Άρθρο 13: Νομική Υποστήριξη Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

1. Ανατίθεται στα κατά τόπους Γραφεία Νομικού Συμβούλου ή Δικαστικά Γραφεία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η νομική υποστήριξη του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στα Δικαστήρια και στις αρχές που βρίσκονται εκτός Αθηνών.

2. Αποκλειστικά για τις υποθέσεις, που έχουν σχέση με την εφαρμογή του ν. 3869/2010, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δύναται, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, να αναθέτει με ειδική συμφωνία κατά υπόθεση τη νόμιμη εκπροσώπησή του, ενώπιον των εκτός του νομού Αττικής Δικαστηρίων, Υπηρεσιών και Αρχών σε ιδιώτη δικηγόρο, μέλος οιουδήποτε Δικηγορικού Συλλόγου, διορισμένο τουλάχιστον στο Εφετείο, με αμοιβή καθοριζόμενη σύμφωνα με τον Κώδικα περί αμοιβής Δικηγόρων, κατόπιν σχετικής υπόδειξης του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 17:53 | Μιχαήλ Ρέπουλης

    O Δικ. Σύλλογος να μην υποδεικνύει δικηγόρο αλλά να υποβάλει κατάλογο μελών του που είναι διορισμένει στο Εφετείο. Το Ταμ Παρακαταθηκών να ανακοινώνει ότι ζητά τη συνδρομή Δικηγόρου για τη συγκεκριμένη υπόθεση ή υποθέσεις και εφ’ όσον οι ενδιαφερόμενοι είναι πλείονες του ενός να γίνεται κλήρωση μεταξύ των.