Δ. Περιεχόμενο Προτάσεων της Διαβούλευσης

Η καθιέρωση της Κάρτας Πολίτη αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την υποστήριξη ενεργειών εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, για την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διάλογος για τα οφέλη της Κάρτας Πολίτη, για τεχνικά θέματα, για την επέκταση υπαρχουσών και την εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και για το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας, είναι αναγκαίος για τον καλύτερο σχεδιασμό και την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Ενδεικτικά θέματα προβληματισμού και έκφρασης απόψεων είναι:

  • η αξιοποίηση και επέκταση υπαρχουσών και η ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τη Δημόσια Διοίκηση,
  • η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας των πολιτών
  • η προστασία της ασφάλειας των συναλλαγών
  • η εισαγωγή και αξιοποίηση καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα,
  • τεχνικές προτάσεις για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της Κάρτας Πολίτη,
  • άλλες προτάσεις για την οργανωτική και επιχειρησιακή αρτιότητα του συνολικού εγχειρήματος .
  • 24 Νοεμβρίου 2010, 03:49 | ΙΩΑΝΝΗΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

    Η μοναδική ένσταση που έχω είναι ότι στο τσιπ της κάρτας του πολίτη πιθανόν να υπάρχουν μέσα στοιχεία μου που δεν γνωρίζω ότι εμπεριέχονται , πχ ιατρικό ιστορικό , προτιμήσεις καταναλωτικές κλπ και που πιθανόν σε αυτά να έχουν πρόσβαση ασφαλιστικές εταιρείες , μελλοντικοί εργοδότες , διαφημιστικές η εμπορικές εταιρείες κλπ .
    Αν υπάρχει στον καθένα μας η δυνατότης ανά πάσα ώρα θελήσει να μπορεί να ελέγχει το τι περιέχει το τσιπάκι αυτό θα έλεγα ΝΑΙ .

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 03:42 | ΗΛΙΑΣ

    ΑΡΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΟ…ΕΙΜΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ!!!

    ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ… Ε ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΚΑΙ BARCODE…ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΤΕ ΠΕΡΑΣΑ ΔΙΟΔΙΑ,ΠΟΤΕ ΣΗΚΩΣΑ ΛΕΦΤΑ,ΠΟΤΕ ΨΩΝΙΣΑ ΓΑΛΑ,ΠΟΤΕ ΗΠΙΚΑ ΚΑΦΕ ΚΛΠ…

    ΑΡΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΩ…ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ? ΘΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΩΗ? ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ? ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ? ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ? ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΣΙΠΑΚΙ ΕΞΑΡΤΙΕΤΕ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ? Ή ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ »ΑΝΘΡΩΠΟΣ» Ή ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ???

    ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΙΠΟΤΑ… ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ… ΠΑΡΑ »ΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ!!!

    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΣΑΣ!!!

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 02:30 | Maria

    Η κάρτα του πολίτη είναι ένα ακόμη μέσο καταπάτησης των πραγματικών και θεμελιωδών δικαιωμάτων ελευθερίας. Είναι απαράδεκτο οι προσωπικότητες των ανθρώπων να συνθλίβονται και να ισοπεδώνονται , όταν ισοδυναμούν ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ με ένα καταναλωτικό αριθμό. Έχουμε υποστεί πολλά επώδυνα μετρα οικονομικής φύσεως – και πόσα άλλα θα υποστούμε αλλάζοντας τις ζωές μας αλλά αυτό δε θα γίνει σε θέματα ελευθερίας! Τα αρνητικά αυτής της κάρτας πιστεύω πως όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι γνωρίζουν .Τώρα σχετικά με την γραφειοκρατεία θα μπορούσαν να την είχαν λύσει οι «έξυπνοι» αυτού του πλανήτη και να μην κρύβονται πίσω από την πρόκληση του δήθεν εκσυγχρονισμού που κυρίως ευθύνεται για την ηθική χρεωκοπία των κοινωνιών. Ελπίζω να διαβάσετε και να υπολογίσετε τις γνώμες όλων και να πράξετε καταλλήλως.. Και κυρίως δεν θα πρέπει να επιβάλλεται!! Και ούτε βέβαια η αποδοχή ή όχι της κάρτας από κάποιο άτομο να τον οδηγεί εκβιαστικά ή εκδικητικά στην εργασία ή στην ανεργία αντίστοιχα!

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 02:09 | Maria

    Η κάρτα του πολίτη είναι ένα ακόμη μέσο καταπάτησης των πραγματικών και θεμελιωδών δικαιωμάτων ελευθερίας. Είναι απαράδεκτο οι προσωπικότητες των ανθρώπων να συνθλίβονται και να ισοπεδώνονται , όταν ισοδυναμούνμε ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ με ένα καταναλωτικό αριθμό. Έχουμε υποστεί πολλά επώδυνα μετρα οικονομικής φύσεως – και πόσα άλλα θα υποστούμε αλλάζοντας τις ζωές μας αλλά αυτό δε θα γίνει σε θέματα ελευθερίας! Τα αρνητικά αυτής της κάρτας πιστεύω πως όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι γνωρίζουν .Τώρα σχετικά με την γραφειοκρατεία θα μπορούσαν να την είχαν λύσει οι «έξυπνοι» αυτού του πλανήτη και να μην κρύβονται πίσω από την πρόκληση του δήθεν εκσυγχρονισμού που κυρίως ευθύνεται για την ηθική χρεωκοπία των κοινωνιών. Ελπίζω να διαβάσετε και να υπολογίσετε τις γνώμες όλων και να πράξετε καταλλήλως.. Και κυρίως δεν θα πρέπει να επιβάλλεται!! Και ούτε βέβαια η αποδοχή ή όχι της κάρτας από κάποιο άτομο να τον οδηγεί εκβιαστικά ή εκδικητικά στην εργασία ή στην ανεργία αντίστοιχα!

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 01:34 | Σκεπασιανος Δημητριος

    Καταρχην αρνουμαι να την παραλαβω διοτι αυτο ειναι αντιθετο με την θρησκεια μου.Υστερα για πιο λογο να μπουμε σε εξοδα σε καιρο κρισης,αντι να κοιταξουμε τα λειτουργικα προβληματα των υπηρεσιων?

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 01:10 | ΝΙΚΟΛΑΊΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ.ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ.Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ……

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 01:29 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Δεν θελω τετοια καρτα να μπει στην ζωη μου.θα περιορισει τις ελευθεριες των ανθρωπων.και αν οχι τωρα η εξελιξη αυτης καρτας θα ελεγχει τα παντα.τι τρως, τι πινεις,αν καπνιζεις,τι ασθενειες εχεις,που πας,γιατι πας,τι αγοραζεις κ.τ.λ.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 01:45 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ

    ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ,ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΚΑΡΤΑ,ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΕΡΙΑ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ,Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,ΩΣΤΕ ΑΝ ΠΕΣΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΕΡΙΑ,ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ.Η ΚΑΡΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΤΡΗΤΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ!

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 00:35 | αποστολης

    οχι στην καρτα πολιτη.παραβιαζει τα προσωπικα μας δεδομενα.εχω την αστυνομικη ταυτοτητα

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 00:37 | Γιαννάκης Ιωάννης

    ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ
    Οι λόγοι είναι πολλοί και μόνο εκ του πονηρού μπορεί να εκληφθεί η επιμονή επιβολής της.
    1.Η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο και ελπίζω να μην είναι ποτέ.

    2.Δεν διασφαλίζεται καμία προστασία στον κάτοχό της καθώς είναι ευπρόσβλητη σε χάκερς και σε κάθε κακόβουλο και εγκληματικό στοιχείο.

    3.Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για την οικονομική και κοινωνική εξόντωση του κατόχου της από το ίδιο το καράτος και ο νοών νοείτω.

    4.Στην Βρετανία δοκιμάσθηκε, απέτυχε και αποσύρθηκε. Είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι θα έχει καλύτερη μοίρα στην Ελλάδα όπου η οργάνωση είναι άγνωστη λέξη και ουτοπία;

    5.Θα δαπανηθούν πολλά χρήματα άνευ λόγου και αιτίας.

    6.Οι επιτήδιοι θα συνεχίσουν την δράση τους.

    7.Θα υπάρξει πλήρη καταπάτηση των προσωπικών δεδομένων από εργοδότες μέχρι ασφαλιστικές εταιρείες.
    Υπάρχουν εκατοντάδες επιχειρήματα να γράψει κανείς κατά της κάρτας και πολύ λίγα υπέρ. Περισότερο προφάσεις υπάρχουν υπέρ της παρά επιχειρήματα.

    Εν τέλει να σας υπενθυμίσω ότι οι περισσότεροι είμαστε Χρηστιανοί ΟρθΌδοξοι και δεν θα δεχτούμε να την παραλάβουμε. Θα μας σεβαστείτε ή θα μας κατατάξετε ως εγκληματίες;

    Αποδείξτε ότι ακούτε το λαό και μην κάνετε τα ίδια λάθη με τον νόμο για την λαθρομετανάστευση που τώρα γυρίζει μπούμερανγκ και απειλεί την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη. Το ΟΧΙ υπερέχει συντρηπτικά όπως και οι αρνητικές ψήφοι στα λίγα σχόλια που παίρνουν θέση υπέρ.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 00:07 | Νικολαος Βαρδας

    Δεν συμφωνώ με την έκδοση της κάρτας.
    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    γιατι τοση βιασυνη για την εκδοση τι σας εχει πειασει?????
    οι Αγγλοι δεν την δεχτικαν κ την εχουν πλεον αποσυρει εμεις γιατι??????

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 00:38 | Ιωάννα

    Σαφέστατα αρνούμαι να παραλάβω την συγκεκριμένη κάρτα. Οι λόγοι είναι πολλοί αν αναλογιστούμε οτι η συγκεκριμένη κάρτα εμπεριέχει ηλεκτρονικό τσιπ, το οποίο μπορεί να διαβάσει οποιοδήποτε ηλεκτρονικό «μάτι». Επομένως, τα προσωπικά μας στοιχεία μπορούν να υποκλαπούν απο οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε λόγο. Θεωρώ οτι είναι πολύ λανθασμένη κίνηση, ειδικά την στιγμή που η χώρα έχει πολυ σημαντικότερα προβλήματα απο αυτό, όπως η οικονομία και τα εθνικά θέματα.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 00:55 | Βεράνης Απόστολος

    Κάποια εποχή φωνάζανε οχι στην τιάρα του πάπα, και χάσαμε την Πόλη .
    Το 1999 φωνάζανε κατά του Αριθμού Μητρώου και χάσαμε το τρένο του εκσυχρονισμού .
    Ας ακούσουμε την φωνή τις λογικής και να προχωρήσουμε μπροστά, σήμερα όλοι μας χρησιμοποιούμε προϊόντα που έχουν επάνω τους τον γραμμωτό κώδικα ,είμαστε αντίχριστοι ? όχι, διευκολύνει απλώς την ζωή μας ως έμπορους και ως καταναλωτές.
    Σήμερα οι τράπεζες λειτουργούν το e-banging, νομίζω τα οικονομικά μας δεδομένα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους hacker
    από ότι τα προσωπικά μας, και υπάρχουν τέτοια συστήματα ασφαλείας που γίνονται on-line συναλλαγές χωρίς πρόβλημα .
    Γιατί λοιπόν να λέμε όχι σε μία κάρτα που θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά :
    1) Ένας και μοναδικός αριθμός ταυτότητας (μητρώου , κάρτας ή όπως αλλιώς θέλουμε να τον λέμε ).
    2) Ένα Αριθμός φορολογικού μητρώου.
    3) Ένα ΑΜΚΑ
    4) Ιατρικά δεδομένα που θα μας σώσουν την ζωή σε περίπτωση ατυχήματος πχ. ομάδα αίματος , αλλεργίες σε φαρμακευτικές ουσίες κλπ (οι ιατροί γνωρίζουν πια θα μπορούσε να είναι τα ελάχιστα αυτά στοιχεία που δεν παραβιάζουν το ιατρικό απόρρητο.
    5) Όλα τα παραπάνω να εκδίδονται από την γέννηση του πολίτη και να είναι εγκατεστημένα σε μία κάρτα (κάρτα του πολίτη).Τίποτα παραπάνω δεν θα πρέπει να περιέχει το τσιπάκι της κάρτας , επάνω στην κάρτα να υπάρχουν τα γνωστά όπως και στην σημερινή ταυτότητα .
    6) Η πολιτεία να δημιουργήσει μία ιστοσελίδα στα πρότυπα των τραπεζών (η τεχνογνωσία είναι γνωστή και ασφαλής) όπου όποιος το επιθυμεί μπορεί να ενεργοποίηση λογαριασμό για να μπορεί να πραγματοποιεί ηλεκτρονικές συναλλαγές έκδοσης πιστοποιητικών κλπ
    7) Αξιοποίησή του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ και έργων που έχουν προκηρυχθεί ή που λειτουργούν ήδη πχ. Εθνικό ληξιαρχείο ,ΕΘνικό δημοτολόγιο , e- συνταγογράφηση κλπ. Η χρήση της κάρτας θα πρέπει να είναι καθολική στην επαφή με την δημόσια διοίκηση.

    Σήμερα είναι πολύ εύκολο ακόμα και σε παιδί λυκείου να πλαστογραφήσει την αστυνομική μας ταυτότητα ,φωτοαντίγραφα της οποίας βρίσκονται παντού, σε όλες σχεδόν τις τράπεζες και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες , το ίδιο ισχύει και για το εκκαθαριστικό της εφορίας και για το ΑΚΜΑ .
    Ενώ σε περίπτωση απώλειας της κάρτας , θα μπορεί να απενεργοποιείτε και να επανεκδίδεται νέα , όπως οι κάρτες των ΑΤΜ.
    Κλείνοντας ευχαριστώ για το βήμα που μου δώσατε για εκφράσω τις απόψεις μου , και σας παροτρύνω να μην δειλιάσετε μπροστά στο πολιτικό κόστος και να κάνετε το βήμα να αλλάξει πρόσωπο η Δημόσια διοίκηση είναι επιτακτική ανάγκη να κάνουμε το άλμα μπροστά.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 00:41 | ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

    κανεναν δεν μπορει να μας υποχρεωσει να κανουμε κατι που δεν θελουμε,εδω δεν μπορουν να λυσουν τοσα αλλα προβληματα που υπαρχουν ,θελουν και καρτες………ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 00:07 | ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΡΑΣΧΑΚΗΣ

    ΑΡΝΟΠΥΜΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΚΤΟΣΑΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 00:16 | Δημήτρης

    Εγω λέω όχι στην Κάρτα του Πολίτη.
    Η κάρτα αυτή δεν είναι τίποτα άλλο παρα η αρχή της κοινωνίας του Μεγάλου Αδερφού.
    Ολα τα στοιχεία του καθενός απο εμάς θα είναι γνωστά σε όσους υπαλλήλους κάθονται στο μηχάνημα που θα την ελέγχει όταν αγοράζουμε κάτι και στο κράτος που θα γνωρίζει τα πάντα για εμάς.
    Η ιδιωτική ζωή πάει περίπατο και κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει απο το «σύστημα».
    Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση και οι οπαδοί της αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκράτες.
    Να πάρει πίσω το μέτρο η κυβέρνηση γιατί αν βγάλει εκτός οικονομίας όποιον αρνηθεί να πάρει την κάρτα, η μισή χώρα δεν θα συμμετέχει.
    Το συγκεκριμένο μέτρο είναι τόσο Νεοταξικό που ξεσήκωσε αντιδράσεις ακόμη και στην Βρετανία που είναι η χώρα με τις περισσότερες κάμερες παρακολούθησης παγκοσμίως και οι πολίτες είναι εξοικιωμένοι με το να τους παρακολουθούν.
    Στην Ελλάδα θα περάσει;

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 00:31 | Παναγιωτης

    Μεγαλο ΟΧΙ στην καρτα του πολιτη!!
    ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ,ειμαι ελευθερος ανθρωπος

    Οι ζωές μας θα ευρίσκονται σε κίνδυνο, εάν επιτρέψουμε από μόνοι μας να κυκλοφορήσει η κάρτα του πολίτη στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ήδη οι Άγγλοι και οι Ρουμάνοι αρνήθηκαν. Πιστεύουμε ότι και στην Ελλάδα πρέπει να καταργήσουμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που επαγγέλεται η σημερινή Κυβέρνηση.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 00:54 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα του πολίτη έστω και αν αυτό γίνει υποχρεωτικό. Είναι αντίθετο στην θρησκεία μου.
    Σας ευχαριστώ.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 00:50 | μιχαλατος βαγγελης

    διαφωνω με τη χρηση της καρτας. δεν προσφερει κατι. αντιθετως δημιουργει προβληματα.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 00:28 | ΙΟΑΝΝΗΣ

    ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 23:59 | Ιασων

    Ποιος ο λογος για την υπαρξη καρτας ? Παλι θα ξοδευτουν χρηματα εις βαρος του λαου οταν τιποτα σε αυτη τη χωρα δε λειτουργει σωστα ? Δεν κανετε που κανετε κατι σοβαρο και οφελιμο , βγαλατε μια ανοησια για να μας κανετε να πιστευψουμε πως γινονται αλλαγες , ενω πραγματικα δεν αλλαζουν και πολλα γιατι νεα προβληματα θα εμφανιστουν . Ανουσειο εν τελικη μετρο το οποιο δεν θα αλλαξει τιποτα .

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 23:06 | δημητρης

    δεν επιθυμω να παραλαβω την καρτα του πολιτη.δεν νομιζω οτι μας χρησιμευει σε κατι.μπορουμε διαικπεραισουμε τις υποθεσεις μας με το κρατος και χωρις την συγκεκριμενη καρτα.ευχαριστω πολυ.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 23:25 | emmanoyil

    ΑΝ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ ΑΧΡΗΣΤΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ, ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ, ΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΥΠΟΔΕΡΜΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ‘ΧΑΛΑ’ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ‘ΧΑΣΕΙΣ’ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ……ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ….

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 23:24 | ΘΟΔΩΡΗΣ

    ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΚΟΠΟ ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ Τ ΑΤΟΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18 ΕΤΩΝ.ΚΑΙ ΓΙΑ Τ ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18?ΔΕΝ ΦΑΚΕΛΩΝΟΝΤΕ?ΚΙ ΟΜΩΣ ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΒΙΟ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΛΟΓΟΥΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ.ΤΥΧΑΙΟ ????? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 23:38 | Δωρα Σπυρίδου

    Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου αντέδρασαν και πέτυχαν την κατάργηση των Ηλεκτρονικών Βιομετρικών Ταυτοτήτων.

    Η κάρτα του πολίτη δεν αποτελεί παρά μια άνευ προηγουμένου καταστρατήγηση των προσωπικών ελευθεριών και φακελώματος, εφόσον θα περιέχει, πέραν των ήδη υπάρχοντων, και επιπλέον προσωπικά δεδομένα σε ηλεκτρονικό τσιπ.

    Επίσης κύριοι, να σας υπενθυμίσω την Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (15-05-2000-ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡ. 510/17/2000)

    Μήπως σκοπεύετε να καταργήσετε την απόφαση αυτή;

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 23:08 | Παρασκευόπουλου Φωτεινή

    Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα του «πολίτη». Σε μια δημοκρατική χώρα όπως λέμε ‘οτι είμαστε θα έπρεπε να δινόταν η ευκαιρία στον κόσμο να επιλέξει αν θα την χρησιμοποιήσει ή όχι.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 23:44 | Δημήτριος Γ.

    Θα ηθελα και έγω να εκφερω μια πρόταση:
    στη καρτα του πολιτη να περιεχει και τους στρατιωτικους οπου αυτην την στιγμη η ταυτοτητα μας αποτελει ειδικο δελτιο ταυτοτητας αρα δεν ειναι ταξιδιωτικο εγγραφο.επισεις να μην αναγκαζονται οι στρατιωτικοι να εχουν ολα τους τα στοιχεια σε εντυπη μορφη και να ειναι ουσιαστικα πολιτες δευτερης κατηγοριας

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 23:30 | Αντώνης Π

    Οποιαδήποτε μορφή φακελώματος με βρίσκει αντίθετο και χρήζει μηνυτήριας αναφοράς σύμφωνα με την αρχή προσωπικών δεδομένων.
    Αυτό το υποστηρίζω διότι στην Γερμανία το πείραμα απέδειξε πόσο ευάλωτο είναι το σύστημα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης και πως όσο αυτό θα υφίσταται θα υπάρχουν διαρροές πχ η διαρροή της Google προς εταιρείες και λοιπούς…
    Και φυσικά ας μην ξεχνάμε τους ηλεκτρονικούς παραχαράκτες που μπορούν να παρουσιαστούν σαν να είναι ο καθένας σε οποιαδήποτε συνδιαλλαγή. Φανταστείτε το χάος με χιλιάδες πλαστές κάρτες του πολίτη στην αγορά.
    Φανταστείτε το χάος σε ένα ¨κόλλημα¨ του συστήματος ή σε μια ολοκληρωτική απώλεια της βάσης δεδομένων…
    Δεν μπορούμε να είμαστε 110…110…110 σε ένα σύστημα παρά μόνο άνθρωποι με ιδεολογία και πιστεύω.-

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 22:33 | Αλίκη

    Δεν θάθελα να χω μια ταυτότητα που όλοι οι άλλοι θα έχουν πρόσβαση σε προσωπικά μου δεδομένα εκτός απο εμένα!!!! Είναι τουλάχιστον παραβίαση των ατομικών μου δικαιωμάτων αυτό το ενδεχόμενο. Εχω δεί μέχρι σήμερα τα πρόβατα που έχουν ένα τσιπάκι στο αυτί τους. Μήπως το επόμενο βήμα θα είναι κάτι αντίστοιχο για τον άνθρωπο? Μήπως το σφράγισμα είναι προ των πυλών? Κι επειδή φοβάμαι πως κανείς δεν θα μας απαντήσει σας αναφέρω ότι για λόγους θρησκευτικής συνείδησης δεν θα παραλάβω την κάρτα του πολίτη.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 22:30 | ΧΡΗΣΤΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Επί των στοιχείων που πρέπει να περιλαμβάνονται στην κάρτα προτείνω τα εξής:
    1). Ομάδα αίματος
    2). Στοιχεία που μελλοντικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εύρεση κατάλληλου δότη / λήπτη σε σοβαρές μεταμοσχεύσεις (π.χ. μυελού οστών)
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:για τις περιπτώσεις (1)&(2)τα δεδομένα να καταχωρούνται στην μικρότερη δυνατή ηλικία (π.χ. βρεφική)
    Αυτονόητο είναι πως πρέπει να διασφαλισθεί το απόρρητο των δεδομένων προς αποφυγή εγκληματικών ενεργειών (π.χ. υπόθεσεις απαγωγής για παράνομες μεταμοσχεύσεις).

    3). Στοιχεία επαγγελματικής και ασφαλιστικής κατάστασης
    π.χ. οι διπλωματούχοι μηχανικοί, μέλη του Τ.Ε.Ε και αφαλισμένοι στο Τ.Σ.ΜΕ.Δ.Ε να μπορούν με αυτή την κάρτα να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους (π.χ. πληρωμή παραβόλων / εισφορών για μελετες, πληρωμή ασφαλιστικών υποχρεώσεων μέσω τραπεζών δίχως να απαιτούνται έντυπα / αναμονή στα γκισέ κ.λπ)

    4). Στοιχεία συναλλαγών με δημόσιες υπηρεσίες κ.λ.π
    με βάση αυτή την μοναδιαία κάρτα για κάθε πολίτη, να κατοχυρώνονται όλα τα στοιχεία και οι συναλλαγές με τις δημόσιες και λοιπές υπηρεσίες.
    π.χ. να μπορούσε ο κάτοχος μέσω ενός Η/Υ και του αντίστοιχου λογισμικού (που θα πρέπει να χορηγηθεί ΔΩΡΕΑΝ ή έναντι κάποιου συμβολικού ποσού, με την χορήγηση της κάρτας) να ενημερώνει την κάρτα για την μεταβολή των στοιχείων του (π.χ. περιουσιακά, αντί της υποβολής του Ε9) και βάσει των δεδομένων αυτών να ενημερώνονται ON-LINE όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες (π.χ. Δ.Ο.Υ / Πολεοδομίες / Υποθηκοφυλάκια / Ασφαλιστικά Ταμεία / κ.λ.π)οπότε και θα δημιουργείται η αντίστοιχη database και θα τερματιστεί το φαινόμενο «…ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΡΧΕΙΟ…»

    5). Μέσω αυτής της κάρτας να μπορούμε να πληρώνουμε έμεσους φόρους όπως π.χ. τέλη κυκλοφορίας.
    Επιτέλους ας σταματήσει η ταλαιπωρία και οι ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΤΟΩΡΕΣ για να πιάσουμε σειρά για τα τέλη!!!

    Θεωρώντας πως η κάθε τεχνολογική πρόοδος πρέπει να εξετάζεται με σύνεση και να εξετάζονται όλα τα θετικά / αρνητικά πριν ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση, οι αρμόδιοι ας λάβουν επιτέλους υπ’ όψιν τους την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ αυτής της χώρας από τους επιτήδιους που αγοράζουν και πουλάνε τα οποιασδήποτε μορφής δεδομένα της ζωής μας.
    Δεν συμμετέχω εδώ για να εξασφαλίσω στο μέλλον την ενημέρωση(έτσι βαφτίζουν οι ….σύμβουλοι πωλήσεων την ενόχληση).
    Συμμετέχω γιατί θεωρώ πως κάποια στιγμή πρέπει να «μαζευτούμε» σαν κράτος και σαν πολίτες.
    Επιτέλους, όταν κάποιος συνάνθρωπός μας, δηλαδή κάποιος από εμάς χρειαστείκάποιον συμβατό δότη ας μην ψαχνουμε με τους μήνες. Ας έχουμε έτοιμη database. Γιατί να μας παίρνουν δαχτυλικά αποτυπώματα για μελλοντική χρήση? Ποιό πιθανό είναι να γίνουμε κλέφτες ή να χρειαστούμε ιατρική συνδρομή?
    Ας σταματήσει η ταλαιπωρία μπροστά από τα γκισέ μίας τράπεζας ή ενός ασφαλιστικού φορέα επειδή κάποιοι λείπουν σε άδεια!!
    Ας κάνουμε την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών μας ευχάριστη διαδικασία.
    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΟΦΕΛΗΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΜΑΣ.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 22:42 | nikos

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΗ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 22:44 | Τσικας Γεωργιος

    Προσβαλλει την προσωπικοτητα μου ως ψυχοσωματικη οντοτητα και με μεταβαλλει απο ανθρωπο σε ατομο.Μεταβαλλει το λαο στη καλυτερη περιπτωση σε σκυλακια που τα τσιπαρουν και εκτος των οποιων θρησκευτικων μου δικαιωματαων, που παραβιαζονται ΚΑΤΑΦΩΡΑ, ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΧΑΡΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Υ και αφαιρει την ελευθερη βουληση, την αυτοδιαθεση, και το τεκμηριο της αθωωτητας

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 22:24 | Διώνη Σάντου

    Όπως ακριβώς έγινε και με το εμβόλιο της γρίπης του πανικού.. Το 3% των Ελλήνων έσπευσε να εμβολιαστεί!!! Έτσι και με την κάρτα σας τόσοι θα τρέξουν να αποκτήσουν τις υπηρεσίες του νέου τρόπου ζωής..Προχωρημένου τρόπου μιας και τα δικά μου πια δεν θα είναι δικά μου κι η ζωή μου δεν θα μου ανήκει.. Όχι λοιπόν εγώ δεν θα παρω ..

    Υ.Γ Τα εμβόλια έμειναν στα ψυγεία και τα εκατομμύρια για την αγορά τους τα χρωστάμε εμείς..Προσοχή στην παραγγελιά των πανέξυπνων καρτών..ας μην είναι μεγάλη..

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 22:06 | Κώστας Τριανταφύλλου

    Τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο, απέσυρε το νόμο περί έκδοσης σχετικών καρτών, η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ αρνήθηκε την εφαρμογή του παραπάνω μέτρου καθώς εκτιμά ότι η χρήση ατομικών καρτών με ΓΡΑΜΜΩΤΟ ΚΩΔΙΚΑ συνεπάγεται την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών, πώς και έρχεται τη συγκεκριμένη στιγμή ένα τέτοιο θέμα στο προσκήνιο;
    Αν λάβουμε υπόψη την Οδηγία για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ελεύθερης κυκλοφορίας των δεδομένων αυτών, μια τέτοια ενέργεια έρχεται σε πλήρη αντίφαση ακόμα και με το Σύνταγμά μας.
    Πιστεύω πως περιορίζει απόλυτα την ελευθερία του Έλληνα πολίτη μιας και τα ήδη ατομικά του έγγραφα είναι ικανά να ικανοποιήσουν τους στόχους για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την εμπιστοσύνη του στις σχέσεις του με το Κράτος.
    Πέρα όμως από όλα αυτά θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για το Κράτος κάτι ανάλογο να εφαρμοστεί στους μετανάστες έτσι ώστε να διευκολύνεται το Κράτος αλλά και οι ίδιοι και πλέον το ανθρώπινο κεφάλαιο που λέγονται «οικονομικοί μετανάστες» να αποβεί πραγματικά χρήσιμο και αποδοτικό για το Κράτος μας.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 22:06 | γιαννης

    Δεν την χρειαζομαι την καρτα,δεν την θελω,δεν ειναι αυτο το προβλημα μου, που χρηζει λυσης.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 22:28 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Ας δούμε πρώτα ποια είναι τα αποτελέσματα σε άλλες χώρες που θα το εφαρμόσουν και μετά βλέπουμε και εμείς… Για να φακελώσετε όλους τους νόμιμους κατοίκους της έρμης τούτης χώρας, πρώτοι… όταν οι λαθρομετανάστες γίνουν οι περισσότεροι (αφού αυτό είναι το ζητούμενο) τι θα κάνετε?… θα τους δίνετε και αυτούς κάρτες?… ή μήπως αυτοί – όπως έχει δοθεί εντολή – έχουν το ελεύθερο?….
    Καλές οι σύγχρονες τεχνολογίες αλλά το να αποτελούν για εμάς σκοπό, την ώρα που είμαστε 200 χρόνια πίσω, σε όλα τα άλλα, μάλλον είναι για γέλια…
    Άλλωστε όπως λέει και ο λαός.. όλα τα ‘χε η Μαριωρή….

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 22:27 | ΚΑΡΛΟΣ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ.ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ,ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 22:02 | τζανετος παρασκεβας

    δεν την θελουμε ουτε την καρτα ουτε τον εκσυχρονισμοτης……χορτασαμε.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 22:39 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ .Η ΑΓΓΛΙΑ ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ .ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ.ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΜΑΤΑ,ΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗ ΓΡΑΦΙΟΚΡΑΤΙΑ .ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟ 5 ΛΕΠΤΑ!!!

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 21:02 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Π+

    ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ,ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Κ.Τ.Λ….
    Ε ΑΥΤΗ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ Ή ΑΛΛΙΩΣ ,ΤΗ «ΔΟΥΛΕΙΑ» ΣΑΣ ΣΩΣΤΑ…
    ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΕ «ΛΑΘΟΣ ΧΕΡΙΑ» ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΔΕ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΤΗ «ΔΟΥΛΕΙΑΣ» ΣΑΣ…
    ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΙΜΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ ΔΕ ΜΕ ΑΡΙΘΜΗΣΕ ΟΤΑΝ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ..
    ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΤΑ ΖΩΑ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΧΩΡΙΚΟΙ ΤΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ…
    Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΦΩΤΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗ «ΔΟΥΛΕΙΑ» ΜΑΣ…

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 21:10 | Αναστασίου Ιωάννης

    Δεν βλέπω το λόγο που δίνουμε προτεραιότητα σε τέτοια θέματα, σε τέτιοα περίοδο.Προάγεται έτσι το εθνικό συμφέρον?Σαρώστε το μέλλον μας κύριοι πολιτικοί στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας, με τέτοια ουσιώδη μέτρα για τους Έλληνες.Κόψτε μισθούς,αποκρύψτε εντέχνως έρευνες για τις πηγές οπυκτού πλούτου στο Αιγαίο που θα λύναν άπαξ δια παντός το δημόσιο χρέος και το έλειμμα, προβάλλετε στα Μ.Μ.Ε. και άλλες ενδιαφέρουσες μεσημεριανές εκπομπές αποπροσανατολισμού και φέρτε και μια κάρτα να έχετε πλήρη έλεγχο.Σας ευχαριστούμε για όλα..

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 21:26 | ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ -ΦΩΤΕΙΝΗ

    Είμαι Ορθόδοξη Χριστιανή και αρνούμαι να πάρω την κάρτα του πολίτη!

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 21:43 | ΠΑΣΧΑΛΗΣ

    Ολα καλα κι ολα ωραια αυτα που γραφετε για την Καρτα του Πολιτη, δεν μας εξηγειται ομως τι γινεται αν δεν θελουμε να κινουμαστε με αυτο τον τροπο και προτιμαμε τον παλιο? Μας απομωνονετε απο τον κοινωνικο ιστο και μας κανετε εχθρους σας? Και δεν καταλαβαινω τι επιλογη μου δινετε να μην παρω αυτη την καρτα αφου θελετε να τα κανετε ολα μεσω της καρτας? Το διαβουλευμα απο οσο ξερω και γνωριζω δε σε αναγκαζει να κανεις κατι το οποιο εχει ηδη αποφασιστει και απλως σε ρωταει πως θα γινει ευκολοτερο…αντιθετως το διαβουλευμα γινεται για να αποδειχτει εαν και κατα ποσο ειναι αποδεκτη μια οποιαδηποτε καρτα οπως και αν λεγεται αυτη…Και αν δεν το εχετε υπ’οψιν οι παππουδες και γιαγιαδες μας παρ’οτι εχουν καρτα για να τραβανε λεφτα απο το ΑΤΜ μπαινουν ακομα μεσα στην τραπεζα και παιρνουν τα λεφτα απο το ταμειο γιατι ειναι ανθρωποι και προτιμουν την προσωπικη επαφη, ΤΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ? Επειδη το Ιντερνετ τρεχει γρηγορα στην εποχη μας ελπιζω να μην μου δωσετε την χουντικη απαντηση ΑΠΟΛΥΣΗ απο τη δουλεια οπως εγινε με τον Αστυνομικο που αρνηθηκε να την παραλαβει, καλο θα ειναι να εχετε λυση και για ολους εμας που δεν θελουμε να κινηθουμε κατ’ αυτον τον τροπο.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 21:34 | αλεξανδρος

    αρνουμαι να παρω την καρτα του πολιτη.πρεπει δηλαδη να μας βλεπουν ο καθενας τι κανουμε ,τι αγοραζουμε, που βρισκομαστε?ειμαστε ανθρωποι οχι αριθμοι.και μην ξεχνιομαστε ειναι το τελευταιο σταδιο πριν μπει το τσιπακι εις την δεξια χειρα η στο μετωπο επομενως πρεπει να πουμε ενα μεγαλο ΟΧΙ.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 21:45 | Νικόλαος Παπαπαναγιώτου

    Ποιός θα διασφαλίσει την ασφάλεια μας από τρίτα άτομα που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπερευαίσθητα προσωπικά δεδομένα;

    Ποιός θα εγγυηθεί πως οι υπηρεσίες που θα χρησιμοποιούν την κάρτα θα μπορούν να βλέπουν μόνο όσα πρέπει και όχι όλα τα στοιχεία;

    Ποιός θα έχει την ευθύνη για χρήση της κάρτας απο τρίτο άτομο (κλοπή, κακόβουλη χρήση);

    Ποιός θα διασφαλίσει την χρήση της κάρτας μόνο από τις υπηρεσίες του δημοσίου και όχι από καποιον υπάλληλο με πρόσβαση στον εξοπλισμό;

    Ποιός θα εγγυηθεί πως η κάρτα δεν θα χρησιμοποιηθεί για σκοπούς όπως γνώση αγορών, προφίλ κατανάλωσης, παρακολούθησης της τοποθεσίας που βρισκόμαστε κτλ.

    Και στο κάτω κάτω δεν θα έπρεπε να ερωτηθούμε αν την θέλουμε;;;

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 21:27 | Γιωργος

    Είμαστε άνθρωποι, με ονοματ/μο, προσωπικότητα και όχι αριθμοί.
    Ως άνθρωπος, ως Ελλην και ως Χριστιανός Ορθόδοξος λέω ΟΧΙ στην κάρτα του πολίτη και αρνούμαι να την παραλάβω.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 21:16 | ΝΙΚΟΣ ΜΠΡΟΚΟΣ

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΔΕ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 21:36 | Ανέστης Βλάσσης

    Καλή ιδέα είναι η κάρτα να χρησιμοποιηθεί για εύκολα δημοψηφίσματα ίσως και δημοτικου επιπέδου μέσω internet. Ως μέσο άμεσης δημοκρατίας άνευ κόστους.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 21:45 | Παπανικολάου Κωνσταντίνος

    Πρέπει να είναι το μικρότερο κείμενο, για ένα σημαντικό θέμα, που τίθεται σε διαβούλευση σε όλο τον κόσμο.
    Να και μια παγκόσμια πρωτοτυπία για την οποία μπορούμε να είμαστε περήφανοι.
    Τα λόγια είναι περιττά.

  • παρακαλώ θα ήθελα να μου πείτε τη δουλειά έχει ο όρος εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ;;;;; Μιλάτε για την ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη η για την ολοκληρωτική υποθήκη της ψυχής του Έλληνα πολίτη;;; Θα περιέχει πέρα από ένα πλήρη πιστοποιητικό και ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία;; Το Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση παραπέμπει σε καθαρά ανθρώπους ζόμπι, Σε ρομπότ θα πατάτε ένα κουμπί και θα βλέπετε τη κάνω στο κρεβάτι στην τουαλέτα με το κορίτσι μου, που είμαι σε ποιο σημείο για να στέλνετε τους ράμπο δολοφονους να καθαρίσουν τον τόπο από τα μιάσματα που θα μας έχετε χαρακτηρίσει εσείς η ελίτ κοινωνία.Η Ηλεκτρονικής Διακυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο από τον ολοκληρωτικό αφανισμό της προσωπικότητας του ανθρώπου,θέλετε να τους μετατρέψετε και επίσημα σε αναλώσιμα ανταλλακτικά. Λυπάμαι αλλά εμένα θα με βρείτε απέναντί σας. Ναι στην εξυπηρέτηση του πολίτη με ένα πλήρες πιστοποιητικό για όλες της χρίσης και υπηρεσίες μέχρι εδώ, από εδώ και πέρα έχετε μηχανισμούς να πατάξετε και την φορολογία και τους απατεώνες και αν δεν έχετε να φτιάξετε,Η Ηλεκτρονικής Διακυβέρνηση είναι ισοπέδωση της προσωπικότητας μέσα από μια κάρτα.