Άρθρο 54:

1. Α. Εγκρίνεται τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Παρανεστίου, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, Δημοτικό Διαμέρισμα Νικηφόρου, για τον καθορισμό χώρου ανέγερσης του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπως ο χώρος φαίνεται περικλεισμένος με πράσινη γραμμή και με στοιχεία ΑΒΓΔΕΑ στο σχετικό πρωτότυπο διάγραμμα σε κλίμακα 1:1000 που θεωρήθηκε από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και που αντίτυπο του σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύεται με τον παρόντα Νόμο.
Β. Οι όροι και περιορισμοί δόμησης του παραπάνω χώρου ορίζονται ως εξής:
α.) Μέγιστο ποσοστό κάλυψης: είκοσι τοις εκατό (20%) της επιφάνειας του χώρου,
β.) Συντελεστής δόμησης: είκοσι εκατοστά (0,20 ),
γ.) Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των ανεγερθησομένων κτηρίων: δώδεκα (12) μέτρα, το οποίο προσαυξάνεται κατά δύο (2) μέτρα σε περίπτωση κατασκευής στέγης,
δ.) Τα κτήρια ανεγείρονται εντός του κόκκινου περιγράμματος, όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα.
2. Α. Εγκρίνεται τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο στην εκτός σχεδίου περιοχή Αγυιάς, του Δημοτικού Διαμερίσματος Νέας Κυδωνιάς, του Δήμου Χανίων, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, για τον καθορισμό χώρου ανέγερσης του Γενικού Καταστήματος Κράτησης «Κρήτη Ι», όπως ο χώρος φαίνεται περικλεισμένος με πράσινη γραμμή και με στοιχεία ΑΒΓΔΕΖΑ στο σχετικό πρωτότυπο διάγραμμα σε κλίμακα 1:1000 που θεωρήθηκε από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και που αντίτυπο του σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύεται με τον παρόντα Νόμο.
Β. Οι όροι και περιορισμοί δόμησης του παραπάνω χώρου ορίζονται ως εξής :
α.) Μέγιστο ποσοστό κάλυψης: είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) της επιφάνειας του χώρου,
β.) Συντελεστής δόμησης: σαράντα εκατοστά (0,40 ) ,
γ.) Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των ανεγερθησομένων κτηρίων: δώδεκα (12) μέτρα, το οποίο προσαυξάνεται κατά δύο (2) μέτρα σε περίπτωση κατασκευής στέγης,
δ.) Τα κτήρια ανεγείρονται εντός του κόκκινου περιγράμματος, όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα.
3. Α. Τροποποιείται το ισχύον Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο στην περιοχή «Σχολής Ευελπίδων» του Δήμου Αθηναίων με :
α) την μετατόπιση πεζόδρομου μεταξύ του ΟΤ 131 – «Χώρος κοινωφελών λειτουργικών» (Δικαστήρια) και του ΟΤ 131° (Σχολεία) και β) τον καθορισμό νέου κόκκινου περιγράμματος (υπό στοιχεία 8,9,10,11,8) για ανέγερση δικαστικού κτιρίου, όπως οι παραπάνω ρυθμίσεις απεικονίζονται στο από 7-09-2012 διάγραμμα κλίμακας 1.500, που θεωρήθηκε από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και που αντίτυπο του σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύεται με τον παρόντα Νόμο.
Β. Οι όροι δόμησης και περιορισμοί τροποποιούνται ως εξής :
α) Χώρος κοινωφελών λειτουργιών (για κοινωφελείς λειτουργίες):
-Συντελεστής Δόμησης 1,2 (ένα και είκοσι εκατοστά)
-Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος για το νέο κτίριο (αριθμός 17) 16,50μ.
Σε περίπτωση κατασκευής στέγης το ύψος μπορεί να προσαυξηθεί κατά δύο μέτρα.
4. Παραχωρείται δωρεάν η χρήση του τμήματος ακινήτου με διαγράμμιση, όπως αυτό εμφανίζεται στο τοπογραφικό διάγραμμα με ημερομηνία 12.04.2011 της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Ροδίων, στον οποίο έχει παραχωρηθεί η χρήση του, μετά των κτισμάτων και του εσωτερικού περιβάλλοντα αυτού χώρου, και του οποίου αντίτυπο δημοσιεύεται με τον παρόντα νόμο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων, μέχρι το έτος 2039, για τη στέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών Ρόδου. Μετά την συμπλήρωση του έτους αυτού και εφόσον παραχωρηθεί εκ νέου η χρήση του ακινήτου στο Δήμο Ρόδου, θα παραχωρηθεί και πάλι η χρήση του παραπάνω τμήματος ακινήτου στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων χωρίς αντάλλαγμα, για χρονικό διάστημα τριάντα ετών.