ΑΡΘΡΟ 1 Σκοπός

Με τον παρόντα νόμο προσαρμόζεται η ελληνική νομοθεσία στις διατάξεις της Οδηγίας 2006/123/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 12ης Δεκεμβρίου 2006 σχετικά με τις «υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά» (Ε.Ε. L 176 της 27ης Δεκεμβρίου 2006

  • Είμαι ιδιοκτήτης εταιρείας παροχής καινοτόμων νέων υπηρεσιών προβολής μέσω διαδικτύου.

    Υλοποιώ εικονικές περιηγήσεις με πανοράματα 360* και κατασκευάζω δυναμικές ιστοσελίδες για επιχειρήσεις και οργανισμούς.

    Είμαι αρκετά χρόνια σε αυτή την αγορά με μεγάλη εμπειρία στις πωλήσεις και στην ανταλλαγή πληροφοριών στον συγκεκριμένο τομέα.

    Σας ενημερώνω ότι αν ψηφιστεί αυτή η νομοθεσία θα υπάρχουν τα ακόλουθα επακόλουθα στην εγχώρια αγορά.

    Μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, με μεγαλύτερη τεχνογνωσία και σύγχρονα μοντέλα διοίκησης θα επικρατήσουν σε σημαντικούς τομείς της παροχής υπηρεσιών στην Ελληνική αγορά με αντίστοιχα αποτελέσματα για τις τελευταίες.

    Ο κλάδος της παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου δεν έχει κατά την ταπεινή μου γνώμη την ανταγωνιστικότητα που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει σε αυτές τις αλλαγές. Είναι μια πολύ καλή κίνηση πιστεύω να καθυστερήσει η ψήφιση και ταυτόχρονα να γίνουν επενδύσεις στην εν λόγω αγορά ώστε να αντεπεξέλθει των προκλήσεων με καλύτερες προϋποθέσεις.

    Ευχαριστώ που μου δίνετε η ευκαιρία να επικοινωνήσω ανοιχτά με αυτήν την διαδικτυακή πύλη, e-goverment portal μαζί σας, πιστεύω στον δημιουργικό διάλογο.

    Γεμενετζής Γεώργιος
    BSC in Computing for Industry
    MSC in Distributed and Multimedia information Systems
    Ελεύθερος επαγγελματίας,
    Iδιοκτήτης εταιρείας υπηρεσιών διαδικτύου.

  • 28 Φεβρουαρίου 2010, 20:51 | ΟΙΝΟΦΑΡΙΣ

    Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
    με αφορμή σημερινό δημοσίευμα που αναφέρεται στην πρόταση του εφοπλιστή κ. Ρέστη να εξεταστεί η δυνατότητα έκδοσης από το Δημόσιο χαμηλότοκου ομολογιακού δανείου που θα αναληφθεί από οικονομικά ισχυρούς συμπολίτες μας, επενέρχομαι στην πρόταση μου της 26/2/2010 για την ΑΜΕΣΗ ίδρυση ενός ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΑ με τη μορφή ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ μεσοπρόθεσμης διάρκειας που θα αγοράσει υποτιμημένα ελληνικά ομόλογα μεσοπρόθεσμης διάρκειας και θα ΔΩΡΗΣΕΙ στο κράτος τους τόκους.

    Θεωρώ ότι ένας στόχος για τη συγκέντρωση 20 δις ευρώ από έλληνες του εσωτερικού και του εξωτερικού, μικρής και μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, που δεν θα χάσουν τα κεφάλαια τους αλλά θα δανείσουν άτοκα την πατρίδα για ένα χρονικό διάστημα, είναι εφικτός. Αν μάλιστα συνδυαστεί με κάποιο φορολογικό κίνητρο τότε πιστεύω ότι μπορούμε να το υπερβούμε.

    Η λειτουργία ενός τέτοιου ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ μπορεί να λειτουργήσει και ενισχυτικά στη ρευστότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος αφού μπορούν να αγοραστούν ομόλογα από το χαρτοφυλάκιο των εγχώριων τραπεζών.

    Επειδή η ίδρυση και η λειτουργία ενός τέτοιου ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ μπορεί να εκτελεστεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να έχει πολύ θετική επίδραση στην εκτέλεση του υπόλοιπου δανειακού προγράμματος του Δημοσίου που θα γίνει μέχρι το Απρίλιο, εισηγούμε στον κ. Ρέστη ή σε οποιονδήποτε άλλο οικονομικό παράγοντα ή φορέα επιχειρηματικότητας να αναλάβει άμεσα μια πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

    Όταν η πατρίδα έχει ανάγκη ας μην περιμένουμε από ξένους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για λογαριασμό μας. Ας κάνουμε το πρώτο βήμα εμείς.

  • 28 Φεβρουαρίου 2010, 14:17 | ΠΑΠΑΝΤΙΔΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

    Κύριε Παπακωνσταντίνου, είμαι νέος, κάτοικος κι επαγγελματίας της Σαμοθράκης και θα ήθελα να σας μεταφέρω τηνοργή αλλά και την αγανάκτηση μου με τα όσα ακούγονται για την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για περιοχές σαν τη Σαμοθράκη. Είναι αδιανόητο να υποχρεώνεις έναν κάτοικο παραμεθώριας περιοχής να συλλέγει αποδείξεις για να αποκτήσει αυτά που τώρα είναι κεκτημένα. Ένας μισθωτός ή συνταξιούχος ή επαγγελματίας που ζει εδώ καλύπτει κάποιες από τις ανάγκες του είτε καλλιεργώντας κάποιον λαχανόκηπο, είτε εκτρέφοντας κότες ή άλλα κατοικίδια, οπότε αυτομάτως μεγάλο μέρος της διατροφής του καλύπτεται από αυτά κι άρα δεν τα αγοράζει για να συλλέξει αποδείξεις. Πώς αυτός ο άνθρωπος θα καλύψει το ποσό που του ζητάτε; Επίσης φημολογείται πως θέλετε να εξισώσετε τον ΦΠΑ με τους συντελεστές που ισχύουν στην υπόλοιπη Ελλάδα κι αυτό θα είναι ένα απαράδεκτο μέτρο. Αυτομάτως αυξάνεται το κόστος ζωής στα νησιά, θα εξαναγκαστούν οι επαγγελματίες να μεταφέρουν τις ταμειακές τους στην Αλεξανδρούπολη για να αλλαχθούν οι συντελεστές. Όλη αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο και χρήμα.
    Λεφτά υπήρχαν! Που είναι τώρα;

  • 28 Φεβρουαρίου 2010, 12:16 | Παπαντωνίου Χρήστος

    α. Τα παιδιά μένουν με τις οικογένειές τους μέχρι να «συνταξιοδοτηθούν» εάν τα καταφέρουν βέβαια.
    β. Οι παππούδες διαθέτουν τα εισοδήματά τους ή τον χρόνο τους ώστε τα παιδια΄να ζουν πιο πολυτελώς από ότι πραγματικά δύνανται.
    γ. Υπάρχει στροφή προς ανασφάλιστη και αδήλωτη «μαύρη» εργασία (ανεπίσημες μεταφράσεις, οικοδομή, σερβιτόροι, μπαρ)
    δ. Υπέρογκο δημόσιο (4 φορές περισσότεροι δάσκαλοι από οτι η Φιλανδία – 850 Στρατόπεδα – μείωση προσωπικού ΟΣΕ με παράλληλη άυξηση των εξόδων μισθοδοσίας για όσους έχουν απομείνει!!!)
    ε. Πλασματικές αναπηρικές συντάξεις και συντάξεις ΟΓΑ

    Τα περισσότερα από τα παραπάνω προκύπτουν από «αγώνες» τους οποίους συνήθως κερδίζουν όσοι μπορούν να πιέσουν περισσότερο τις κυβερνήσεις (κλείσιμο δρόμων, συνόρων) βλάπτοντας περισσότερο τους υπόλοιπους ώστε η κυβέρνηση να υποκύψει σύντομα. Αναρωτηθήκατε γιατί ομάδες όπως οι στρατιωτικοί είναι χαμηλόμισθοι με πολλές μετακινήσεις μακριά από τον οικογενειακό και κοινωνικό τους κύκλο; Γιατί κάποιες ομάδες έχουν επιδόματα πολλαπλάσια του μισθού τους;

    Προτεινόμενα μέτρα:
    – Άρση μονιμότητας παντού!! Ο επαγγελματισμός είναι κάτι που λέιπει στην Ελλάδα από παντού. Από τον Θυρωρό, τον πωλητή, τον δημόσιο υπάλληλο, τον στρατιωτικό, τον πολιτικό κοκ.
    – Θέσπιση ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο (για όσους θέλουν να παραμείνουν) και επανεξέταση εκ του μηδενός όλων των επιδομάτων με βάση κοινωνικά κριτήρια και επιπτώσεις που έχει το επάγγελμα στους πολίτες που το ασκούν ξεχνώντας «αγώνες» και κραυγές.
    – Βελτίωση της παιδίας με έμφαση στην κοινωνικοποίηση των πολιτών. Να μείνουν μόνο οι δάσκαλοι με όρεξη και όχι οι βαριεστημένοι και ρουτινιάρηδες.
    – Μείωση των Μονάδων και Σχηματισμών των ΕΔ στο μισό τουλάχιστον. Φτιάξτε δύο ετοιμοπόλεμα και επανδρωμάνα πλήρως (επαγγελματικά) Σώματα Στρατού και ένα υποστήριξης.
    – Βελτίωση και ολοκλήρωση ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και φορολογίας.
    – Περιορίστε την ασυδοσία των τραπεζών
    – Απομακρύνατε άμεσα διαπλεκόμενους πολιτικούς και διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς
    – Επιταχύνατε το σύστημα απονομής δικαιοσύνης
    – Μειώστε τους δήμους – κοινότητες – περιφέρειες – νομαρχίες – επαρχεία κλπ
    – Επιδοτήστε, όχι απαραίτητα με χρήματα, τις καινοτόμες επιχειρήσεις και τους αγρότες.
    ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Πρέπει να αρχίσουμε να παράγουμε σωστούς πολίτες οι οποίοι όταν κληθούν να εκλεγούν και να κυβερνήσουν τη χώρα στο μέλλον θα το κάνουν ορθά. Και αυτή η παραγωγή απαιτεί σωστούς δασκάλους και σωστές οικογένειες…..

  • 28 Φεβρουαρίου 2010, 12:02 | Παπαντωνίου Χρήστος

    Κύριοι/ες
    Τις τελευταίες ημέρες ακούγονται τόσα πολλά που οι πολίτες, τουλάχιστον κάποιες μερίδες, έχουν τρομοκρατηθεί. Διαβάζοντας στον τύπο συμπεραίνω πως τα προτεινόμενα μέτρα θα έχουν μικρές και αναλογικές επιπτώσεις εξαιρώντας βέβαια την περικοπή μισθών (13ος, 14ος κλπ) αφού έτσι και αλλιώς ένας έχει ήδη χαθεί. Με την μικρή μου κοινωνική εμπειρία σας παραθέτω κάποιες προσωπικές θέσεις:
    1. Με το υφιστάμενο σύστημα πολύ λίγοι είναι αυτοί που έχουν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα και εάν εξαιρέσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν από αλόγιστη χρήση διευκολύνσεως όπως εύκολος δανεισμός, πλαστικό χρήμα πιστεύω πως είναι πραγματικά ελάχιστοι. Βέβαια η αντιμετώπιση της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης αντιμετωπίζεται με ενέργειες όπως:

  • 28 Φεβρουαρίου 2010, 09:07 | Δημητρης Ασημομυτης

    Προεδρε της Κυβερνησης και Κυριε Υπουργε

    Σας καλω σαν Ελληνας πολιτης να ῾γραψετε῾ιστορια και ταυτοχρονα να στειλετε το μηνυμα στις αγορες λαμβανοντας υπ οψην σας τα παρακατω :

    1) Κατοχυρωσετε Συνταγματικα τους στοχους για την Οικονομια. Πχ στοχοι για ελλειμα, για Δημοσιο Χρεος. Με αυτο τον τροπο θα σπασει η σχεση μεταξυ πολιτικων και πολιτων.Moral hazard issue.

    2) Αυξηστε το ΦΠΑ -σημαντικα- στα προιοντα που η Ελληνικη συμμετοχη ειναι κατω του 60%. Σκοπος ειναι η μειωση του εμπορικου ελλειματος που εχει οδηγησει στην «υποτιμηση της σκιωδους δραχμης» δηλαδη της Ελληνικης παραγωγικοτητας και ανταγωνιστηκοτητας. Ενδεχεται να κατηγορηθουμε για protectionism απο το παραπανω μετρο.

    3) Θεστε στοχους ποιοτικους και ποσοτικους με τακτικο και συντομο επανελεγχο σε οτι αφορα την «μειωση» της συμμετοχης του Κρατους στην Οικονομια. Με αυτον τον τροπο θα απελευθερωνωνται σταδιακα ποροι για την ιδιωτικη πρωτοβουλια και κατα συνεπεια θα σταματησει ο ῾κανιβαλισμος῾ της απο την δημοσια. Αυτο πρεπει να συμβει με ηπιο τροπο για τα τουλαχιστον 2 επομενα χρονια και να συνεχιστει μετα εντατικοτερα με αυστηρο χρονοδιαγραμμα -The Crowding out effect-

    4)Δημιουργηστε τομεις Εθνικους Πρωταθλητες. Τουρισμος, Ναυτιλια, Βαλκανικο Τραπεζικο Συστημα. Δημιουργηστε Επαγγελματικο Προσανατολισμο συμφωνα με τις πραγματικες αναγκες του Τοπου. π.χ. για 2 χρονια να μην υπαρχουν εισαχθεντες στην Ιατρικη Σχολη, με την παραλληλη δημιουργια μια Παγκοσμιου κλασης Τουριστικης Σχολης στην Μυκονο η την Σαντορινη (η οπουδηποτε αλλου)

    5) Κινητρα για εσωτερικη μεταναστευση

    6) Δημογραφικο και αναλογιστικο. Δημιουργια θετικου δημογραφικου -οπως ολες οι χωρες της Ευρωζωνης-και ξεχναμε για παντα το ασφαλιστικο προβλημα. Παροχη κινητρων για γονεις και παιδια πολυτεκνων οικογενειων.

    Θα μπορουσαμε να γραψουμε και πολλα αλλα. Αλλα θα ηταν χασιμο και του δικου μου και του δικου σας χρονου.

    Με Εκτιμηση

    Δημητρης Ασημομυτης

  • 27 Φεβρουαρίου 2010, 17:17 | Δημήτριος Αβραμίδης Φιλίππου 37, ΤΚ. 54631, θεσ/νίκη

    ΘΕΜΑ : Τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού

    Είμαι πατέρας Αξ/κού του Ελληνικού Στρατού (σήμερα Λοχαγός). Το έτος 2006 μετατέθηκε στον Λαγό – Ορεστιάδος – Έβρου. Οι συνάδελφοί του τον έπεισαν ότι, αν πιάσει ο χειμώνας της περιοχής, για να πάει με το Ι.Χ. από την Ορεστιάδα στον Λαγό θα πρέπει να κατεβαίνει στο Διδυμότειχο και από εκεί με υπηρεσιακό όχημα στο Λαγό. Έτσι αποφάσισε να αγοράσει ένα αυτοκίνητο τζίπ, μιας και είχε οικονομίες αφού μόλις είχε γυρίσει από την Κύπρο. Την εποχή εκείνη ένα τέτοιο αυτοκίνητο, μικρών ικανοτήτων είχε περί τα 28.000€. Στην πορεία αναζήτησης ενός τέτοιου αυτοκινήτου βρέθηκα στην πώληση ενός μεταχειρισμένου Jeep Cherokee 3,7L. Η πρόκληση μεγάλη αλλά ταυτόχρονα και το δίλημμα εξίσου μεγάλο. Πρόκληση, διότι η τιμή του ήταν ελκυστική, αγοράστηκε 18.000€, το καινούργιο είχε 45.000€, η κατάστασή του άριστη και ένα τέτοιο όχημα θα το χρειαζόταν στην υπόλοιπή του υπηρεσιακή του ζωή, διότι οι «Λαγοί» θα υπάρχουν, τις δε δυνατότητές του αυτοκινήτου αυτού δεν τις έχει άλλο αυτοκίνητο, μετά είναι τα ερπυστριοφόρα. Δίλλημα, ο μεγάλος του κυβισμός (50% περισσότερα καύσιμα από ένα άλλο μικρών ικανοτήτων των 28.000€).
    Καθίσαμε με τον γιό μου και υπολογίσαμε τα πάντα. Τέλη κυκλοφορίας (τότε ελάχιστη διαφορά), ασφάλιστρα λιγότερα (η μικτή ασφάλεια είναι ανάλογη της αγοραίας αξίας του αυτοκινήτου), το μόνο που βάρυνε την ζυγαριά ήταν τα καύσιμα, η συντήρηση δεν έπαιζε ρόλο. Έτσι αποφασίσαμε και το αγόρασε με το σκεπτικό ότι τα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο αυτό θα τα περιορίσει στο ελάχιστο δυνατόν, τα πολλά χιλιόμετρα θα τα κάνει με το άλλο του αυτοκίνητο (Peugeot 306). Έτσι υπολογίσαμε ότι η ετήσια επιβάρυνση θα ήταν το πολύ 1.000€ και αυτό μας οδήγησε στην απόφαση να αγορασθεί. Έλα όμως που εγώ δεν υπολόγισα ότι το Κράτος θα ξαναγίνει ανάλγητο, ανεγκέφαλο, ανίκανο όπως ήταν στα δικά μου χρόνια ως προς την αντιμετώπιση του αυτοκινήτου (έχω 39 χρόνια διαφορά με τον γιό μου). Το 1974 είχα 17 χρόνια στο Δημόσιο, ήμουν ακόμη άγαμος, μου δόθηκε η ευκαιρία να αγοράσω μια Mercedes μεταχειρισμένη, το πόθεν έσχες το κάλυπτα, αλλά το τεκμήριο διαβίωσης ήταν ανυπέρβλητο και έτσι αγόρασα ένα άλλο αυτοκίνητο και ας ήταν ακριβότερο, η πίκρα όμως έμεινε. Το Κράτος πρέπει να αλλάξει αντίληψη, δεν πρέπει την ανικανότητά του να την μεταβιβάζει στο αυτοκίνητο. Ένας πολίτης του δικαιούται να έχει ένα Jeep Cherokee 3,7L έξω από το σπίτι του, να το βλέπει και να το κινεί μια φορά το μήνα, π.χ. είχα δικαίωμα να έχω τότε την Mercedes έξω από το σπίτι μου, διότι δεν είχα τσιγάρα, καφενεία, χαρτιά κ.λ.π.
    Το Κράτος επειδή είναι ανίκανο να ελέγχει αυτούς που είναι θαμώνες κέντρων διασκέδασης, καμπαρέ, πολυτελών πορνείων που αγοράζουν πολυτελή πανάκριβα αυτοκίνητα αλλά όχι πολύ μεγάλου κυβισμού, και που κάνουν άλλη πολυτελή ζωή χωρίς να δηλώνουν αντίστοιχο εισόδημα, δεν μπορεί, δεν έχει δικαίωμα να ξεσπά στον νοικοκύρη που θέλει να έχει ένα Jeep Cherokee 3,7L , μεταχειρισμένο 18.000€ (την πολυτέλεια την έφαγε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης) και να του επιβάλει τέλη κυκλοφορίας 1.130€. Είναι ΒΑΡΒΑΡΟ. Όπως είναι βάρβαρο όταν, ένας έχει ένα καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο, αλλά προχωρημένης ηλικίας, διότι τα οικονομικά του δεν του επιτρέπουν να το αντικαταστήσει με άλλο καινούργιο και το Κράτος να του επιβάλλει πρόστιμο – φόρο μεγαλύτερο. Επίσης, μπορεί να επιβάλλει ή επιτρέψει την υγραεριοκίνηση η οποία είναι ακόμη περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον και να μην επιβάλλει το Ειδικό Περιβαλλοντολογικό Τέλος.
    Είθε η παρούσα επιστολή να πέσει στα μάτια κάποιου υπεύθυνου, που να μην είναι ανεγκέφαλος, ανίκανος, ανάλγητος.

  • 27 Φεβρουαρίου 2010, 10:28 | NIKOS

    Εγω θελο να κανο μια προταση για την οικονομια,για να ανακαψη η ελληνηκη αγορα καντε το Φ.Π.Α.για τα ησαγομενα 25% και μιοστε τα ευροπαικα σε 15%

  • 26 Φεβρουαρίου 2010, 22:47 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ

    ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ.
    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ …ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΞΥΛΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΑΣ. ΤΟΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΛΥΚΤΙΖΕΣΤΕ ΛΕΚΤΙΚΑ -ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ- ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΖΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΘΕΙ,ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΙΛΑΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΡΓΑ, ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ, ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ-ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΥΓΙΑΝΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ. ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΠΗΚΑΝ 800€, ΠΟΙΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ, Ή Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΤΟΣΟ ΣΤΕΓΑΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ.ΜΕ ΤΙ ΣΤΥΛ Ο ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 5% ΣΙΓΑ ΡΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ 1500 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΙ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΘΕΙ Ο 15 ΚΑΙ Ο 16 !!!! ΜΙΣΘΟΣ, ΓΙΓΑΝΤΑ, ΛΙΓΟ ΚΡΑΤΕΙ, ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΟΨΕ ΚΑΤΙ…ΤΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ!!!
    ΓΙΩΡΓΟ, ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΦΑΓΑΝΕ. ΓΙΩΡΓΟ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΣΕΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΠΡΟΣΕΞΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ.
    ΓΙΩΡΓΟ, ΚΑΝΕ ΤΟ ΑΛΜΑ, ΤΟ ΕΙΠΕΣ, ΔΕΝ ΩΦΕΙΛΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ, ΤΙ ΣΙΜΗΤΗΣ ΑΝ ΦΤΑΙΕΙ, ΤΙ ΜΑΝΤΕΛΗΣ.ΞΕΒΡΩΜΙΣΕ ΤΗ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ, Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΧΑΖΟΓΕΛΑΕΙ ΣΤΑ ΠΙΣΙΝΑ ΕΔΡΑΝΑ THΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΕ ΕΠΑΙΖΕ ΠΛΕΙ-ΣΤΕΙΣΟΝ, ΕΜΕΙΣ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΝΩ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΑΦΟΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΑ,ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΙΠΑΝ ΠΑΛΙ, ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ!!!, ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ, ΜΠΙΤΗ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗ ΛΕΝΕ, ΤΟΣΟ ΑΝAIΣΤΗΣΙΑ, ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ; ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΔΩΣΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΛΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΘΟΡΙΑ ΣΤΕΝΕΨΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΩΡΓΟ, ΣΠΑΣΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, ΘΑΨΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΟΥ.
    Ο ΤΡΕΛΛΟΚΕΦΑΝΟΝΙΤΗΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΛΑ, Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ …ΦΥΛΑΚΗ.
    ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ »ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ΄΄ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ …ΞΕΦΤΥΛΑ ΠΙΑ!!!!!!!!!
    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΑ ΤΡΕΛΛΟΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ ΝΑ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ …ΚΟΥΚΟΥΛΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΔΩΣΕ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, (ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΕΣΕΙΣ), ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ. ΔΩΣΕ ΤΕΛΟΣ ΣΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ. ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΕΣΑ, ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΧΟΥΝ ΛΟΥΦΑΞΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 14 ΜΙΣΘΟ ΜΙΛΑΝΕ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ, ….ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ. ΝΑ ΠΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ.
    ΣΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΡΓΗΣΕΙ, ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΜΗ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

  • 26 Φεβρουαρίου 2010, 18:49 | ΟΙΝΟΦΑΡΙΣ

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    ζητώ συγγνώμη που θα εκμεταλλευτώ το χώρο της δημόσιας διαβούλευσης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου για να παραθέσω μία άσχετη με το νομοσχέδιο πρόταση, σχετική όμως με το οικονομικό πρόβλημα της χώρας που μας έχει κάνει όλους να αγωνιούμε για το μέλλον της.

    Επειδή πιστεύω ότι όλοι οι έλληνες έχουμε την υπερηφάνεια και το φιλότιμο να βοηθήσουμε τη χώρα μας στη δύσκολη αυτή στιγμή για την οικονομία μας, προτείνω τη δημιουργία ενός ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΑ με τη μορφή ενός ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ορισμένης μεσοπρόθεσμης χρονικής διάρκειας, π.χ. 3-5 έτη.

    Αποκλειστικός σκοπός του Α/Κ θα είναι η αγορά υποτιμημένων ελληνικών κρατικών ομολόγων μεσοπρόθεσμης διάρκειας που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά και η ΔΩΡΕΑ στο ελληνικό δημόσιο του κουπονιού των ομολόγων αυτών.

    Με άλλα λόγια προτείνω έναν άτοκο δανεισμό του ελληνικού δημοσίου με τα κεφάλαια του Α/Κ.

    Οι μεριδιούχοι του Α/Κ αυτού θα πάρουν στη λήξη το κεφάλαιο τους και κάποια μικρή απόδοση από τη διαφορά μεταξύ τρέχουσας τιμής και αρτίου.

    Ένα τέτοιο Α/Κ μπορεί να ιδρυθεί άμεσα και να προσφέρει αφενός μία ανάσα στο κρατικό έλλειμμα από τη δωρεά των τόκων και αφετέρου να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην υποτιμητική κερδοσκοπία των ελληνικών ομολόγων ιδιαίτερα κατά την περίοδο που βγαίνει το ελληνικό δημόσιο να δανειστεί από τις αγορές.

    Ένα τέτοιο Α/Κ εάν βοηθηθεί με κάποιο φορολογικό κίνητρο, π.χ. να εκπίπτονται από το εισόδημα των μεριδιούχων οι τόκοι που δωρίζονται στο δημόσιο, θα μπορούσε να συγκεντρώσει σημαντικά κεφάλαια από τους οικονομικά επιφανέστερους συμπολίτες μας, αλλά και από όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν.

    Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Α/Κ και η διαχείρισή του μπορεί να ανήκει σε κάποια μεγάλη ελληνική τράπεζα σε συνεργασία με επιχειρηματικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας ή ενδεχομένως και στο ίδιο το κράτος και να μπορούσε να συνδυαστεί με το κίνητρο της συζητούμενης απαλλαγής από το πόθεν έσχες εισαγομένων κεφαλαίων.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

  • 26 Φεβρουαρίου 2010, 16:49 | ΣΓ

    ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ Η ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΡΙΧΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ- ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3620/2007 ΑΡΘΡΟ 4 ΠΑΡ Ι ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.ΤΟ ΔΕ ΠΟΣΟ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ 35 ΕΩΣ ΚΑΙ 135 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ ΠΡΙΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙ.ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΥΤΟ ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 80000 ΗΔΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΝΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 30% ΤΗΝ 1/1/2008 ΑΛΛΟ 30% ΤΗΝ 1/1/2009 ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 40% ΤΗΝ 1/1/2010.ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-

  • 26 Φεβρουαρίου 2010, 11:59 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ

    ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ http://www.pdma.gr (ΟΔΗΧΧ) ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΤΟ 2011-2012-2012-2013-2014 ΜΑΛΟΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΤΕ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ.

    ΛΥΠΑΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ…………..

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΕΝΤΕ ΦΕΤΟΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

    ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΛΑ ΔΑΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
    ΚΑΝΕΤΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ
    ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΧΑΡΕΙ – ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ- ΟΛΟΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΕΑ
    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ

    ΔΥΣΤΗΧΩΣ……………….

  • 26 Φεβρουαρίου 2010, 09:19 | Ιορδάνης Αλεκτορίδης

    Θα ήταν καλό να αντιδράσουμε με σθένος και να πουμε στους Φίλους μας τους Ευρωπαϊους ότι δεν θα εξοπλιστουμε για 3 χρόνια και να απαιτήσουμε να διαφυλάξουν τα σύνορά μας , αφου είμασε στην Ευρώπη , τα σύνορα της Ευρώπης είναι η Ελληνική επικράτεια, και να απαιτήσουμε ιση μεταχείρηση από τους Φίλους μας Ευρωπαϊους.
    Καλά τα είπε ο κ. Πάγκαλος στους Γερμαναράδες, να μας δώσουν αυτά που μας χρωστάνε οι ανίδεοι ( ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ).
    Να δείτε τι εύκολα εξοικονομούνται τα 4,8 ΔΙΣ€
    Και να αφήσουν τον κερδοσκοπικό πόλεμο εναντίον μας.

  • 25 Φεβρουαρίου 2010, 10:11 | λογιστης

    Τα κλειστά επαγγέλματα, ή όπως αλλιώς τα λένε τα «νομοθετικά κατοχυρωμένα» κατοχυρωθηκαν απο τις συντεχνίες που μας εξουσιάζουν ασχέτως κυβέρνησης (με την αδεια της όμως).Ενω πρεέπι άμμεσα αυτό το απόστημα να σπάσει, η κυβέρνηση θεωρεί σωστό να διαβουλευτεί με τις ίδιες τις συντεχνίες.Εγω τουλάχισοτν ετσι το κατάλαβα, με ποιόν θα μιλησουν για αυτο το θέμα, με εμένα? Οι συντεχίες θα που πάλι τα ίδια πράγματα για τις αναγκες νομοθετικα κατιοχυρωμένων επαγγελματων κτλ κτλ, ο κόσμος θα ξαναπαογοητευτει όπως και με τον κύριο καραμανλή και ο κύκλος συνεχίζεται..Γιατι ξέρετε οι συντεχνίες δν εχουν παραπάνω ψήφους, αυτους που πρεπει να υπηρετούμε ειναι το απλό καθημερινό λαό

  • 25 Φεβρουαρίου 2010, 10:59 | ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    τι να πω.παγωσαν την αγορα εδω και δυο χρονια για το τιποτα.ολοι λεγαν θα ανοιξουν τα κλειστα επαγγελματα(ταξι,φορτηγα δχ,κτελ,αδειεςτουριστικων) και τελικα τιποτα.καλα κανουν αλλα γιατι δεν το λενε απο τη αρχη.ποσα χρηματα εχουν χασει απο της μεταβιβασεις?(3000ευρω για ταξι και φορτηγα,7000 με 8000 ευρω για κτελ.κατα τα αλλα θελουν εσοδα.οσο για αυτους που κοπτοντε να ανοιξουν,ναι.αλλα πρωτα να αρθει η μονιμοτιτα παντου,να ιδιοτικοποιηθουν οι συνκοινωνιες στην αθηνα,(14 δις ευρω χρεη.πληρωνουμε εμεισς στην επαρχεια να πηγενετε τζαμπα εσεις.ελαχιστη τιμη εισιτηριου 0,90 για μια διαδρομη 5 λεπτων εδω στην δραμα.επισης να κλεισει και ΟΣΕ.2,2εκ.ευρω την μερα ζημια.)οταν γινουν ολα αυτα ναι,να γινει.στο κατω κατω,το δικαιωμα να μεταβιβαζονται το εδωσε το ιδιο το κρατος.φταιει ο κοσμος που αγοραζει και πουλαει? οχι βεβαια.πληρωνει φορους μεταβιβασεις.ΥΣ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΘΟΦΡΑΦΙΚΑ.ΔΕΝ ΣΠΟΥΔΑΣΑ.

  • 25 Φεβρουαρίου 2010, 09:06 | Dimitris Α.

    Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Κόλια.
    Απλά, αρχίζοντας να διαβάζει κανείς το κείμενο της οδηγίας και του σχεδίου νόμου, θα διαπιστώσει σύντομα πως στο μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου απλώς αντιγράφονται άρθρα της οδηγίας.
    Κατά προσφιλή πρακτική του έλληνα νομοθέτη. Και όλα τα κρίσιμα ζητήματα, που θα σημάνουν την ουσιαστική προσαρμογή του ελληνικού δικαίου, θα ρυθμιστούν με προεδρικά διατάγματα ή υπουργικές αποφάσεις, η αναζήτηση του περιεχομένου των οποίων δεν είναι πάντα ό,τι πιο εύκολο.
    Χρήσιμο θα ήταν το Υπουργείο να εκτιμήσει τη βοήθεια που η Επιτροπή προσπαθεί να παράσχει με το Handbook on implementation of the Services Directive (http://ec.europa.eu/internal_market/services/docs/services-dir/guides/handbook_el.pdf).

  • 24 Φεβρουαρίου 2010, 15:37 | pavlos

    ΜΠΡΑΒΟ

  • 24 Φεβρουαρίου 2010, 12:58 | Δημήτριος Κόλιας

    Για να μπορέσει να σχολιάσει κανείς αυτό το νομοσχέδιο θα πρέπει να το μελετήσει στο σύνολό του καθώς και να διαβάσει την Οδηγία 2006/123. Αυτό είναι κάτι που δεν είναι δυαντόν να γίνει μέσα στο χρονικό περιθώριο των 5 ημερών της διαβούλευσης και επομένως προτείνω όπως η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΑΡΑΤΑΘΕΊ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να έχουν λίγο χρόνο για να καταλάβουν (αφού διαβάσουν τα κείμενα) περί τίνος πρόκειται και να κάνουν ουσιαστικά σχόλια.
    Με Εκτίμηση
    Dim