνον τὸ «ἔγκλημα σκέψης», ἀλλὰ καταργεῖ καὶ τὴν ἐλευθερία τοῦ συναισθήματος -ὅπερ ἀφύσικον-, νομοθετεῖ καὶ «ἔγκλημα συναισθήματος». Ὅμως, ἡ ἀναγνώρισις του ἐχθροῦ μου (φυσικοῦ, πολιτισμικοῦ, ἰδεολογικοῦ, πολιτικοῦ, ἠθικοῦ, αἰσθητικοῦ) καὶ ἡ ἀντίστοιχη ἐχθρότης πρὸς τοῦτον, δὲν εἶναι «καλὴ» ἢ «κακή», νόμιμη ἢ παράνομη· εἶναι ἀνθρώπινο συναίσθημα καὶ πνευματικὴ λειτουργία, φυσιολογικὴ λειτουργία, σωματικὴ καὶ πνευματικὴ ὑγεία. Οἱ συντάκτες, ὅμως, τοῦ σχεδίου νόμου, συγχέουν κατὰ τρόπον ὅλως ἀπαράδεκτον δι᾿ ἐπιστήμονας, τὴν πολιτικὴ ἀνεκτικότητα (ἀπαραίτητη προϋπόθεσι ἑνὸς δημοκρατικοῦ καὶ φιλελεύθερου καθεστῶτος -δημοκρατία σημαίνει τὸ δικαίωμα νὰ εἶσαι ναζί, ἢ ἀναρχοκομμουνιστής) μὲ τὴν πνευματική· ἀλλὰ πνευματικὴ ἐλευθερία σημαίνει ἐλεύθερη κρίσι· τὸ νὰ μάχομαι μὲ ὅλη τὴν δύναμι τῆς ψυχῆς καὶ τοῦ πνεύματός μου τὶς ἀντίπαλες (ἐχθρικὲς) ἰδέες. Τὰ ἰδεολογήματα, ὅμως, τῆς παγκοσμιοποιήσεως, τῆς πολυπολιτισμικότητος καὶ τοῦ ἀντιρατσισμοῦ καταργοῦν τὴν ἐλευθερία τοῦ πνεύματος, καταργοῦν ἑπομένως τὴν προϋπόθεσι κάθε ἐλευθερίας (μὲ πρώτην αὐτὴν τῆς αὐτοδιαθέσεως ἑνὸς ἔθνους). Πρόκειται οὐσιαστικῶς γιὰ τὸν προωθούμενο ἀπὸ τὴν διεθνιστικὴ Ἀριστερὰ ἐνοχικὸ αὐτολογοκριτικὸ μαζοχισμὸ τῆς Εὐρώπης (βλ. π.χ. Πασκὰλ Μπρυκνέρ, «Ἡ τυραννία τῆς μεταμέλειας»· Howard Schwartz, «Society against itself: Political correctness and organizational self-destruction» κ.ἄ.· ἡ πολιτικὴ ὀρθότης εἶναι ἡ αὐτοκτονία τοῦ δυτικοῦ πολιτισμοῦ), ἡ ὁποία χρησιμοποιεῖ ὡς νέο ἐπαναστατικὸ ὑποκείμενο (βλέπε πελατεία), στὴν θέσι τῆς παλαιᾶς ἐργατικῆς τάξης -εἰς βάρος της μάλιστα σήμερα-, μὲ σκοπὸ πάντοτε τὴν διάλυσι τῆς κοινωνίας καὶ τὴν ἀνατροπὴ τῶν θεσμῶν, τοὺς τριτοκοσμικοὺς ἀλλοφύλους καὶ αλλοθρήσκους λαθρομετανάστες-ἐποίκους.

    Δύο μόνον ἐνδεικτικὲς καταγραφὲς πνευματικῆς ἐλευθερίας. Γράφει περί… «ἐχθροπαθείας» ὁ Δημήτρης Λιαντίνης («Τὰ Ἑλληνικά»):

    «Τὸ περίφημο odi et amo, ἀγαπῶ καὶ μισῶ, πέρα ἀπὸ τὴν ἐρωτικὴ κυριαρχία του στὴν ποίηση τοῦ Κάτουλλου καὶ τοῦ Ντοστογιέβσκι, ἔχει καὶ τὴν κοινωνική του ἐγκυρότητα. Ἕνας ἄνθρωπος ποὺ δὲν ἠμπορεῖ νὰ μισήσει ποτέ μοιάζει τὴ σκύλα ποὺ δὲ μάχεται τὸ λύκο σὰν ἔρχεται ἐπίβουλα στὸ μαντρί, ἀλλὰ ζευγαρώνει μαζί του. Ἔτσι ὅμως ποιός θὰ φυλάξει τὰ πρόβατα;»

    Καὶ ὡρκίζοντο τὸν μέγα ὅρκον οἱ Φιλικοί:

    «Ὁρκίζομαι, ὅτι θέλω τρέφει εἰς τὴν καρδίαν μου ἀδιάλλακτον μίσος ἐναντίον τῶν τυράννων της πατρίδος μου, ὀπαδῶν καὶ τῶν ὁμοφρόνων μὲ τούτους. Θέλω ἐνεργεῖ κατὰ πάντα τρόπον πρὸς βλάβην των καὶ αὐτὸν τὸν παντελῆ ὄλεθρόν των, ὅταν ἡ περίστασις τὸ συγχωρήσῃ.»

    Ἀρκεῖ.

  • 26 Φεβρουαρίου 2011, 19:53 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Είναι ξεκάθαρο τι πιστεύει η πλειοψηφία που συμμετέχει στη διαβούλευση γι’αυτον το νόμο!!! Άραγε θα ληφθεί υπόψην ή απλά διαβούλευση για τη διαβούλευση;

  • 26 Φεβρουαρίου 2011, 18:03 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ Ε ΤΟΤΕ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΚΟΜΜΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ,ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΣΥΝΕΧΩΣ.
    ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.