Αρθρο 25 – Έναρξη διαδικασίας σύναψης σύμβασης

1. Για τις συμβάσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 10, ως χρόνος έναρξης της ανοικτής διαδικασίας, της κλειστής διαδικασίας, της διαδικασίας διαπραγμάτευσης με δημοσίευση προκήρυξης και του ανταγωνιστικού διαλόγου, νοείται η ημερομηνία αποστολής της σχετικής προκήρυξης σύμβασης στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2. Ως χρόνος έναρξης της διαδικασίας διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης, νοείται η ημερομηνία αποστολής προς τους οικονομικούς φορείς της πρώτης πρόσκλησης συμμετοχής σε διαπραγμάτευση.
3. Ως ημερομηνία έναρξης ενός διαγωνισμού μελετών, νοείται η ημερομηνία αποστολής της σχετικής προκήρυξης διαγωνισμού μελετών στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
4. Για τις λοιπές συμβάσεις, η διαδικασία σύναψης σύμβασης εκκινεί από την ημερομηνία δημοσιοποίησης της σχετικής προκήρυξης ή πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή της αποστολής της σχετικής πρόσκλησης υποβολής προσφοράς, σύμφωνα με το άρθρο 137.

  • 4 Ιανουαρίου 2014, 21:37 | Διονύσιος ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

    Αναφορικά με τη σύμβαση όταν το ύψος του Διαγωνισμού είναι κάτω του 1.000.000 που δεν ελέγχεται απο το Ελεγκτικό συνέδριο πρέπει να καθιερωθεί ο προληπτικός έλεγχος απο την ΥΔΕ ή την Υπηρεσία Επιτρόπου.

    Σήμερα ο φάκελλος του διαγωνισμού διαβιβάζεται στην υπηρεσία επιτρόπου με το πρώτο τιμολόγιο.Αν ο διαγωνιμός έχει κάποιο ουσιώδες λάθος το πρώτο τιμολόγιο δεν μπορεί να πληρωθεί.

    Ως εκ τούτου προτείνω τον έλεγχο απο την υπηρεσία επιτρόπου πριν υπογραφεί η σύμβαση.

    Με εκτίμηση,

    Διονύσης ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
    Αναπληρωτής Διοικητής ΓΝ Αργολίδος-Ν.Μ Ναυπλίου