Άρθρο 07: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Η διαδικασία  για την ένταξη των δράσεων στο Ε.Π. ακολουθεί τα παρακάτω βήματα:

7.1 Αξιολόγηση των προτάσεων από την  Υπεύθυνη αρχή / Εντεταλμένη Αρχή  σε δύο στάδια:

Α Στάδιο : Πληρότητα και επιλεξιμότητα πρότασης

Β’ Στάδιο : Αξιολόγηση των προτάσεων ανά ομάδα κριτηρίων

Η αξιολόγηση γίνεται με βάση την εγκεκριμένη μεθοδολογία και τα εγκεκριμένα κριτήρια που επισυνάπτονται στην παρούσα πρόσκληση.

Η αξιολόγηση των προτάσεων ακολουθεί την παρακάτω μεθοδολογία :

Συγκριτική Αξιολόγηση

Η προθεσμία για τον έλεγχο της πληρότητας και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της πρότασης του δικαιούχου, από την Υπεύθυνη Αρχή / Εντεταλμένη Αρχή, ορίζεται μέχρι εξήντα (60) μέρες από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής προτάσεων .Με την ολοκλήρωση της συγκριτικής αξιολόγησης οι προτάσεις κατατάσσονται σε φθίνουσα σειρά με βάση τη βαθμολογία τους.

 

7.2 Έκδοση προσωρινού πίνακα κατάταξης αξιολογημένων προτάσεων

7.3.   Υποβολή και εξέταση ενστάσεων.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι που συμμετέχουν στην διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης προτάσεων, στο πλαίσιο πρόσκλησης για την ένταξη πράξεων στο Εθνικό Πρόγραμμα 2014-2020 δύνανται να υποβάλουν ένσταση (ενδικοφανή προσφυγή με την έννοια του άρθρου 25 του Ν.2690/1999) κατά των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης.

Οι ενστάσεις της παραγράφου 1 υποβάλλονται εγγράφως προς την αρμόδια Εντεταλμένη Αρχή, εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη της κοινοποίησης των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης.

Οι ενστάσεις εξετάζονται από την Εντεταλμένη τόσο ως προς τη νομιμότητα της πράξης κατά της οποίας στρέφονται όσο και ως προς την ουσία της υπόθεσης και είτε απορρίπτονται είτε γίνονται δεκτές.

Ως λόγος απόρριψης ένστασης δύναται να αποτελεί και η εξάντληση της δημόσιας δαπάνης της πρόσκλησης ή του Εθνικού Προγράμματος.

Οι αποφάσεις επί των ενστάσεων εκδίδονται από το αρμόδιο όργανο της Εντεταλμένης εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ένστασης.

Οι αποφάσεις επί των ενστάσεων κοινοποιούνται αμελητί στους δυνητικούς δικαιούχους και αναρτώνται στο πρόγραμμα Διαύγεια.

 

7.4 Έκδοση οριστικού πίνακα κατάταξης αξιολογημένων προτάσεων, μετά την εξέταση των υποβαλλόμενων ενστάσεων

7.5 Έκδοση απόφασης ένταξης της δράσης

7.6.   Δημοσιοποίηση στην οικεία ιστοσελίδα της Υπεύθυνης Αρχής / Εντεταλμένης Αρχής