Άρθρο 128 – Συνοπτικός διαγωνισμός

1.Προσφυγή στη διαδικασία του συνοπτικού διαγωνισμού επιτρέπεται όταν η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης, χωρίς ΦΠΑ, είναι ίση ή κατώτερη από το ποσότων 60.0000 ευρώ.
2. Για τη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού, η αναθέτουσα αρχή / ο αναθέτων φορέας δημοσιεύει απλοποιημένη προκήρυξη, σύμφωνα με το άρθρο 137. Επιπλέον, μπορεί να προσκαλεί επιπλέον και συγκεκριμένους οικονομικούς φορείς. Ο ελάχιστος αριθμός προσφερόντων είναι τρεις (3). Εν πάση περιπτώσει, ο αριθμός των προσφορών πρέπει να είναι επαρκής ώστε να εξασφαλίζει πραγματικό ανταγωνισμό. Στην περίπτωση που ο αριθμός των προσφορών είναι μικρότερος από το ελάχιστο όριο, η αναθέτουσα αρχή / οαναθέτων φορέας μπορεί να συνεχίζει τη διαδικασία,εφόσον αποδεικύεται ότι τηρήθηκαν οι διατάξεις του παρόντος άρθρου. Η υποβολή μόνο μίας προσφοράς, δεν αποτελεί κώλυμα για τη συνέχιση της διαδικασίας του διαγωνισμού και την ανάθεση της σύμβασης.
3. Οι προσφορές των οικονομικών φορέων υποβάλλονται εγγράφως.
4. Ο συνοπτικός διαγωνισμός διεξάγεται από ειδική τριμελή επιτροπή που συγκροτείται προς τον σκοπό τούτο και διενεργεί όλα τα στάδια του διαγωνισμού. Η αποσφράγιση του φακέλου των δικαιολογητικών συμμετοχής, των τεχνικών προσφορών και των οικονομικών προσφορών δύναται να λάβει χώρα σε μία δημόσια συνεδρίαση, κατά την κρίση της επιτροπής.
5. Οι λεπτομέρειες διενέργειας του συνοπτικού διαγωνισμού καθορίζονται στα έγγραφα της σύμβασης.

  • 30 Ιανουαρίου 2014, 14:20 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ – ΣΑΤΕ

    ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΈΣ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 156

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 11:15 | ΕΛΕΝΗ ΚΩΤΣΑΛΟΥ

    Δεν περιγράφεται η περίπτωση υποβολής μίας ή αποδεκτής μίας μόνο προσφοράς σε διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή, σύμφωνα με την παρ. η του 21 του ΠΔ 118/2007

  • 20 Ιανουαρίου 2014, 20:57 | Γιώργος Παρίδης

    2. Ο ανταγωνισμός εξασφαλίζεται σε επίπεδο αριθμού προσκαλουμένων και όχι εν τέλει προσφερόντων, νομίζω. Και πώς περνάμε από τον ελάχιστο αριθμό προσφορών (3) στο ότι οκ και με μία προσφορά κατακυρώνεται συνοπτικός διαγωνισμός χωρίς διάκριση κριτηρίου (χαμηλότερη-συμφερότερη τιμή);