ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΕΣ – ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ – ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 35 Εξουσιοδοτικές διατάξεις

1. Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου καθορίζεται ο κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας του Σ.Ε.Α.Α. του άρθρου 22.
2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Μετανάστευσης και Ασύλου και Εσωτερικών καθορίζονται και εξειδικεύονται α) οι κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας των Κ.Φ.Α.Α., β) ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας και ο Κώδικας Δεοντολογίας αυτών, γ) η δυναμικότητα και η στελέχωση των Κ.Φ.Α.Α., δ) οι παρεχόμενες υπηρεσίες φιλοξενίας, ε) η διαδικασία υποβολής παραπόνων από τους φιλοξενούμενους ασυνόδευτους ανηλίκους, στ) το πλαίσιο και η διαδικασία αδειοδότησης για τη λειτουργία Κ.Φ.Α.Α., ζ) οι μεταβατικές διατάξεις για τη λειτουργία των υφιστάμενων Κ.Φ.Α.Α., καθώς και κάθε άλλο, τεχνικό και λεπτομερειακό, θέμα για την εφαρμογή του άρθρου 28.
3. Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου καθορίζονται και εξειδικεύονται: α) οι κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας των Ε.Δ.Η.Δ., β) η δυναμικότητα και οι γενικές κτηριακές προδιαγραφές για τη λειτουργία των Ε.Δ.Η.Δ., γ) οι παρεχόμενες υπηρεσίες φιλοξενίας, δ) ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός των Ε.Δ.Η.Δ. και η στελέχωση της ομάδας υποστήριξης του φορέα λειτουργίας ε) η διαδικασία υποδοχής του φιλοξενούμενου ασυνόδευτου ανηλίκου στο Ε.Δ.Η.Δ, στ) οι μεταβατικές διατάξεις για τη λειτουργία των Ε.Δ.Η.Δ., καθώς και κάθε άλλο, τεχνικό και λεπτομερειακό, θέμα για την εφαρμογή του άρθρου 29.
4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Μετανάστευσης και Ασύλου, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ρυθμίζονται οι όροι δημιουργίας, τήρησης και λειτουργίας του Ε.Μ.Π.Α.Α., τα δεδομένα που καταχωρίζονται, τα ζητήματα χορήγησης πρόσβασης, πιστοποίησης και αυθεντικοποίησης των χρηστών, τα θέματα μεταφοράς των δεδομένων από τα υφιστάμενα Μητρώα των άρθρων 24 και 26 του ν. 4554/2018 (A’ 130), οι απαιτούμενες διασυνδέσεις του Ε.Μ.Π.Α.Α. με άλλα πληροφοριακά συστήματα, η διαδικασία εγγραφής, υποβολής, ενημέρωσης των στοιχείων και οι προϋποθέσεις καταχώρισής τους, οργανωτικά και τεχνικά θέματα απορρήτου και πολιτικής ασφάλειας της επεξεργασίας των δεδομένων του παρόντος, όπως δικαίωμα πρόσβασης και χρήσης, οι περιπτώσεις, ο σκοπός και ο όρος για τους οποίους επιτρέπεται η πρόσβαση, η κρυπτογράφηση δεδομένων, η ασφάλεια επικοινωνιών, η εμπιστευτικότητα, η χρήση τεχνικών ανωνυμοποίησης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου 30.
5. Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου ρυθμίζεται ο κανονισμός λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής της περ. δ) της παρ. 4 του άρθρου 33.

  • 4 Ιουλίου 2022, 14:02 | ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων

    Επαναλαμβάνουμε την ευχή, την οποία εκφράσαμε και με τα σχόλια μας υπό αρθ. 22, να μην αργήσει η έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων που προβλέπονται από το αρθ.35. Στην παρ.2 να προστεθεί και “η συμμετοχή των ασυνόδευτων ανηλίκων που διαμένουν σε Κ.Φ.Α.Α. στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων που τους αφορούν”. Στην παρ.3 να προστεθεί και “η διαδικασία συμμετοχής των ασυνόδευτων ανηλίκων που διαμένουν σε ΕΔΗΔ στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων που τους αφορούν”.