ΚΕΦΑΛΑΙΟ E’ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Άρθρο 12 Λειτουργίες της επιτροπείας

Οι λειτουργίες της επιτροπείας ασυνόδευτου ανηλίκου διακρίνονται:
α) στην επιμέλεια του προσώπου του ασυνόδευτου ανηλίκου,
β) στην εκπροσώπησή του σε θέματα προσωπικής κατάστασης, και
γ) στη συνδρομή του σε περιουσιακά θέματα.

  • 4 Ιουλίου 2022, 20:49 | ΜΕΤΑδραση

    Άρθρο 12
    Προκειμένου να αποφευχθεί η σύγχυση «της επιμέλειας» όπως προβλέπεται στο άρθρο 1518 ΑΚ σε σχέση με τις διατάξεις του παρόντος σχεδίου νόμου, προτείνεται η απαλοιφή του όρου «επιμέλεια» και η αντικατάστασή του ως ακολούθως «μέριμνα για το βέλτιστο συμφέρον του ασυνόδευτου ανηλίκου»

  • 4 Ιουλίου 2022, 16:59 | International Rescue Committee Hellas (IRC)

    Άρθρο 12: Είναι θετικό πως πλέον ο/η επίτροπος θα έχει ολική εικόνα και συμβολή στη ζωή του παιδιού, στην επιμέλεια, την εκπροσώπηση σε προσωπικά θέματα αλλά και στη συνδρομή σε περιουσιακά θέματα.

  • 4 Ιουλίου 2022, 14:02 | ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων

    Ορθά τίθενται οι τρεις επιμέρους λειτουργίες της επιτροπείας. Ίσως για αποφυγή μπερδέματος και με τη διάταξη του αρθ.10 παρ.3 του υπό διαβούλευση κειμένου στο δ) να συμπληρωθεί “…η συνεργασία και η τακτική επικοινωνία με το προσωπικό των δομών…ή με τον συγγενή ή φίλο του ασυνόδευτου ανηλίκου, που έχει λάβει εισαγγελική διάταξη κατ’ άρθρο 10 παρ.3 ν/σ”, ώστε να αποσαφηνίζεται ότι η καθημερινή φροντίδα ναι μεν μπορεί να ανήκει στο συγγενή ή φίλο, αλλά ταυτόχρονα δεν εκφεύγει και της αρμοδιότητας του επιτρόπου κατ’ αρθ. 13 παρ.2 περ δ) του νομοσχεδίου.