Άρθρο 35: Μετατροπή εταιρίας περιορισμένης ευθύνης σε ομόρρυθμη ή ετερόρρυθμη εταιρία

1. Η εταιρία περιορισμένης ευθύνης μπορεί να μετατραπεί σε ομόρρυθμη ή ετερόρρυθμη εταιρία με ομόφωνη απόφαση των εταίρων.
2. Από τη συντέλεση των διατυπώσεων δημοσιότητας, η μετατρεπόμενη εταιρία περιορισμένης ευθύνης συνεχίζεται με τη μορφή ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης εταιρίας. Πριν από την ολοκλήρωση των διατυπώσεων δημοσιότητας του προηγούμενου εδαφίου, η μετατροπή δεν παράγει αποτελέσματα. Η μετατροπή δεν επιφέρει τη διακοπή των εκκρεμών δικών.

  • 4 Μαρτίου 2012, 19:41 | Ι.Κ.Μ.

    Σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση που αναφέρεται ότι πρωτότυπο του παρόντος άρθρου χρησίμευσε το άρθρο 66Α του Ν. 2190/1920, όπως προστέθηκε με το Ν. 3407/2007, θεωρώ ότι δεν χρειάζεται συμβολαιογραφική πράξη για την μετατροπή Ε.Π.Ε. σε Ο.Ε ή Ε.Ε.
    Παρόλα αυτά, προς αποφυγή διαφωνιών, προτείνω το εδάφιο α’ της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου να γραφεί ως εξής:
    «2. Από τη συντέλεση των διατυπώσεων δημοσιότητας του άρθρου 3 του παρόντος για την περίπτωση ομόρρυθμης εταιρείας ή του άρθρου 25 του παρόντος για την περίπτωση ετερόρρυθμης εταιρείας, η μετατρεπόμενη εταιρία περιορισμένης ευθύνης συνεχίζεται με τη μορφή ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης εταιρίας, αντίστοιχα.»

  • 25 Φεβρουαρίου 2012, 21:14 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΩΡΖΟΣ

    Ελπίζω και εύχομαι, να αρκεί η ομόφωνη απόφαση των εταίρων για τη μετατροπή της ΕΠΕ σε προσωπική εταιρεία και να μην απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη, πράγμα που θα επιβαρύνει οικονομικά τους εταίρους.

  • 24 Φεβρουαρίου 2012, 17:04 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

    Γιατί υπάρχει ειδική μνεία για τις εκκρεμείς δίκες; Αφού συνεχίζεται η νομική προσωπικότητα, η εξειδίκευση μάλλον μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις. Αλλιώς ας δοθούν διευκρινήσεις και για άλλες έννομες σχέσεις.