Άρθρο 3: Θέματα λειτουργίας της «Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ»

Θέματα λειτουργίας της «Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ»

1. Με την επιφύλαξη του άρθρου 35 παρ. 4 του ν. 4024/2011, το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή έμμισθης εντολής που υπηρετεί στην ανώνυμη εταιρεία «Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου μεταφέρεται από 01.01.2014 με την ίδια σχέση στην «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε». Η μεταφορά γίνεται σε θέσεις αντίστοιχης ή, εάν αυτή δεν υπάρχει, παρεμφερούς ειδικότητας της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας με αυτή που ανήκει ο μεταφερόμενος ή με βάση τα λοιπά τυπικά προσόντα που κατέχει, χωρίς να δικαιούται οποιαδήποτε αποζημίωση λόγω της μεταφοράς αυτής.

Οι εργαζόμενοι οφείλουν το αργότερο μέχρι την 31.12.2013 να αποδεχθούν την ως άνω μεταφορά με δήλωσή τους προς την αρμόδια υπηρεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, διαφορετικά αποχωρούν υποχρεωτικά από 01.01.2014 και καταβάλλεται η νόμιμη αποζημίωση.

2. Ο χρόνος υπηρεσίας που διανύθηκε στην εταιρεία «Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.», καθώς και ο αναγνωρισθείς από αυτήν, για τη μισθολογική, υπηρεσιακή και ασφαλιστική εξέλιξη του μεταφερομένου προσωπικού χρόνος προϋπηρεσίας, θεωρούνται ως διανυθέντες στην «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε».

4. Τα υπό εκτέλεση από την ανώνυμη εταιρεία «Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου» προγράμματα, δράσεις, υπηρεσίες, έργα αναλαμβάνονται από 01.01.2014 και ολοκληρώνονται από την «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε», η οποία αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις και δικαιώματα που απορρέουν από ή συνδέονται με τα ανωτέρω προγράμματα, δράσεις, υπηρεσίες και έργα.

5. Απαγορεύεται η χρήση των διακριτικών τίτλων της ανώνυμης εταιρείας «Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου» από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, φορέα ή οργανισμό, πλην της «Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε», η οποία δύναται να κάνει χρήση αυτών από 01.01.2014 με τους όρους της παρ. 4 του άρθρου 2 του παρόντος.

  • 23 Οκτωβρίου 2013, 12:24 | Στέφανος

    Το καταστατικό είναι απίστευτο:
    – Ο Δ. Σύμβουλος και ο Πρόεδρος ..διορίζονται και παύονται από τον εκάστοτε Υπουργό. Μαριονέτες είναι.
    – Ο Δ. Σύμβουλος και ο Πρόεδρος δεν ευθύνονται σε τίποτα για χρέη του οργανισμού (τότε ποιος ευθύνεται;)
    – Ο Οργανισμός μπορεί να αποσπάσει άτομα από ..Τράπεζες – Είμαστε σοβαροί; Οι τράπεζες είναι Δημόσιο;
    – Οι Νομικοί Σύμβουλοι είναι …4. Γιατί; Γιατί όχι ..156; Πως καθορίστηκαν;

  • 1. Η λειτουργική αφομοίωση του υπάρχοντος προσωπικού θα πρέπει να γίνει μετά από αξιολόγηση και ένταξή τους σε ένα σαφές και ξεκάθαρο οργανόγραμμα της «Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξαγωγικού Εμπορίου Α.Ε.»
    2. Οι θέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου της νέας εταιρίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να καλυφθούν με πολιτικά κριτήρια γιατί θα οδηγήσουν στην ίδια αποτυχημένη συνταγή του παρελθόντος. Πρέπει να υπάρχει συνεχής αξιολόγηση του management και κατά προέκταση του φορέα με συγκεκριμένους αριθμοδείκτες αποτελεσματικότητας.
    3. Το Management του φορέα πρέπει να εξασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων των Ελλήνων εξαγωγέων στις υπηρεσίες του, χωρίς τοπικιστικές /κλαδικές/πολιτικές προτεραιότητες. Θα πρέπει να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος και κυρίως να μη γίνουν τα ίδια μέσα από ένα μεταλλαγμένο σχήμα.