Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΑΣΕΠ

Στη συνέχεια παρουσιάζονται για πληρέστερη ενημέρωσή σας πρώτα οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα από το ΑΣΕΠ –και οι οποίες φυσικά επιδέχονται βελτιώσεις– και κατόπιν οι προγραμματισμένες νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι οποίες θα αναπτυχθούν μελλοντικά και θα ολοκληρωθούν μέσω της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ.

Παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Σήμερα το ΑΣΕΠ παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι οποίες μπορούν να κωδικοποιηθούν στις κάτωθι:

  • ηλεκτρονική ενημέρωση (προς πολίτες και φορείς) μέσα από ενημερωτικά e‑mails και sms για θέματα σχετικά με διαγωνισμούς, αποτελέσματα και θέσεις εργασίας·
  • ηλεκτρονικές υπηρεσίες ταυτοποίησης για την υποβολή αιτήσεων (από πολίτες)·
  • ηλεκτρονικές αιτήσεις (προς πολίτες) για διαγωνισμούς·
  • εφαρμογή υπολογισμού μοριοδότησης προσόντων υποψηφίου μέσα από μια εύχρηστη ηλεκτρονική φόρμα·
  • ηλεκτρονική υποβολή σχολίων από τους ταυτοποιημένους χρήστες.

Προγραμματισμένες νέες υπηρεσίες προς υλοποίηση μέσω ΕΣΠΑ

Έχοντας υπόψη τις παραπάνω υπηρεσίες, το ΑΣΕΠ σχεδιάζει να υλοποιήσει επιπλέον, νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες και τους φορείς με σκοπό την αναβάθμιση της παρεχόμενης εξυπηρέτησης από άποψη ποιότητας και ταχύτητας. Οι υπηρεσίες που εξετάζονται, περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Ηλεκτρονική ενημέρωση (προς πολίτες και φορείς) μέσα από RSS (Really Simple Syndication) και δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, LinkedIn κτλ.) για θέματα σχετικά με διαγωνισμούς, αποτελέσματα και θέσεις εργασίας.

2. Ηλεκτρονικές υπηρεσίες πιστοποίησης (προς πολίτες και φορείς) για τη δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου προσόντων και δεξιοτήτων, διαδικασία που θα καταστήσει εφικτή τη δημιουργία μητρώου υποψηφίων ΑΣΕΠ.

3. Υποβολή ηλεκτρονικών αιτημάτων (από φορείς) για πλήρωση θέσεων που επιθυμούν να καλύψουν.

4. Υποβολή ηλεκτρονικών ενστάσεων (από πολίτες).

5. Εφαρμογή υπολογισμού της μοριοδότησης υποψηφίου βάσει των προσόντων του διαθέσιμη κατά την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής του στους διαγωνισμούς. Έτσι, ο υποψήφιος θα γνωρίζει πόσα μόρια συγκεντρώνει τη στιγμή ήδη που υποβάλει την αίτησή του.

6. Επέκταση της ήδη παρεχόμενης ηλεκτρονικής ενημέρωσης (προς πολίτες και φορείς) με αποστολή εξατομικευμένων sms για θέματα σχετικά με διαγωνισμούς, αποτελέσματα και θέσεις εργασίας.

7. Ηλεκτρονική καταγραφή της πορείας εξέλιξης των διαγωνισμών και προβολή της στο διαδίκτυο με σκοπό οι πολίτες και φορείς να είναι διαρκώς ενήμεροι. Περαιτέρω εξατομίκευση αυτής της υπηρεσίας με παροχή στους πιστοποιημένους χρήστες της δυνατότητας να παρακολουθούν μέσα από το προφίλ τους την πορεία των αιτήσεων που έχουν υποβάλει και να ενημερώνονται σχετικά.

8. Ειδική έκδοση portal για κινητές (mobile) συσκευές (προς πολίτες και φορείς) με σκοπό την αξιοποίηση των κινητών τηλεφώνων ως ενός επιπλέον καναλιού ενημέρωσης προς πολίτες και φορείς.

9. Ειδική έκδοση portal για άτομα με αναπηρία (ΑΜεΑ) με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των ΑΜεΑ.

10. Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ψηφιοποίησης εγγράφων (προς πολίτες) για την υποβολή διάφορων αιτημάτων ηλεκτρονικά, έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητη η ταχυδρομική αποστολή δικαιολογητικών κάθε φορά αλλά μόνο όταν υπάρχει κάποια αλλαγή.

11. Έξυπνες ηλεκτρονικές αιτήσεις (προς πολίτες και φορείς) με αξιοποίηση των δεδομένων που έχουν ήδη πιστοποιηθεί και εμφανίζονται στο προφίλ του πιστοποιημένου χρήστη. Η υπηρεσία θα παρέχεται για όλους τους τύπους διαγωνισμών, για αιτήματα πλήρωσης θέσεων (π.χ., εποχικού προσωπικού), για κυλιόμενους πίνακες, για υποβολή ενστάσεων και αιτήσεων θεραπείας.

12. Ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής αιτήσεων υποψηφίων για διαγωνισμούς φορέων (Εποχικό, Μερική, Συμβάσεων έργου), έκδοση αποτελεσμάτων για αυτούς τους διαγωνισμούς από το μηχανογραφικό σύστημα του ΑΣΕΠ και ανάρτησή τους στο portal.

13. Ενίσχυση του γραφείου εξυπηρέτησης κοινού του ΑΣΕΠ και ενοποιημένη επικοινωνία (προς πολίτες και φορείς) με τη χρήση σύγχρονου μηχανισμού Helpdesk (IVR, CRM, CTI κτλ.).

14. Ηλεκτρονική ανταλλαγή πληροφοριών μέσω της πύλης του ΕΡΜΗ μεταξύ ΑΣΕΠ και άλλων φορέων που θα θέλουν να δια-λειτουργήσουν για την ανταλλαγή κρίσιμων πληροφοριών-δικαιολογητικών (όπως, π.χ., τα πτυχία των υποψηφίων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ).

15. Υποστήριξη ηλεκτρονικού παραβόλου με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών.

16. Ηλεκτρονική προβολή γραπτών στο προφίλ των πιστοποιημένων υποψηφίων, από γραπτούς διαγωνισμούς στους οποίους έλαβαν μέρος.

17. Συνολική κατάργηση της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ σε μορφή excel (.xls) και παροχή σε πολίτες και φορείς ηλεκτρονικής πρόσβασης στα αποτελέσματα αυτά μέσω δυναμικής αναζήτησης.

18. Δυνατότητα επεξεργασίας των ηλεκτρονικών αιτήσεων εκτός διαδικτύου (off-line) έτσι ώστε να μην είναι υποχρεωτική η συνεχής σύνδεση στο Internet από πολίτες και φορείς.

19. Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη αποφάσεων ΑΣΕΠ, διαθέσιμη σε πολίτες και φορείς για εύκολη αναζήτηση των τελικών νομικών αποφάσεων που παράγει το ΑΣΕΠ.

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω της παρακάτω φόρμας

  • 11 Οκτωβρίου 2010, 15:35 | Tedd

    Για τις παρεχόμενες υπηρεσίες δεν θα αναφερθώ, γιατί αξίζει να επισημάνουμε πως αν και είναι πολύ καλές, οι σχεδιαζόμενες νέες υπηρεσίες αποτελούν ουσιαστική επέκταση και επίλυση πολλών χρόνιων προβλημάτων στη συμμετοχή των υποψηφίων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
    Για τις προγραμματισμένες νέες υπηρεσίες μέσω ΕΣΠΑ:

    1:
    Η ενημέρωση δια μέσου όλων των διαδικτυακών καναλιών είναι απαραίτητη και συμβάλει και στο ευαίσθητο κομμάτι της διαφανούς ενημέρωσης (ένα τρωτό σημείο πολλών Φορέων κατά το παρελθόν).

    2, 5 και 11:
    Αυτή η υπηρεσία είναι μια ενέργεια που θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί από χρόνια, με δεδομένο το υψηλό κόστος και την ταλαιπωρία που υφίστανται κατά κανόνα άνεργοι πολίτες που δαπανούν ένα σημαντικό ποσό όταν συμμετέχουν σε κάποιες προκηρύξεις το χρόνο (παράβολα κάθε φορά, ταχυδρομικά έξοδα, φωτοτυπίες, επικυρώσεις ξενόγλωσσων πιστοποιητικών κλπ). Η δημιουργία ενός αρχείου για κάθε συμμετέχοντα με τα νόμιμα πιστοποιητικά που κατέχει και θα υποβάλλει μόνο μια φορά ως έντυπα, θα μειώσει και το χρόνο επεξεργασίας των αιτήσεων και έκδοσης των αποτελεσμάτων.

    3, 4, 9, 10, 12, 13, 14, 16, 19:
    Συμφωνώ και προσυπογράφω

    6:
    Δεν είναι κακή ιδέα, αλλά δεν είναι και από τα επείγοντα, δεν στερούμαστε πηγών ενημέρωσης, όσο απλοποίησης των διαδικασιών συμμετοχής στους διαγωνισμούς και κυρίως χωρίς κόστος.

    7:
    Σημαντικό κομμάτι που θα συμβάλλει στην απόλυτη διαφάνεια κατά την εξέλιξη ενός διαγωνισμού.

    8:
    Καλό , αν δεν έχει αυξημένο κόστος για τους χρήστες τέτοιων υπηρεσιών.

    15:
    Το παράβολο θα επιθυμούσαμε αν δεν είναι δυνατόν να απαλειφθεί τελείως, τουλάχιστον να έχει ένα μικρό συμβολικό και ανταποδοτικό ρόλο για τη στοιχειώδη κάλυψη της λειτουργίας των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΣΕΠ.

    17:
    Επειδή όντως η αναζήτηση στα αποτελέσματα των διαγωνισμών ήταν κάπως δύσκολη, θα επιθυμούσαμε δυνατότητα δυναμικών αναζητήσεων, αλλά και να διατηρηθούν οι λίστες με τα συνολικά ονόματα και αποτελέσματα για λόγους ενίσχυσης της διαφάνειας.

    18:
    Δεν είναι απαραίτητο, σχεδόν όλες οι συνδέσεις πια είναι broadband και με μόνιμη σύνδεση στο internet.

  • 11 Οκτωβρίου 2010, 15:50 | Νικηφόρος Φ.

    Το πιο σημαντικό, για το οποίο νομίζω δεν είδα κάτι σχετικό, είναι η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για θέσεις από τους υποψηφίους, με τη μέθοδο της επισύναψης (Upload) όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών για μία θέση.
    Αυτό θα γλίτωνε από πολύ φόρτο εργασίας τα ΚΕΠ (επικύρωση υπογραφών κτλ) και επίσης η επεξεργασία των αιτώσεων μπορεί να γίνεται γρηγορότερα από το ΑΣΕΠ.
    Η διαδικασία υποβολής αίτησης για μία θέση μπορεί να περιλαμβάνει χοντρικά 4 στάδια:
    1. Προσωπικά στοιχεία
    2. Επισύναψη δικαιολογητικών
    3. Eπισύναψη βιογραφικού σημειώματος
    4. Ηλεκτρονική επιβεβαίωση ότι όλες οι πληροφορίες που δόθηκαν είναι σωστές.

    Κατόπιν θα δίνεται ένας αριθμός αναφοράς (reference number) πχ. ΑΣΕΠ4/2011_ΧΧΧ ΄με τον οποίο ο υποψήφιος θα μπορεί να παρακολουθεί αργότερα την εξέλιξη του διαγωνισμού με βάση τις πληροφορίες που θα προσθέτει το ΑΣΕΠ σε κάθε διαγωνισμό.
    Επίσης αυτό μειώνει την άσκοπη κατανάλωση χαρτιού για όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

  • 2. Ηλεκτρονικές υπηρεσίες πιστοποίησης (προς πολίτες και φορείς) για τη δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου προσόντων και δεξιοτήτων, διαδικασία που θα καταστήσει εφικτή τη δημιουργία μητρώου υποψηφίων ΑΣΕΠ.

    Αν και έχω την αίσθηση ότι η παραπάνω λειτουργικότητα (2) έχει ξανα-προκηρυχθεί στο παρελθόν, θα ήθελα να προτείνω τα ακόλουθα:

    α) Πέρα από τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων «προσόντων», να δοθεί έμφαση και στη δημιουργία/υιοθέτηση προτύπων αναπαράστασής τους (σε συνεργασία με άλλους συναρμόδιους φορείς, π.χ. Υπ.Παιδείας – Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων κλπ) ώστε να είναι εύκολη η εισαγωγή/εξαγωγή των στοιχείων και ο συγχρονισμός με άλλες υπηρεσίες «διάχυσης» προσόντων (που στοχεύουν π.χ. στον ιδιωτικό τομέα)

    β) Διασύνδεση με Φορείς «παροχής» προσόντων (π.χ. Γραμματείες Πανεπιστημίων, Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης προσόντων κλπ κλπ) αλλά και Φορείς «σταθερών» στοιχείων (π.χ. Δημοτολόγιο) ώστε να είναι δυνατή η συγκέντρωση/επικαροποίηση/επικύρωσή τους χωρίς ενέργειες του χρήστη (βλ. επικύρωση αντιγράφων σε ΚΕΠ κλπ)

    γ) Αφού διευκρινιστεί κατά πόσον υπάρχει «κίνδυνος» τα προσόντα να χαρακτηριστούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, να διερευνηθεί κατά πόσον το αρχείο προσόντων τρίτων είναι προσβάσιμο και από ποιούς (π.χ. συνυποψηφίους για έλεγχο κλπ).

    δ) Διασύνδεση με άλλα μητρώα (π.χ. Ενιαίο Μητρώο Εκπαιδευτών Υπ. Παιδείας) ή/και παροχή υπηρεσιών ενδιάμεσων (hub) εγγυήσεων/πιστοποίησης προς αυτά ώστε να μην απαιτείται η επανυποβολή τους

    Περισσότερες λεπτομέρειες (π.χ. για πρότυπα περιγραφής βιογραφικού κλπ) αναφέρω σε ανάρτηση εδώ: http://pgaval.wordpress.com/2009/11/15/registries_everywhere/

    Σας ευχαριστώ.

  • 11 Οκτωβρίου 2010, 14:32 | Μάριος

    Αν και το θέμα δεν είναι σχετικό με αυτό στο οποίο θα αναφερθώ, ωστόσο μιας και γίνεται λόγος για αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΣΕΠ. κρίνω σκόπιμο ότι θα έπρεπε και οι διαδικασίες των ΟΤΑ και Δήμων να ενταχθούν και αυτές στον ΑΣΕΠ, όχι μόνο όσον αφορά το κομμάτι της ενημέρωσης των πολιτών για τις προκηρύξεις και τα αποτελέσματά τους, αλλά και στο να υπάγονται πλήρως στον ΑΣΕΠ και όχι απλά «υπό την εποπτεία του».Αυτη η αδιαφάνεια και αυθαιρεσία που υπάρχει στους συγκεκριμένους φορείς πρέπει κάποια στιγμή να λάβει τέλος, (όπως επίσης και το άδικο (κατά την προσωπική μου γνώμη) και ρουσφετολογικό (ουσιαστικά) κριτήριο της εντοπιότητας.Ωστόσο αυτό το θέμα ξεφεύγει από την παρούσα δημόσια διαβούλευση και μια περαιτέρω ανάλυση δεν θα βοηθούσε κάπου).

    Επίσης, το γεγονός ότι δεν είναι όλοι οι πολίτες εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες δεν θα πρέπει να αποτελέσει τροχοπέδη για την βελτίωση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρονται,όχι μόνο από τον ΑΣΕΠ αλλά και γενικότερα.Έχουμε 2010 και καλώς ή κακώς, από τα λίγα άμεσα μέσα επικοινωνίας που υπάρχουν είναι το Διαδίκτυο. Το να δημοσιεύονται λίστες και λοιπες πληροφορίες στο Διαδίκτυο (πάντα με σεβασμό στην προσωπική ζωή κάποιου) είναι από τους λίγους τρόπους να εξασφαλιστεί μία κάποια διαφάνεια.Το να γνωρίζει κάποιος τα πτυχία και τα προσόντα κάποιου συνυποψήφιού του δεν προσβάλει κανέναν, και του δίνεται παράλληλα και η ευκαιρία να διαπιστώσει από που προήλθαν τα μόριά του και κατά πόσο αυτά είναι αληθή και έγκυρα (με μια περαιτέρω αναζήτηση φυσικά).

  • 11 Οκτωβρίου 2010, 11:08 | Jenny

    Oi nees ilektronikes upiresies tha mporoun na perilambanoun eidiki stili afierwmeni stous upopsifious, me login gia to profile toys, me sumboules sto pws oi upopsifiou na friaksoun ena kalo CV, me dunatotita oi upopsifiou na exoun to CV tous sto Internet, kai kuriws aplopoihmenimixani anazhthshs ergasias kai aplopoihmenes kai suntomes prokhrukseis!

    Ena polu kalo kalo paradeigma olwn autwn to antistoixo galliko elektroniko ASEP:

    http://www.emploipublic.fr/

  • 11 Οκτωβρίου 2010, 11:16 | Κ.Ζ

    θΑ ΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ.
    1)ΑΦΟΥ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΩΣΤΕ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟΙ.
    2)ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ.
    3)ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΣΟΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ.ΑΣ ΤΗΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΑ. ΔΙΟΤΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΣΟΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑΣ.
    4)ΝΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΟΝΤΩΝ ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΔΙΚΟΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΑ ΕΝΣΤΑΝΣΗΣ ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 11 Οκτωβρίου 2010, 11:06 | Κ.Ζ

    ΘΑ ΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΚΑΤΑΡΧΗΝ Η ΛΕΞΗ «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ.ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ.
    1)ΑΦΟΥ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.
    2)ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΦΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ.ΕΝΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ.
    3)ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ. ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ,ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ.ΔΗΛ. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΦΟΡΕΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ». ΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΑ Η ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΣΟΝ;
    4)Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΕ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ.
    ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ 4 ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΟΧ ΕΙΤΕ ΣΜΕ ΚΤΛ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ.

    ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

  • 11 Οκτωβρίου 2010, 11:57 | ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΥ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ E-MAILS ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.

  • 11 Οκτωβρίου 2010, 09:52 | anna

    Καταρχήν όλες οι αιτήσεις, ενστάσεις κλπ, θα πρέπει να γίνονται και ηλεκτρονικά.
    Η πιστοποίηση πρέπει να είναι τέτοια ώστε να διασφαλίζεται το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων. Δηλαδή υψηλό επίπεδο ασφαλείας, πρόσβαση στο αρχείο κάθε υποψήφιου μόνο από τον ίδιο και πιστοποιημένους υπάλληλους, οι οποίοι θα έχουν πρώτα λάβει την κατάλληλη διαβάθμιση.
    Οι αιτήσεις δεν μπορεί να είναι ενιαίες σε κάθε ειδικότητα για όλη την Ελλάδα, γιατί δεν ενδιαφέρονται όλοι οι υποψήφιοι για διορισμό ανεξαρτήτως αντικειμένου και θέσεως.
    Όλα τα στοιχεία του κάθε διαγωνισμού θα πρέπει να είναι στη διάθεση όλων των πολιτών. Στοιχεία που προστατεύονται από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, να είναι στη διάθεση μόνο του εκάστοτε υποψηφίου. Δηλαδή να είναι όπως τώρα, στη διάθεση όλων οι βαθμοί που παίρνει κάποιος για το πτυχίο του, αλλά το ίδιο το πτυχίο του να είναι μόνο στη διάθεση του. Στα γραπτά να ανακοινώνονται σε όλους, όλοι οι βαθμοί και ο καθένας να έχει πρόσβαση στο δικό του γραπτό.
    Επίσης, πρέπει να υπάρχει ενημέρωση για την εξέλιξη των διαγωνισμών επακριβώς. Με συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπως προτάθηκε παραπάνω και ποσοστά αιτήσεων που έχουν επεξεργαστεί κλπ. Τα στοιχεία πρέπει να επικαιροποιούνται περιοδικά και τακτικά, πχ κάθε Παρασκευή, κάθε 10 μέρες, κάθε δεύτερη Τρίτη, κάτι συγκεκριμένο.
    Στην ενημέρωση για τα στοιχεία και την εξέλιξη των διαγωνισμών πρέπει να ενταχθεί και ο ευρύτερος δημόσιος φορέας (ΟΤΑ, φορείς κλπ).

  • 11 Οκτωβρίου 2010, 09:02 | ΑΝΤΩΝΗΣ Λ.

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΔΥΟ(Η ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΥΣ )ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΣΕΙ,ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ (ΑΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ)ΕΝΩ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΧΑΡΤΙΑ.
    ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΩ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 8Κ/2008 ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ (ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2009)!!!

  • 11 Οκτωβρίου 2010, 09:25 | Σ.Μ.

    Ελπίζω το
    «16. Ηλεκτρονική προβολή γραπτών στο προφίλ των πιστοποιημένων υποψηφίων, από γραπτούς διαγωνισμούς στους οποίους έλαβαν μέρος»,
    να μην περιλαμβάνει και το γελοίο «τεστ δεξιοτήτων».

    Ελπίζω να είναι πλέον σαφές (αν δεν ήταν ήδη και απλά χρειαζόταν ένα μέτρο για να «βοηθήσετε» τους εν ενεργεία συμβασιούχους -τότε πριμοδοτούμενους με 50%-, ώστε, πολύ σωστά κατεμέ, να τους αφαιρέσετε την προσαύξηση) οτι πρόκειται για μια γελοιότητα που αντί να βοηθάει την αποσυμφόρηση του Δημοσίου και να προάγει την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα (όπως, αν καταλαβαίνω σωστά, είναι ο στόχος) δημιουργεί φρούδες ελπίδες σε «φιλόδοξους» νέους Δημόσιους υπαλλήλους και ουσιαστικά το μόνο που πετυχαίνει είναι να «αναπτύσσει» την «δημόσια απασχόληση» και τον «ιδιωτικό φροντιστηριακό τομέα-παραπαιδεία».

    Κατεμέ όταν χαράσσουμε πολιτική και θέλουμε να ήμαστε συνεπείς ΟΛΕΣ οι ενέργειες πρέπει να οδηγούν σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ αποτελέσματα, και να ήμαστε ξεκάθαροι. Ο στόχος επετεύχθη. Οι νέοι είναι κοντά στο να καταλάβουν οτι το δημόσιο «δεν χωράει άλλους». Ας δουλέψουμε για αυτό σε όλα τα επίπεδα. Εξαλείψτε τα φροντιστήρια «που ανοίγουν πόρτες στο δημόσιο» και μαζί όλα τα «τεστ των αδιόριστων». Εάν θέλετε τα φροντιστήρια να διαδραματίσουν ένα ενεργό ρόλο, μπορείτε να τα χρηματοδοτήσετε μέσα από τα αναπτυξιακά προγράμματα ώστε να κάνουν μαθήματα επιχειρηματικότητας σε νέους και όχι μαθήματα για τεστ δεξιοτήτων.

  • 11 Οκτωβρίου 2010, 08:44 | ΧΡΥΣΑ

    Συμφωνώ πως πρέπει να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των θέσεων εποχικού προσωπικού και συμβάσεων έργου από το Α.Σ.Ε.Π., διότι πολλοί φορείς εσκεμμένα αποκρύπτουν την έκδοση αποτελεσμάτων προκειμένου να περνούν οι προθεσμίες υποβολής των ενστάσεων(το γιατί το καταλαβαίνετε..) Φυσικά αρνούνται να πληροφορήσουν τηλεφωνικά για τα αποτελέσματα.
    Επίσης πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων διότι δεν είναι δίκαιο να πληρώνουμε παράβολα εμείς, που στην πλειοψηφία μας είμαστε άνεργοι.
    Επιπροσθέτως πρέπει να βρεθεί φόρμουλα ώστε τα αποτελέσματα να βγαίνουν γρήγορα και όχι μετά 6 μήνες και 1 χρόνο με αποτέλεσμα πολλά άτομα να πετυχαίνουν σε παραπάνω από έναν διαγωνισμό και να παραιτούνται από τη μία θέση για να πάνε στην επόμενη και ξανά το ίδιο… με αποτέλεσμα να μένουν τελικά κενές θέσεις

  • 10 Οκτωβρίου 2010, 21:26 | PAPASOTIROPOULOS VASILIOS

    Καλό θα ήταν να δημοσιεύονται και οι κυλιόμενοι πίνακες.
    Τόσα χρόνια ακούμε περί αυτών και δεν τους βλέπουμε.
    Επανειλημένως έχω αναζητήσει αυτούς τους πίνακες και είναι κάτι σαν φαντάσματα. Καλό θα ήταν να γνωρίζουν όλοι τί γίνεται με αυτή την διαδικασία (κυλιόμενοι πίνακες) ώστε να μην εγείρεται θέμα διαφάνειας και υπονοιών περί ενός ακόμα τρόπου βολέματος των «δικών μας παιδιών».
    Αν οι υπεύθυνοι θεωρούν πως έχω άδικο και είμαι υπερβολικός, δεν θα με ενοχλούσε ένα προσωπικό μήνυμα (το e-mail μου είναι στη διάθεσή τους) με πληροφορίες, που θα δείχνουν πως έχω άδικο στο σχόλιό μου.

  • 10 Οκτωβρίου 2010, 18:37 | polina

    θα ηταν το καλυτερο για καθε υποψηφιο να εχει ενα κωδικο υποψηφιου με την ειδικοτητα του πχ νοσηλευτρια ,και να υποβαλλει ηλεκτρονικα με τον κωδικο του σε καθε προκυρηξει που διμοσιευεται την αιτηση του οτι θελει να συμμετασχει χωρις να υποβαλλει καθε!φορα τα δικαιολογητικα του ξανα και ξανα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 10 Οκτωβρίου 2010, 17:22 | MARIA TOURLOU

    Συμμετέχοντας πρόσφατα σε έναν διαγωνισμό της ΔΕΗ ΑΕ για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου για την κάλυψη θέσεων στην Διεύθυνση Παραγωγής Νησιών,διαπίστωσα ότι οι φορείς «μαγειρεύουν» και βλέπουν ποιοι κάνουν αίτηση και αν δεν τους αρέσουν οι ενδιαφερόμενοι «προσκαλούν» κόσμο δεδομένου να δουλέψουν δικοί τους άνθρωποι και μάλιστα κάνοντας αίτηση και προσκομίζοντας δικαιλογητικά πέρα της καταληκτικής ημερομηνίας,λέγοντας ότι παρατάθηκε η ημερομηνία λήξης. Που αυτό βέβαια δεν γίνεται χωρίς ανακοίνωση. Πιστεύω λοιπόν ότι θα ήταν πολύ καλύτερα να γίνεται η επεξεργασία των αιτήσεων από τον ΑΣΕΠ και όχι από τον κάθε φορέα.

  • 10 Οκτωβρίου 2010, 13:32 | Βασίλης

    Προτείνω την ενεργοποίηση της ηλεκτονικής πιστοποίησης και ακολούθως της ηλεκτονικής αίτησης, η οποία θα εξοικονομήσει χρόνο για τους ενδιαφερόμενους και για τον Α.Σ.Ε.Π., αλλά κυρίως πόρους για τον τελευταίο!

    Με εκτίμηση,

    Βασίλης

  • 10 Οκτωβρίου 2010, 13:12 | Δημήτρης

    Αφού πραγματοποιούνται διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς και καταρτίζεται σχετική λίστα επιτυχόντων, είναι απορίας άξιον γιατί επιτρέπεται στους ΟΤΑ να πραγματοποιούν προσλήψεις εκπαιδευτικών (κυρίως νηπιαγωγών) για κάλυψη των αναγκών τους εκτός πινάκων και με άλλες διαδικασίες και κριτήρια (φωτογραφικά κατά την γνώμη μου). Οι ΟΤΑ κλπ οργανισμοί δεν συμπεριλαμβάνονται στις διαφανείς διαδικασίες?
    Προτείνω οι ΟΤΑ κλπ οργανισμοί, όποτε έχουν ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, να κάνουν τις προσλήψεις τους αποκλειστικά από τον ισχύοντα πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Σήμερα που οι εκπαιδευτικοί πασχίζουν για μια θέση διορισμού και είναι διατεθειμένοι να υπηρετήσουν και στην άκρη της Ελλάδος νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα εντοπιότητας.

  • 10 Οκτωβρίου 2010, 08:23 | κων/να

    Συμφωνώ με τον Βασίλη, πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ένας ενιαίος πίνακας για κάθε ειδικότητα, έτσι ώστε να ενημερωνόμαστε αρχικά σε ποια θέση βρισκόμαστε, αλλά και για να μην ταλαιπωρούμαστε να κάνουμε τα χαρτιά μας δεκάδες φορές αιτησίως. Επίσης, μ’αυτόν τον τρόπο, πιστεύω ότι και τα αποτελέσματα θα είναι πιο αντικειμενικά, αλλά και θα έχουμε και πλήρη επίγνωση των προσδοκιών μας, οργανώνοντας έτσι καλύτερα και τη ζωή μας.

  • 9 Οκτωβρίου 2010, 21:33 | ΤΖΕΝΗ

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.ΤΙ ΕΝΝΟΩ!ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΤΙΚΑ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ;ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ,ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ Ο ΑΣΕΠ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ,ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

  • 9 Οκτωβρίου 2010, 19:35 | eftimis

    Καποια παιδια θυσιασαν καποια χρονια στα δημοσια ΕΠΑΣ για τεχνικοι φυσικου αεριου με την διαβεβαιωση οτι θα βρουν αμεσως δουλεια δεδομενου οτι στην ελλαδα το φυσικο αεριο ειναι ακομα στο ξεκινημα και θα χρειαστουν εξιδεικευμενα ατομα.Ο γυιος μου τελειωσε αυτα και μαλιστα βραυευτηκε για τις επιδοσεις του χωρις κανενα αποτελεσμα.Ουτε καν ιδιωτικες εταιριες δεν τους παιρνουν ενω αυτα τα παιδια ειναι οι ειδικοι για το φυσικο αεριο.Τι λεει λοιπον ο ΑΣΕΠ γιαυτα τα παιδια?

  • 9 Οκτωβρίου 2010, 19:43 | Γιώργος

    Πρεπει επιτέλους να σταματήσουμε να στελνουμε συνεχως χαρτιά οποτε βγαίνει ενας νεος διαγωνισμός. Ελπίζω με το Νο2 αυτο να εννοείτε.
    Μια βαση δεδομενων. Δηλωνω ηλεκτρονικά οτι ενδιαφερομαι για το διαγωνισμο, δηλωνω θεσεις και αν ειναι σε αυτους που θα προσληφθουν ΤΟΤΕ στελνω χαρτια.

    Επισης, Στις συμβασεις εργου- εποχικες κλπ να είναι ξεκαθαρα τα πραγματα. Ημερομηνιες αποτελεσματα θεσεις τα παντα.

  • 9 Οκτωβρίου 2010, 18:24 | Vania

    Και κάτι ακόμα. Σχετικά με τις βεβαιώσεις προϋπηρεσίας από τον εργοδότη για μια συγκεκριμένη ειδικότητα, θεωρώ πως κάτι πρέπει να γίνει ώστε να χορηγείται από το ΙΚΑ και μόνο, μέσω διαδικτύου. Νομίζω πως απο την ασφάλιση φαίνεται η όποια ειδικότητα. Τις βεβαιώσεις που χορηγεί αυτή την στιγμή το ΙΚΑ (π.χ. ΙΚΑ Γαλατσίου) αναφέρουν μόνο τον συνολικό αριθμό τον ενσύμων ανά έτος και όχι την ειδικότητα;;; Δεν καταλαβαίνω το λόγω… Δεν μπορεί να προστεθεί και αυτή, ώστε να αποφύγει ο πολίτης την ταλαιπωρία;

  • 9 Οκτωβρίου 2010, 18:06 | Vania

    Φυσικά και πρέπει να προχωρίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

    Θα ήθελα όμως να προσθέσω κάτι σε ότι αφορά τις ειδικές κοινωνικές ομάδες – υπενθυμίζω ότι υπάρχουν και τα επαναπατριζόμενα παιδια των πολιτικών προσφύγων (από το παιδομάζωμα…., αν το θυμάται κανείς), για τα οποία δεν προβλέπεται πουθενά, μα πουθενά τίποτα σχετικό. Ούτε στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ,και γενικά του Δημοσίου, αλλά ούτε για διάφορα σεμινάρια στον ΟΑΕΔ, κ.λπ. Οι γονείς μας – τα λεγόμενα παιδιά του εμφυλίου, όχι μόνο έχασαν τις περιουσίες τους για ευνόητους λόγους, όχι μόνο δεν πρόλαβαν να γυρίσουν στην πατρίδα τους επειδή απεβίωσαν νωρίς, αλλά και όταν τα παιδιά τους αποφασίζουν να γυρίσουν στην πατρίδα- ανακαλύπτουν ότι δεν είναι μια ειδική κοινωνική ομάδα γι’ αυτήν. Αδικιμένοι όχι μόνο οι ίδιοι, αλλά και οι επόμενες γενεές.
    Κάποια στιγμή είχε ανακοινωθεί ότι θα προσλαμβάνονται στα Αστηνομικά Τμήματα νόμιμοι μετανάστες ως διερμηνείς. Μήπως σκέφτικε κανείς ότι μπορεί να υπάρχουν και τα επαναπατριζόμενα παιδιά των θυμάτων του Εμφυλίου Πολέμου, τα οποία γνωρίζουν κάποιες ξένες γλώσσες;
    Ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία!

  • 9 Οκτωβρίου 2010, 17:10 | ιωαννα

    ακουσαμε οτι πλεον ολες οι προσληψεις θα γινονται μεσω ασεπ.μεγα ψεμα.προσφατα υπεβαλα δικαιολογητικα σε φορεα και μαλιστα πληροφορηθηκα οτι τα μορια που με τοσο αγωνα αποκτηθηκαν(γλωσσες,μεταπτυχιακα,καλος βαθμος πτυχιου κ.λ.π)δεν μετρανε καθολου μπροστα στην εντοπιοτητα.αδικος κοπος,χρονος κ χρημα αφουαν εισαι δημοτης του συγκεκριμενου δημου,εστω κ με πτυχιο με βαθμο 5 και κανενα αλλο προσον , παιρνεις τη θεση ,ακομα κι αν οι αλλοι υποψηφιοι εχουν πολλαπλασια προσοντα.δε μιλαμε για προτιμηση του εχοντος εντοπιοτητα σε περιπτωση ισοβαθμιας.μιλαμε οτι οι αιτησεις υποψηφιων ακομα κι απο γειτονικους δημους πετιουνται στα σκουπιδια.ετσι καταφερνουν οι δημαρχοι να εχουν τις πελατειακες τους σχεσεις.προκηρυσσονται φωτογραφικες συμβασεις για τους δημοτες τους που δεν εχουν προσοντα να συναγωνιστουν επαξια τους αλλους.ντροπη κι απογοητευση.ποτε θα σταματησει το πελατειακο? ποτε?

  • Στην παρούσα οικονομική συγκυρία θα θεωρούσα εκ των ων ουκ άνευ το ότι ο νέος ιστοχώρος θα πρέπει να είναι 100% κατασκευασμένος με την χρήση ελεύθερου λογισμικού ανοικτού κώδικα και επιπλέον να είναι 100% συμβατός με συστήματα ελεύθερου κώδικα (firefox, linux κλπ)

  • 9 Οκτωβρίου 2010, 12:27 | Αναστασία

    Θα ήθελα να γίνεται ολοκληρωμένη ηλεκτρονική ενημέρωση από το ΑΣΕΠ(σε όσους έχουν κάνει τη σχετική αίτηση για ηλεκτρονική ενημέρωση μέσω e-mail)για τις θέσεις που κατά καιρούς προκηρύσσονται από όλους τους φορείς.
    Εχω παρατηρήσει πως αυτό δεν γίνεται πάντα, με αποτέλεσμα να μην ενημερωνόμαστε εγκαίρως για κάποιες θέσεις που ίσως θα μας ενδιέφεραν.

  • 9 Οκτωβρίου 2010, 10:05 | ΣΟΦΙΑ

    Στους απλούς διαγωνισμούς για εποχικό ή σύμβαση έργου δώστε την δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης και αν ο υποψήφιος είναι επιλαχών καταθέτει τα χαρτιά που τον επιβεβαιώνουν με την πρόσληψη του.
    Στο site στην εφαρμογή υπολογισμού της μοριοδότησης υποψηφίου θα ήταν ενδιαφέρων να ενημερώνεται ο υποψήφιος τι ποσοστό επιτυχίας έχει για την θέση που τον ενδιαφέρει.

  • 9 Οκτωβρίου 2010, 08:11 | ΠΟΛΥΞΕΝΗ

    Πιστεύω θα ηταν καλύτερα ολοι οι διαγωνισμοί για συμβασιούχους και μονίμους να διεξάγονται απο το ΑΣΕΠ και όχι απλά να ελεγχονται! Ετσι θα αποφεύγαμε πολλές αλχημείες και λάθη τυχαία στη μοριοδότηση που γίνονται απο τον εκάστοτε φορέα ,ο οποίος βάζει την προκήρυξη σε μη εμφανές σημείο, δεν την αναρτά στο διαδίκτυο,έστω στην ιστοσελίδα του και επίσης αναρτά αποτελέσματα πριν απο αργίες για να λείπουν οι ενδιαφερόμενοι και να μην προλαβαίνουν τις ενστασεις!

  • 9 Οκτωβρίου 2010, 01:03 | Foteini

    ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ Η ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΈΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ (ΜΟΡΙΑ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΙΝΙΜΟΙ,ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ, ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ,ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Κ.Λ.Π) ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΊ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ (ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ,ΔΕΚΟ, ΔΗΜΟΥΣ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ )ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΑ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΣΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.

  • 8 Οκτωβρίου 2010, 23:53 | beacon

    2. Ηλεκτρονικές υπηρεσίες πιστοποίησης (προς πολίτες και φορείς) για τη δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου προσόντων και δεξιοτήτων, διαδικασία που θα καταστήσει εφικτή τη δημιουργία μητρώου υποψηφίων ΑΣΕΠ.

    Πολύ σημαντικό! δεν μπορούμε κάθε φορά να επικυρώνουμε πτυχία και διπλώματα χάνοντας χρόνο και χρήμα, και μόνο αυτό να γίνει θα είναι μεγάλη υπόθεση.

  • 8 Οκτωβρίου 2010, 21:26 | Μαρία

    Στα προσωρινά αποτελέσματα προκηρύξεων του ΑΣΕΠ να δημοσιεύονται στους πίνακες κατάταξης:τα μόρια των συμμετεχόντων μαζί με τον τρόπο απόκτησής τους.Για να μπορούμε να βλέπουμε πώς ενας 24 πρόλαβε να συγκεντρώσει παραπάνω μόρια από κάποιον 40 χρονο με οικογένεια, μεταπτυχιακά, προυπηρεσία κ.λ.π. ¨Αλλωστε αυτό γίνεται με τις 8 μηνες συμβάσεις.Δηλαδή αναρτώνται έξω απ το γραφείο προσωπικού πίνακες με όλα τα στοιχεία, με υπογραφή κ σφραγίδα του υπευθύνου!!(Τότε δε θίγονται τα προσωπικά μας δεδομένα?) Ποιος μου πιστοποιεί οτι τα νούμερα που βλέπω είναι αληθινά? Τι νόημα έχει να κάνω ένσταση κ κατά ποιού?
    Υ.Γ. Να καταργήσετε το τεστ δεξιοτήτων που μόνο τέτοιο δεν είναι !(Αλλα ένα παραθυράκι εισαγωγής στο δημόσιο τομέα που πάλι δεν ξέρουμε αν τα μόρια είναι αληθινά ή εικονικά ) Αλλιώς βάλτε ερωτήσεις αντίστοιχες με τις ειδικότητες και τις δεξιότητές τους !

  • 8 Οκτωβρίου 2010, 21:33 | Δημήτρης

    Ρίξτε μια ματιά τι κάνει το European Personel Selection Office. Όλη η διαδικασία είναι ηλεκτονική, ο κάθε υποψήφιος έχει δικό του φάκελο. Τα δικαιολογητικά παραδίδονται αφού βγουν τα αποτελέσματα (εντάξει το τελευταίο δεν είναι για εμάς ακόμα).

    Νομίζω ότι κατ’ ελάχιστο είναι δυνατή η δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου ανά υποψήφιο. Ειδικά για τους διαγωνισμούς πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας το να παραδίδεις ολόκληρο φάκελο δικαιολογητικών (πτυχία, προϋπηρεσία κλπ) σε κάθε διαγωνισμό και να αποδελτιώνονται/επαληθεύονται όλα αυτά με το χέρι εκ νέου κάθε φορά.

    Θα είναι τεράστια πρόοδος να μπορεί κάποιος να παραδώσει πτυχία/μεταπτυχιακά κλπ για κάποιο διαγωνισμό και αυτά ΑΦΟΥ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΟΥΝ να καταχωρηθούν ηλεκτρονικά για χρήση σε μελλοντικές αιτήσεις. Φυσικά καλό θα ήταν να ζητούνται εκ νέου από το φορέα πρόσληψης σε περίπτωση επιτυχίας του υποψηφίου (γιατί πολλά ακούγονται και, κυρίως, πολλά γίνονται)

  • 8 Οκτωβρίου 2010, 20:00 | Ρ. Κ. Ρ.

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΣΕΠ

    1.το ΑΣΕΠ να ανακοινώσει λίστες με τις συναφειες σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Το εργο αυτό μπορεί να το υλοποιήσει μια διεπιστημονική ακαδημαϊκη επιτροπή.
    Οι λίστες αυτές μπορεί να επικαιροποιούνται όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο από την παραπάνω επιτροπή.

    2. Να σταματήσουν οι φωταγραφικές προκυρήξεις κύριως σε επίπεδο εμπειρίας
    πχ (εμπειρία σε ευρωπαικά προγράμματα, κεπ, οαεδ και πολλά άλλα). Με αυτό τον τρόπο φωταγραφίζονται δημόσιοι υπάλληλοι ή συμβασιούχοι Δημοσίου.

    3. Να σταματήσουν τα αποτελέσματα να βγαίνουν σε excel.
    Τα ακαδημαικά και επαγγελματικά προσόντα του καθενός πιστεύω ότι δεν πρέπει να είναι εμφανή στον στο διαδίκτυο. Ο καθένας να μπορεί να βλέπει μόνα τα δικά του αποτελέσματα μεσω κωδικού ώστε να προβαίνει σε ενστάσεις εάν το κρίνει σκόπιμο. Ή έχουμε εμπιστοσύνη στους θέσμούς ή να αλλάξουμε χώρα…

    4.Να φαίνονται σε ξεχωριστή βάση οι προς έγκριση θέσεις εργασίας.

    5. Οι προκυρήξεις πρέπει να είναι πιο απλοικά γραμμένες.

    6. Νομίζω ότι πρέπει να καταργηθεί το κώλυμα 8μήνου. Μόνο μπερδέματα και ασάφειες εχει δημιουργήσει. Ας πριμοδοτηθεί περισσότερο η ανεργία.
    Προτείνω οι συμβάσεις έργου να είναι μόνο ετήσιες. Κάποιος που έχει κάνει μια ετήσια σύμβαση έργου να έχει την δυνατότητα να ξαναδιεκδικήσει μια νέα σύμβαση έργου μετα άπο ακριβώς ένα έτος από την ημερομηνία λήξης της πρώτης σύμβασης έργου. Αυτό να μπορεί να το ελέγχει ο ΑΣΕΠ δημιουργώντας μια βάση δεδομένων.

  • 8 Οκτωβρίου 2010, 20:12 | Nontas Kiriakos

    «Συνολική κατάργηση της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ σε μορφή excel (.xls)»
    γιατί να το κάνετε αυτό? αντί να εμπλουτίζετε τις υπηρεσίες, τις μειώνετε? κάποιους εξυπηρετεί το xls

  • 8 Οκτωβρίου 2010, 19:26 | Γκαρέτσα Νίκη

    Ευχαριστώ που μου δίνεται η δυνατότητα να εκφέρω την γνώμη μου.

    Αυτό που με αγανακτεί κάθε φορά που θέλω να κάνω αίτηση σε ένα διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή σε ένα ΙΕΚ ή άλλο οργανισμό είναι η ατελείωτη χαρτούρα… το πτυχίο μου έχει βγει άπειρα αντίγραφα, επικυρώσεις αντίγραφα, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας από το ΙΚΑ (που για να σου τις δώσουν πρέπει να πας την πρώτη σελίδα της προκήρυξης – Τι να τις κάνουν τόσες πρώτες σελίδες άραγε?)
    θέλω μέρες να συγκεντρώσω τα χαρτιά και να απασχολώ υπαλλήλους του ΙΚΑ ή των ΚΕΠ και κάθε φάκελος που στέλνω έχει μέσα 20 – 25 φύλλα χαρτί.
    Γιατί τόσα άχρηστα χαρτιά?
    Θα μπορούσα να συμπληρώσω μια φόρμα με τα στοιχεία μου και ότι προσόντα έχω, να τα στείλω σε ένα φάκελο ΜΙΑ φορά στον ΑΣΕΠ, για να γίνει ο έλεγχος και να μπορώ να μπαίνω και να εκτυπώνω όποτε θέλω ΕΝΑ χαρτί (όπως εκτυπώνω το εκκαθαριστικό μου) και να χρησιμοποιώ αυτό.
    Αυτή η διαδικασία έγινε για το Ενιαίο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων, το οποίο βέβαια ποτέ δεν δούλεψε γιατί είμαστε Ελλάδα.

    Αν θα υπάρχει αυτή η εγγραφή, στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που θα ήθελα να συμμετέχω, δε θα χρειαζόταν να στείλω απολύτως τίποτα και σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό παράβολο, θα μπορούσα μέσα σε 5 λεπτά να τελειώσω με την αίτηση.
    Το ΑΣΕΠ με μια απλή ταξινόμηση θα είχε αμέσως του πίνακες.
    Μπορείτε να φανταστείτε πόσες εργατοώρες θα σωθούν από πόσα άτομα? Πόσα χαρτιά – σκουπίδια θα γλιτώσουμε ? πόσα χρήματα σε φακέλους ταχυδρομεία?

    Άρχισε να καλπάζει η φαντασία μου?

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας

  • 8 Οκτωβρίου 2010, 19:28 | Γιάννης

    Με συγκρατημένη αισιοδοξία βλέπω πως παίρνει μπροστά (?) η ηλεκτρονική οργάνωση του δημοσίου. Ελπίζω να ανατεθούν σε πτυχιούχους Πληροφορικής (ΤΕΙ ή ΑΕΙ) η υλοποίηση αυτού του τεράστιου σε μέγεθος έργου. Θυμήθηκα παρεμπιπτόντως ένα άρθρο ενός καθηγητή ΑΕΙ που υποστηρίζει πως: «Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση βλάπτει σοβαρά τη διαφθορά». Πιστεύω πως όσο πιο οργανωμένα είναι τα πράγματα τόσο πιο πολύ διάφανα είναι.

  • 8 Οκτωβρίου 2010, 19:59 | Δημήτρης

    Πολύ καλό βήμα. Λίγο προσοχή με τα προσωπικά δεδομένα. Αν πρόκειται να δημοσιεύονται λίστες επιτυχόντων, υποψηφίων, κλπ, αυτά να είναι με κωδικούς και όχι με ονοματεπώνυμα, ΑΔΤ, κλπ.

  • 8 Οκτωβρίου 2010, 18:52 | Kostas Pagkalos

    ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ SITE ΝΑ ΓΙΝΕΙ Α Π Λ Ο, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΤΟ SITE TOY YΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ε Ν Α ΑΛΑΛΛΟΥΜ ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΥΤΑ !!!!!!!!!!!

  • 8 Οκτωβρίου 2010, 16:38 | ΜΟΥΜΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι ένας άνθρωπος με μια αναπηρία είναι ειδικη κατηγορία και πρέπει να μοριοδοτείται επιπλέον αλλά και να αντιμετωπίζεται σαν μια ειδική κατηγορία.
    Από την άλλη πλευρά οι πολύτεκνοι δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως ειδική κατηγορία διότι έγιναν από δική τους επιλογή πολύτεκνοι και όχι
    γιατί προέκυψε απο ατύχημα ή γιατί γεννήθηκαν πολύτεκνοι. Ένας άνθρωπος μπορεί να γεννηθεί με αναπηρία, μπορεί στο μέλλον από κάποιο αστάθμητο παράγοντα να αποκτήσει μια αναπηρία.

    Κάποιος που ειναι πολύτεκνος επέλεξε ο ίδιος να κάνει πολλά παιδιά.
    Όσο για τα παιδία που γεννήθηκαν σε μια πολύτεκνη οικογένεια ας αναλάβουν την ευθύνη οι γονείς που οι ίδιοι επέλεξαν να κάνουν πολλά παιδία.

    Δεν θέλω να ακουστώ σαν ρατσιστής αλλά το να γίνεις πολύτεκνος είναι δική σου επιλογή, το να είσαι άνθρωπος με κάποια ειδικη ανάγκη δεν είναι.

  • 8 Οκτωβρίου 2010, 16:08 | Eleni

    Eίναι σημαντικό να διευκρινίσουμε τι σημαίνει ηλεκτρονική βιβλιοθήκη των αποφάσεων του ΑΣΕΠ. Πράγματι, πέραν αυτού, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι σημαντική και η ηλεκτρονική ενημέρωση. Δηλαδή να υπάρχει συνεχής δικτυακή ενημέρωση από τις διοικητικές Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ, για όλες τις θέσεις που έχουν καλυφθεί ή είναι προς αναπλήρωση, το στάδιο που βρίσκονται, κλπ. Επίσης θα πρέπει –επιτέλους- το ΑΣΕΠ να δημοσιεύει όλες τις αποφάσεις του, και κατά το στάδιο των αναπληρώσεων, καθώς και τους λόγους για τους οποίος πιθανών απορρίπτονται οι προς αναπλήρωση υποψήφιοι. Διαφορετικά πάντα θα υπάρχει η υπόνοια οτι κατά το στάδιο τις αναπλήρωσης (όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα ένστασης) γίνονται τα μεγαλύτερα «μαγειρέματα» και οι περισσότερες αυθαιρεσίες από μέρους του ΑΣΕΠ.

  • 8 Οκτωβρίου 2010, 16:05 | ΜΟΥΜΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    1)Να υπάρξει ηλεκτρονικός ή κάποιου είδος έλεγχος σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας για τα χιλάδες πλαστά απολυτήρια που κυκλοφορούν.
    Δηλαδή επιδίωξη δημιουργίας on-line σύνδεσης του ΑΣΕΠ με το αρμόδιο υπουργείο για άμεσο έλεγχο των τίτλων πτυχίου για την διαπίστωση της
    ύπαρξης του τίτλου και για το αν και κατά πόσο ο τελικός βαθμός πτυχίου είναι αληθινός και όχι πλαστός.

    2)Να υπάρξει κάποιος τρόπος για να παίρνει ο υποψήφιος (όταν ο διαγωνισμός
    είναι με μοριοδότηση) μια βεβαίωση απο τα ΕΛΤΑ ή απο τον ΑΣΕΠ για τον ακριβή αριθμό των εντύπων που έχει τοποθετήσει μέσα στον φάκελο όπως επίσης και για το ποιά δικαιολογητικά εχει τοποθετήσει μέσα ώστε να αποφεύγονται παρεξηγήσεις σε περίπτωση που «χαθεί» ή όντως χαθεί κάποιο απο τα δικαιολογητικά.
    Έχουν ακουστεί στο παρελθόν περιπτώσεις που κάποιος υποψήφιος είχε και τις προϋποθέσεις αλλά και τα μόρια για να διοριστεί αλλά όλως τυχαίως του απαντούσαν από τον ΑΣΕΠ οι βαθμολογητές δεν βρήκαν το τάδε δικαιολογητικο στον φάκελο με αποτέλεσμα να μπορούν να βάλουν με αυτό το πρόσχημα κάποιον άλλο σε αυτή την θέση. Τελικό αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το να μην μπορεί ο υποψήφιος να αποδείξει ποιά έγγραφα έχει στείλει.
    Το κουτάκι που λέει συννημένα από μόνο δεν αποδυκνείει το ποια δικαιολογητικά εχχουν μπει στον φάκελο αλλά μόνο το πόσα και από μόνο του δεν είναι αρκετο.

  • 8 Οκτωβρίου 2010, 15:42 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΩΤΙΝΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΑΤΕ ΕΝΑΝ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ( Π.Χ. ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΝΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΤΟΝ ΔΥΝΑΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΣΕ ΤΙ ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΥΧΩΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ 2 – 3 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ

  • 8 Οκτωβρίου 2010, 12:22 | Κατερίνα

    ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ:

    ΕΛΕΟΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ!
    ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 8Κ/2008 ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟ 2ΟΟ8?ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΔΥΣΛΕΙΤΡΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ(Η ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΥΤΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ…)
    ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!

    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΙΣΩΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ,ΟΤΑΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ,ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

  • 8 Οκτωβρίου 2010, 12:59 | Eirini

    Σχετικά με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων για συμβάσεις ΣΟΧ και ΣΜΕ που διεξάγονται μέσω Α.Σ.Ε.Π, θα έκρινα αναγκαίο οι πίνακες κατάταξης να αποστέλλονται από τον φορέα που προκηρύσσει τις θέσεις στο Α.Σ.Ε.Π και εν συνεχεία να δημοσιεύονται στο δικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. Με αυτόν τον τρόπο ο υποψήφιος, ακόμη και αν έχει τόπο διαμονής σε άλλο νομό από αυτόν της προκήρυξης, θα έχει τη δυνατότητα να πληροφορείται για τα μόρια των συνυποψηφίων του.
    Επίσης, δεδομένου οτι πολλοί φορείς δεν διαθέτουν διακτυακό τόπο για να δημοσιεύουν τις προκηρύξεις (ή διαθέτουν αλλά δεν ενδιαφέρονται να το κάνουν), θα πρότεινα το κείμενο των προκηρύξεων αυτών να δημοσιεύεται επίσης στο δικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π, ώστε να υπάρχει γρήγορη και άμεση πρόσβαση από όλους.
    Ευχαριστώ

  • 8 Οκτωβρίου 2010, 12:06 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Αρχικώς, θέλουμε να έχουμε ενημέρωση σχετικά με τη ακριβή ημερομηνία των συμβάσιων ορισμένου χρόνου & έργου από ΟΤΑ (πότε υποβάλουμε τα δικαιολογητικά μας, πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα από τους Δήμους αλλά και στην Αρχή της Διαφάνειας θα πρέπει να ανακοινώνονται και τα αποτελέσματα/ονόματα αυτών που προσλαμβάνονται ή διορίζονται σε ΟΤΑ ώστε σε περίπτωση που γνωρίζουμε ότι κάποιος υποψήφιος κατέλαβε μία θέση αναξιοκρατικά, να γίνεται καταγγελία και η θέση να καταλαμβάνεται από τον υποψήφιο που πραγματικά έχει τα μόρια για τη θέση μέσω ΑΣΕΠ). Απαραίτητη ανάγκη συνιστά η υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων για τους ΟΤΑ με σειρά προτεραιότητας να γίνεται στο ίδιο το ΑΣΕΠ και όχι στους ΟΤΑ ώστε να μη παρατηρούνται φαινόμενα παραβίασης των εγγράφων μας από τους Δήμους που όμως επειδή ο φάκελός μας έχει αποσταλλεί ταχυδρομικώς στο Δήμο δεν μπορούμε να αποδείξουμε εάν και πόσα χαρτιά μας έχουν αφαιρέσει από το φάκελό μας (το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απαριθμούμε τις σελίδες των εγγράφων μας, χωρίς όμως αυτό να μπορεί να μας προστατεύσει από την περίπτωση που μας αφαίρεσαν τα τελεταία έγγραφα από το φάκελό μας).

    Επίσης, το ΑΣΕΠ οφείλει να μας ενημερώνει για το ακριβές στάδιο της επεξεργασίας κάθε διαγωνισμού του. Για παράδειγμα, εδώ και 8 μήνες αναμένουμε την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 6κ/2009 του ΑΣΕΠ και το μόνο που ξέρουμε είναι ότι η διαδικασία επεξεργασίας είναι σε εξέλιξη εδώ και 8 μήνες. Αυτό δεν αποτελεί ενημέρωση. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε κάποιες περισσότερες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα ποιος αριθμός αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί και πόσες ακριβώς αιτήσεις μένουν, πότε ακριβώς αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων απο το ΑΣΕΠ κλπ.

    Επιπρόσθετα, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επεξεργασίας & ανακοίνωσης οριστικών αποτελεσμάτων απο φορείς που ελέγχονται από το ΑΣΕΠ. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει προκήρυξη με σειρά προτεραιότητας από Δήμο το 2008, τα προσωρινά αποτελέσματα από το Δήμο να βγαίνουν το 2009, τα οριστικά απο το ΑΣΕΠ το 2010 και να διοριζόμαστε το 2011 ή το 2012!Χρειάζεται επιτάχυνση των διαδικασιών!

    Το ΑΣΕΠ είναι ανεξάρτητη αρχή επιλογής προσωπικού και οφείλει να διαδραματίζει στο μέγιστο βαθμό το ρόλο αυτό τηρώντας τις αρχές της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας!

  • 7 Οκτωβρίου 2010, 11:11 | Δημήτρης

    Σε συνέχεια όσων έγραψα στις 5 Οκτωβρίου, προτείνω σε συνδυασμό με την α/α 16 νέα υπηρεσία, την οποία θεωρώ απολύτως αναγκαία, να αναρτώνται μαζί με τα γραπτά και οι διορθώσεις επ’ αυτών, ένεκεν των οποίων ο κάθε υποψήφιος έλαβε τον συγκεκριμμένο βαθμό. Αυτό θα αναγκάσει τους βαθμολογητές να βαθμολογούν αντικειμενικά ένα προς ένα τα γραπτά και όχι με ποσοτική διάθεση (δεδομένου ότι αμείβονται με το κομμάτι ή κάνω λάθος?). Επίσης μήπως τα προς εξέταση θέματα θα έπρεπε να είναι τέτοια ώστε να αποκλείουν παντελώς την υποκειμενική βαθμολόγηση του βαθμολογητή (ορθό- εσφαλμένο, πολλαπλής εκλογής κλπ)ώστε να δίνουν την σιγουριά στον εξεταζόμενο ότι βαθμολογήθηκε ορθώς?

  • 6 Οκτωβρίου 2010, 17:02 | Σ Μ

    Απαιτείται βελτίωση ως προς την διαφάνεια των προσλήψεων. Αυτό συνεπάγεται την σε κάθε στάδιο καταγραφή Αποφάσεων, Γνωμοδοτήσεων, Εισηγήσεων κλπ, τόσο των Διοικητικών Υπηρεσιών, του Νομικού Τμήματός αλλά και δικαστικών Αποφάσεων, αν όχι για κάθε διορισμό, τουλάχιστο για κάθε ένταση ή/και προσφυγή, ώστε να επανέλθει το αίσθημα δικαίου στους υποψηφίους και τους πολίτες. Για το λόγο αυτό η βελτίωση του σταδίου 19, σχετικά με την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, που πρέπει όχι μόνο να υλοποιηθεί, αλλά και να βελτιωθεί.

  • 6 Οκτωβρίου 2010, 13:16 | E.M.

    Το πλέον σημαντικό είναι η “Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη αποφάσεων”, καθώς πρέπει εκτός των «τελικών αποφάσεων του ΑΣΕΠ» που είναι λίγο αόριστο (τι σημαίνει άραγε, μετά την ολοκλήρωση των δικαστικών αποφάσεων???), να περιλαμβάνει όλες τις αποφάσεις που εκδίδει το ΑΣΕΠ, συμπεριλαμβανομένων και των αποφάσεων που εκδίδει επί των ενστάσεις των υποψηφίων.

    Έτσι θα είναι δυνατή και η συγκριτική αξιολόγηση-έλεγχος επί όλων των αποφάσεων του ΑΣΕΠ, ενώ θα μειωθούν στο ελάχιστο οι όποιες πράξεις (ή έστω υπόνοιες) αλληλοσυγκρουόμενων αποφάσεων.

    Επιπλέον αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί και για όλες τις μέχρι σήμερα αποφάσεις (όχι μόνο τις δικαστικές, αλλά και επί των ενστάσεων), ώστε να δουν όλοι (και ας κρίνουν) οτι μέχρι σήμερα… π.χ.
    1. το ΑΣΕΠ μοριοδοτούσε με 70 μόρια εργαζόμενους για την παρακολούθηση σεμιναρίων του ΟΑΕΔ!!!, ενώ στις προκηρύξεις ζητούσε σεμινάρια ανέργων!!!
    2. Να δουν όλοι οτι ενώ ο νόμος ζητούσε «σεμινάρια του ΟΑΕΔ», το ΑΣΕΠ μοριοδοτούσε μόνο σεμινάρια σε ΚΕΚ του ΟΑΕΔ (και κάποιες φορές και σεμινάρια κατά τη διάρκεια των οποίων οι υποψήφιοι εργάζονταν με ένσημα!!!), και δεν μοριοδοτούσε σεμινάρια ανέργων που υλοποιήθηκαν σε ιδιωτικά ΚΕΚ που εποπτεύονταν από τον ΟΑΕΔ!!!

    Με άλλα λόγια να βλέπει ο κόσμος και να ελέγχει/κρίνει, εάν και πότε, το ΑΣΕΠ αυθαιρετεί.

  • 5 Οκτωβρίου 2010, 18:17 | Konstantinos Mavrikos

    Η ηλεκτρονική ενημέρωση του Πολίτη ανοίγει μια νέα εποχή ταχύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη. Όμως υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού που δεν εξοικειωμένο με τις τεχνολογίες και παρατηρείται με αγανάκτηση το φαινόμενο να επιχειρείται μια ταχύτατη διείσδυση στη ζωή μας των ηλεκτρονικών καρτών συναλλαγών, ταυτοτήτων.

    Πιστεύω ότι μέσα στα πλαίσια ηλεκτρονικής διαχείρισης θα χαθεί η ουσία της επικοινωνίας με τον πολίτη, θα καταπατηθούν προσωπικές ελευθερίες και θα αγνοηθούν θρησκευτικές μας αξίες που αντίκειται στην χρήση ηλεκτρονικών μέσων για τις συναλλαγές σε όλο το φάσμα της ζωής μας.

    Παρακαλείσθε θερμά, όπως σεβαστείτε τις ανησυχίες μας και όπως επιτρέψετε σε μια σημαντική μερίδα των Ελλήνων, να διατηρήσει την παραδοσιακή επικοινωνία με το Δημόσιο και τις άλλες Ιδιωτικές Υπηρεσίες. Παρακαλείσθε επίσης όπως επιτρέψετε να μαζεύουμε αποδείξεις με τον παραδοσιακό τρόπο. Προσωπικά δηλώνω απερίφραστα, ότι δεν θα δεχθώ την ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών, ακόμα και αν είναι ανώνυμη. Θα μαζεύω τις αποδειξούλες μου και θα σας δίνω ένα αρχείο excel με τις αξίες των δαπανών μου και όμορφα αρχειοθετημένες τις δαπάνες μου.

    Κάνω έκκληση στα δημοκρατικά σας ιδεώδη, να μην επιχειρήσετε την καταπάτηση των ατομικών μας ελευθεριών.

  • 5 Οκτωβρίου 2010, 13:18 | Δημήτρης

    Συμμετέχοντας πρόσφατα σε γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών, βίωσα την εμπειρία του τι σημαίνει διαφάνεια (sic). Μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων και θέλοντας να προσφύγω σε Διοικητικά δικαστήρια για τη βαθμολογία μου, δεομένου ότι δεν παρέχεται άλλο δικαίωμα ένστασης, διαπίστωσα ότι ο ΑΣΕΠ δεν σου δίνει το δικαίωμα να δεις το γραπτό σου εντός του χρονικού διαστήματος που προβλέπεται για την προσφυγή (2 μήνες) αλλά μετά πάροδο 6 μηνών. Αυτό βέβαια είναι αποτρεπτικό για την οποιαδήποτε προσφυγή εμπροθέσμως. Αλλά και μετά 6 μήνες (κατόπιν αιτήσεως μου να δω το γραπτό μου) διαπίστωσα ότι σου επιδεικνύουν το γραπτό,με μόνο δικαίωμα να κρατήσεις σημειώσεις (του γραπτού σου?)το οποίο έχει επάνω τους βαθμούς των βαθμολογητών χωρίς κάποια σημείωση- διόρθωση- παρατήρηση που να αιτιολογεί το βαθμό που σου έβαλαν. Αλήθεια ποιοι βοηθοί των βοηθών του καθηγητή βαθμολογούν και με ποια προσόντα? Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να αναγράφεται το όνομα τους, αν όχι να κοινοποιούνται επισήμως από τον ΑΣΕΠ, μετά τις διορθώσεις (για αποφυγή παρεμβάσεων)? Δεν θα έπρεπε να μπορείς να δεις έγκαιρα τα γραπτά σου? Δεν θα έπρεπε να φαίνεται αιτιολογημένα γιατί σε βαθμολόγησαν έτσι και όχι αυθαιρέτως? Όλα αυτά πως να πείσουν ακόμη και τον καλοπροαίρετο ότι υπάρχει διαφάνεια και δικαιοσύνη στον ΑΣΕΠ.