Άρθρο 19

1. Στην παρ. 1 του άρθρου 44 του νόμου 3689/2008, μετά τη φράση «Συμβούλων Σπουδών», προστίθεται η φράση «και εε. μία θέση Συμβούλου Επιμόρφωσης».

2. Το εδάφιο α΄ της παρ. 2 του άρθρου 44 του νόμου 3689/2008 αντικαθίσταται ως εξής:

«2.α. Οι θέσεις των υπαλλήλων της Σχολής ορίζονται σε δώδεκα. Διακρίνονται σε κατηγορίες και κατανέμονται ανά κλάδο ως εξής: αα. πέντε θέσεις ΠΕ Γραμματέων, ββ. δύο θέσεις ΠΕ Οικονομολόγων, γγ. μία θέση ΠΕ Πληροφορικής, δδ. δύο θέσεις ΔΕ Γραμματέων, εε. μία θέση βιβλιοθηκονόμου, στστ. μία θέση ΔΕ οδηγού ή οδηγού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου».

3. Η παρ. 4 του άρθρου 44 του νόμου 3689/2008 αντικαθίσταται ως εξής:

«4. Οι θέσεις του διοικητικού προσωπικού πληρούνται είτε με απόσπαση είτε με πρόσληψη, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το ΑΣΕΠ διαδικασίες».

4. Το τρίτο εδάφιο της παρ. 5 περ. α΄ του άρθρου 44 του νόμου 3689/2008 αντικαθίσταται ως εξής:

«Η απόσπαση διαρκεί για χρονικό διάστημα τριών ετών, το οποίο μπορεί να παρατείνεται για μία ακόμη κατ’ ανώτατο όριο τριετία, εκτός των περιπτώσεων που δεν υπάρχουν άλλοι ενδιαφερόμενοι».

5. Η περ. γ΄ της παρ. 5 του άρθρου 44 του νόμου 3689/2008 αντικαθίσταται ως εξής:

«Η απόσπαση διενεργείται με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής μετά από εισήγηση του Γενικού Διευθυντή και αιτιολογημένη απόφαση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου.

  • 12 Ιουλίου 2010, 19:27 | Θ.Β.

    Σε προηγούμενη διαβούλευση που αφορούσε το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης είχε προταθεί από πολλούς η συγχώνευση με την Εθνική Σχολή Δικαστών, Εθνική Σχολής Υγείας και με την Εθνική Σχολή Διπλωματών, ώστε να υπάρχει μείωση των αυξημένων διοικητικών βαρών των υπεράριθμων στελεχών των Σχολών Δικαστών, Διπλωματών και του ΕΚΔΔΑ.

    Ανακατανομή του υπεράριθμου προσωπικού τώρα!