Άρθρο 57:

Στο άρθρο 28 του ν. 4024/2011 προστίθεται παράγραφος 8 ως εξής:
«Οι υπάλληλοι της γραμματείας των δικαστηρίων και εισαγγελιών, των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων κατατάσσονται στους βαθμούς που κατείχαν και η βαθμολογική εξέλιξή τους διέπεται από τις διατάξεις του ν. 2812/2000. Ως προς τη μισθολογική εξέλιξή τους εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 4024/2011. Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αντιστοιχούνται οι βαθμοί προς τα ισχύοντα μισθολογικά κλιμάκια.

  • Συμπληρώνοντας την από 9/4/2013 παρέμβασή μου ήθελα να προσθέσω επίσης ότι χαρακτηριστικό αυτών που επιθυμούν διακαώς την ιδιαίτερη μεταχείριση βαθμολογικά και μισθολογικά των δικαστικών υπαλλήλων είναι το ότι ταυτίζονται, αν οι ίδιοι δεν υποκινούν,με όσους θέτουν εμπόδια στην μετακίνηση προς στη Γραμματεία των Δικαστηρίων μετακινούμενων υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες για να προστατέψουν δήθεν ιδιαιτερότητες του κλάδου, αποκρύπτοντας ότι αποσκοπούν στη διαιώνιση της ίδιας φαυλότητας που είναι η εξίσωση από το παράθυρο αποφοίτων Λυκείου με τους πτυχιούχους Πανεπιστημίου.
    Ηδη εκατοντάδες απόφοιτοι Λυκείου που θα γίνουν χιλιάδες με προσφυγές που έχουν καταθέσει προσμένουν να ορκιστούν πτυχιούχοι. Το συγκεκριμένο αρθρ. 57 αν ψηφιστεί, θα αποτελέσει και αυτό ένα από το επιχειρήματά τους.
    Το ενιαίο βαθμολόγιο-μισθολόγιο που επέφερε τόσες απώλειες σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, μαζί με όλα τα άλλα επώδυνα μέτρα που έχουν επιβληθεί στον ελληνικό λαό, ενιαία πρέπει να αντιμετωπισθεί άλλως η οποιαδήποτε παρέμβαση ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για συντεχνιακές δήθεν συνδικαλιστικές διεκδικήσεις που δεν θα έχουν τελειωμό.
    Η ιστορία έχει καταδείξει ότι η ευνοιοκρατία και η ιδιαίτερη μεταχείριση κλάδων και ομάδων αποτέλεσαν τον κορμό της καταστροφικής πορείας και κακοδιοίκησης στο Δημόσιο τομέα και όχι μόνο.

  • Κάποιοι απλόχεροι πολιτευτές ικανοποιώντας απίθανες συντεχνιακές εμφανιζόμενες ως συνδικαλιστικές διεκδικήσεις-αθλιότητες αμοιβαία εξασφάλιζαν την μόνιμη παραμονή τους ως ΕΡΑΣΤΕΣ της εξουσίας για να μεγαλουργούν όπως μεγαλούργησαν χρόνια τώρα υποθηκεύοντας το μέλλον αυτού του τόπου.Παντού σκάνδαλα ,παντού αθλιότητες όλοι τα έβλεπαν αλλά έτσι βόλευε να υπάρχουν. Τώρα όλοι ψάχνουν τις αιτίες.
    Έτσι και στο χώρο της Γραμματείας των Δικαστηρίων η απίθανη ύπαρξη πτυχιούχων χωρίς πτυχίο που πληρώνει εδώ και 30 χρόνια ο φτωχός λαός κανένα πολιτικό δεν αγγίζει. Η ένταξη στην απίστευτη ΠΕ(0) κατηγορία,με μηδέν έτη σπουδών αποτελεί διακαή πόθο όλων των αποφοίτων Λυκείου.Η δήθεν ιδιαιτερότητα του κλάδου κατά καιρούς στηρίζεται σε τέτοιου είδους διατάξεις όπως αυτή που εισάγεται προς ψήφιση.
    Ποιοί είναι αυτοί που την επιδιώκουν;
    -Είναι αυτοί που δεν έχουν τον Α ή Β βαθμό και δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα στα Υπηρεσιακά συμβούλια, εμποδίζοντας τις αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέων συμβουλίων. Τα συμβούλια επιλογής προϊσταμένων δεν συγκαλούνται πια και έτσι στις θέσεις ευθύνες πανελλαδικά δεν τοποθετούνται επιλεγμένοι μέσα από συμβούλια προϊστάμενοι αλλά κυρίως κατά βούληση υποκειμενική ή κατ’ αρχαιότητα ανεξάρτητα λοιπών προσόντων.
    -Είναι αυτοί που δύσκολα θα επιλεγούν σε θέσεις ευθύνης επειδή υστερούν σε βαθμούς έναντι όσων αγωνίσθηκαν να σπουδάσουν.
    -Είναι αυτοί που ο μεγάλος τους καημός να γίνουν ΠΕ0 κυριαρχεί μόνιμα στη κάθε σκέψη τους, ιδιαίτερα μετά την έκδοση και μιας ακόμα απερίγραπτης απόφασης Διοικητικού Δικ/ρίου που εκκρεμεί στο ΣτΕ.
    -Είναι οι ίδιοι που έπεισαν την πολιτεία να κρατήσει τα ανύπαρκτα συστήματα αξιολόγησης ενός απαρχαιομένου και ατελούς Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων του προηγούμενου αιώνα, την ώρα που ο στόχος σε όλη την υπόλοιπη δημόσια διοίκηση επικεντρώνεται στην μέγιστη αξιοποίηση της γνώσης και στην επιβράβευση όσων μπορούν, θέλουν και πρέπει να προσφέρουν. Στα δικαστήρια αρκούν οι κομπογιαννίτες πτυχιούχοι ΠΕ0.
    ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΎΧΟΙ ΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΊΣΟΥΝ,ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΊΞΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΊΛΟΥΝ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΡΘΡ.57 ΤΟΥ ΠΑΡΌΝΤΟΣ ΣΧΕΔΊΟΥ ΝΌΜΟΥ.

  • 8 Απριλίου 2013, 09:41 | ΘΩΜΑΣ

    ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ :
    «ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν.4024/2012 ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΔΕ (ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ) ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΚΛΠ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΠΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΞΕΛΙΣΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ(ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΈΧΕΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) ΕΞΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν.4024/2011 ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ,ΚΛΠ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ».
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!
    ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΠΕ ΜΗΔΕΝ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑΣΤΗΡΙΩΝ Ως ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ 4014/2011 ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!!!