Άρθρο 02: Ορισμοί /Πεδίο Εφαρμογής

1. Αδειοδοτούσα Αρχή: Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα της 27.11/14.12.1926 (Α΄430), όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 1486/1984 (Α 161).
2. Αδειοδότηση από Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Χορηγεί άδειες εγκατάστασης, επέκτασης, εκσυγχρονισμού και λειτουργίας των μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων και διενεργούν επιθεωρήσεις για τη διαπίστωση της τήρησης των όρων λειτουργίας τους.
3. Το Τεχνικό Επιμελητήριο παρέχει υπηρεσίες στις μεταποιητικές επιχειρήσεις καθώς και στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Ν.3982/2011, αναφορικά με θέματα εγκατάστασης και λειτουργίας αυτών , καθώς και στήριξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Για το σκοπό αυτό το Τεχνικό Επιμελητήριο έχει την αρμοδιότητα:
α) Να ενημερώνει τη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Συντονισμού (ΔΑΝΣ) της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για κάθε ζήτημα της αρμοδιότητας του που ανακύπτει κατά την εφαρμογή της βιομηχανικής νομοθεσίας από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων και την παροχή διευκρινίσεων ή οδηγιών σε θέματα ερμηνείας της κείμενης νομοθεσίας.
β) Να τηρεί και να ενημερώνει την ηλεκτρονική βάση δεδομένων, σε θέματα μεταποιητικών και λοιπών επιχειρήσεων της αρμοδιότητας τους.