Άρθρο 08: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

Οι υποχρεώσεις των δικαιούχων των δράσεων περιγράφονται αναλυτικά στο παράρτημα της απόφασης ένταξης (Σύμφωνο Αποδοχής Όρων) και ιδίως θα πρέπει:

(i)       Να τηρούν την Κοινοτική και Εθνική Νομοθεσία κατά την εκτέλεση της δράσης και ιδίως όσον αφορά τις δημόσιες συμβάσεις, την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη μη διάκριση και την προσβασιμότητα Ατόμων με Αναπηρίες.

(ii)      Να τηρούν τα χρονοδιαγράμματα ανάθεσης και εκτέλεσης της δράσης όπως αυτά θα αποτυπωθούν στο παράρτημα της απόφασης ένταξης (Σύμφωνο Αποδοχής Όρων).

(iii)     Να τηρούν κατά περίπτωση, κάθε σημαντικό καθήκον που ο δικαιούχος προτίθεται να αναθέσει υπό μορφή υπεργολαβίας σε τρίτα μέρη, καθώς και τις σχετικές δαπάνες·

(iv)     Να αποστέλλουν στην εντεταλμένη αρχή  μηνιαία τα Δελτία Δήλωσης Δαπανών (ΔΔΔ) και εξαμηνιαία τα Δελτία Παρακολούθησης Προόδου Δράσης (ΔΠΠΔ).

(v)      Να αποδέχονται τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του δικαιούχου, καθώς και του ποσού της δημόσιας χρηματοδότησης που χορηγείται.

(vi)     Να λαμβάνουν όλα τα μέτρα πληροφόρησης που προβλέπονται στον Κατ ‘εξουσιοδότηση Κανονισμός (ΕΕ) 1048 / 2014 για τη θέσπιση μέτρων ενημέρωσης και δημοσιότητας για το κοινό και μέτρων ενημέρωσης των δικαιούχων. Καθώς και του Κατ ‘εξουσιοδότηση Κανονισμός (ΕΕ) 1049 / 2014 σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μέτρων ενημέρωσης και δημοσιότητας

(vii)    Να τηρούν ξεχωριστή λογιστική μερίδα για την δράση, στην οποία θα καταχωρούνται όλες οι δαπάνες που αντιστοιχούν πλήρως προς τις δηλούμενες προς την εντεταλμένη αρχή στα Δελτία Δήλωσης Δαπανών.

(viii)   Να τηρούν στο φάκελο της Δράσης τα δικαιολογητικά έγγραφα σχετικά με τις δαπάνες και τους λογιστικούς ελέγχους για διάστημα τεσσάρων (4) ετών τουλάχιστον μετά το οικονομικό έτος κατά το οποίο οι εν λόγω δαπάνες πιστώθηκαν στο Εθνικό Πρόγραμμα του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

(ix)     Να θέτουν στη διάθεση, εφόσον ζητηθούν, καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των δράσεων και για όσο χρόνο ο δικαιούχος υποχρεούται για την τήρησή τους, όλα τα έγγραφα, δικαιολογητικά και στοιχεία της δράσης, στην εντεταλμένη αρχή, Αρχή Ελέγχου, Επιτροπή Παρακολούθησης και σε όλα τα ελεγκτικά όργανα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(x)      Να αποδέχονται επιτόπιους ελέγχους από όλα τα αρμόδια εθνικά και κοινοτικά ελεγκτικά όργανα, και να διευκολύνουν τον έλεγχο προσκομίζοντας οποιοδήποτε στοιχείο που αφορά την εκτέλεση της δράσης, εφόσον ζητηθούν.

(xi)     Να τηρούν ειδικότερους όρους ή περιορισμούς που τίθενται από το ειδικό θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της δράσης ή που τίθενται από την εντεταλμένη αρχή  .

(xii)    Να πραγματοποιούν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσουν την επίτευξη των ορόσημων και τιμών των Δεικτών (κοινών και ειδικών) που σχετίζονται με το πλαίσιο επίδοσης

(xiii)   Να τηρούν τους όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων

(xiv)  Να τηρούν τους κοινοτικούς και εθνικούς κανόνες για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  • 9 Νοεμβρίου 2015, 13:25 | NATASA FILIPPOUSI

    Άρθρο 08

    (i) Να τηρούν την Κοινοτική και Εθνική Νομοθεσία κατά την εκτέλεση της δράσης και ιδίως όσον αφορά τις δημόσιες συμβάσεις, την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη μη διάκριση και την προσβασιμότητα Ατόμων με Αναπηρίες.

    Η προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία σχετίζεται και με τη καθιέρωση ελάχιστων προδιαγραφών στις κτιριακές υποδομές, με ποσοστά αναπηρίας και περιθώρια αυτονομίας των ανθρώπων και επίσης με αντιστοίχηση με κατάλληλα εξειδικευμένο επαγγελματικά αλλά και αριθμητικά ανθρώπινο δυναμικό για την ολιστική υποστήριξη των ωφελούμενων.

  • 7 Νοεμβρίου 2015, 19:16 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

    ΠΡΟΤΑΣΗ :
    Να οριστούν οι νομικές και οι οικονομικές συνέπειες σε βάρος όποιου δικαιούχου αδικαιολογήτως δεν επιτύχει την εκπλήρωση των ανωτέρω όρων.