Άρθρο 10: Παράβολα

1. Για την εγκατάσταση ή λειτουργία, τον εκσυγχρονισμό ή την επέκταση, καθώς και για την έκδοση απόφασης χορήγησης προθεσμίας για τη μεταφορά ή τεχνική ανασυγκρότηση των εγκαταστάσεων των μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων καταβάλλεται από τους φορείς των δραστηριοτήτων παράβολο, το οποίο διπλασιάζεται αν η άδεια χορηγείται μετά από απόφαση διακοπής της δραστηριότητας.
2. Για την υποβολή καταγγελίας που αφορά μεταποιητική και συναφή δραστηριότητα καταβάλλεται από τον καταγγέλλοντα παράβολο, το οποίο του επιστρέφεται σε περίπτωση που η καταγγελία αποδειχθεί ότι ευσταθεί.
3. Τα παράβολα αποτελούν πόρο για το Τεχνικό Επιμελητήριο και δύναται να διατεθούν και για την αποζημίωση των διενεργούντων τους ελέγχους, σύμφωνα με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης της παρ. 4 του Άρθρου 28 του Νόμου 3982/2011.
4. Πέραν αυτών, το Τεχνικό Επιμελητήριο δύναται να καθορίζει αυτοτελή τιμολογιακή πολιτική για τις παρεχόμενες υπηρεσίες αδειοδότησης μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής και ύστερα από έγκριση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας , Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων