Άρθρο 15

  1. Από την 1.4.2016 παύουν οι αρμοδιότητες του Τμήματος προστασίας Ευπαθών Ομάδων, Προσφύγων – Αιτούντων Άσυλο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας που προβλέπονται σις περιπτώσεις αβ έως αε της παραγράφου 3 του άρθρου 38 του πδ. 113/2014 (ΦΕΚ Α180), ως προς το σκέλος τους που αφορούν προγράμματα κοινωνικής προστασίας αιτούντων άσυλο, ασυνόδευτων ανηλίκων, ευάλωτων ομάδων πολιτών τρίτων χωρών και ανιθαγενών καθώς και δικαιούχων διεθνούς προστασίας, οι οποίες πλέον ασκούνται από το Τμήμα Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών.

2.    Οι υπηρετούντες υπάλληλοι στο Τμήμα Προστασίας Ευπαθών Ομάδων, Προσφύγων – Αιτούντων Άσυλο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, μετατάσσονται κατόπιν αιτήσεώς τους στο τμήμα Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως μετονομάζεται με το παρόν, με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, διατηρώντας το βαθμό τον οποίο κατείχαν στην προηγούμενη θέση τους.

  • 10 Φεβρουαρίου 2016, 13:43 | Ελληνικο Συμβουλιο για τους Προσφυγες

    Παρ. 2: Προτείνουμε να τεθεί αποκλειστική προθεσμία στον Υπουργό για την ολοκλήρωση των μετατάξεων και τη στελέχωση του Τμήματος Κοινωνικής Ένταξης, προκειμένου να μην υπάρχει μεγάλο κενό μετάβασης και μετάπτωσης αρμοδιοτήτων με πληττόμενους τους ενδιαφερόμενους πληθυσμούς. Ούτως, μετά τη φράση «…..κατόπιν αιτήσεώς τους», προτείνουμε να προστεθεί η φράση «εντός αποκλειστικής προθεσμίας 30 ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος».
    Πρέπει, εξάλλου, να τονισθεί ότι δεδομένης της νέας διοικητικής διάρθρωσης θα απαιτηθεί και η αντίστοιχη της στελέχωσης της προτεινόμενης Υπηρεσίας, για την οποία δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόβλεψη (πόσοι υπάλληλοι θα την απαρτίζουν, ποια θα είναι τα προσόντα τους κ.λπ.). Ομοίως, τίθεται εν αμφιβόλω το όλο εγχείρημα αν δεν υποστηριχθεί με νέο προσωπικό η υπάρχουσα διεύθυνση οικονομικού, η οποία θα κληθεί ενόψει της εφαρμογής του προτεινόμενου νόμου να αναλάβει επιπλέον σημαντικές και μεγάλου όγκου υποχρεώσεις.