Άρθρο 09: Ειδική Διοικητική Προσφυγή

1. Με την επιφύλαξη των οριζομένων στο αρ. 30 του Ν. 3982/2011, κατά των αποφάσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου ως αδειοδοτούσας αρχής με τις οποίες χορηγούνται άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας στις μεταποιητικές και συναφείς δραστηριότητες ή απορρίπτονται σχετικές αιτήσεις χωρεί ειδική διοικητική προσφυγή για παράβαση νόμου ενώπιον της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ . Η προσφυγή ασκείται μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης ή την ανάρτηση της στο διαδίκτυο ή από την κοινοποίηση ή αφότου έλαβε γνώση αυτής ο έχων έννομο συμφέρον.
2. Προσφυγή επιτρέπεται και κατά παράλειψης οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας των οργάνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου ως αδειοδοτούσας αρχής. Στην περίπτωση αυτή η προσφυγή ασκείται εντός δεκαημέρου από την άπρακτη παρέλευσης της ειδικής προθεσμίας που, τυχόν, τάσσει ο νόμος για την έκδοση της οικείας πράξης, διαφορετικά μετά την παρέλευση τριμήνου από την υποβολή της σχετικής αίτησης του ενδιαφερομένου.
3. Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ αποφαίνεται επί της προσφυγής μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την υποβολή της. Αν παρέλθει η ανωτέρω προθεσμία χωρίς να εκδοθεί απόφαση θεωρείται ότι η προσφυγή έχει σιωπηρώς απορριφθεί.
4. Η άσκηση της ειδικής διοικητικής προσφυγής αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση ένδικων βοηθημάτων ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων.