Άρθρο 3

1. Όποιος από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά ομάδας ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το γενετήσιο προσανατολισμό, ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή χιλίων έως πέντε χιλιάδων (1.000 – 5.000) ευρώ.

2. Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου είχε ως άμεσο επακόλουθο την τέλεση εγκλημάτων, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή τριών έως δέκα χιλιάδων (3.000 – 10.000) ευρώ, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

3. Όποιος συνιστά ή συμμετέχει σε οργάνωση, οι δραστηριότητες της οποίας με οποιαδήποτε μορφή εμπίπτουν στη ρύθμιση της παραγράφου 1, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη.

  • 24 Φεβρουαρίου 2011, 13:43 | antonis georgiadis

    «Nicola Sarkozy προς μουσουλμάνους: «Ή ενσωματώνεστε ή δεν είστε αποδεκτοί»
    24-02-2011 12:16:10
    Γάλλος πρόσεδρος Nicola Sarkozy σε συνέντευξη Τύπου στον τηλεοπτικό σταθμό Channel One δήλωσε πως οι μουσουλμάνοι πρέπει να ενσωματωθούν στη γαλλική κουλτούρα που είναι η εθνική κουλτούρα εάν θέλουν να γίνουν αποδεκτοί από τη Γαλλία.

    Για άλλη μια φορά ο Sarkozy καταδίκασε το μοντέλο του «πολύ πολιτισμού» περιγράφοντάς το ως μεγάλη αποτυχία, ενώ απέδωσε τα πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνων που ζουν στη Γαλλία –οι περισσότεροι από τις βορειοαφρικανικές χώρες- στο γεγονός των ειδικών δεσμών της Γαλλίας με τον αραβικό κόσμο αλλά και στο πρώην αποικιοκρατική της πολιτική. Αυτά βέβαια για τη Γαλλία.

    (Το ότι βέβαια η Ελλάδα με 7% μουσουλμανικό πληθυσμό όπως εκτιμάται το 2030, δεν είχε ποτέ αποικίες στη βόρεια Αφρική αυτό είναι μια μικρή λεπτομέρεια).

    Αναφορικά με το κύμα εξεγέρσεων σε χώρες όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία προειδοποίησε πως οι χώρες αυτές δεν πρέπει να πέσουν στη δίνη μιας «θρησκευτικής δικτατορίας».

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr»http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=17819&Itemid=157 ΑΜΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΕΔΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ «ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΑ» ΚΑΙ ΤΟ «ΜΙΣΟΣ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ..

  • 24 Φεβρουαρίου 2011, 13:57 | Πετροπούλου Ειρήνη

    Ο όρος «γενετήσιος προσανατολισμός» είναι τελείως άστοχος, εφόσον παραπέμπει σε «αναπαραγωγικά» χαρακτηριστικά και πρέπει να αντικατασταθεί. Ο όρος που χρησιμοποιείται σε αντίστοιχες νομοθεσίες και οδηγίες στην ΕΕ και διεθνώς είναι «sexual orientation» ήτοι «σεξουαλικός προσανατολισμός». Είναι, μάλιστα, όρος που χρησιμοποιείται ευρέως και από τις ίδιες τις lgbt οργανώσεις.

    Επίσης, προσπαθείτε να στοιχειοθετήσετε έγκλημα με βάση τις αντιδράσεις και μόνο. Και αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις; Με το σκεπτικό του Σ/Ν (έτσι όπως διατυπώνεται) δεν υπάρχει έγκλημα με αποτέλεσμα να μην τιμωρούνται δημόσια πρόσωπα – από πολιτικούς μέχρι εκπροσώπους της Εκκλησίας – που συλλήβδην επιδίδονται σε ρατσιστικό λόγο κατά των lgbt.

  • 24 Φεβρουαρίου 2011, 13:58 | Βασίλης

    «Ενα μεγαλο μπραβο που σκεφτηκατε να μας πρσοστατεψετε. Ειμαι gay.Επανηλημενος ακουγονται υβρεις και χλεβαστικα σχολια απο πολλες πλευρες και απο την εκκλησια. Θα ηθελα ο νομος να μας προστατεψει απο τετοιου ειδους επιθεσεις»
    Μόλις έθιξες τον θρησκευτικό μου αυτοπροσδιορισμό και τα θρησκευτικά μου δικαιώματα γιατί Εκκλησία είμαστε όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί

  • 24 Φεβρουαρίου 2011, 13:19 | Kολοκοτρώνης

    Εγω ενα και μονο πραγμα περιμενω με αγωνια! Θελω να ψηφιστει ο συγκεκριμενος νόμος, διότι την ημερα που θα δημοσιευθει στην εφημεριδα της κυβερνησης, ο εισαγγελεας ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να κινηθει αυταπαγγελτως και να συλλαβει τον ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ ο οποιος προσεβαλε τον «γενετησιο προσανατολισμο» του ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ αποκαλοντας τον ομοφυλοφιλο!!! Το γεγονος δε πως δημοσιως (μεσω σελιδας κοινωνικης δικτυωσης), ειρωνευτηκε και χλευασε μαζι με φιλους του τον συγκεκριμενο ΗΡΩΑ ΤΟΥ 21, τον κανει δις παραπτωματια επομενως η ποινη πρεπει να ειναι βαρια!!! Ποινικη διωξη θα πρεπει σαφως να ασκηθει και στους φιλους του ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ οι οποιοι συμμετηχαν στην δημοσια διαπομπευση του ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ!!! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ!!! ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΝΕ: «ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΝΑΜΕ» ΜΠΟΥΧΟΥ!!!!

  • 24 Φεβρουαρίου 2011, 12:09 | Παναγιώτης Μοροζίνης

    Η καταπολέμηση του ρατσισμού δεν γίνεται με την απειλή επιβολής ποινών αλλά με την παιδεία.
    Επίσης πρέπει να έχουν απαλειφθεί αιτίες δημιουργίας εχθρότητας μεταξύ των διαφόρων θρησκευτικών, εθνικών και κοινωνικών ομάδων.
    Ποιός ρώτησε και πότε τους έλληνες πολίτες εάν θέλουμε η Χώρα μας να γίνει μία πολυπολιτιστική Κοινωνία.
    Ποιές πολυπολιτιστικές χώρες υπάρχουν σήμερα, από πότε έχουν δημιουργηθεί και πώς λειτουργούν;
    Μήπως κάποια Ομάδα έχει επικρατήσει και έχει επιβάλλει τα δικά της πρότυπα;
    Μήπως σε πολλές χώρες οι υφιστάμενες διαφορές θρησκευτικές, εθνικές και κοινωνικές διαφορές όχι μόνον δεν έχουν εξομαλυνθεί αλλά αντίθετα έχουν δημιουργήσει εμφύλιους πόλεμους μέχρι και γενοκτονίες;
    Τι πολιτική έχει εφαρμόσει επί δεκαετίες η τέως πολυπολιτιστική Τουρκία σε Αρμένιους, Ελληνες, Κούρδους κλπ, ώστε να καταστεί μονοπολιτιστική;
    Εάν η Κυβέρνηση διέπεται από δημοκρατική νοοτροπία τότε να θέσει το συγκεκριμένο σχέδιο Νόμου σε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Αλλιώς . . . . . .

  • 24 Φεβρουαρίου 2011, 12:30 | Νικόλαος

    Ο δράστης λέει θα διώκεται μόνο αν η υποκίνηση βίας προσβάλλει εκτός από το θύμα ΚΑΙ -επιπλέον- τη «δημόσια τάξη»! Αυτός ο νόμος, αν παραμείνει έτσι όπως έχει, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί π-ο-τ-έ.
    Να βγει το «δημόσια τάξη» από το κείμενο.

  • 24 Φεβρουαρίου 2011, 11:07 | Κωνσταντίνος

    Είναι αστεία η επιμονή των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών σε αυτόν τον σεμνότυφο, «αναπαραγωγικό» όρο που χρησιμοποιείται για να αποφευχθεί η ακριβής μετάφραση του «sexual orientation». Είναι δεδομένο ότι ο όρος αυτός πρέπει να αλλάξει με τον όρο «σεξουαλικός προσανατολισμός». Η εισαγωγή αυτής της κατηγορίας διακρίσεων ανταποκρίνεται σε σταθερό αίτημα των lgbt οργανώσεων και έχει αποτελέσει σύσταση των Αρχών της Yogyakarta για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου των ανθρώπινων δικαιωμάτων όσον αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου

    Eπίσης στις κατηγορίες θα πρέπει να περιληφθεί η «αναπηρία» καθώς και η «ηλικία», αλλά και το «φύλο», η «γλώσσα», οι «πολιτικές πεποιθήσεις». Οι δύο πρώτες κατηγορίες περιλαμβάνονται και στην νομοθεσία περί ίσης μεταχείρισης (βλ. εδώ Ν.3304/2005), ενώ οι υπόλοιπες περιλαμβάνονται και στο άρθρο 14 της ΕΣΔΑ.

  • 24 Φεβρουαρίου 2011, 09:05 | ιωαννης γυρας

    ΕΥΓΕ μα ποσο εντεχνα προσπαθειτε να περασετε τον ακρατο φασισμο και την φημωση των εναπομειναντων «ελευθερων» μεσων ενημερωσης!! εχω εκπλαγει απο την μαεστρια σας ανθελληνες ευγε!

  • 24 Φεβρουαρίου 2011, 03:54 | Ευαγγελία Πακάκη

    Το συγκεκριμένο άρθρο στην 1η του παράγραφο ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ!
    Σε μια τάχα μου δήθεν αριστερίστικη κοινωνία είναι πολύ εύκολο οποιοδήποτε άρθρο ή οποιαδήποτε άποψη που δημοσιεύεται δημόσια να χαρακτηριστεί ρατσιστική,
    Αν θέλετε να φιμώσετε τους πολίτες και να τους αναγκάσετε να μην εκφράζονται δημόσια με το φόβο του προστίμου ή της φυλάκισης σημαίνει πως οδηγούμαστε σε μια «σοσιαλιστική» ΧΟΥΝΤΑ!
    Εγώ προσωπικά έχω χαρακτηριστεί πάρα πολλές φορές «ρατσίστρια» για κείμενα μου. Τι σημαίνει αυτό; Πως είμαι; Πως υποκινώ τη βία; Ή πως είναι απλώς ΚΑΘΕΣΤΩΣ να έχεις κάποιες συγκεκριμένες απόψεις και όταν πας να εκφράσεις κάτι διαφορετικό πέφτουν τα κοράκια να σε φάνε;
    Είναι μόδα να παριστάνεις τον δήθεν αριστερό, και οποιοσδήποτε άλλος είναι ρατσιστής… Τι θα με κάνετε εμένα; Θα με βάλετε μέσα; θα με στείλετε στη Γυάρο επειδή ΔΕΝ είμαι κομουνίστρια; Να πάω να ζητήσω από τη Μέρκελ πολιτικό άσυλο επειδή στην Ελλάδα δε μ’ αφήνουν να γράφω ελεύθερα;

    Ως δημοσιογράφος και διαχειρίστρια του ειδησεογραφικού site http://www.trupokarudos.com
    θα ήθελα να μου κάνει την τιμή να απαντήσει ο Υπουργός ο ίδιος στο σχόλιο μου!

    Κύριε υπουργέ με βάση την παραπάνω παράγραφο κείμενα σαν τα παρακάτω
    θεωρούνται ρατσιστικά; Ή απλώς κοιτάζουν τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία;
    Αν είμαι ρατσίστρια ελάτε να με πιάσετε…

    http://trupokarudos.com/?p=2864
    http://trupokarudos.com/?p=2262
    http://trupokarudos.com/?p=1886

    Ναι ελάτε! Με λένε Ευαγγελία Καλλιόπη Πακάκη. Γεννήθηκα στη Ρόδο. Ζω στη Θεσσαλονίκη και αν μπείτε στο site μου έχει και τηλέφωνο να σας πω και διεύθυνση να ρθείτε αμέσως να μου φορέσετε χειροπέδες! Δε θα αντισταθώ!

    Εμπρός λοιπόν! Μαστιγώστε με!
    Και θα βρείτε και πολλούς σαν εμένα!!!

    http://www.trupokarudos.com
    contact@trupokarudos.com

  • 24 Φεβρουαρίου 2011, 02:58 | Ιάσων Σάριζας

    Πραγματικά είναι αδύνατον να κατανοήσει κανείς το σκεπτικό του συντάκτη αυτού του νομοσχεδίου.

    ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ένα έγκλημα ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ; Δηλαδή εάν κάποιος εκφράσει μία άποψη που περάσει απαρατήρητη δεν τιμωρείται. Εάν τυχόν η ίδια άποψη προκαλέσει βιαιοπραγίες τιμωρείται;

    Και αυτό είναι ευνομούμενο Κράτος κύριοι;

    Δηλαδή όταν ο κος Πάγκαλος δηλώνει ότι «οι Έλληνες είναι τεμπελόσκυλα», εάν εγώ αποφασίσω να βιαιοπραγήσω αυτομάτως στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα κατά του κου. Πάγκαλου;

    Συγχαρητήρια για ένα ακόμη νομοσχέδιο το οποίο είναι Αντισυνταγματικό και μοιάζει περισσότερο με εσωτερικό κανονισμό Δημοτικού Σχολείου παρά Κράτους εν έτη 2011.

  • 24 Φεβρουαρίου 2011, 02:28 | Θρακιωτης

    3. Όποιος συνιστά ή συμμετέχει σε οργάνωση, οι δραστηριότητες της οποίας με οποιαδήποτε μορφή εμπίπτουν στη ρύθμιση της παραγράφου 1, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη.

    Κυρίες και Κύριοι του Υπουργείου, έχετε παρατηρήσει τι γινεται στην Θράκη. Οι Μουσουλμάνοι, ονομάζουν τους ευατους Τούρκους, μιλάνε περί αυτονομήσεως της Θράκης, κυκλοφορούν και σημαία του δήθεν κρατιδίου τους, μες την Ελλάδα μας. Τι κάνει ο ίδιος πρωθυπουργός, αντί να πει έναν καλόν και ενισχυτικών Λόγον για τους γηγενείς χριστιανούς Ελληνες που είναι πλειοψηφία. Στο ακριτικό Δημάριο της Ξάνθης, εξήγγειλε ότι οι προφορικές εξετάσεις των οδηγών θα γίνονται πλέον και στην Τουρκική γλώσσα, ενώ και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα προσληφθούν υπάλληλοι που θα γνωρίζουν Τουρκικά!!!

    Κρατικές δηλαδή υπηρεσίες, μέσα στο ελληνικό έδαφος, θα συναλλάσσονται με τους Έλληνες πολίτες στην τουρκική γλώσσα και όχι στην επίσημη μέχρι τώρα ελληνική. σημαίνει ότι παραβιάζεται η μοναδικότητα της Ελληνικής γλώσσας, όταν αυτή έχει να κάνει με Έλληνες πολίτες και αναγνωρίζεται έτσι και η Τουρκική σαν κρατική γλώσσα συναλλαγών, δηλαδή σαν ντε φάκτο επίσημη κρατική γλώσσα, παράλληλα με την Ελληνική!

    Το χειρότερο είναι, πως ο Πρωθυπουργός πήγε σε Πομακοχώρι, όχι σε «τουρκοχώρι» Ελληνικό Χωριό και αντί να μιλήσει στους Πομάκους, τους ακραιφνείς ορεσίβιους Έλληνες της Ροδόπης για την Πομακική διάλεκτο, εκείνος τους μίλησε για την ξένη προς εκείνους Τουρκική γλώσσα!!!

    Την ώρα που οι Πομάκοι καταπιέζονται και τρομοκρατούνται από τους ανθρώπους της Άγκυρας. Ο πρώτος που θα πρέπει να καταδικαστεί είναι ο πρωθυπουργός της χώρας μας, και μετέπειτα όλοι όσοι ισχυρίζονται, ότι είναι Τούρκοι μέσα στην Ελλάδα, αλλά κρατούν ακόμα Ελληνικό Διαβατήριο. Η Υπομονή των Ελλήνων έχει και ώρια, και την εξαντλήσατε προ πολλού. Και όχι μόνο σε αυτό το Θέμα και Νόμο. Ολόκληρη Εργασία Διδακτορικού θα μπορούσε να γράψει κανείς για όλα αυτά.

  • 24 Φεβρουαρίου 2011, 01:17 | Σωτηρης

    Ενα μεγαλο μπραβο που σκεφτηκατε να μας πρσοστατεψετε. Ειμαι gay.Επανηλημενος ακουγονται υβρεις και χλεβαστικα σχολια απο πολλες πλευρες και απο την εκκλησια. Θα ηθελα ο νομος να μας προστατεψει απο τετοιου ειδους επιθεσεις.

  • 24 Φεβρουαρίου 2011, 00:38 | Αρης Εμβολιαδης

    Πιστεύω πως το παρόν νομοσχέδιο καταλύει την ελευθερία τού λόγου καί δεν πρέπει να κατατεθεί ως τροπολογία στην Βούλη. Σαφώς καί δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές αλλά όταν οι μετανάστες πού ζούν εδώ δεν μας σέβονται, τότε και οι γηγενείς κάτοικοι της χώρας έχουν το δικαίωμα να αντιδράσουν. Ευχαριστώ.

  • 24 Φεβρουαρίου 2011, 00:12 | konstantinos

    auto pou akoma den mporw na kseka8arisw an efarmostei o parapanw nomos einai to an 8a epitrepontai euxethria tou typou,kalo pasxa,kala xristougenna,kalhmera kalhnyxta k.l.p.
    giati ews twra den yphrkse anagaia h dhmiourgia ews tetoiou nomou;
    mhpws epeidh oi ellhnes ksafnika anakalypsane ton ratsismo;;;;
    mhpws eskemena apofeugetai o entopismos twn aitiwn ths yparxousas eksarshs.
    an loipon 8ewreite oti oi la8rometanastes xroun boh8eias,tote boh8hste tous stis xwres tous.
    etsi oute autoi 8a xreiazontai na ginontai 8ymaza ekmetaleushs kai doulemporiou,afeterou boh8ate autous na or8podhsoun stis rizes tous.
    exete pote skef8ei oti agorazontas xartomanthla apo ta pitsirikia stous dromous,einai o logos pou thn allh mera 8a ta ksanabreite stous dromous kai oxi sta sxoleia.
    pws loipon prospa8hte na epilysete ta peraiterw otan den exoun epily8ei kan ta OUSIWDH kai malista me praktikes pou oksynoun tis dysxereies anti na tis amblynoun;;;;
    AGAPHTO YPOURGEIO,DEN ME PEI8EIS!!!

  • 24 Φεβρουαρίου 2011, 00:33 | Eleni

    Κύριε Υπουργέ κανένα νομοσχέδιο που να προστατεύει τους Έλληνες πολίτες από την τρομοκρατία της διακυβέρνησής σας θα βγάλετε;;;
    Τα πάντα για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα αλλότριων.. Αν σκεφτούμε την υποβάθμιση της Παιδείας που επιτελεί με ιδιαίτερη επιμέλεια η συνάδελφος σας κ. Διαμαντοπούλου σε συνδυασμό με το υπάρχον σχέδιο νόμου που θέλετε να καταθέσετε είναι οφθαλμοφανές ότι τα πάντα κινούνται ενάντια των Ελλήνων!! Σε επόμενη διαβούλευση θα ζητάτε να συζητήσουμε αν θα πρέπει να έχουμε και δικαιώματα!!
    οι Έλληνες πάντα έδειχναν σεβασμό προς τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των μεταναστών και τα ιδιαίτερα πολιτισμικά τους χαρακτηριστικά. Εσείς γιατί προσπαθείτε να μας βάλετε με το στανιό την ταμπέλα του ρατσίστα!!
    Θα το δεχόμουν το σχέδιο νόμου αν συμπεριλάμβανε εντός των συμβόλων και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑ που προσπαθείτε με κάθε τρόπο να τα προσβάλλετε και να τα παραποιήσετε!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 22:47 | ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΟΥΓΙΑΣ

    [b]Εγώ θα έλεγα να προστεθεί ο όρος «όσοι δεν συμφωνούν με την κυβέρνηση» να τελειώνουμε…[/b]

    Επίσης να απαγορευτεί η λέξη ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΘΝΟΣ γιατί αυτές οι λέξεις βλάπτουν σοβαρά τους τραπεζίτες-αφεντικά της κυβέρνησης.

    Θα πρέπει οι κυβέρνηση να λάβει υπόψιν της ότι κανένας νομοθετικός ή παρακρατικός μηχανισμός δεν είναι τόσο καλός ώστε να νικήσει την ΣΚΕΨΗ του ΕΛΛΗΝΑ, ο οποίος αυτήν την στιγμή είναι η πραγματική μειονότητα και η αδύνατη κοινωνική ομάδα…

    ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ «ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ», ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ «ΚΟΛΛΗΣΕΙ» ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ-ΕΚΤΡΟΜΑΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣΕΙ ΕΔΩ.

    ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ «ΑΣΥΛΙΑΣ» ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΥ Κ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 22:03 | Μάρκος Τ.

    Πιστεύω πως πολλές από τις προτάσεις του νομοσχεδίου αποσκοπούν στην εγκαθίδρυση μίας δικτατορίας της «πολιτικής ορθότητας», μίας σύγχρονης μορφής ολοκληρωτισμού.
    Θα είναι τεράστια οπισθοχώρηση για την ελληνική κοινωνία αν υπερψηφιστεί τέτοιο νομοθέτημα. Θα δημιουργήσει τραγική σύγχυση μεταξύ ακραίων φωνών και πραγματικής, ουσιαστικής κριτικής. Φοβούμαι πως οι μόνες ωφελημένες θα βγουν ορισμένες «αντιρατσιστικές» ΜΚΟ, των οποίων τόσο οι σκοποί, όσο και ορισμένες από τις πηγές χρηματοδότησης είναι άδηλοι.

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 21:00 | ΦΑΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΤΕ?ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ?

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 21:16 | Μασούρας Ανδρέας

    Φαντάζομαι επίσης πως με βάση την παράγραφο 1 του άρθρου 3 θα διώκεται ποινικά και όποιος από πρόθεση προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια τους συνανθρώπους του κατά όσων αυτοπροσδιορίζονται ως Αρία φυλή, δηλαδή των Ναζιστών.

    Και, κύριοι, σκεφτείτε ότι αύριο μπορεί να είναι κυβέρνηση ένα ακραίο εθνικιστικό κόμμα.
    Κάνοντας χρήση του δικού σας νόμου θα μπορεί να φυλακίζει και ανθρώπους με δημοκρατικές απόψεις επειδή καταφέρονται εναντίον των δικών του εθνικιστικών απόψεων μιάς και «θα προκαλούν ή διεγείρουν σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια» κατά των Ελλήνων εθνικιστών.

    Μην ποινικοποιείτε τις απόψεις, αρκεί η ποινικοποίηση των πράξεων.

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 21:07 | ΛΟΥΚΙΑ

    Οταν μας επιτίθενται οι μετανάστες μουσουλμάνοι εμείς τι πρέπει να κάνουμε? Το ότι εμείς οι Έλληνες βάρβαροι κατά εσάς πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε σωστά, το έχει καταλάβει η ελληνική κοινωνία.Έλληνες είμαστε,απόγονοι εκείνων που μετέφεραν τα φώτα του πολιτισμού παγκοσμίως! Όταν επιτίθενται σε Έλληνα ,στο σπίτι του ,στην αυλή του, αυτός θα βρίσκει το δίκιο του?

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 21:24 | Xristos tsouroplis

    Η λέξη εχθροπαθεια θα πρέπει να αφαιρεθεί διότι τα όρια της με την κριτικη,διαφωνία,έκφραση προσωπικής άποψης ,επισημονικη αντιθεσηη η με την έκφραση μιας δικαιολογημενης δυσαρεσκειασ είναι ασαφή και δυνασαι ανα πάσα στιγμή να βρεθείς κατηγορούμενος .οργουελλικη ατμόσφαιρα όντως .

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 21:22 | Μασούρας Ανδρέας

    Ποινικοποιείτε την σκέψη, την άποψη, κύριοι.
    Αυτό ακριβώς κάνει η παραγραφος 1.
    Ορίζει ως ποινικό αδίκημα την σκέψη, την άποψη, την θέση του οποιουδήποτε ανθρώπου για απόψεις ή θέσεις ή προτιμήσεις άλλων ανθρώπων.

    Αυτό δεν είναι φασισμός;

    Και όσον αφορά την παράγραφο 3 το ίδιο κάνετε.

    Αν δηλαδή για παράδειγμα εγώ δημιουργήσω – ή συμμετέχω σε – μια οργάνωση ενάντια στην ομοφυλοφιλία επειδή θεωρώ ότι αντιβαίνει τους νόμους της φύσης – άσχετα με το αν σωστά ή λάθος έχω αυτήν την άποψη – θα με φυλακίσετε μέχρι και για δύο χρόνια.
    Προσέξτε, χωρίς να έχω βλάψει κάποιον συνανθρωπό μου.
    Απλώς επειδή θα συμμετέχω σε μια οργάνωση που θα διαφωνεί με τις σεξουαλικές προτιμήσεις μιας μερίδας συνανθρώπων μου.
    Δεν έχω κάποιο πρόβλημα εν προκειμένω με τους ομοφυλόφιλους, παράδειγμα είναι το παραπάνω.

    Η απαγόρευση και μάλιστα διά νόμου της σκέψης και της άποψης δεν είναι ο απόλυτος ορισμός του φασισμού;

    Μπορείτε να τιμωρήσετε την εγκληματική πράξη που είναι αποτέλεσμα μιάς ρατσιστικής άποψης, σκέψης ή πολιτικής θέσης και επιβάλλεται να την τιμωρήσετε, όχι όμως και την άποψη.

    Αν το κάνετε δεν θα διαφέρετε σε τίποτε απολύτως απ τα κάθε είδους και χρώματος απολυταρχικά καθεστώτα κύριοι.

    Ξανασκεφτείτε παρακαλώ πολύ τι πάτε να κάνετε.
    Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα σε όλες τις περιπτώσεις.

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 20:05 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    Με βάση αυτό το νομοσχέδιο θα πρέπει να κάψετε όλα τα βιβλία της Ελληνικής ιστορίας και το ρητό «Πας μη έλλην = βάρβαρος» να αντικατασταθεί με το «Πας έλλην=Βάρβαρος»….

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 20:04 | ΑΘΗΝΑ

    Επειδή το Ν/Σ αυτό εισάγεται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο,θεωρώ
    ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει απόλυτη ακρίβεια στη διατύπωση,αναφορά
    με σαφήνεια στις αξιόποινες πράξεις και εξειδίκευση,ώστε να μην υπαρχει κανένα περιθώριο παρερμηνειών.

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 18:25 | Nikolaos Papadakis

    Με το σημερινό νομοσχέδιο, πολλές ομάδες μεταναστών που ακολουθούν ασύμβατες (και συχνά ακραίες) πολιτιστικές πρακτικές σε σχέση με τα ελληνικά και ευρωπαικά δεδομένα, θα μπορούν να συνεχίζουν τις ίδιες πολιτιστικές συνήθειες, και όποιος ασκεί κριτική σε αυτές θα αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για δημιουργία εχθροπάθειας.

    Δηλαδή, εάν κάποιος κατακρίνει το ισλάμ και μέρος των πιστών του ισλάμ για την αποδεδειγμένη καταπίεση των γυναικών ή για την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου της σαρία, αυτό συνιστά «εχθροπάθεια» κατά ομάδας ανθρώπων με βάση τη θρησκεία τους?

    Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην ελευθερία άποψης, οχι ποινικοποίηση της ελευθερίας άποψης μέσω χρηματικών προστίμων και φυλάκισης.

    Αντι για το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, θα πρότεινα τη ψήφιση νομοθεσίας με την οποία να θεσπίζεται οτι «Όποιος μετανάστης ζει στην Ελλάδα απο διαφορετικά πολιτιστικά υπόβαθρα, να εχει την υποχρέωση να σέβεται τη τοπική κουλτούρα και τις τοπικές αξίες, και να μην προσπαθεί να ζει και να εφαρμόζει στην Ελλάδα ασύμβατες με τα τοπικά δεδομένα πολιτιστικές πρακτικές».

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 17:29 | Γιώργος

    Λαμβάνοντας υπόψη πως η θυματοποίηση (bullying) εφήβων με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες κρούσματα αυτοκτονιών στις Ηνωμένες Πολιτείες τους προηγούμενους μήνες, (και στην χώρα μας, τα οποία όμως σε πολλές περιπτώσεις αποσιωπώνται) θα πρότεινα την προσθήκη μιας τέταρτης παραγράφου:

    Συνιστά ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση η πράξη της πρώτης παραγράφου αν είχε ως συνέπεια το σοβαρό ψυχικό τραυματισμό προσώπου σε τέτοιο βαθμό ώστε να τελεστεί αυτοκτονία ή να γίνει απόπειρα της.

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 15:42 | Καριπίδης Γεώργιος

    Το προηγούμενο σχόλιό μου αφορά το άρθρο 4 , σχετικά με το άρθρο 3 είμαι θετικός και θα απορήσω αν δεν υπάρχει ήδη στην ισχύουσα νομοθεσία.

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 15:49 | ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ,…ΚΛΕΦΤΕΣ..ΒΙΑΣΤΕΣ..ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ..( ΥΠΕΡ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ..ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ!!..ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ‘Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΛΕΨΟΥΝ??..ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ??

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 15:51 | K. D. Mortopoulos

    [Σημειώνεται για τους σχολιαστές ότι το παρόν Σ/Ν δεν εισάγει κάποιο καινούριο σύστημα δικαίου, αλλά εναρμονίζει την Ελληνική νομοθεσία με διεθνείς συμβάσεις που ήδη έχει κυρώσει η Ελλάς και οι οποίες έχουν υπερνομοθετική ισχύ
    Τα σχόλιά μου δεν αφορούν το εάν πρέπει ή δεν πρέπει να υπάρξει το Σ/Ν αλλά μόνον τη ΝΟΜΟΤΥΠΙΚΗ του μορφή]

    H έκφραση «βιαιοπραγίες … κατά πραγμάτων» είναι νομικά αδόκιμη. Επίσης η έκφραση «όποιος διεγείρει σε βιαιοπραγίες … κατά τρόπο που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη …» είναι εξ ίσου νομικά αδόκιμη.
    Νομοτυπικά είναι προτιμητέο το «με πρόθεση» προκειμένου για εγκλήματα που απαιτούν υποκειμενική υπόσταση δόλου, παρά το «από πρόθεση». Ο ΠΚ χρησιμοποιεί ορθά το «με πρόθεση» σε κάθε έγκλημα δόλου πλην ενδεχομένου.
    Ως προς το ουσιαστικό ποινικό μέρος, κατά τη γνώμη μας, δεν είναι αναγκαίο αυτό το σύστημα εγκλήματος δυνητικής διακινδύνευσης (παρ. 1) και συμπλήρωση με έγκλημα που επαμφοτερίζει μεταξύ του εκ του αποτελέσματος και της ηθικής αυτουργίας (παρ. 2), ιδίως αν αναλογισθούμε την πολυπλοκότητα που προκαλείται στις περιπτώσεις συμμετοχής και απόπειρας.
    Η απλότητα του νομικού κειμένου δείχνει τη νομοτυπική ικανότητα του νομοθέτη και όχι η περιπλοκότητα λεκτικών σχημάτων και δυσνόητων όρων (αυτό αναφέρεται ως προσωπική πρόταση του γράφοντος). Αντί να προτιμάται το πολύπλοκο σχήμα με τις πέντε διαζεύξεις, ας προτιμηθεί η ορθή νομοτυπική μορφή και η απλότητα του Αρ. 184 ΠΚ που διδάσκει ότι «Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο…».
    Το Αρ. 184 ΠΚ είναι και αυτό που καθιστά και το παρόν άρθρο του Σ/Ν μερικώς ατελέσφορο. «Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών». Εάν τα μόνα στοιχεία που επιθυμεί να προσθέσει ο συντάκτης του παρόντος Σ/Ν είναι η ρατσιστική επιχειρηματολογία της διέγερσης (που καθιστά το έγκλημα «απρόκλητο») και η ρύθμιση του ελαχίστου των έξι μηνών συν το πρόστιμο, τότε μιλούμε απλά για μία διακεκριμένη μορφή διέγερσης και η πολυνομία οφείλει να αποφευχθεί.
    Ένα τελευταίο σχόλιο αφορά και την επιλογή του συντάκτη του Σ/Ν να περιορίσει τις συνέπειες της διέγερσης μόνο στις βιαιοπραγίες και την «εχθροπάθεια», αντίθετα με τα Αρ. 183-186 ΠΚ που μιλούν για κάθε πλημμέλημα ή κακούργημα. Έτσι, εάν κάποιος προτείνει, φερ’ ειπείν, την κλοπή πραγμάτων μίας συγκεκριμένης ομάδος ανθρώπων, διαφεύγει του γράμματος του Αρ. 3.

    Η τελική μορφή του άρθρου που προτείνεται είναι η εξής:

    «Προστίθεται ως Αρ. 185Α στον ΠΚ όπως ισχύει σήμερα η εξής διάταξη:
    1. Αν οι πράξεις των Αρ. 183, 184 και 185 του παρόντος νόμου γίνονται με πρόφαση την φυλή, την εθνότητα, τη θρησκεία ή το γενετήσιο προσανατολισμό του προσώπου ή της ομάδος κατά του οποίου στρέφονται, επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών έως τριών ετών και χρηματική ποινή χιλίων έως πέντε χιλιάδων ευρώ.
    2. Εάν η πράξη της παραπάνω παραγράφου είχε ως αποτέλεσμα την διάπραξη εγκλήματος από τρίτους, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή τριών έως δέκα χιλιάδων ευρώ, αν ο υπαίτιος προκάλεσε σε άλλους την απόφαση να εκτελέσουν συγκεκριμένη άδικη πράξη, και με φυλάκιση τουλάχιστον εννέα μηνών και χρηματική ποινή τριών έως δέκα χιλιάδων ευρώ σε κάθε άλλη περίπτωση.»

    Σημ.: Αξίζει να προσεχθεί η διαφοροποίηση μεταξύ των περιπτώσεων ηθικής αυτουργίας (Αρ. 46 παρ. 1α) και απλής διέγερσης που δεν υπαγορεύει συγκεκριμένη συμπεριφορά σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο.

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 15:52 | Καριπίδης Γεώργιος

    Φίμωση στομάτων και πενών δηλαδή. Ο κύριος Πλεύρης π.χ. δεν θα μπορούσε ποτέ, αν ίσχυε τέτοιος νόμος, να γράψει το βιβλίο του «Εβραίοι», που όσο εμπρηστικό και αν είναι δεν αντικρούεται με επιχειρήματα αλλά μόνο με χαρακτηρισμούς ΄»ρατσιστικό, αντισημιτικό» , οι οποίοι δεν περνάνε στο δικαστήριο, αφου δεν αποδεικνύουν συκοφαντία … αλλά τώρα (αν γίνει νόμος) θα περνάνε!!! Είναι «φασιστικό» νομοσχέδιο θα έλεγα :))

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 15:44 | ΛΕ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ Κ ΔΩΡΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥ. ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΗΝΣΟΡΕΣ ΝΑ ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ ΜΥΔΡΟΥΣ, ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ENTRERPRENEURS ΜΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤH ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΟΥ ΤΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ. ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ REHABILITATION CENTRES ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΣΙΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 14:02 | antonis georgiadis

    κε μιχαλη συμφωνω..εγω προτεινω οχι μονο το να βγαζουμε εκτως νομου πολιτικα κομματα οπως εσεις αλλα επιπλεον να ανοιξουμε ξανα την γιαρο, την μακρονησο, την λερο ,και να στελνουμε εκει οσους εσεις θεωρειται οτι εκφραζουν «ρατσιστικες» και «μισαλλοδοξες» αποψεις..τι λετε? και οι απριλιανοι την 21 απριλιου την εκαναν στο ονομα της προστασιας της δημοκρατιας απο τον αυταρχικο κομμουνισμο..μηπως θελετε παλι στο ονομα της δημοκρατιας να την ξανα καταργησουμε ?

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 14:59 | ‘Αγγελος Μ.

    «Προτάσεις «νομοσχέδια» και σχόλια, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο και περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο «OpenGov.gr.»,οπότε ποιός ο λόγος κύριε υπουργε που είμαστε εδώ και συζητάμε,αφού ο συγκεκριμένος όρος της «ανοιχτης διακυβερνησης» ειναι ξεκάθαρος.Το νομοσχέδιό σας είναι προσβλητικό,με βάσει τα παραπάνω,και το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να να αποσυρθεί άμμεσα!!!

    …καλό θα ήταν να διαβάζετε τους «όρους συμμετοχής» της «ανοιχτής διαβουλεύσης» πρίν νομοθετήσετε….

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 13:25 | Αντιγόνη Μ

    Αναφορικά με τον όρο «ρατσιστής» στη σύγχρονη δήθεν πολυπολιτισμική Ελλάδα: Οι διάφοροι διαχειριστές κονδυλίων της ΕΕ και του Υπουργείου Εσωτερικών δια των ΜΚΟ με τη συνδρομή των ΜΜΕ, έξυπνα δρώντες,βάφτισαν εαυτούς «αντιρατσιστές», οπότε, αυτομάτως, οποιοσδήποτε αρθρώνει διαφορετικό λόγο, γίνεται «ρατσιστής», και άρα,τιμωρητέος!!!!! Πολύ απλό και επιτυχημένο σχέδιο!!! Έτσι ισχύει σήμερα.Εάν, όμως, είχαν αναγορεύσει εαυτούς, ως «φιλολαθρομετανάστες», που απηχεί την ορθή τους ιδιότητα (ιδιότητα λέω και όχι πεποίθηση) όποιος εξέφραζε διαφορετική άποψη θα ήταν απλώς, «αντίθετος στην αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών». Με το να ενδυθούν το μανδύα του «αντί-ρατσιστή», αυτομάτως, οποιαδήποτε γνώμη, πορεία, συζήτηση κλπ έχει αντίθετη αρνητική απόχρωση.Τα περί διακρίσεων λόγω φύλου, θρησκείας, γενετήσιου προσανατολισμού κλπ είναι προπέτασμα καπνού.
    Εν κατακλείδι, τους Ελληνες Πρόσφυγες, που μιλούσαν την ίδια γλώσσα, που ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι, που είχαν ίδια ήθη και έθιμα, που ΠΡΑΓΜΑΤΙ βασανίστηκαν και ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους και δεν ήταν «γιαλατζί πρόσφυγες» και που εργάστηκαν σκληρά και έστησαν επιχειρήσεις και οικογένειες , οι αυτόχθονες Έλληνες τους αποδέχθηκαν μετά τη δεκαετία του ’40!Είκοσι χρόνια μετά τον-ακούσιο- ερχομό τους στη μητέρα- πατρίδα!(βλέπετε βιβλίο ιστορίας τρίτης Λυκείου). Τώρα, επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία για τη σιωπηρή και άνευ αντιδράσεων αποδοχή από την ελληνική κοινωνία εισβολής εκατομμυρίων, μη Ελλήνων, μη προσφύγων, μη χριστιανών, μη ευρωπαϊκής κουλτούρας και αξιών ανθρώπων.Με νόμους απολυταρχικούς και καταλυτικούς του Συντάγματος, ειλικρινά, κύριοι κυβερνώντες, πιστεύετε ότι θα επέλθει φίμωση και αποβλάκωση;

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 13:51 | Μιχάλης

    Να προστεθεί τέταρτη παράγραφος η οποία θα ορίζει πως όποιο πολιτικό κόμμα ή κομματική οργάνωση προάγει ή υποστηρίζει ή με οποιονδήποτε τρόπο δικαιολογεί τα οριζόμενα εγκλήματα της παργράφου 1 τίθεται εκτός νόμου και η περιουσία της δημεύεται υπερ του Ελληνικού Δημοσίου ενώ στα μέλη της επιβάλλεται 5ετής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 12:36 | antonis georgiadis

    κε περδικαρη φοβουμε πως οχι μονο τον κελσο αλλα και τον ευριπιδη θα απαγορευσουν αφου στο «ιφιγενεια εν ταυροις» μιλα για υπεροχη πολιτισμικη των ελληνων εναντι των «βαραβαρων», και την πινελοπη δελτα θα απαγορευσουμε αφου μετα μυθιστοριματα της οπως «τα μυστικα του βαλτου» και τα «χρονια του βουλγαροκτονου» προαγει «εχθροπαθεια» και «μισος» κατα των τουρκων και των βουλγαρων..για τον αθιροστομο στρατηγο καραισκακη που βριζει τους οθωμανους και οσους συνεργαζονταν μαζι τους δεν το συζητω..πρωτος και καλλιτερος θα πεσει στην «δημοκρατικη» «πολυπολιτισμικη» πυρα…

    Το Σχόλιο σας θα δημοσιευθεί μόλις ελεγχθεί απο τον διαχειριστή.

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 12:36 | antonis georgiadis

    κε περδικαρη φοβουμε πως οχι μονο τον κελσο αλλα και των ευριπιδη θα απαγορευσουν αφου στο «ιφιγενεια εν ταυροις» μιλα για υπεροχη πολιτισμικη των ελληνων εναντι των «βαραβαρων», και την πινελοπη δελτα θα απαγορευσουμε αφου μετα μυθηστοριματα της οπως «τα μυστικα του βαλτου» και τα «χρονια του βουλγαροκτονου» προαγει «εχθροπαθεια» και «μισος» κατα των τουρκων και των βουλγαρων..για τον αθιροστομο στρατηγο καραισκακη που βριζει τους οθωμανους και οσους συνργαζονταν μαζι τους δεν το συζητω..πρωτος και καλλιτερος θα πεσει στην «δημοκρατικη» «πολυπολιτισμικη» πυρα…

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 12:28 | Αντώνης Σ. Περδικάρης

    Στο παρόν άρθρο γράφονται:
    «1. Όποιος από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια…»

    Ερωτήματα για τις εκφράσεις:
    «..δια του τύπου…» ή «…μέσω του διαδικτύου…¨» και «με βάση τη φυλή το χρώμα ή τη θρησκεία…»

    – Με το «δια του τύπου», εννοείται και για βιβλία που ήδη υπάρχουν;

    Συγκεκριμένα και επι παράδειγματι

    Αν κάποιος μοιράζει το υποθετικό βιβλίο «Η Παλαιά Διαθήκη κατω από το φώς της κριτικής» ή αναπαράγει με οποιοδήποτε τρόπο απόσπασμα απο αυτό το βιβλίο, θα θεωρείται οτι η πράξη αυτή στρεφεται κατά της θρησκείας ή κάποιας φυλής;

    Επίσης βιβλία ιστορικά της αρχαιότητας, επι παράδειγματι Κέλσος. Κατα τον ίδιο τρόπο θα διώξετε τον Κέλσο επιβάλοντας την απαγόρευση των βιβλίων του; ή θα επιτρέψετε στον Κέλσο να συνέχιζει να υπάρχει!!! τιμωρώντας ωστόσο οποιον θα αναπαράγει ή θα αναλύει την γραφή του;

    – Μέσω του διαδικτύου;
    Ως προς το διαδίκτυο καθώς και τις πληροφορίες (γνώμες, γεγονότα κλπ) οι οποιες ήδη υπάρχουν σε αυτό πριν την εφάρμογή του παρόντος νόμου. Θα εμπίμπτουν και αυτά στην εφαρμογή του νόμου;

    Αν ναι, πως θα επιλυθεί το γεγονός των «παράνομων» πληροφοριών οι οποίες ένω θα έχουν αποσυρθεί ωστόσο θα συνέχισουν να βρίσκονται αποθηκεύμενες στους διακομιστές των υπηρεσιών αναζήτησης;

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 12:22 | antonis georgiadis

    θα πρεπει να αφαιρεθει ο γενικος ορος «εχθροπαθεια» καθως αυτος μπορει να χρησιμοποιηθει ως δουρειος ιππος για την ποινικοποιηση αποψεων που δεν ειναι αρεστες σε μειοψηφιες, εκφραζονται ομως απο την πλειοψηφια του κοσμου..οχι την βια..ναι στην αποψη οσο και αν διαφωνουμε με αυτην..

  • 23 Φεβρουαρίου 2011, 04:34 | Nikolaos Papadakis

    Εαν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη νομοθεσία, θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση της ελευθερίας έκφρασης.

    Ποινικοποιείται η κριτική σε θεματα που αφορούν τις θρησκείες.
    Έαν κριτικάρει κάποιος το ισλάμ ή καποια άλλη θρησκεία, θα μπορεί να κινδυνεύει με πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.

    Είναι αναφαίρετο δικαίωμα σε μια κοσμική κοινωνία να μπορούμε να κάνουμε κριτική σε θέματα θρησκευτικού περιεχομένου ανεξάρτητα με το αν προσβάλλονται ή όχι οι πιστοί της οποιαδήποτε θρησκείας.

    Θα θέσω ένα παράδειγμα που έχει σχέση με τα σκίτσα του Μωάμεθ. Ας υποθέσουμε οτι ενα παρόμοιο περιστατικό συνέβαινε στην Ελλάδα και είχαμε επεισόδια απο πιστούς του ισλάμ. Ο σκιτσογράφος, θα έπρεπε να διωχθεί?

    Θα πρότεινα λοιπόν να παραληφθεί απο το σχέδιο νόμου, κάθε αναφορά σε θρησκευτικά θέματα.

  • 22 Φεβρουαρίου 2011, 23:29 | Αλεξανδρος Βενιζελος

    Προσωπικά δεν έχω να κάνω κάποια παρατήρηση για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο το βρίσκω ήδη πλήρες! Έχω να πω μόνο ένα μεγάλο μπράβο στην κυβέρνηση, διότι είμαι ένα από τα χιλιάδες θύματα ρατσισμού τον οποίο βιώνω καθημερινά! Ανήκω στην Ελληνική μειονότητα της Αθήνας και δεν περνάει μέρα που να μην δέχομαι μια ρατσιστική επίθεση είτε για την καταγωγή μου είτε για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις μου από τις άλλες μειονότητες! Το κακό είναι πως και το ίδιο το κράτος μου συμπεριφέρεται ρατσιστικά δηλαδή μου επιφυλάσσει διακριτική μεταχείριση απέναντι στις πολλές άλλες μειονότητες που κατοικούν στην Αθήνα. Και απορώ γιατί έχει στοχοποιηθεί συγκεκριμένα η Ελληνική κοινότητα της Αθηνάς.

    Επιγραμματικά το κράτος: Φορολογεί αδιάκοπα τα Ελληνικά καταστήματα ενώ παρέχει φορολογική ασυλία στις υπόλοιπες κοινότητες. Τα Ελληνικά καταστήματα θα πρέπει να έχουν σταθερη εδρα και να κόβουν παραστατικά αλλά οι υπόλοιπες κοινότητες μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους όπου θέλουν στο δρόμο. Οι Έλληνες δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν ούτε να συναχθούν σε δημόσιο χώρο (όπως επιτρέπει το σύνταγμα) διότι τότε το κράτος στέλνει τις δυνάμεις καταστολής για να τους διαλύσει. Ουδέποτε δε οι υπουργοί δέχονται να ακούσουν τα αιτήματα τους. Αντιθέτως οι υπόλοιπες κοινότητες μπορούν να κάνουν ελεύθερα κατάληψη ακόμα και πανεπιστημίων και η κυβέρνηση σπεύδει να συζητήσει μαζί τους και να ικανοποιήσει όλα τους τα αιτήματα.

    Εν κατακλείδι εγώ ως Έλληνας χαίρομαι πάρα πολύ που θα ψηφιστεί επιτέλους ένα τέτοιο νομοσχέδιο το οποίο θα δώσει στην Ελληνική μειονότητα της Αθήνας την δυνατότητα να διεκδικήσει έστω ένα μέρος από τα δικαιώματα που της έχουν στερήσει εδώ και 10 χρόνια!!!

  • 22 Φεβρουαρίου 2011, 23:18 | Ανόητος Σχολιαστής

    Ο νόμος ουσιαστικά παραβιάζει τον εαυτό του αφού ουσιαστικά καθιστά παράνομη την διδασκαλία της μουσουλμανικής-ισλαμικης θρησκείας , μιας κατεξοχήν ρατσιστικής και σεξιστικής στην βάση της θρησκείας. (και πιθανώς και άλλων θρησκειων)

    Θεωρητικά λοιπόν την επομένη της ψήφισης πρέπει να συλληφθει ο κ Καστανίδης για συγγραφή κειμένου που διεγείρει εχθροπάθεια (πρόστιμο και φυλακιση) κατά θρησκείας .

    Την μεθεπομένη να συλληφθούν οι μισοι ψευτομουφτήδες

    και στο τέλος της εβδομάδας οι μισοί κάτοικοι της χώρα που αποκαλούν τους υπόλοιπους Ελληνάρες φασιστες..

    Ειλικρινά απορώ πώς μορφωμένος άνθρωπος παρασύρεστε σε τέτοια σκουπιδονομοθετήματα.

  • 22 Φεβρουαρίου 2011, 22:57 | Δώρα Σπυρίδου

    Οι βιαιοπραγίες είναι καταδικαστέες, από όποιον χώρο κι αν προέρχονται. Ωστόσο, μήπως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα διευκολύνετε αρκετές ΜΚΟ καθώς και άλλες οργανώσεις και ομάδες (θρησκευτικές, φιλολαθρομεταναστευτικές, μειονοτικές κλπ) να διώκουν όσους δε συμφωνούν με αυτές;

    Οι Έλληνες δεν είναι ούτε ξενοφοβικοί, ούτε ρατσιστές – όσο και αν θέλουν ορισμένοι να μας χαρακτηρίζουν έτσι-. Όμως επιθυμούν, και πολύ καλά κάνουν, να παραμείνουν ο κυρίαρχος λαός στη χώρα τους, σε μια χώρα δίχως γκέτο, να περπατούν στο δρόμο χωρίς το φόβο επίθεσης ή κλοπής. Το νομοσχέδιο αυτό λοιπόν, πώς ακριβώς θα εφαρμοσθεί στις ομάδες εκείνες που δημιουργήθηκε για να διαφυλάξει, όταν προκαλούν ή βιαιοπραγούν οι ίδιες;

    Πώς ακριβώς θα διαφυλαχτεί η ελευθερία λόγου και άποψης;

  • 22 Φεβρουαρίου 2011, 21:34 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    Οι συζητήσεις στα καφενεία μεταξύ συνταξιούχων που έχουν πέσει θύματα ληστείας απο αφροασιάτες μετανάστες θα ποινικοποιηθούν ?

  • 22 Φεβρουαρίου 2011, 19:45 | antonis georgiadis

    στο ονομα της καταπολεμισης του ρατσισμου φοβουμαι πως παμε να επιβαλουμε λογοκρισια στην διατυπωση σκεψεων και αποψεων..ο γεωργιος παπανδρεου ο «γερος» της δημοκρατιας ειχε πει οτι στην δημοκρατια δεν διωκεσαι για τις αποψεις σου αλλα για τις πραξεις σου..το να λεω πχ οτι δεν θεωρω ηθικο το να ειναι καποιος ομοφυλοφιλος ειναι αποψη μου..καλη κακη αλλα αποψη μου αφου δεν διωκω καποιον επειδη εχει αυτην την ιδιαιτερωτητα..το ιδιο και με ατομα διαφορετικης γλωσσας η θρησκειας..αν πχ γραψω σε ενα μπλογκ οτι στο ισλαμικο ιραν κρεμουν τους γκει και αρα το καθεστως ειναι φασιστικο αυτο ειναι εκφραση μισους? η ειναι εκφραση μισους το να πω οτι η «λαθρομεταναστευση ειναι βομβα στα θεμελια της κοινωνιας» κατι που ειπε προ ημερων ο υπουργος προστασιας του πολιτη ο κ.παπουτσης? ειναι και αυτος ρατσιστης μηπως? μηπως το να μην μου αρεσουν οι ξανθιες η οι πρασινοματες με κανει παλι ρατσιστη? κοιταξτε να αυξησετε τα προνοιακα επιδοματα στα ατομα με ειδικες αναγκες, φτιαχτε προσβαση στα δημοσια κτηρια για αυτους τους ταλαιπωρημενους συμπατριωτες μας, και μετα να κουβεντιασουμε για ρατσισμο.. το να λες οτι υφησταται στην ελλαδα ρατσισμος πχ κατα των γκει οταν ολοι ξερουμε την επιρροη των γκει στα μμε αλλα και στον καλλιτεχνικο χωρο της χωρας ειναι τουλαχιστον εκτως τοπου..ρατσισμος ειναι οι πραξεις βιας και το καλεσμα σε τετοιες πραξεις..οχι η διατυπωση γνωμων και αποψεων..φοβαμαι πως ανοιγει ο ασκος του αιολου για τον ερχομο του «μεγαλου αδερφου» στο ονομα παντα της δημοκρατιας και του σεβασμου στην πολυπολιτσμικοτητα την οποια ομως δεν επελεξα ως πολιτης, μου επεβληθηκε με το ζορι και την οποια πολυπολιτισμικοτητα ολα τα κρατη της δημοκρατικης δυσης {γερμανια,γαλλια,αγγλια,ολλανδια} εχουν αρχησει να αναθεωρουν ως μοντελο κοινωνικο..

  • στην παράγραφο 1 του άρθρου 3 μετά τη φραση «γενετήσιο προσανατολισμό», να προστεθεί «την ιδεολογία και τις πολιτικές θέσεις» και μετά τη φράση «να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη» να προστεθεί «ή τις Συνταγματικές Αρχές»
    Στην ιδια παράγραφο η χρηματική ποινή να αυξηθεί απο 5.000 έως 10.000 ευρώ και στην επόμενη παράγραφο επίσης απο 10.000-30.000 ευρώ

  • 22 Φεβρουαρίου 2011, 16:13 | Στάθης Αλεξόπουλος

    Αντιλαμβάνομαι τον σκοπό του νομοθέτη και επικροτώ την κάθε προσπάθεια καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Ανησυχώ όμως για την «αυτόματη» επέκταση των αδικημάτων που γίνονται με φυσικό τρόπο και σε πράξεις που γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο βλέπε διαδίκτυο.

    Δεν έχω νομικές γνώσεις, αλλά νομίζω ότι η φράση του άρθρου «Όποιος από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο,» δεν αναφέρεται σε πράξεις που γίνονται σε ατομικό επίπεδο, όπως η συζήτηση μεταξύ δυο γνωστών, ή η αλληλογραφία μεταξύ τους.

    Αν η προηγούμενη διαπίστωση μου ισχύει, τότε αναρωτιέμαι αν υπάρχει ορισμός της «μη δημόσιας πράξης» στο διαδίκτυο.

    Μου είναι κατανοητό ότι η ανάρτηση απόψεων σε ένα δημόσιο βήμα σαν αυτό του opengov ή και οποιουδήποτε αντίστοιχου συνιστά δημόσια πράξη.

    Αλλά

    α) Η συγγραφή ενός email που αποστέλλω στους γνωστούς μου αποτελεί «δημόσια πράξη»;

    β) Η δημιουργία οποιουδήποτε προσωπικού ιστοχώρου, όπου τον επισκέφτομαι εγώ και οι γνωστοί μου επίσης, αποτελεί «δημόσια πράξη»;

    Με άλλα λόγια εάν έχω την δυνατότητα να επικοινωνώ με το στόμα και με το χαρτί σε ατομικό επίπεδο, διαθέτω αυτή την δυνατότητα σε ηλεκτρονικό επίπεδο;

  • 22 Φεβρουαρίου 2011, 15:05 | Αθανάσιος Λουλούδης

    Στο συγκεκριμένο άρθρο πρέπει να προστεθεί και το λεγόμενο «Hate Speech», δηλαδή λόγος, χειρονομία ή συμπεριφορά, έγγραφη σημείωση η οποία εμπεριέχει μίσος, εχθρότητα, προκατάληψη (γνώμη ή άποψη η οποία έχει σχηματιστεί κατά έναν μη αντικειμενικό/επιστημονικό τρόπο) ή κάλεσμα σε βία εναντίον μιας από τις αναφερόμενες στην παράγραφο 1 ομάδες/πρόσωπα.

  • 22 Φεβρουαρίου 2011, 15:33 | Αθανάσιος Λουλούδης

    Επίσης στην 1η παραγραφό πρέπει να προστεθεί και η Ταυτότητα Φύλου αλλά και αναφορά σε άτομα που έχουν υποβληθεί σε Διόρθωση Φύλου.

  • 22 Φεβρουαρίου 2011, 15:08 | Αθανάσιος Λουλούδης

    Ο όρος «γενετήσιο προσανατολισμό» πρέπει να αντικατασταθεί με τον όρο «σεξουαλικό προσανατολισμό», καθώς ο πρώτος είναι αναχρονιστικός και ο έχει την έννοια και της γέννησης και έτσι εισάγει έμμεσα διάκριση σε βάρος των μη ετερόφυλων σεξουαλικών σχέσεων.
    Το παραπάνω τονίζει και η Διεθνής Αμνηστία.
    http://www.amnesty.org.gr/right-to-sexual-identity
    Απο τη στιγμή που η θέληση του Υπουργείου και του Πρωθυπουργού προσωπικά (όπως εκφράστηκε στη Συνάντηση με τους Νέου τον περασμένο Νοέμβριο) είναι ξεκάθαρα εναντια στις διακρίσεις βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού είναι προτιμότερο ο Νόμος αυτός να είναι σύγχρονος και να χρησιμοποιεί ορολογίες του 2011 που δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας.