ΑΡΘΡΟ 35 Κυρώσεις

1. Σε περίπτωση παραβιάσεως ή καταστρατηγήσεως των διατάξεων των άρθρων 21, 22, 23, 27 του παρόντος νόμου επιβάλλονται στους παραβάτες, ανάλογα με τη φύση του αδικήματος, πειθαρχικές ή διοικητικές κυρώσεις και χρηματικά πρόστιμα. Το είδος των επιβαλλομένων κυρώσεων και το ύψος των ποινών πρέπει να τελούν σε σχέση αναλογίας με την παράβαση και να διασφαλίζουν τον αποτελεσματικό και αποτρεπτικό χαρακτήρα του μέτρου.

2. Η διαδικασία επιβολής το είδος και το ύψος των κατά την παράγραφο 1 κυρώσεων και κάθε αναγκαία σχετική λεπτομέρεια ορίζονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων

  • 24 Φεβρουαρίου 2010, 21:21 | Στέφανος

    Πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο στις κυρωσεις, που να είναι γνωστό από πιο πριν, και -χονδρικώς- να είναι από ίσο έως (πχ) 10πλάσιο του συνολικού οφέλους που αποκόμισε ο πάροχος (δηλαδή όχι μόνο τα έσοδα από την αμοιβή του, αλλά και άλλα οφέλη πχ όπως μερίδιο αγοράς κλπ).

    Τα πρόστιμα πρέπει να είναι από τσουχτερά (σε περίπτωση χωρίς δόλο) έως ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ (πχ αν με την καταστρατήγιση εξασφαλίσει έσοδα από άλλες υπηρεσίες ή μερίδιο αγοράς που θα του αποφέρει πολλαπλάσια έσοδα)

    Το πρώτο πράγμα που πρεπει να εξασφαλίζεται είναι ο υγιείς ανταγωνισμός.