Αρθρο 60 – Πρότυπα εξασφάλισης της ποιότητας

(άρθρο 49 οδηγίας 2004/18/ΕΚ)
Οι αναθέτουσες αρχές, όταν απαιτούν την προσκόμιση πιστοποιητικών που εκδίδονται από ανεξάρτητους οργανισμούς, και τα οποία βεβαιώνουν την τήρηση εκ μέρους του οικονομικού φορέα ορισμένων προτύπων εξασφάλισης της ποιότητας, πρέπει να παραπέμπουν σε συστήματα εξασφάλισης της ποιότητας που βασίζονται στη σχετική σειρά ευρωπαϊκών προτύπων και πιστοποιούνται από οργανισμούς που εφαρμόζουν τη σειρά ευρωπαϊκών προτύπων για την πιστοποίηση. Οι αναθέτουσες αρχές αναγνωρίζουν τα ισοδύναμα πιστοποιητικά από οργανισμούς εδρεύοντες σε άλλα κράτη μέλη. Επίσης, οι αναθέτουσες αρχές αποδέχονται και άλλα αποδεικτικά στοιχεία για ισοδύναμα μέτρα εξασφάλισης της ποιότητας, τα οποία προσκομίζονται από τους οικονομικούς φορείς.

  • 2 Ιανουαρίου 2014, 10:40 | Στέφανος

    1. Δεν λέγεται εξασφάλιση της ποιότητας, αλλά ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ της Ποιότητας.
    2. Τα πρότυπα αυτά τα βγάζει ο ISO (από την Ελληνική λέξη Ίσος) ο οποίος είναι Διεθνής Οργανισμός. Η ΕΕ απλά ακολουθεί. Να αλλάξει η διατύπωση.
    4. Τα Συστήματα Διαχείρισης δεν πρέπει μόνο να εφαρμόζονται, αλλά και να πιστοποιούνται από Διεθνείς, ανεξάρτητους και αναγνωρισμένους Φορείς Πιστοποίησης. Οποιαδήποτε άλλη διατύπωση είναι εσκεμμένα ανοιχτή σε κακόβουλη υλοποίηση.
    5.Παρακαλώ να συντάσσονται τα εδάφια από γνώστες των εκάστοτε αντικειμένων