ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ – ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 19 ΚΑΙ 20 – Άρθρο 125 – Πεδίο εφαρμογής

1. Οι διατάξεις του παρόντος Μέρους εφαρμόζονται:
α. στις δημόσιες συμβάσεις χαμηλής οικονομικής αξίας,
β. στις δημόσιες συμβάσεις υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα ΙΙΒ του Προσαρτήματος Α και στο Παράρτημα XVII του Προσαρτήματος Β, ανεξαρτήτως της εκτιμώμενης αξίας αυτών και
2. Κατά τα λοιπά, στις συμβάσεις της παραγράφου 1 εφαρμόζονται οι διατάξεις του παρόντος νόμου, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στα επιμέρους άρθρα αυτού.

  • 30 Ιανουαρίου 2014, 14:06 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ – ΣΑΤΕ

    Το παρόν μέρος αφορά τις συμβάσεις χαμηλής αξίας, ήτοι τις συμβάσεις κάτω του ορίου, οι οποίες δεν εμπίπτουν υποχρεωτικώς στο πεδίο εφαρμογής των κοινοτικών Οδηγιών περί δημοσίων συμβάσεων. Με τον νέο νόμο ο τεχνητός αυτός διαχωρισμός παύει να υφίσταται σε επίπεδο εθνικού δικαίου και οι δύο κατηγορίες ενοποιούνται ως προς τη νομική τους αντιμετώπιση. Ωστόσο, ως προς ορισμένα ζητήματα (κυρίως προθεσμιών δημοσίευσης προκηρύξεων και διεξαγωγής των διαγωνισμών) θεσπίζονται αποκλίσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στο παρόν μέρος. Ως προς τα λοιπά ζητήματα υφίσταται ενιαία ρύθμιση.

  • 30 Ιανουαρίου 2014, 14:51 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ – ΣΑΤΕ

    ΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΘΑ (ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΈΣ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 156 (ΣΥΝΑΨΗΣ) ΚΑΙ 161 (ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ)
    ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΌΨΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕ (2006/C 179/02)